Urmărește-ne în Social Media

rock, electronica, pop

Depeche Mode, Enjoy the Music - FOTO-RECENZIE

Recenzia concertului Depeche Mode de la București, Arena Națională, 15 mai 2013. Citește impresii și vezi poze cu Depeche Mode, trupa FOX, publicul prezent la concert.

Publicat

pe

Dave Gahan - Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

15 Mai 2013 rămâne una din datele de referință în istoria concertelor de anvergură de la București. Pentru a două oară, Depeche Mode a susținut un show în locația Arenei Naționale, fostul stadion Lia Manoliu, singurul loc din România adecvat pentru primirea unei "industrii" muzicale. La nivelul în care trupa se găsește, nu mai sunt necesare confirmările, ci doar respectul și mândria că suntem contemporani cu un fenomen care a crescut în timp, s-a concretizat în albume din ce în ce mai elaborate și care reușește în continuare să marcheze spiritual atât de multe generații. Aproximativ 40.000 de oameni au fost prezenți la Arena Națională, ceva mai puțini decât la concertul inaugural de anul trecut (Red Hot Chili Peppers). Vuietul global, psihoza gazonului, emoția re/întâlnirii formaţiei  au marcat trăirea evenimentului. Ca fan, am mers cu așteptări, care mi-au fost depășite în mare parte. Mai presus de orice, Depeche Mode a oferit o lecție de profesionalism la cele mai înalte cote, o lecție de viață și una în care cuvântul cheie rămâne talentul. Harul lor cizelat, mereu în perfecționare, a strâns un stadion aproape plin.

Dave Gahan - Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

Dave Gahan - Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

Atunci când vrei să asişti la un concert cumva dintotdeauna, este greu să nu fii uşor sentimental, să nu trăieşti la o intensitate cum nu ai experimentat niciodată o altă reprezentaţie artistică. Atunci când doar visezi că vei respira acelaşi aer cu artiştii care ţi-au influenţat cumva viaţa, de la care practic ai înţeles ce înseamnă muzică, devii fericit, dar o bucurie pe care merită să o experimentezi în suflet şi să o păstrezi acolo cât mai mult timp, spre a te inspira pe mai departe.

După o așteptare prelungită, cu o oră de deschidere decalată, am ajuns pe gazon la 17:30, cronometrând până la concert pe ritmuri trance. Ora 19:45 îi aducea pe scenă pe britanicii din F.O.X. Emoțiile au fost evidente pentru cei patru tineri, care au încercat să și le țină în frâu. Au cântat live piesele de pe EP-ul de debut. Mitzi Fox a dat startul cu piesa "I Am Electric"- care se anunța de efect. Mi s-a părut interesantă din punct de vedere al registrului vocal abordat, dar ceea ce a urmat a fost cam departe de adevăr. Trupa rămâne cu marele avantaj de a fi fost opening-act pentru o serie de spectacole DM, fapt care ar putea fi imboldul necesar să explodeze în zona muzicală abordată.

Trupa Fox în deschiderea concertului Depeche Mode de pe 15 mai 2013, Arena Nationala

Trupa Fox în deschiderea concertului Depeche Mode de pe 15 mai 2013, Arena Nationala

Vezi galeria de poze cu trupa F.O.X

În jurul orei 20:50, în uralele unor oameni care poate aşteptau ca şi mine acest concert de ani buni, Dave Gahan, Martin Gore, Andrew Fletcher, Peter Gordeno și Christian Eigner și-a făcut apariția cu un început ușor timid datorat piesei "Welcome To My World", urmată de "Angel", ambele de pe "Delta Machine". A fost o abordare îndrăzneață, piesele fiind necunoscute pentru o mare parte a stadionului. Oamenii care așteptau hit-urile erau ușor de reperat. Acestea au început să apară o dată cu primele acorduri din "Walking In My Shoes", moment continuat de un altul încărcat cu sensibilitate, piesa "Precious". Pe ecrane s-au succedat diferite cadre sugestive cu câini. Anton Corbijn, mintea sclipitoare din spatele istoriei vizuale Depeche Mode a reușit să puncteze suferința acestor suflete.

Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

"Black Celebration" a fost invitația lansată de trupă ca publicul să uite orice fel de problemă și să cânte la unison. A fost momentul când Martin Gore a trecut la clape, dublat îndeaproape de Gordeno, cel care a semnat și partea de backing-vocals. Din nou un moment cunoscut, "Policy Of Truth" a continuat seria de clipe magistrale, iar imediat apoi "Should Be Higher" m-a luat prin surprindere. Vocea lui Martin, mereu cumva în umbra lui Dave, s-a auzit pregnant, artistul fiind excesiv de concentrat pe partea sa. "Barrel Of A Gun" ne-a readus în atenție un album greu de descris prin cuvinte - "Ultra", momentul fiind de o duritate intensă. Gore și-a luat chitara sa în formă de stea, riff-urile lui fiind mai mult decât impunătoare. Imaginile de pe cele două ecrane mari păreau desprinse din momente TV alb-negru de o anumită factură, piesa putând fi până la urmă interpretată într-o variate feluri.

"Higher Love". Două cuvinte care au subjugat audiența. Piesa scrisă de Martin Gore a fost cântată de el pentru prima oară o dată cu acest turneu și cumva a reușit să o transpună altfel decât Gahan. Dar, e firesc, având în vedere că noi toți "trăim" experiențele sale personale prin marea parte a pieselor. Sunt versuri știute de milioane de oameni. Această trăire pe culmi a fost punctată de Eigner, cel care a evidențiat cumva bătăile inimiii, pentru ca la "When The Body Speaks" totul în jur să amorțească. Doar Gore ar fi reușit să amuțească un stadion întreg și a dovedit de ce este atât de iubit. Momentul a fost copleșitor, de o sensibilitate extremă, Peter Gordeno fiind din nou backing și cântând partitura la pian, ca și Eigner. Probabil că mulți fani au visat la "One Caress", firesc pentru a se prelungi momentul, dar nu a fost să fie, iar Dave a revenit în scenă odată cu "Heaven" de pe "Delta Machine". O dată cu "Soothe My Soul" am înțeles încă o dată că alinarea durerii este posibilă de multe ori cu muzica Depeche Mode, care creează astfel o dependență greu de stăpânit.

Dave Gahan - Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

Dave Gahan - Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

Durerea aceasta s-a conturat altfel cu "A Pain That I'm Used To", cu intro prelungit și o altă abordare electrică semnată Jacques Le Cont, moment prielnic pentru ca Gordeno să treacă în poziția de chitarist, dinamica obsedantă a mișcărilor fiind bine transpusă alb-negru pe ecrane. Pentru "A Question Of Time", Dave a dovedit o forță destul de neobișnuită dacă ne gândim la momentele dificile din trecutul său, dinamismul său rămânând fără limite, asemeni unui uragan care a răvășit orice temere experimentată de cei prezenți, nelipsind rotația sa clasică cu stativul de microfon.

"Secret To The End" a căpătat forță de expresie odată cu partea solo de chitară a lui Martin, cu bătăile precise ale lui Christian, culminând spre final cu o precizie de metronom. Au urmat desigur cele două hituri firești, îndelung așteptate. Consider că abia la "Enjoy The Silence" audiență și-a reglat pulsul așa cum ar fi trebuit încă de la început. Telefoanele au fost folosite insistent pe post de camere, mulți spectatori privându-se astfel de trăirea intensă a unui concert de anvergură. Dave și-a continuat dansul mistic, senzualitatea întunecată fiind o trăsătură de caracter, iar la "Personal Jesus" fiecare gest al său a stârnit audiența. Clasicul blues marca DM - "Goodbye" m-a sedus, dar nu m-a abandonat. Momentul de bis a venit cu Martin Gore și "Home". Recunosc că a fost momentul meu preferat, recunosc că Martin, în ciuda tuturor comentariilor legate de îmbătrânire, cântă live în aceeași manieră cunoscută. Timpul îl face din ce în ce mai prețios. Prin această piesă - interpretată doar cu Gordeno la clape, el a ținut parcă să mulțumească publicului pentru susținerea și iubirea necondiționată. Din nou liniștea a cuprins un stadion întreg, iar calmul sufletesc s-a instalat mai firesc decât niciodată, momentul de glorie plasându-l ca un dirijor al tuturor sufletelor adunate, care cântau alături de el.

Martin Gore - Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

Martin Gore - Concert Depeche Mode pe Arena Nationala - 15 mai 2013

"Halo", în maniera Goldfrapp, a fost o abordare statică, dar melancolică, cu fibrilații. În schimb, "Just Can't Get Enough" ne-a întors cumva pe toți în timp, la perioada când Depeche Mode descoperea jucăriile numite sintetizatoare. Cred că momentul a fost intenționat cântat pentru a se arăta unde au fost ca și pregătire și cum s-au transformat după studiu îndelungat, timp în care conținutul a devenit din ce în ce mai profund. Apogeul concertului s-a chemat "I Feel You", iar promisiunea a fost spusă de toți cei prezenți pe Arena Națională la momentul "Never Let Me Down Again".

Membrii Depeche Mode au adresat foarte puține cuvinte publicului, însă acest aspect nu mai contează când te gândești că fiecare piesă a spus de fapt atât de multe. Depeche Mode a venit la București să arate, încă o dată, că muzica este o stare de spirit, un ecou, un mediu în care ne putem cufunda pentru a uita și a ne regăsi, spre a ne cunoaște și auto-desăvârși, spre o purificare pe culmi. "You should be higher, I'll take you higher... Don't be afraid, you'll just have to pray... Love is all I want". Într-adevăr, o modă care nu a putut fi ștearsă de niciun sezon, anotimp, intemperie. Depeche Mode, mulțumim!

Setlist concert Depeche Mode, 15 mai 2013

 • Welcome to My World - Delta Machine, 2013
 • Angel - Delta Machine, 2013
 • Walking in My Shoes - Songs Of Faith And Devotion, 1993
 • Precious - Playing The Angel, 2005
 • Black Celebration - Black Celebration, 1986
 • Policy of Truth - Violator, 1990
 • Should Be Higher - Delta Machine, 2013
 • Barrel of a Gun - Ultra, 1997
 • Higher Love - Songs Of Faith And Devotion, 1993
 • When the Body Speaks - Exciter, 2001
 • Heaven - Delta Machine, 2013
 • Soothe My Soul - Delta Machine, 2013
 • A Pain That I’m Used To - Playing The Angel, 2005
 • A Question of Time - Black Celebration, 1986
 • Secret to the End - Delta Machine, 2013
 • Enjoy the Silence - Violator, 1990
 • Personal Jesus - Violator, 1990
 • Goodbye - Delta Machine, 2013

BIS

 • Home - Ultra, 1997
 • Halo - Violator, 1997
 • Just Can’t Get Enough - Speak&Spell, 1981
 • I Feel You - Songs Of Faith And Devotion, 1993
 • Never Let Me Down Again - Music For The Masses, 1987

Galerie de poze de la concertul Depeche Mode

Vezi galeria completă de fotografii de la concertul Depeche Mode | Poze cu fanii Depeche Mode prezenți la concert

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Depeche Mode la Arena Națională: program și reguli de acces

Au rămas doar două zile până la întâlnirea cu Depeche Mode. Concertul va avea loc la Arena Națională din București, pe 26 iulie, ca parte a turneului "Memento Mori". Organizatorii au comunicat programul, regulile de acces și alte informații utile, pe care te invităm să le afli și tu în articol.

Publicat

pe

Depeche Mode în concert pe Cluj Arena pe 23 iulie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Depeche Mode revine la București miercuri, 26 iulie 2023. Concertul face parte din turneul mondial "Memento Mori" și va avea loc la Arena Națională, în cadrul unul eveniment organizat de Emagic si Live Nation. În deschidere va cânta trupa HAELOS.

Program concert Depeche Mode la Arena Națională

 • HAELOS va concerta în jurul orei 19:45
 • Depeche Mode va urca pe scenă în jurul orei 20:45

*Din pricina naturii evenimentelor live, programul poate suferi modificări.

Acces concert Depeche Mode la Arena Națională

Accesul pentru publicul general se va face începând cu ora 17:00, pe la cele trei intrări amenajate pe Bulevardul Basarabia, Strada Maior Coravu și Bulevardul  Pierre de Coubertin. Pentru a evita posibilele aglomerări, recomandarea organizatorilor este ca publicul să țină cont de zona pentru care și-a achiziționat bilete:

 • posesorii de bilete în zonele Standing B, Tribuna 1 Vest și Tribuna Oficială vor avea acces în locație pe la intrarea din Strada Maior Coravu;
 • posesorii de bilete în zona Standing A vor avea acces în locație pe la intrarea din Bulevardul Pierre de Coubertin;
 • posesorii de bilete în zona Tribuna 2 Est și Peluza Sud vor avea acces în locație pe la intrarea din Bulevardul Basarabia.

Accesul fiecărui participant în spațiul de eveniment se va face exclusiv pe la poarta alocată sectorului în care este achiziționat biletul. Participanții la eveniment sunt rugați să consulte harta sectoarelor pentru detalii.

Posesorii de pachete PACHET VIP 1 HOT SEAT și PACHET VIP 2 EARLY ENTRY sunt rugați să consulte informările privind programul corespunzător pachetului deținut,  primite pe adresele de email folosite la achiziționarea pachetelor.

Hartă acces Arena Națională

Hartă acces Arena Națională │ FOTO: Emagic

Mai multe informații despre accesul la concertul Depeche Mode:

Organizatorii le recomandă spectatorilor să vină din timp la concert, însă nu înainte de ora deschiderii oficiale a porților de acces, menționată mai sus. Astfel se va evita aglomerarea zonelor de acces, iar timpul de așteptare va fi redus.

Organizatorii recomandă utilizarea porților de acces corespunzătoare zonelor în care sunt repartizate biletele achiziționate, semnalizate corespunzător pe hartă.

Accesul la concert va fi permis doar în baza biletului valid, unei singure persoane, o singură dată. Părăsirea zonei de concert implică achiziționarea unui bilet nou. Biletul va trebui păstrat pe toată durata concertului, iar spectatorii trebuie să aibă asupra lor și un act de identitate valid.

În perimetrul stadionului vor exista puncte de soluționare a eventualelor situații ce pot apărea cu biletele achiziționate, semnalizate cu "Clearing Point" și vor fi amplasate la intrările în Arena Națională. Fiecare Clearing Point va pune la dispoziție operatori pentru platformele de ticketing oficiale care au comercializat bilete pentru eveniment. Organizatorii nu încurajează achiziționarea biletelor din alte surse cu excepția celor comunicate oficial, iar accesul cu bilete achiziționate din alte surse neoficiale nu este garantat.

Ca urmare a numărului foarte mare de spectatori așteptați, pentru a ajunge la stadion organizatorii recomandă utilizarea mijloacelor de transport în comun, a mijloacelor de transport de tip ride-sharing sau orice alt mijloc de transport alternativ pentru a evita ambuteiajele.

Acces minori

Accesul copiilor mai mici de 12 ani la concert nu este recomandat din cauza sunetului puternic. Însă dacă părinții aleg să vină însoțiți de cei mici, o vor face pe propria răspundere, achiziționând bilete de acces și pentru aceștia. Totodată, recomandăm părinților să le asigure copiilor căști de protecție sau dopuri de urechi. Căștile de protecție sau dopurile de urechi nu vor fi asigurate de către organizatori.

Minorii cu vârsta până în 16 ani trebuie să dețină bilet propriu și să fie însoțiți de un adult (posesor și el de bilet propriu).

 Toți participanții la eveniment trebuie să aibă asupra lor un act de identitate valid (carte de identitate/ pașaport/ permis de conducere).

În zona de concert NU VA FI PERMIS accesul cu:

 • produse alimentare și băuturi achiziționate din afara perimetrului locației (cu excepția sticlelor proprii de apă, cu capacitate de maximum 0.5 litri, fără dop/ capac), sticle (inclusiv sticle de parfum de orice cantitate, sticle de suc, orice alte sticle, deodorante etc.), bidoane de plastic, doze de aluminiu, conserve, artificii, bannere susținute de bețe, spray-uri, lasere, scaune, arme, obiecte contondente, lanțuri, umbrele, animale de companie, rucsacuri, căști de motociclist, bagaje voluminoase mai mari decât o coală A4, selfie stick-uri, aparate foto profesionale,  aparate de înregistrare audio-video de orice fel sau aparate GoPro.

În zona de concert VA FI PERMIS accesul cu:

 • aparate de fotografiat compacte, brichete, medicamente (orice astfel de produse sunt permise doar dacă sunt însoțite de rețetă, scrisoare medicală sau orice alt document înlocuitor al acesteia, cu maximum o doză zilnică), insulină, spray inhalator pentru astm, sticle de apa proprii, cu capacitate de maximum 0.5 litri, fara dop/ capac.

Pentru siguranța publicului și buna desfășurare a evenimentului, la accesul în incinta Arenei Naționale vor fi puncte de control corporal amănunțit obligatoriu, iar participanții sunt rugați să coopereze cu agenții de securitate pentru efectuarea controlului și eliminarea formării cozilor.

Detalii utile pentru participanții la concertul Depeche Mode

Organizatorii recomandă spectatorilor ca, odată intrați în spațiul de concert, să localizeze cea mai apropiată ieșire de urgență de sectorul în care au alocate biletele. Odată ieșiți din zona de concert, pentru a reveni în arenă, spectatorii vor avea nevoie de un alt bilet de acces. Această regulă este valabilă și pentru posesorii de brățări.

De asemenea, spectatorii sunt încurajați să repereze punctele de prim ajutor apropiate zonei în care au alocate biletele.

Înregistrarea de orice fel a spectacolului este strict interzisă. Managementul artistului poate confisca orice aparat de înregistrare audio-video folosit astfel, deținut de participanții la eveniment.

În timpul spectacolului este posibil să se folosească lumini stroboscop care pot dăuna persoanelor cu epilepsie fotosensibilă.

În incinta Arenei Naționale fumatul este strict interzis, mai puțin în zonele special amenajate și marcate. Spectatorii care nu vor respecta această regulă sunt pasibili de amendă.

Biletul nu poate fi înlocuit dacă este pierdut, furat sau distrus și este valabil pentru o singură intrare (o singură scanare).

Biletul nu poate fi transferat către o altă persoană sau revândut. Reproducerea biletelor este ilegală.

Organizatorul își rezervă dreptul de a folosi fotografii și înregistrări video cu participanții la eveniment în scop promoțional. Spectatorii își cedează - prin participarea la eveniment - toate drepturile pentru fotografii și înregistrări realizate în timpul concertului, către organizator și terți.

Baruri, food trucks, merchandise, toalete:

La eveniment spectatorii vor avea la dispoziție băuturi alcoolice, băuturi răcoritoare, apă, cafea, înghețată și food trucks. Produsele pot fi procurate cu numerar sau card bancar la toate barurile, însă din cauza numărului mare de participanți prezenți la locație, plățile cu card pot înregistra întârzieri.

Barurile vor acoperi toate zonele de public: Gazon A, Gazon B, inele și zona VIP.  Fumatul va fi permis doar în zone dedicate.

Din pricina temperaturilor ridicate, organizatorii vor permite accesul participanților cu sticle de apă proprii (aduse de acasă, achiziționate de oriunde) cu capacitatea de maximum 0.5 litri, fără capac/dop. Nu va fi permis accesul cu alte tipuri de lichide (în afară de apă) sau produse alimentare aduse de acasă/ procurate din alte locații.

Pe căile de acces spre porțile de scanare vor exista food trucks și baruri, de unde participanții își pot achiziționa produse alimentare și băuturi, cu care vor putea intra în stadion. Cei care doresc să își achiziționeze produse alimentare de la food trucks sunt rugați să facă acest lucru înainte de a-și scana biletul. După scanarea biletului, publicul nu va mai putea ieși din interiorul stadionului înapoi în zona de food trucks, fără că biletul să își piardă valabilitatea (biletul nu poate fi scanat de două ori).

După scanarea biletului, participanții la concert vor avea acces în interiorul stadionului, unde vor avea la dispoziție baruri, de unde vor putea achiziționa apă, băuturi răcoritoare și alcoolice. În interiorul stadionului nu vor fi food trucks.

De asemenea, pentru publicul care deține bilete în zona Gazon A (= zona din fața scenei), băuturile vor fi decantate și servite doar în pahare, din motive de securitate.

În incinta Arenei Naționale vor exista și puncte de merchandise oficial, unde produsele se pot achita atât cu numerar, cât și cu cardul.

Pentru Gazon B, toaletele vor fi amplasate în parcarea subterană a stadionului, cu acces din tunel. Spectatorii ce dețin bilete la Gazon A și în tribune vor putea folosi toaletele deja existente ale stadionului.

La stadion nu vor fi garderobe sau lockere, așadar publicul este rugat să nu aducă obiecte voluminoase sau interzise, întrucât nu le vor putea depozita în locație.

 Condiții meteo:

Acoperișul stadionului va fi deschis pe toată durata concertului și va rămâne deschis, indiferent de condițiile meteo. Vă recomandăm să consultați prognoza meteo în ziua concertului și să vă procurați pelerine de ploaie. Umbrelele nu vor fi permise și vor fi reținute la filtrele de acces în spațiul de eveniment. De asemenea, pentru siguranța și confortul spectatorilor, organizatorii recomandă utilizarea protecției solare (pălării, SPF).

Bilete concert Depeche Mode la Arena Națională

Ultimele bilete încă se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 120 lei. În limita disponibilității, biletele se vor putea achiziționa și de la casele de bilete amplasate la intrările dinspre Bulevardul Basarabia și Bulevardul Pierre de Coubertin.

Organizatorii nu încurajează achiziționarea biletelor din alte surse cu excepția celor comunicate oficial, iar accesul cu bilete achiziționate din alte surse neoficiale nu este garantat.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concert Depeche Mode la București: au fost puse în vânzare bilete la preț special

Dave Gahan și Martin Gore au decis să le facă o bucurie fanilor din România și să le ofere un număr limitat de bilete - "FOR THE MASSES" - la un preț special, pentru a-i răsplăti pentru sprijinul lor neîncetat și devotamentul arătat de-a lungul anilor. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Dave Gahan, solistul Depeche Mode în concert pe Cluj Arena pe 23 iulie 2017
Dave Gahan, solistul Depeche Mode în concert pe Cluj Arena pe 23 iulie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Trupa britanică Depeche Mode a fost contactată câțiva fani din România care le-au mărturisit că nu-și pot permite achiziționarea biletelor pentru concertul de pe 26 iulie de la Arena Națională. Liderii formației, Dave Gahan și Martin Gore, au decis să îi ofere publicului din România ocazia să-i vadă live, punând la dispoziție un număr limitat de bilete la un preț special. Biletele FOR THE MASSES sunt modalitatea prin care trupa dorește să-și răsplătească fanii pentru devotamentul și admirația pe care aceștia le-o poartă încă de la început.

Biletele FOR THE MASSES se găsesc online, la prețul unic de 99 de lei (+comision), în număr limitat.

După 7 ani, Depeche Mode revine la București. Concertul face parte din turneul "Mondial Memento Mori" și va avea loc la Arena Națională, pe 26 iulie, în cadrul unul eveniment organizat de Emagic. "Memento Mori" este cel de-al 15-lea album de studio al trupei Depeche Mode și continuarea albumului "Spirit" din 2017, intens aclamat de critici, care a ajuns pe locul 1 în 11 teritorii și în top 5 în alte peste 20 de țări. Turneul Memento Mori va fi cel de-al 19-lea turneu Depeche Mode și primul după mai bine de cinci ani.

Evenimentul a fost primit cu entuziasm de fanii Depeche Mode din Romania, iar biletele de la gazon, din inelul 1 și inelul 2 ale arenei sunt deja epuizate. Biletele FOR THE MASSES, dar și ultimele bilete din Categoria 6 pot fi achiziționate online. Pentru mai multe detalii despre bilete, te invităm să accesezi agenda InfoMusic.

Primul concert Depeche Mode în România a făcut parte din turneul mondial "Touring The Angel" și a avut loc pe 23 iunie 2006, pe Stadionul Lia Manoliu (actualmente Arena Națională). Românii s-au mai  bucurat de alte două concerte Depeche Mode: în mai 2013, pe Arena Națională, iar cel mai recent în 2017, pe la Cluj Arena.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Depeche Mode anunţă trupele care îi vor însoţi în turneul european, cântând în deschidere

După ce a lansat albumul "Memento Mori" la final de lună martie în 2023, Depeche Mode are veşti pentru noi legate de turneul său european. Grupul a ales ce trupe sau artişti cântă în deschiderea sa pe parcursul zecilor de concerte.

Publicat

pe

Dave Gahan, solistul Depeche Mode în concert pe Cluj Arena pe 23 iulie 2017
Dave Gahan, solistul Depeche Mode în concert pe Cluj Arena pe 23 iulie 2017 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

Ştiam deja că Haelos deschide concertul Depeche Mode de la Bucureşti, dar acum avem informaţii şi despre celelalte acte muzicale care vor cânta în deschidere. Memento Mori Tour va include 5 trupe sau muzicieni care se vor alătura duo-ului britanic. Update-ul a fost partajat pe Instagram, iar printre artişti se numără Cold Cave şi Young Fathers. Ei vor apărea în deschiderea unora dintre cele 34 de de opriri europene.

Alţi artişti care se alătură turneului sunt Hope, din Berlin, dar şi fostul solist Savages devenit artist solo, Jehnny Beth, plus trupa britanică de trip hop mai sus menţionată, Haelos. Turneul european al celor de la Depeche Mode debutează în luna mai cu două reprezentanţii în Olanda, pe 16 mai şi 18 mai. Dave Gahan şi Martin Gore au concerte programate în Suedia, Germania, Italia, Franţa, Marea Britanie, Austria, Ungaria şi vor încheia turneul pe 11 august în Norvegia.

În România vor concerta pe Arena Naţională pe 26 iulie. Toate aceste concerte sunt pentru promovarea noului album al trupei, "Memento Mori". Este LP-ul cu numărul 15 în cariera grupului şi din păcate nu include contribuţii ale lui Andrew Fletcher, care a încetat din viaţă anul trecut la vârsta de 60 de ani. LP-ul este întunecat, plin de angoasă, abordează teme ca moarte şi renaştere, separare, izolare, meditaţie asupra trecutului.

Revenind la chestiunea cu trupele în deschidere, Gahan şi colegul său au trecut peste o listă uriaşă de nume şi au amintit câţiva artişti care chiar le plac, precum Kelly Lee Owens, un act din genul electronica din Wales. Va cânta în deschidere la concerte Depeche din SUA. Sunt şanse mari ca unii dintre aceşti artişti să contribuie cu remixuri la o potenţială ediţie deluxe a lui "Memento Mori".

Citește în continuare

PROMO

Descoperă laptopul pentru creatori ASUS Zenbook Pro 14 OLED

Trending