Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Florin Chilian @ GuerriLIVE Acoustic Session

Florin Chilian a cântat unplugged la GuerriLIVE pe 1 octombrie, deschizand o noua serie de concerte live in studioul Radio Guerrilla. Chilian a intepretat și noua melodie “Tu!”, disponibilă pe InfoMusic într-o înregistrare din această vară de la Folk You.

Publicat

pe

Florin Chilian la Guerrilive Acoustic Session
Florin Chilian la Guerrilive Acoustic Session

Seria de concerte GuerriLIVE a fost reluată la începutul acestei săptămâni de Bogdan Șerban pe Radio Guerrilla într-o abordare unplugged. Acest lucru vine la pachet cu schimbarea orei de difuzare a emisiunii (intervalul 18.00-19.00 şi reluarea duminică la aceleaşi ore), fiecare concert va putând fi urmărit live pe pagina de facebook a postului radio.

Florin Chilian la Guerrilive Acoustic Session

Florin Chilian la Guerrilive Acoustic Session

Ascultându-l pe Florin Chilian, am fost sensibilizați şi puși pe gânduri. Artistul de muzică folk a povestit cum a ajuns mereu la timp în cadrul întâlnirilor care aveau să îi definească viaţa. A punctat faptul că a avut o copilărie nefericită, motiv pentru care, în prezent, susţine numeroase concerte caritabile, sancţionând oamenii care vor invitaţii să meargă la asemenea reprezentaţii.  Artistul îşi cumpără bilet la propriul său concert, prin acest gest încercând să tragă un semnal de alarmă şi să aducă în atenţie importanţa plătirii actului artistic.

Pentru Florin Chilian, unul dintre momentele esenţiale din viaţa sa a fost întâlnirea cu Vali Sterian, catalogându-l drept “un spirit autentic, devastator ca şi spiritualitate, un om aberant de sensibil.“ ( la vârsta de16 ani îşi câştiga existenţa cărându-i sculele lui Vali Sterian). Din repertoriul regretatului folkist, el a interpretat în studio melodia “Amintiri cu haiduci”.

Puțini știu că Florin Chilian a fost campion național la ciclism. La vârsta de 17 ani, după cinci-şase ani în care a fost multiplu campion naţional, a renunţat la acest sport. Consideră că este cel mai greu sport după maraton şi că astfel a prins “voinţa cretină de câine”.

Florin Chilian la Guerrilive Acoustic Session

Florin Chilian la Guerrilive Acoustic Session

Florin Chilian ne-a impresionat prin simplitate felului de a fi, prin sinceritatea debordantă cu care îşi susţinea părerile, fiind onest cu sine, lucru ce se simte şi în melodii. Chitara părea bunul cel mai de preţ pentru el, ţinând-o într-un mod atât de personal, protector. În muzică sa, el vorbeşte numai despre sine, fiind de părere că este singurul om pe care îl cunoaşte. Pentru Florin Chilian, arta trebuie să fie profund personală şi intimă, de aceea îşi scrie singur muzica, de la text, aranjament, până la creionarea afişelor de concert.

La GuerriLIVE, a intepretat și noua melodie “Tu!”, disponibilă mai jos într-o înregistrare din această vară de la Folk You. Din cântarea de la radio nu au lipsit celebrele “Zece”, “Chiar dacă”, “Iubi”.

Bogdan Serban si Florin Chilian la Guerrilive Acoustic Session

Bogdan Serban si Florin Chilian la Guerrilive Acoustic Session

Pe 11 octombrie, Florin Chilian va concerta la Hard Rock Cafe. Seria concertelor unplugged vor continua la Radio Guerrilla cu alte 12 nume din muzica românească. Data viitoare vom întâlni cu o trupă rock populară şi iubită în România, cu unul dintre cei mai carismatici solişti - VAMA.

Florin Chilian - Tu!

PUBLICITATE
Comentează

Trending