Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Cum au fost primele concerte la Stufstock 2012 - Dubioza Kolektiv, un alt fel de balcanizare

Află cum au fost primele concerte de la Stufstock 2012 - Dubioza Kolektiv, un alt fel de balcanizare.

Publicat

pe

Dubioza Kolektiv la Stufstock 2012
Dubioza Kolektiv la Stufstock 2012 │ FOTO: Tiberiu Badea ro.tilllate.com

După un program artistic variat (film, teatru, expoziții), Stufstock-ul a trecut vineri seara la etapa cea mai dinamică a manifestărilor live. Bosniacii de la Dubioza Kolektiv erau așteptați în Vama Veche pentru a instaura o petrecere de punk-rock balcanic. După ce au cântat la București pe cel mai aprig viscol din ianuarie, băieții erau supuși acum testului caniculei. Din fericire, căldura din public a fost cea resimțită pe scenă.

Dubioza Kolektiv la Stufstock 2012

Dubioza Kolektiv la Stufstock 2012 │ FOTO: Tiberiu Badea ro.tilllate.com

Ziua de muzică live a demarat cu newcomer-ii de la MT Place, care își câștigaseră bine-meritat locul în line-up. Sentimentele au ieșit la iveală când lumea a simțit Butterflies in my stomach. Concertul trupei a transmis libertate și relaxare în rândul celor veniți în Vama Veche.

Trupa byron a continuat programul spre deliciul publicului. Dan este singurul artist care a participat la 9 din cele 10 ediții de Stufstock. Pe acordurile byron, lumea a cântat și a dansat, trâgând cu ochiul și spre apusul soarelui, o senzație de milioane.

Moldovenii de la Gândul Mâței au fost primiți cu aceeași căldură instaurată la prima audiție a pieselor lor. “La ciocana” și ”Numai tu” sunt exemplele devorate prin dans. Băieții au cântat și un “La mulți ani” festivalului din Vamă, locul în care au venit mereu cu mare drag și dăruire.

Înaintea bosniacilor au încins atmosfera cei de la East Roots. Acordurile reggae au împins mai aproape de scenă și pe cei mai cuminți spectatori.

Ca și în ianuarie, Dubioza Kolektiv și-a găsit publicul pe măsură. Manifestarea lor energică s-a transmis ca valurile mării în rândul celor prezenți. Publicul a dansat, a cântat și s-a așezat pe nisip pentru a asculta “indicațiile de scenă” ale băieților. Dubiozii au fost de-ai casei, cheful de rock balcanic fiind gustat la fel ca berea de peste zi. Mai multe fotografii găsiți în galeria de pe ro.tilllate.com.

Dubioza Kolektiv la Stufstock 2012

Dubioza Kolektiv la Stufstock 2012 │ FOTO: Tiberiu Badea ro.tilllate.com

Rockul balcanic a fost dat apoi pe reggae. Francezii de la Dub Incorporation nu au lăsat oamenii să slăbească ritmul, ci chiar i-au făcut să cânte împreună versurile piesei "Rude Boy".

Dub Incorporation la Stufstock 2012

Dub Incorporation la Stufstock 2012 │ FOTO: Tiberiu Badea ro.tilllate.com

Prima seară de muzică live de la Stufstock a fost încheiată de Gojira ce a mixat pe scena mică. Ritmurile dubstep au trezit cocoșii din Vamă, din ce ne-au povestit cei mai rezistenți.

Dub Incorporation la Stufstock 2012

Dub Incorporation la Stufstock 2012 │ FOTO: Tiberiu Badea ro.tilllate.com

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Primii artiști anunțați la Flight Festival 2022, evenimentul care îmbină muzica, arta și tehnologia

Flight Festival, evenimentul care îmbină muzica, arta și tehnologia revine în 2022 cu o nouă ediție. Vor fi 17 zile de experiențe inedite, ce vor reuni artiști renumiți pe scena muzicală internațională și locală, spectacole de teatru, proiecții de film, workshop-uri și evenimente axate pe inovație și tehnologie.

Publicat

pe

În 2022, Flight Festival se va desfășura în intervalul 26 august - 11 septembrie, la Aerodromul Cioca și în alte 10 locații din Timișoara.Un punct de întâlnire pentru artiști, cineaști și deopotrivă cinefili, cât și antreprenori și inovatori, Flight Festival este primul festival de edutainment din România și Sud-Estul Europei. Ultimele tendințe în materie de artă și design, proiecții de film și spectacole live de teatru, ateliere și expoziții, dar și inovații din tehnologie vor fi la dispoziția vizitatorilor timp de 17 zile.

Mixul dintre muzică – artă – tehnologie e unic pentru festivalieri, oferindu-le un spațiu polivalent, constructiv, în care se pot distra în timp ce descoperă trenduri sau cunosc alți fani interesați de aceleași dimensiuni culturale. Prin Flight Festival, conceptul de festival atinge un nou nivel: dezvoltarea personală se îmbină cu entertainment-ul într-un context interdisciplinar, în cadrul unui eveniment urban multi-venue.

"Flight Festival este mai mult decât un simplu festival de muzică: este o călătorie culturală spre multiple atracții din domeniile muzicii, artei și tehnologiei, un loc destinat distracției, unde participanții pot dezvolta noi abilități și dobândi know-how valoros. Ne-am propus să introducem conceptul de edutainment în România și să transformăm Flight Festival într-un multivers în care festivalierii descoperă lucruri noi pe beat-urile preferate, iar arta prinde viață prin tehnologie", a declarat Ovidiu Megan, fondatorul Flight Festival.

Artiștii confirmați la Flight Festival 2022:

Primul val de artiști care va urca pe scena muzicală a festivalului la această ediție a fost deja anunțat:

  • JP Cooper, unul dintre cei mai cunoscuți artiști de soul contemporani,
  • Dubioza Kolektiv – trupa de avant-garde dub rock din Bosnia, cunoscută pentru show-urile sale explozive,
  • Sigma, duo britanic de drum&bass
  • Sigala, DJ pop-dance și house din Londra, cunoscut pentru single-uri precum "Easy Love" și "Sweet Lovin’"

De asemenea, pe scenă vor urca și artiști autohtoni îndrăgiți de publicul larg:

  • Carla's Dreams
  • Zdob și Zdub
  • Subcarpați
  • The Motans
  • Grasu XXL
  • Spike

În 2021, festivalul de pe malul Begăi a reunit peste 250 de artiști și un total de 50.000 de participanți. Cele 4 scene de muzică, 20 de spectacole de teatru și multiple ateliere oferite iubitorilor dramaturgiei, 33 de proiecții de film însoțite de prezența unor personalități ale cinematografiei precum Cristian Mungiu, Irina Margareta Nistor, Florin Călinescu sau conferințele inspiraționale din domeniul inovației și tehnologiei au făcut din Timișoara o adevărată atracție turistică în ciuda provocărilor pandemiei.

Citește în continuare

Trending