Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Cum a fost la Rock The City 2012

Trecerea în revistă a concertelor de la Rock The City 2012 cu linkuri spre fiecare cronică și galerie foto. Despre Guns N'Roses, Soulfly, Machine Head, Black Label Society, Within Temptation, Evanescence, The Cult, Ugly Kid Joe etc.

Publicat

pe

Cu prilejul  Rock The City 2012 am petrecut un weekend plin de rock live cu numeroase trupe bune, mirosind iz de festivalul berii, cu aromă de plajă și ceva probleme de intrare în atmosferă poate din cauza prafului, poate din cauza publicului restrâns. După sedimentarea impresiilor și publicarea de galerii foto și cronici particulare, am făcut un mic exercițiu de sinteză. Puteți urma linkurile spre fiecare cronică și galerie foto cu Guns N'Roses, Soulfly, Machine Head, Black Label Society, Within Temptation, Evanescence, The Cult, Ugly Kid Joe etc.

Ziua #1 - Romanian Rock Day + Heaven Shall Burn

Heaven Shall Burn - Rock the City 2012

Rock the City 2012 a început vineri cu o doză puternică de rock românesc. OldGreen, Luna Amară, Timpuri Noi și Celelalte Cuvinte au tatonat terenul pentru headlinerii "Romanian" Rock Day, nemţii de la Heaven Shall Burn. Cu un public restrâns și în lipsa unui golden ring s-a format un mosh pit impresionant până la sfârșitul serii.

Rămânem cu amintirea plăcută a concertului Celelalte Cuvinte, trupa din Timișoara fiind destul de scumpă la vedere prin capitală. Privind în public, puteai regăsi ușor tiparul fanilor ce au crescut odată cu rockul românesc. Cât despre Timpuri Noi, putem regreta laolaltă cu majoritatea neînțelegerile ce-au condus la plecarea lui Artan. Hiturile vechi au rămas plăcute urechii, care totuși se sesizează absența acelui timbru consacrat.

Galerie foto Timpuri Noi | Galerie foto Celelalte Cuvinte | Galerie foto Heaven Shall Burn

Ziua #2 - O lecţie de istorie și o pastilă de adrenalină

Ziua a doua a marcat întoarcerea la originile heavy-metalului britanic cu Sweet Savage şi Saxon, urmaţi de sound-uri proaspete cu Lacuna Coil, un boom de energie cu Soulfly, haos cu Black Label Society și lecții de viață de la Robb Flynn (Machine Head).

Sweet Savage

Sweet Savage la Rock the City

Avem şi un interviu luat frontman-ului trupei Sweet Savage cu câteva zile înainte de concertul de la București. Cu un program scurt și „matinal”, irlandezii au reușit să antreneze publicul precaut de la Rock the City.

Recenzie Sweet Savage | Galerie foto Sweet Savage

Saxon

Saxon la Rock the City

Toţi nostalgicii erei timpurii ale heavy metal-ului s-au bucurat de concertul celor de la Saxon. Chiar dacă nu s-au bucurat și de o sonorizare excepțională, muzica a ajuns la inimile publicului.

Recenzie Saxon | Galerie foto Saxon

Lacuna Coil

Lacuna Coil la Rock The City - București, 30 iunie 2012

După lecţia de metal a venit rândul celor tineri să cucerească scena. Cristina Scabbia, împreună cu Andrea Ferro şi instrumentişii Lacuna Coil au adus un strop de prospețime pe scena de la Romexpo.

Recenzie Lacuna Coil | Galerie foto Lacuna Coil

Soulfly

Max Calavera si Soulfly la Rock the City

După părerea multora, Soulfly a fost cel mai bun concert din cea de-a doua zis de Rock the CityMax Cavalera alături de trupa sa au făcut ca Romexpo să duduie și fiecare spectator să ajungă back to the primitve.

Recenzie Soulfly | Galerie foto Soulfly

Black Label Society

Zakk Wylde si Black Label Society la Rock the City

Cu un headdress indian din pene pe cap, pășind prin decorul cu cranii și strigând „Crazy horse I am!”, Zakk Wylde a reușit să stârnească ropote de aplauze și țipete din public. Întreg concertul Black Label Society a fost exploziv, mai ales solo-ul de chitară de un sfert de oră.

Recenzie Black Label Society | Galerie foto Black Label Society

Machine Head

Machine Head la Rock the City

La concertul Machine Head, am auzit cea mai bună frază a festivalului, poate chiar a verii, de la Robb Flynn„Music can make you feel something, in a world that doesn’t want you to feel anything.” 

Recenzie Machine Head | Galerie foto Machine Head

Ziua #3 - Regăsirea marilor clasici

Ultima zi din Rock the City a adus pe scena de la Romexpo o colecție de trupe mult așteptate de publicul român, unele fiind la prima vizită, altele revenind pentru a zgudui din nou o scenă românească. Două regine goth au urcat pe scenă odată cu concertele Within Temptation și Evanescence, dar și Ugly Kid Joe pentru prima oară în România și două nume grele ale scenei rock - The Cult și Guns N' Roses.

Ugly Kid Joe

Whit Crane, Ugly Kid Joe la Rock the City

Californienii din Ugly Kid Joe au făcut super-show în deschiderea ultimei zile de festival Tuborg Greenfest powered by Rock the City. În ciuda duratei scurte, publicul s-a bucurat de hiturile trupei și de starea energică a lui Whit.

Recenzie Ugly Kid Joe | Galerie foto Ugly Kid Joe

Within Temptation

Sharon, WIthin Temptation la Rock the City

După un concert foarte bun, a sosit momentul penrtu o gafă din categoria Metallica din partea lui Sharon. Solista a afișat în fața publicului un mare steag… al Bulgariei.

Recenzie Within Temptation | Galerie foto Within Temptation

The Cult

Ian Astbury, The Cult la Rock the City

The Cult au fost în formă, au fost așa cum ne-am așteptat și așa cum ne-am dorit. Ian tot învârtea microfonul ca pe un lasou și cânta cu toată vlaga lui, din când în când lua și tamburină pentru a bate ritmurile la unison cu colegii de trupă.

Recenzie The Cult | Interviu Ian Astbury

Evanescence

Amy Lee, Evanescence la Rock the City

Era și cazul ca Evanescence să poposească prin țărișoara noastră pentru că foarte mulți fani așteptau cu nerăbdare s-o asculte și s-o vadă pe viu pe Amy Lee, dezlănțuindu-se pe scenă alături de colegii ei de trupă.

Recenzie Evanescence | Galerie foto Evanescence

Guns N' Roses

Guns N Roses la Rock the City

Concertul Guns N' Roses ce a închis Rock the City 2012 a fost de departe mai bun decât cel din 2010. Nu numai pentru că a durat mai mult și a început cu o întârziere rezonabilă, dar Axl a fost mai bun, mai energic, mai devotat momentului, iar sonorizarea chiar a fost OK.

Recenzie Guns N' RosesGalerie foto Guns N' Roses

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa înălţătoare "Don't Pray for Me" - AUDIO

Within Temptation a lansat o nouă piesă înălţătoare intitulată "Don't Pray for Me", care sună de parcă ar fi gata să îşi găsească loc într-un episod din "Stranger Things". Este foarte dramatică şi cinematică şi îmbină vocea unică a lui Sharon den Adel cu un mixaj perfect de rock alternativ şi elemente orchestrale şi electronice.

Publicat

pe

Coperta Single Within Temptation Don't Pray for Me
Coperta Single Within Temptation Don't Pray for Me │ FOTO: Within Temptation

Acesta este al doilea single Within Temptation din 2022, după "Faded Out", colaborare cu Asking Alexandria. E drept că în 2021 am auzit şi hitul "Shed My Skin", care a primit un videoclip cu tentă SF. Cumva se alinia cu precedentul clip, "The Purge". "Don't Pray for Me" este o piesă despre religie şi modul în care o interpretăm, ce idei şi concepte luăm din spiritualism şi cum le asumăm ca decizii de viaţă. Fanii de pe YouTube sunt încântaţi de acest track şi afirmă că le aminteşte de perioada "Heart of Everything" a formaţiei.

Corul, vocea lui Sharon şi instrumentalul metal alternativ au fost apreciate în mod deosebit. Acesta este al patrulea single din release-urile independente ale trupei, care a promis că va aborda muzica axându-se pe single-uri mai mult decât pe albume. Ultimele single-uri au intrat în top 20 al US Billboard Mainstream Rock Indicator şi au fost şi în topuri în Germania.

Solista Sharon Den Adel afirma că suntem într-un moment al existenţei umane în care credinţele şi culturile se îmbină, iar intoleranţa şi nedreptatea domină lumea. Noul single doreşte să lupte cu cei care îşi impun credinţele şi fricile asupra altora, un imn despre faptul că o credinţă şi o convingere poate fi fluidă. Within Temptation a fost ocupată în ultimii ani în studio, înregistrând piese pe un nou album şi pregătindu-se de turnee.

În restul anului 2022 îi aşteptăm într-un turneu european de vară, care îi va aduce şi la Bistriţa la festivalul WTF. Festivalul are loc între 26 şi 28 august şi include în lineup şi Katatonia, Alternosfera, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz şi mulţi alţii. Grupul va susţine şi un turneu în SUA alături de Iron Maiden, plus va relua mult amânatul turneu cu Evanescence în Europa, din postura de co-headliner.

Ultimul album Within Temptation a fost "Resist" şi a debutat în februarie 2019 prin Spinefarm Records. Pe acel LP au fost incluse colaborări cu solistul Papa Roach, Jacoby Shaddix, Anders Friden de la In Flames şi Jasper Steverlinck de la ARID.

Citește în continuare

Muzică nouă

Soulfly a lansat piesa "Scouring the Vile", colaborare cu John Tardy de la Obituary

Max Cavalera se pregăteşte pentru lansarea unui nou album cu principala sa trupă, Soulfly şi ne oferă un nou single. Se numeşte "Scouring the Vile" şi este o colaborare cu John Tardy de la Obituary. Se ascultă în articol, unde găsiţi detalii despre LP.

Publicat

pe

Coperta album Soulfly Totem
Coperta album Soulfly Totem │ FOTO: Soulfly

Soulfly va lansa pe 5 august albumul "Totem", de pe care am putut deja asculta primul single, "Superstition". Cât despre noul single, "Scouring the Vile" include riff-uri rapide şi nervoase, amintind puţin de Slayer sau de alte nume mari din thrash. Odată cu noul disc, Soulfly ajunge la 12 albume de studio, după ce în 2018 a lansat excelentul "Ritual", de pe care am auzit piese inclusiv la Metalhead Meeting în România.

Piesele noi au fost înregistrate la Platinum Undeground, în Mesa, Arizona cu ajutorul lui John Aquilino şi Arthur Rizk. Pe LP mai apar şi John Powers de la Eternal Champion, Chris Ulsh de la Power Trip şi John Tardy de la Obituary. Rizk a şi cântat la chitară pe LP. "Scouring the Vile" este un mesaj de agresivitate şi ură către cancer. Versurile sunt despre furia celui care îi pierde pe cei dragi în lupta cu această boală. Printre cei care la care s-a gândit Max Cavalera când a scris versurile se numără L.G. Petrov de la Entombed şi Chuck Schuldinger de la Death, care au murit din cauza bolii.

Întregul disc are ca temă şi inspiraţie natura, de aici şi numele "Totem". Pe copertă tronează un totem cu multiple animale integrate, animalele spirituale ale artiştilor din formaţie. Ni se promite şi că piesa "Filth Upon Filth" este influenţată de "Reign In Blood" de la Slayer, ceea ce sună fantastic. Materialul discografic se încheie cu o piesă de 10 minute numită "Spirit Animal", amintind de track-urile cu care Black Sabbath îşi încheia albumele.

