Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
INFO CONCERT:
Il Volo
Public concertFestivalurile și concertele mari nu pot reveni mai devreme de 1 septembrie, a indicat ministrul Culturii Andrea Bocelli a avut coronavirus; Virusul i-a infectat şi familia

Cum a fost la Rock The City 2012

Trecerea în revistă a concertelor de la Rock The City 2012 cu linkuri spre fiecare cronică și galerie foto. Despre Guns N'Roses, Soulfly, Machine Head, Black Label Society, Within Temptation, Evanescence, The Cult, Ugly Kid Joe etc.

Cu prilejul  Rock The City 2012 am petrecut un weekend plin de rock live cu numeroase trupe bune, mirosind iz de festivalul berii, cu aromă de plajă și ceva probleme de intrare în atmosferă poate din cauza prafului, poate din cauza publicului restrâns. După sedimentarea impresiilor și publicarea de galerii foto și cronici particulare, am făcut un mic exercițiu de sinteză. Puteți urma linkurile spre fiecare cronică și galerie foto cu Guns N'Roses, Soulfly, Machine Head, Black Label Society, Within Temptation, Evanescence, The Cult, Ugly Kid Joe etc.

Ziua #1 - Romanian Rock Day + Heaven Shall Burn

Heaven Shall Burn - Rock the City 2012

Rock the City 2012 a început vineri cu o doză puternică de rock românesc. OldGreen, Luna Amară, Timpuri Noi și Celelalte Cuvinte au tatonat terenul pentru headlinerii "Romanian" Rock Day, nemţii de la Heaven Shall Burn. Cu un public restrâns și în lipsa unui golden ring s-a format un mosh pit impresionant până la sfârșitul serii.

Rămânem cu amintirea plăcută a concertului Celelalte Cuvinte, trupa din Timișoara fiind destul de scumpă la vedere prin capitală. Privind în public, puteai regăsi ușor tiparul fanilor ce au crescut odată cu rockul românesc. Cât despre Timpuri Noi, putem regreta laolaltă cu majoritatea neînțelegerile ce-au condus la plecarea lui Artan. Hiturile vechi au rămas plăcute urechii, care totuși se sesizează absența acelui timbru consacrat.

Galerie foto Timpuri Noi | Galerie foto Celelalte Cuvinte | Galerie foto Heaven Shall Burn

Ziua #2 - O lecţie de istorie și o pastilă de adrenalină

Ziua a doua a marcat întoarcerea la originile heavy-metalului britanic cu Sweet Savage şi Saxon, urmaţi de sound-uri proaspete cu Lacuna Coil, un boom de energie cu Soulfly, haos cu Black Label Society și lecții de viață de la Robb Flynn (Machine Head).

Sweet Savage

Sweet Savage la Rock the City

Avem şi un interviu luat frontman-ului trupei Sweet Savage cu câteva zile înainte de concertul de la București. Cu un program scurt și „matinal”, irlandezii au reușit să antreneze publicul precaut de la Rock the City.

Recenzie Sweet Savage | Galerie foto Sweet Savage

Saxon

Saxon la Rock the City

Toţi nostalgicii erei timpurii ale heavy metal-ului s-au bucurat de concertul celor de la Saxon. Chiar dacă nu s-au bucurat și de o sonorizare excepțională, muzica a ajuns la inimile publicului.

Recenzie Saxon | Galerie foto Saxon

Lacuna Coil

Lacuna Coil la Rock The City - București, 30 iunie 2012

După lecţia de metal a venit rândul celor tineri să cucerească scena. Cristina Scabbia, împreună cu Andrea Ferro şi instrumentişii Lacuna Coil au adus un strop de prospețime pe scena de la Romexpo.

Recenzie Lacuna Coil | Galerie foto Lacuna Coil

Soulfly

Max Calavera si Soulfly la Rock the City

După părerea multora, Soulfly a fost cel mai bun concert din cea de-a doua zis de Rock the CityMax Cavalera alături de trupa sa au făcut ca Romexpo să duduie și fiecare spectator să ajungă back to the primitve.

Recenzie Soulfly | Galerie foto Soulfly

Black Label Society

Zakk Wylde si Black Label Society la Rock the City

Cu un headdress indian din pene pe cap, pășind prin decorul cu cranii și strigând „Crazy horse I am!”, Zakk Wylde a reușit să stârnească ropote de aplauze și țipete din public. Întreg concertul Black Label Society a fost exploziv, mai ales solo-ul de chitară de un sfert de oră.

Recenzie Black Label Society | Galerie foto Black Label Society

Machine Head

Machine Head la Rock the City

La concertul Machine Head, am auzit cea mai bună frază a festivalului, poate chiar a verii, de la Robb Flynn„Music can make you feel something, in a world that doesn’t want you to feel anything.” 

Recenzie Machine Head | Galerie foto Machine Head

Ziua #3 - Regăsirea marilor clasici

Ultima zi din Rock the City a adus pe scena de la Romexpo o colecție de trupe mult așteptate de publicul român, unele fiind la prima vizită, altele revenind pentru a zgudui din nou o scenă românească. Două regine goth au urcat pe scenă odată cu concertele Within Temptation și Evanescence, dar și Ugly Kid Joe pentru prima oară în România și două nume grele ale scenei rock - The Cult și Guns N' Roses.

Ugly Kid Joe

Whit Crane, Ugly Kid Joe la Rock the City

Californienii din Ugly Kid Joe au făcut super-show în deschiderea ultimei zile de festival Tuborg Greenfest powered by Rock the City. În ciuda duratei scurte, publicul s-a bucurat de hiturile trupei și de starea energică a lui Whit.

Recenzie Ugly Kid Joe | Galerie foto Ugly Kid Joe

Within Temptation

Sharon, WIthin Temptation la Rock the City

După un concert foarte bun, a sosit momentul penrtu o gafă din categoria Metallica din partea lui Sharon. Solista a afișat în fața publicului un mare steag… al Bulgariei.

Recenzie Within Temptation | Galerie foto Within Temptation

The Cult

Ian Astbury, The Cult la Rock the City

The Cult au fost în formă, au fost așa cum ne-am așteptat și așa cum ne-am dorit. Ian tot învârtea microfonul ca pe un lasou și cânta cu toată vlaga lui, din când în când lua și tamburină pentru a bate ritmurile la unison cu colegii de trupă.

Recenzie The Cult | Interviu Ian Astbury

Evanescence

Amy Lee, Evanescence la Rock the City

Era și cazul ca Evanescence să poposească prin țărișoara noastră pentru că foarte mulți fani așteptau cu nerăbdare s-o asculte și s-o vadă pe viu pe Amy Lee, dezlănțuindu-se pe scenă alături de colegii ei de trupă.

Recenzie Evanescence | Galerie foto Evanescence

Guns N' Roses

Guns N Roses la Rock the City

Concertul Guns N' Roses ce a închis Rock the City 2012 a fost de departe mai bun decât cel din 2010. Nu numai pentru că a durat mai mult și a început cu o întârziere rezonabilă, dar Axl a fost mai bun, mai energic, mai devotat momentului, iar sonorizarea chiar a fost OK.

Recenzie Guns N' RosesGalerie foto Guns N' Roses

Rux Boga este Colaborator la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE