Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Poze Cerbul de Aur 2019: concert Irina Rimes VIDEO: Cover după Metallica la Cerbul de Aur 2019 - Colaborare aparte Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
Poze Cerbul de Aur 2019: concertul lui Ștefan Bănică Poze Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye în prima seară de festival INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019

Cum au fost primele concerte la Stufstock 2012 - Dubioza Kolektiv, un alt fel de balcanizare

Află cum au fost primele concerte de la Stufstock 2012 - Dubioza Kolektiv, un alt fel de balcanizare.
Dubioza Kolektiv la Stufstock 2012

Dubioza Kolektiv la Stufstock 2012 (foto: Tiberiu Badea)

După un program artistic variat (film, teatru, expoziții), Stufstock-ul a trecut vineri seara la etapa cea mai dinamică a manifestărilor live. Bosniacii de la Dubioza Kolektiv erau așteptați în Vama Veche pentru a instaura o petrecere de punk-rock balcanic. După ce au cântat la București pe cel mai aprig viscol din ianuarie, băieții erau supuși acum testului caniculei. Din fericire, căldura din public a fost cea resimțită pe scenă.

Dubioza Kolektiv la Stufstock 2012

Dubioza Kolektiv la Stufstock 2012 (Foto: Tiberiu Badea ro.tilllate.com)

Ziua de muzică live a demarat cu newcomer-ii de la MT Place, care își câștigaseră bine-meritat locul în line-up. Sentimentele au ieșit la iveală când lumea a simțit Butterflies in my stomach. Concertul trupei a transmis libertate și relaxare în rândul celor veniți în Vama Veche.

Trupa byron a continuat programul spre deliciul publicului. Dan este singurul artist care a participat la 9 din cele 10 ediții de Stufstock. Pe acordurile byron, lumea a cântat și a dansat, trâgând cu ochiul și spre apusul soarelui, o senzație de milioane.

Moldovenii de la Gândul Mâței au fost primiți cu aceeași căldură instaurată la prima audiție a pieselor lor. “La ciocana” și ”Numai tu” sunt exemplele devorate prin dans. Băieții au cântat și un “La mulți ani” festivalului din Vamă, locul în care au venit mereu cu mare drag și dăruire.

Înaintea bosniacilor au încins atmosfera cei de la East Roots. Acordurile reggae au împins mai aproape de scenă și pe cei mai cuminți spectatori.

Ca și în ianuarie, Dubioza Kolektiv și-a găsit publicul pe măsură. Manifestarea lor energică s-a transmis ca valurile mării în rândul celor prezenți. Publicul a dansat, a cântat și s-a așezat pe nisip pentru a asculta “indicațiile de scenă” ale băieților. Dubiozii au fost de-ai casei, cheful de rock balcanic fiind gustat la fel ca berea de peste zi. Mai multe fotografii găsiți în galeria de pe ro.tilllate.com.

Dubioza Kolektiv la Stufstock 2012

Dubioza Kolektiv la Stufstock 2012 (Foto: Tiberiu Badea ro.tilllate.com)

Rockul balcanic a fost dat apoi pe reggae. Francezii de la Dub Incorporation nu au lăsat oamenii să slăbească ritmul, ci chiar i-au făcut să cânte împreună versurile piesei "Rude Boy".

Dub Incorporation la Stufstock 2012

Dub Incorporation la Stufstock 2012 (Foto: Tiberiu Badea ro.tilllate.com)

Prima seară de muzică live de la Stufstock a fost încheiată de Gojira ce a mixat pe scena mică. Ritmurile dubstep au trezit cocoșii din Vamă, din ce ne-au povestit cei mai rezistenți.

Dub Incorporation la Stufstock 2012

Dub Incorporation la Stufstock 2012 (Foto: Tiberiu Badea ro.tilllate.com)

Redactia InfoMusic este la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE