Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Cum a fost la Rock The City 2012

Trecerea în revistă a concertelor de la Rock The City 2012 cu linkuri spre fiecare cronică și galerie foto. Despre Guns N'Roses, Soulfly, Machine Head, Black Label Society, Within Temptation, Evanescence, The Cult, Ugly Kid Joe etc.

Publicat

pe

Cu prilejul  Rock The City 2012 am petrecut un weekend plin de rock live cu numeroase trupe bune, mirosind iz de festivalul berii, cu aromă de plajă și ceva probleme de intrare în atmosferă poate din cauza prafului, poate din cauza publicului restrâns. După sedimentarea impresiilor și publicarea de galerii foto și cronici particulare, am făcut un mic exercițiu de sinteză. Puteți urma linkurile spre fiecare cronică și galerie foto cu Guns N'Roses, Soulfly, Machine Head, Black Label Society, Within Temptation, Evanescence, The Cult, Ugly Kid Joe etc.

Ziua #1 - Romanian Rock Day + Heaven Shall Burn

Heaven Shall Burn - Rock the City 2012

Rock the City 2012 a început vineri cu o doză puternică de rock românesc. OldGreen, Luna Amară, Timpuri Noi și Celelalte Cuvinte au tatonat terenul pentru headlinerii "Romanian" Rock Day, nemţii de la Heaven Shall Burn. Cu un public restrâns și în lipsa unui golden ring s-a format un mosh pit impresionant până la sfârșitul serii.

Rămânem cu amintirea plăcută a concertului Celelalte Cuvinte, trupa din Timișoara fiind destul de scumpă la vedere prin capitală. Privind în public, puteai regăsi ușor tiparul fanilor ce au crescut odată cu rockul românesc. Cât despre Timpuri Noi, putem regreta laolaltă cu majoritatea neînțelegerile ce-au condus la plecarea lui Artan. Hiturile vechi au rămas plăcute urechii, care totuși se sesizează absența acelui timbru consacrat.

Galerie foto Timpuri Noi | Galerie foto Celelalte Cuvinte | Galerie foto Heaven Shall Burn

Ziua #2 - O lecţie de istorie și o pastilă de adrenalină

Ziua a doua a marcat întoarcerea la originile heavy-metalului britanic cu Sweet Savage şi Saxon, urmaţi de sound-uri proaspete cu Lacuna Coil, un boom de energie cu Soulfly, haos cu Black Label Society și lecții de viață de la Robb Flynn (Machine Head).

Sweet Savage

Sweet Savage la Rock the City

Avem şi un interviu luat frontman-ului trupei Sweet Savage cu câteva zile înainte de concertul de la București. Cu un program scurt și „matinal”, irlandezii au reușit să antreneze publicul precaut de la Rock the City.

Recenzie Sweet Savage | Galerie foto Sweet Savage

Saxon

Saxon la Rock the City

Toţi nostalgicii erei timpurii ale heavy metal-ului s-au bucurat de concertul celor de la Saxon. Chiar dacă nu s-au bucurat și de o sonorizare excepțională, muzica a ajuns la inimile publicului.

Recenzie Saxon | Galerie foto Saxon

Lacuna Coil

Lacuna Coil la Rock The City - București, 30 iunie 2012

După lecţia de metal a venit rândul celor tineri să cucerească scena. Cristina Scabbia, împreună cu Andrea Ferro şi instrumentişii Lacuna Coil au adus un strop de prospețime pe scena de la Romexpo.

Recenzie Lacuna Coil | Galerie foto Lacuna Coil

Soulfly

Max Calavera si Soulfly la Rock the City

După părerea multora, Soulfly a fost cel mai bun concert din cea de-a doua zis de Rock the CityMax Cavalera alături de trupa sa au făcut ca Romexpo să duduie și fiecare spectator să ajungă back to the primitve.

Recenzie Soulfly | Galerie foto Soulfly

Black Label Society

Zakk Wylde si Black Label Society la Rock the City

Cu un headdress indian din pene pe cap, pășind prin decorul cu cranii și strigând „Crazy horse I am!”, Zakk Wylde a reușit să stârnească ropote de aplauze și țipete din public. Întreg concertul Black Label Society a fost exploziv, mai ales solo-ul de chitară de un sfert de oră.

Recenzie Black Label Society | Galerie foto Black Label Society

Machine Head

Machine Head la Rock the City

La concertul Machine Head, am auzit cea mai bună frază a festivalului, poate chiar a verii, de la Robb Flynn„Music can make you feel something, in a world that doesn’t want you to feel anything.” 

Recenzie Machine Head | Galerie foto Machine Head

Ziua #3 - Regăsirea marilor clasici

Ultima zi din Rock the City a adus pe scena de la Romexpo o colecție de trupe mult așteptate de publicul român, unele fiind la prima vizită, altele revenind pentru a zgudui din nou o scenă românească. Două regine goth au urcat pe scenă odată cu concertele Within Temptation și Evanescence, dar și Ugly Kid Joe pentru prima oară în România și două nume grele ale scenei rock - The Cult și Guns N' Roses.

Ugly Kid Joe

Whit Crane, Ugly Kid Joe la Rock the City

Californienii din Ugly Kid Joe au făcut super-show în deschiderea ultimei zile de festival Tuborg Greenfest powered by Rock the City. În ciuda duratei scurte, publicul s-a bucurat de hiturile trupei și de starea energică a lui Whit.

Recenzie Ugly Kid Joe | Galerie foto Ugly Kid Joe

Within Temptation

Sharon, WIthin Temptation la Rock the City

După un concert foarte bun, a sosit momentul penrtu o gafă din categoria Metallica din partea lui Sharon. Solista a afișat în fața publicului un mare steag… al Bulgariei.

Recenzie Within Temptation | Galerie foto Within Temptation

The Cult

Ian Astbury, The Cult la Rock the City

The Cult au fost în formă, au fost așa cum ne-am așteptat și așa cum ne-am dorit. Ian tot învârtea microfonul ca pe un lasou și cânta cu toată vlaga lui, din când în când lua și tamburină pentru a bate ritmurile la unison cu colegii de trupă.

Recenzie The Cult | Interviu Ian Astbury

Evanescence

Amy Lee, Evanescence la Rock the City

Era și cazul ca Evanescence să poposească prin țărișoara noastră pentru că foarte mulți fani așteptau cu nerăbdare s-o asculte și s-o vadă pe viu pe Amy Lee, dezlănțuindu-se pe scenă alături de colegii ei de trupă.

Recenzie Evanescence | Galerie foto Evanescence

Guns N' Roses

Guns N Roses la Rock the City

Concertul Guns N' Roses ce a închis Rock the City 2012 a fost de departe mai bun decât cel din 2010. Nu numai pentru că a durat mai mult și a început cu o întârziere rezonabilă, dar Axl a fost mai bun, mai energic, mai devotat momentului, iar sonorizarea chiar a fost OK.

Recenzie Guns N' RosesGalerie foto Guns N' Roses

Concerte & turnee

Evanescence revine la București în iunie 2022

Evanescence va susține un nou concert la București în vara anului viitor. Evenimentul va avea loc la Arenele Romane și va respecta normele în vigoare la momentul desfășurării.

Publicat

pe

Concert Evanescence la Arenele Romane din București pe 29 iunie 2017

Pe 7 iunie 2022, Evanescence revine la București, urmând să prezinte fanilor piese de pe cel mai recent material, "The Bitter Truth". Show-ul va avea loc la 3 ani de la ultima vizită a formației în țara noastră, ce s-a soldat cu un concert desfășurat tot la Arenele Romane. Noul eveniment, din 2022, va marca cel de-al șaselea concert Evanescence în România.

Evanescence se află din nou într-o formulă magică în care vocea celebrei vocaliste Amy Lee înnobilează piesele care au consacrat trupa și care au rămas nemuritoare pe buzele fanilor din întreaga lume. Cu albume vândute în zeci de milioane de exemplare în întreaga lume, muzica Evanescence a fost răsplătită cu numeroase nominalizări și premii internaționale, printre care două Grammy-uri primite în anul 2004 pentru piesa "Bring Me To Life", la categoriile "Best New Artist" și "Best Hard Rock Performance".

Albumul "Fallen" a ramas până în prezent în topul preferințelor celor ce iubesc muzica rock, acesta fiind certificat cu platină în întreaga lume. "Fallen" este unul dintre cele opt albume, ale tuturor timpurilor, care au reușit să rămâna în top Billboad 200 pentru o perioada mai mare de un an. "The Open Door" (2006) a marcat un nou succes în palmaresul celebrului grup, cu piese precum "Lithium" sau "Sweet Sacrifice", iar "Evanescence" (2011) a ajuns pe primele locuri imediat după lansare și a fost premiat cu Aur în Australia, Canada și Marea Britanie.

Muzica formației Evanescence poartă o paletă întreagă de influențe și a fost încadrată de către critici în diverse categorii, de la rock, nu metal și gothic, la industrial, progressive sau hard rock. Cu valențe sofisticate și o atenție deosebită pentru detalii, Evanescence a reușit să ofere publicului piese fascinante, care au trecut deja proba timpului.

Prețuri bilete la concertul Evanescence din iunie 2022:

Primele 200 de bilete vor avea prețuri Early Bird, pentru fiecare categorie în parte. Se vor putea cumpăra atât bilete cu loc, cât și fără. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat o nouă piesă, "Hard Skool", cu un vibe punk

Guns N' Roses a lansat o nouă piesă în lineup-ul original, "Hard Skool", care are un uşor sunet punk care surprinde. Şi vocea lui AXL Rose sună diferit, asta până ajungi la ajungi la refren şi îi redescoperi timbrul special. Se ascult în articol, unde o şi disecăm.

Publicat

pe

Coperta single Guns N Roses Hard Skool
Coperta single Guns N Roses Hard Skool │ FOTO: Guns N Roses

Ca să fie clar de la început se simt două influenţe aici: una de punk rock şi poate şi ceva Velvet Revolver pe filieră Slash. AXL Rose se dezlănţuie cu felul clasic în care "toacă" silabele, în vreme ce solo-urile lui Slash sunt elegante şi alunecă excelent peste basul care a deschis piesa şi aş zice că i-a impus acest ritm de punk, alături de tobă cu toate acele pauze precise.

Slash alunecă puţin şi spre epoca modernă cu tonalităţi progresive de chitară spre final. Acest track este extras din sesiunile de înregistrări ale formaţiei pentru albumul din 2008, "Chinese Democracy". După o pauză de ani buni acum ascultăm două single-uri noi Guns într-un singur an, ceea ce e fabulos pentru fani. Iniţial melodia trebuia să se numească "Jackie Chan", dar titlul s-a schimbat pe parcurs.

A primit diferite leak-uri online şi chiar o versiune completă a ajuns pe web în 2019. În august am putut asculta single-ul "Absurd" de la Guns, încă o creaţie scoasă din arhivele lui "Chinese Democracy" şi datând chiar de la început de mileniu, când se numea Silkworms. Formaţia a sărbătorit recent un nou prag şi record pentru piesa "Sweet Child O' Mine" din 1998", care a depăşit miliardul de stream-uri pe Spotify în august.

În ultima vreme au apărut multiple indicii că Guns N' Roses lucrează la un nou album de studio, primul din 2008 încoace. Este şi primul din 1993 care îi include în aceeaşi componenţă a formaţiei pe Axl Rose, Slash la chitară şi basistul Duff McKagan. Se pare că grupul nu ar fi dorit să lanseze "Hard Skool" încă dar a fost forţată să o facă după ce un fan a filmat repetiţiile trupei chiar pentru această piesă şi filmarea a ajuns pe TikTok.

Se pare că "fanul" era chiar iubita lui Slash, Meegan Hodges. Rămâne de văzut şi când vom auzi o piesă complet nouă şi nu una din sesiuni trecute sau demo-uri.

Citește în continuare

Muzică nouă

Guns N' Roses începe "predarea" în noul an școlar cu "Hard School"

Guns N' Roses pregătește lansarea unui nou single, intitulat "Hard School". Melodia ar fi fost denumită inițial "Jackie Chan".

Publicat

pe

Guns 'N Roses piesa noua Absurd Fenway Park 2021
Guns 'N Roses piesa noua Absurd Fenway Park 2021 │ FOTO: GNR

Noul an școlar e întâmpinat de Guns N' Roses cu o nouă piesă, compusă de trupă în perioada înregistrării albumului "Chinese Democracy" (2008). Melodia, intitulată în primă fază "Jackie Chan", nu a mai intrat în tracklist-ul de 14 piese al discului, fiind acum readusă la viață într-o altă formă, cu o nouă denumire - "Hard School".

Fragmente din această piesă au apărut de-a lungul anilor în online, în 2019 publicându-se chiar versiunea ei integrală, dar neoficială. În același an, formația în formulă reunită a inclus melodia în setlistul unui concert de la Hollywood Palladium.

O fană Guns N' Roses a dat în vileag planul trupei de a lansa "Hard School"

Potrivit unui articol recent publicat de o revistă de profil, Guns N' Roses intenționează să lanseze piesa "Hard School" cât de curând. O fotografie a unei fane cu Axl Rose, postată recent pe Twitter și publicată de Blabbermouth, anunța această lansare în mesajul ce însoțea poza:

"O fană s-a întâlnit cu Axl Rose după cel de-al doilea show în Atlantic City, de noaptea trecută. Ea a povestit că s-a întâlnit cu el în backstage și că au băut o bere împreună. L-a întrebat și de piesa "Hard School". El i-a cântat-o și i-a spus că o vor lansa în curând."

Acest tweet a fost șters, între timp, însă informația obținută de Blabbermouth rămâne o pistă valabilă. "Hard School" ar putea fi, într-adevăr, noul single Guns N' Roses, postarea fiind scoasă tocmai pentru a păstra surpriza.

În urmă cu o lună, Guns N' Roses lansa piesa "Absurd", o reinterpretare a lui "Silkworms", născută tot în sesiunile de înregistrări pentru "Chinese Democracy". Un nou album ar putea căpăta formă, mai multe declarații ale membrilor formației indicând acest lucru. În urmă cu un an, soția basistului Duff McKagan anunța că trupa lucrează la piese noi și că totul sună minunat.

"Nu pot spune multe, dar am auzit câteva bucăți și sună destul de extraordinar. Vreau să răspândesc veștile bune, dar nu și pe cele detaliate", spunea Susan Holmes McKagan în podcastului "Appetite for Distortion".

Piesele noi Guns N' Roses se lasă, momentan, așteptate, însă nimic nu e exclus. Melodiile ce n-au ajuns pe "Chinese Democracy" ar putea fi doar încălzirea.

Citește în continuare

Trending