Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Afiș Zilele Bucureștiului 2019INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2019: Schiller, Waldeck
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
Deep Purple

Firma în club Control – demonstraţie de rock alternativ românesc și amintiri depănate

Trupa FIRMA a revenit pe scena bucureșteană cu prilejul concertului din Club Control de pe 5 iunie 2014.
Rocca in concert FIRMA la Club Control

Rocca in concert FIRMA la Club Control (foto: Mihai Anghel / InfoMusic.ro)

La începutul anilor 2000 pe posturile TV muzicale româneşti apărea un videoclip total ieşit din comun, parcă adus din afara ţării, care însoţea o piesă cu un sunet cel puţin revelator pentru muzica românească de atunci. Era vorba despre trupa Firma şi clipul piesei „Nimeni” care ne-a stârnit fiori seara trecută în club Control, după mai bine de zece ani în care nu l-am mai revăzut.

RECOMANDARE: Interviu cu Daniel Rocca și Sorin Erhan

Pe 5 iunie, trupa Firma a hotărât să revină în faţa publicului bucureştean cu un nou concert, după o pauză lungă, în care se pare că fanii au rămas aceiaşi, aşteptându-i. Am ascultat propunerile cele noi ale lui Rocca şi echipei, două piese într-un alt stil, parcă un pic prea colorat pentru imaginea grunge pe care ne-o făcusem acum mai bine de zece ani despre trupa Firma, dar în acelaşi timp am fost încântaţi de audiţia pieselor vechi precum „Nimeni” sau „La Orbire”, vocea şi riffurile de chitară răsunând la fel de atrăgător ca şi înainte.

Solistul FIRMA, Daniel Rocca, în concert în Control Club

Solistul FIRMA, Daniel Rocca, în concert în Control Club (Foto: Mihai Anghel / InfoMusic.ro)

Publicul din Control a fost parcă letargic, leneş. Deşi plăcerea audiţiei era în mod evident prezentă, parcă aprecierile şi aplauzele veneau cu greutate. În ciuda acestui fapt, atmosfera transmisă de cei de pe scenă, şi în special de solistul Daniel Rocca, a fost una plină de veselie şi voie bună, o plăcere evidentă de a se afla pe scenă şi de a interpreta piesele de suflet.

Publicul venit la reîntâlnirea cu trupa FIRMA în Control Club pe 5 iunie 2014

Publicul venit la reîntâlnirea cu trupa FIRMA în Control Club pe 5 iunie 2014 (Foto: Mihai Anghel / InfoMusic.ro)

Printre piesele noi „Copiii Cerului” şi „Puterea”, s-au aflat piese vechi şi mult-aşteptate în variante reorchestrate şi de asemenea câteva coveruri, precum „Focul” a Laurei Stoica sau „Fever” a celor de la The Black Keys.

Prin acest concert, Firma ne-am amintit ce mult a însemnat rockul alternativ pentru generaţia care a copilărit în anii 2000 şi ce încântare era să auzim astfel de piese cu versuri româneşti, fiind obişnuiţi cu rock numai din afară.

Aşteptăm noul album pe care baieţii de la Firma l-au promis şi poate un concert mai mare care să reunească mai multe trupe ale sferei alternative româneşti.

Poze de la concertul FIRMA

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE