Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Pe tărâmul seducţiei cu Direcția 5 - RECENZIE

Seara de 30 octombrie a însemnat întoarcerea trupei Direcţia 5 la Sala Palatului pentru un concert special, dedicat lansării unui nou album de studio intitulat "Zâmbetul face minuni".

Publicat

pe

Cristi Enache - Concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

Cu o emoție care plutea în aer și putea fi resimțită din orice loc al Sălii Palatului, concertul a început cu puțin după ora stabilită. Oameni de toate vârstele așteptau trupa în formula live: Cristi Enache - voce principală, Toni Şeicărescu - voce secundară, Marian Ionescu - claviaturi, Nicu Damalan - chitară, Marius Keseri - tobe, Gabriel Bălașa - tobe, percuții și Carmin Ionescu - bass.

Tot concertul a fost creionat în jurul noțiunii de progresie, existând o continuitate între piese, fără opriri de durată. Revenirea lui Șeicărescu a fost una de bun augur, oferind intervenții vocale fascinante, care excelau în registrul acut sau grav. Astfel, vocea sa și a lui Cristi Enache s-au întrepătruns în momentul refrenelor, fiecare având măsuri și strofe separate. Sublim a fost momentul "Ea și lumea mea", în care mai multe planuri s-au contopit, frazările celor doi fiind impecabile, rezultând o abordare armonizată și senzuală.

Concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

Concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

"De unde vine", "Primul meu sărut", "Dacă ai ști", "Ești stilul meu" au făcut deliciul audienței, iar o parte din aceasta s-a ridicat în picioare spre jumătatea concertului. Momentul "Și ce dacă" a fost interesant, mai ales datorită finalului în care Cristi a trecut în locul toboșarului Bălașa, ținând ritmul alături de experimentatul Keseri. Marian Ionescu, permanent în penumbră, a vegheat bunul mers al compozițiilor, partea sa de pian și efecte oferind un soi de balans și o mai mare profunzime momentelor live.

Singurul minus ușor de sesizat, dar care era contrabalansat de cele două voci puternice alternative a fost linia de bass semnată de Carmin Ionescu, una pe care nu am auzit-o la o intensitate prea mare, personajul fiind ușor într-o altă dimensiune. Însă, clipele solo ale chitaristului Damalan, unanim acceptat drept unul dintre cei mai talentați din România, au jucat un rol de statement muzical, având un întreg concept în spate, dar le putem cataloga și ca improvizații nonșalante sau rafinate.

Nicu Damalan în concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

Nicu Damalan în concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

A existat un moment special, cererea în căsătorie a unei tinere, moment filmat mai jos, în care Marian Ionescu a oferit o notă comică, clipa stârnind ropote de aplauze și zâmbete.

Urmărește momentul cererii în căsătorie din timpul concertului Direcția 5

Punctul culminat a fost unul pe care îl așteptam și a venit cu o precizie năucitoare: piesa "Seducție", în care Toni Şeicărescu a uimit și a confirmat încă o dată că un artist de calibru este întotdeauna în cea mai bună formă artistică, indiferent de situația sa fizică, moment și oră. Artistul s-a prezentat cu un picior în gips, însă acest lucru nu l-a împiedicat să strălucească întreaga seară.

Toni Șeicărescu a revenit la Direcția 5 - Concert la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

Toni Șeicărescu a revenit la Direcția 5 - Concert la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

Este simplu să vorbim despre o trupă care se află la cel mai înalt nivel de profesionalism, cu peste 20 de ani petrecuți în industria muzicală, iar acest aspect se simte lejer încă de la primele măsuri. Foarte siguri pe ei, cu un Cristi Enache care aducea ușor din punct de vedere al vestimentației cu Dave Gahan (Depeche Mode), Direcția 5 a ales să riște și să interpreteze numeroase piese noi, fără o parte din hit-urile care a făcut istorie la începutului anilor 2000. Nicu Damalan a rămas fidel piruetelor și mersului său specific din timpul interpretării, tonusul său fiind susținut de un distors alert de chitară, rock, fără menajamente și cu un aer psihotic.

Momentul de bis a fost constituit din melodii precum "O fată ca ea", "Cineva", "Îți mulțumesc", iar piesa "Ce mai faci" a beneficiat de un ușor aer swing care l-a readus pe Cristi la muzicuță. Seara s-a încheiat prin clasica deja "Am nevoie de tine" și "Inima mea topită de-a ta". Oamenii au plecat încântați, mai zâmbitori, mai îndrăgostiți, din moment ce dragostea rămâne principala temă a discografiei Direcției 5.

Poze cu Direcția 5 în concert la Sala Palatului

 • Concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

 • Concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

 • Concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

 • Concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

 • Concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

 • Concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

 • Concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

 • Toni Șeicărescu a revenit la Direcția 5

  Concert Direcția 5 la Sala Palatului - 30 octombrie 2013

 • Toni Șeicărescu a revenit la Direcția 5

Vezi toată galeria foto Direcția 5

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Festivalul Mamaia revine în 2023 cu o ediție aniversară - PROGRAM

După 11 ani de absenţă, iubitorii muzicii ușoare românești sunt invitaţi la TVR 2 pentru a urmări în zilele de 25, 26 și 27 august, de la ora 19:00, concerte și recitaluri ale celor mai îndrăgiți artiști şi formaţii din muzica ușoară românească. Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia revine în direct la Televiziunea Română, cu o ediție aniversară, care va marca împlinirea a 60 de ani de la debut.

Publicat

pe

Festivalul Mamaia 2023
Festivalul Mamaia 2023

După 11 ani de absență ai festivalului lansat în urmă cu șase decenii, fanii muzicii ușoare vor fi răsplătiți cu o ediție aniversară, ce se va desfășura în perioada 25-27 august, de la ora 19.00, în Piațeta Perla din Mamaia, și va fi prezentată de Liana Stanciu și de Aurelian Temișan. Evenimentul va fi transmis în direct pe TVR 2.

Ediția jubiliară se anunță a fi una de gală, adaptată conceptelor moderne. Astfel, organizatorii și-au propus să reînvie și să continue tradiția unui eveniment emblematic pentru scena muzicii românești, simbol cultural, turistic și social. Festivalul Național de Muzică Ușoară Mamaia 2023 va reuni voci inconfundabile, de ieri şi de astăzi, care au încântat generații cu şlagăre de neuitat. Artiștilor care vor urca pe scenă li se va alătura Orchestra Festivalului de Muzică Ușoară "Mamaia", dirijată de Daniel Jinga.

"Este o ediţie de sărbătoare, o încununare a tuturor celor care au contribuit la evoluţia muzicii uşoare româneşti. Se vor acorda premii omagiale şi vor fi momente spectaculoase de aducere aminte. Nu vor lipsi nici momentele inedite, precum cel în care nepoţii regretatei interprete Mihaela Runceanu vor aduce un omagiu mătuşii lor. Ei au găsit o înregistrare cu vocea Mihaelei Runceanu, care va fi adusă publicului în premieră", a spus Liana Stanciu.

Program Festivalul Mamaia 2023

Vineri, 25 august

Vineri, de la ora 19.00, vor urca pe scenă Călin Geambașu, Florentina Ciuna, Narcisa Suciu, Xenti și Andreea Runceanu, Alexandra Ungureanu, Carmen Trandafir, Andrei Bănuță, Romanița, precum și K1, Direcția 5 și Holograf (recitaluri). Seara va fi completată de momente speciale: remember-uri Mihaela Runceanu și Mădălina Manole, decernări de trofee pentru pentru contribuția la Festivalul Mamaia de-a lungul timpului, omagierea celor au avut contribuție semnificativă în cadrul festivalului și care nu mai sunt printre noi.

Sâmbătă, 26 august

Sâmbătă, de la ora 19.00, vor susține momente muzicale Jazzy Jo, Anca Țurcașiu, Corina Chiriac și Horia Moculescu, Dani Ionescu, Bodo (Proconsul), Anca Florescu, Gabriel Cotabiță, Aurelian Temișan, Proconsul și Cargo. De asemenea, vor avea loc decernări de trofee și remember-uri Dan Spătaru și Aurelian Andreescu.

Duminică, 27 august

Duminică, de la ora 19.00, vor concerta Gabriela Atanasov, Călin Goia (Voltaj), Silvia Dumitrescu, Cristina Vasiu, Sergiu Cioiu, Miki (K-pital) și Horia Moculescu, Ana Maria Roșu, precum și Hara, Voltaj și Loredana. Seara va fi completată cu momente speciale: remember-uri Mălina Olinescu și Laura Stoica, decernări de trofee pentru pentru contribuția la Festivalul Mamaia de-a lungul timpului, omagierea celor au avut contribuție semnificativă în cadrul festivalului și care nu mai sunt printre noi.

Prețuri bilete Festivalul Mamaia 2023:

Biletele se pot achiziționa online și fizic, de la casieria de pe Bulevardul Ferdinand nr. 56. Program casierie: 10 august -24 august: 13:00-20:00; 25 august -27 august: 12:00-18:00.

Tarifele biletelor sunt următoarele:

 • bilet întreg: 28 lei/zi;
 • bilet copii/elevi/studenți: 7 lei;
 • bilet pentru o zi pensionari: 14 lei.

*Nu se emit abonamente pe durata celor trei zile de festival.

**Accesul este general, fără rând și loc atribuit, iar spectatorii vor fi îndrumați în gradene de către personalul organizatorului.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Direcția 5 aniversează 30 ani cu un turneu în Statele Unite ale Americii

Socotită una dintre cele mai iubite trupe pop-rock din România, Direcția 5 revine pe continentul american pentru a sărbători alături de fani 30 de ani de succese muzicale intrate în viețile românilor de pretutindeni.

Publicat

pe

Concert Directia 5 la Sala Palatului pe 7 martie 2017

"Dacă ai știi", "Cu nimeni nu te-aș înlocui", "Cu tine să zbor", "Ești stilul meu" ori "O fată ca ea" vor fi auzite în luna octombrie, în importante metropole de peste ocean precum New York, Washington DC, Glendale, Cleveland, Florida ori Chicago.

Cristi Enache, Marian și Carmin Ionescu, Nicu Damalan, Alina Crișan și Laurențiu Zmau au promis în an aniversar că vor traversa oceanul pentru a continua seria concertistică "Povestea noastră", un turneu imenss ce cuprinde aproape 100 de concerte în țară, dar și în cele mai importante comunități de români de pe mapamond.

"Cum am putea să mulțumim mai frumos celor care ne-au fost alături în tot acest timp, dacă nu prin ce ştim noi mai bine să facem: muzică", a spus Marian Ionescu, membru fondator al grupului Direcția 5.

Show-urile Direcția 5 vor continua cu petreceri concertistice dedicate culturii și muzicii românești și basarabene, și vor fi întreținute de solistele Mihaela Gurău și Cristiana Vlad.

Cu mii de concerte la activ, Direcţia 5 este o prezenţă consecventă şi foarte iubită pe scenele din România. Trupa a lansat primul album din carieră în 1991, iar, de atunci, în fiecare an a lansat câte un material discografic ce îi poartă amprenta. Background-ul muzical colosal face ca trupa să fie recunoscută și apreciată chiar și peste hotare, lansând peste 20 de albume și peste 400 de piese, printre care și colaborări cu nume de referință din muzica românească - Lidia Buble, Delia, Andra, Nicoleta Nucă, Loredana Groza și Paula Seling.

Citește în continuare

Trending