Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Dubioza Kolektiv a învins viscolul la București (VIDEO-FOTO)

Bosniacii de la Dubioza Kolektiv au marcat primul lor concert la București pe pe 25 ianuarie 2012 în clubul The Silver Church. Urmărește înregistrările video și galeria de poze de la concert.

Publicat

pe

Concert Dubioza Kolektiv, Silver Church ianuarie 2012
Concert Dubioza Kolektiv, Silver Church ianuarie 2012

Bosniacii din Dubioza Kolektiv au concertat în noaptea de 25/26 ianuarie în clubul The Silver Church din București. Mixul de rock, reggae, dub și folclor balcanic a fost gustat din plin de spectatorii prezenți în număr mare în ciuda viscolului de cod portocaliu, abătut în acea seară peste capitală. Colectivul de rockeri echipați în galben și negru au cântat după miezul nopții ca între vechi camarazi. După un drum de vreo 20 de ore, Dubioza Kolektiv a explodat de energie. Clipurile video și fotografiile de mai jos sunt cât se poate de concludente, a fost un concert din categoria celor de ne ratat. După bucureșteni, au urmat clujenii să-i vadă live pe balcanicii de la Sarajevo.

Kolektivul își promovează albumul Wild Wild East (2011), cu multe meldoii în limba engleză. Același mix de stiluri și genuri laolaltă cu multă satiră. Discul le-a deschis calea spre premiul Best Adria Act la MTV European Award 2011.

Video de la concertul Dubioza Kolektiv

Mai jos puteți urmări live-ul USA, melodie dintre cele mai cunoscute din discografia Dubioza Kolektiv. Versurile "I am from Bosnia, take me to America  / I really want to see Statue of Liberty" au fost la un moment dat modificate, Bosnia fiind înlocuită cu România. Cu puțin timp înaintea spectacolului, membrii trupei ne-au vorbit despre muzica lor.

Urmărește video interviu InfoMusic cu basistul Dubioza Kolektiv, Vedran Mujagić

Erau la curent cu actualitatea românească și ne-au vorbit despre similitudinea cu ce se întâmplă în Bosnia. Stilul lor muzical ceva mai agresiv urmărește să atragă atenția publicului, dar și a politicienilor asupra atâtor lucruri în neregulă din societate.

Publicul a aclamat pe Eurosong, o satiră la adresa mai multor elemente ce identifică astăzi Europa. Urmăriți scenografia ce ironizează la un moment dat votarea de la Eurovision.

Încă un video de la concertul Dubioza Kolektiv

Poze de la concertul Dubioza Kolektiv

Trending