Iată tracklist-ul lui "Totem":

01. Superstition
02. Scouring The Vile
03. Filth Upon Filth
04. Rot In Pain
05. The Damage Done
06. Totem
07. Ancestors
08. Ecstasy Of Gold
09. Soulfly XII
10. Spirit Animal

Grosul pieselor provine de la Max Cavalera şi fiul său Zyon, din jam session-uri create în pandemie. Percuţia e foarte puternică, amintind de "Primitive" şi chitările sunt groovy, amintind de hitul "Boom". Soulfly vine cu o nouă componenţă, despărţindu-se de chitaristul Marc Rizzo, după o lungă colaborare.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Evanescence concertează la București pe 7 iunie; Vezi programul și regulile de acces

Evanescence revine la Bucuresti pe 7 iunie 2022. Evenimentul are loc la Arenele Romane, invitata specială din deschidere fiind trupa Yonaka din Marea Britanie. Consultă programul și regulile de acces la concert.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Evanescence, una dintre cele mai iubite și apreciate trupe rock americane, se află din nou într-o formulă magică în care vocea celebrei cântărețe Amy Lee înnobilează piesele care au consacrat trupa și care au rămas nemuritoare pe buzele fanilor din întreaga lume. Cu albume vândute în zeci de milioane de exemplare în întreaga lume, muzica Evanescence a fost răsplătită cu numeroase nominalizări și premii internaționale, printre care două Grammy-uri primite în anul 2004 pentru piesa "Bring Me To Life", la categoriile "Best New Artist" și "Best Hard Rock Performance".

Yonaka vin din Marea Britanie, mai exact din Brighton, și activează pe scena muzicală din 2014, timp în care au lansat un album în 2019, intitulat 'Don't Wait 'Till Tomorrow', dar și patru EP-uri. Trupa abordeaza un alternative rock cu influențe de prog pe alocuri.

Formația a fost în turneu cu Bring Me The Horizon și Fever 333, ulterior colaborând cu BMTH pentru piesa 'Tapes'. În momentul de față, Yonaka înseamnă Theresa Jarvis la voce, George Edwards la chitară, Alex Crosby la bas și clape și Robert Mason la tobe.

Programul concertului Evanescence de pe 7 iunie 2022:

 • Open Doors 19:00
 • Yonaka 20:00 - 20:45
 • Evanescence 21:15 - 22.55

Reguli de acces la concertul Evanescence:

Porțile se deschid la ora 19:00, iar după această oră publicul poate sosi oricând pentru a va vedea trupele favorite. Concertul are loc în aer liber.

Pentru toate categoriile de bilete, accesul se face pe la porțile de jos din parc ale Arenelor Romane. La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mancare sau bauturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (vă rugăm, în caz că se anunță ploaie, să veniți cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectele prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului!

Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

Categorii de bilete și brățări:

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

 • Posesorii de bilete la categoriile "Premium" și "Teren", vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact așa cum au fost puse, pe toată durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la categoria Acces General nu vor primi brățara la acces.
 • Categoria "Premium" - Cu loc în sectoarele K si E. Vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care și-au cumpărat bilet precum și în zonele Teren și Acces General
 • Categoria "Teren"- Fără loc, în fața scenei. Vor primi brățări care le va permite accesul în zona în care și-au cumpărat bilet precum și în zona Acces General. Nu vor avea acces în zona "Premium"
 • Categoria "Acces General" cu loc în Arenă, mai puțin sectoarele K și E, și fără loc în spatele categoriei Teren. Nu vor primi brățări. Nu vor avea acces în zona Premium și Teren.

Bilete la concertul Evanescence:

 • Premium (cu loc) - 349 lei presale și 370 lei la intrare
 • Teren (fără loc, în fața scenei) - 269 presale și 300 lei la intrare
 • Acces General (cu loc sau fără loc) - 179 lei presale și 200 lei la intrare

*La prețul tuturor biletelor comandate în presale se adaugă comisionul de emitere bilet de 10 lei.

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2022 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending