Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Energie tinerească pentru VAMA, la un album cu mult mai matur - VEZI VIDEO-FOTO

VAMA a lansat albumul "2012" în cadrul unui concert plin de energie, efecte vizuale și desfășurare de forțe tinere. Citiți câteva impresii de la evenimentul de la Sala Palatului de pe 28 mai 2012.

Publicat

pe

Tudor Chirilă, aniversat la Sala Palatului - VAMA a lansat albumul "2012"
Tudor Chirilă, aniversat la Sala Palatului - VAMA a lansat albumul "2012"

După cum se știe, pe 28 mai VAMA a cântat la Sala Palatului. Lume multă, energie și tinerețe. Nu știu ce se întâmplă cu publicul 30+, cel crescut alături de Tudor Chrilă și fosta Vama Veche, dar am fost uimit de priza VAMEI la adolescenți.

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

VAMA în timpul concertului de la Sala Palatului 2012 │ FOTO: InfoMusic.ro

Vezi galeria de fotografii de la concertul VAMA!

Noile melodii au fost puse online pe canalul de YouTube imediat după apariția discului, iar fanii le-au putut aprofunda înaintea concertului de la Sala Palatului. Preferințele pot fi estimate și după statisticile de pe net. Fata în boxeri și în tricoul alb se detașează mult de pluton, având la această dată peste 73.000 de redări. Epidemie de iubire și Post Iubire urmează în preferințe.

Noul disc are versuri cu mesaje. Dincolo de o aparentă simplitate, ele transmit idei legate de iubirie sub diversele ei manifestări sau stadii. Cu atât mai mare mi-a fost surpriza să aud la puștiul din dreapta – Post Iubire – Asta e melodia mea preferată! L-am privit cât o cântărire și l-am pus să repete. Răspunsul a venit la fel de clar și natural. Avea 10 ani! Țin să vă reamintesc prima strofă a piesei Post Iubire:

Zac întins pe podea / Și în brațele mele / Iubirea noastră moartă. / Și-a dat sufletul ieri / După ce ai trântit / Ușa în urma ta. / Mă uit la trupul ei inert, / Nu știu dac-am să pot să iert.

Prin urmare, am privit mai atent adolescenții prezenți la Sala Palatului pentru VAMA. Niște copii dezinvolți, sensibili, plini de energie, captați de Tudor Chirilă, de muzica VAMEI cu versuri la un loc. Dacă  Tudor le e un exemplu, poate căile lor în viață vor fi unele mai profunde, având în vedere mare defocalizare a acestor generații.

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Trebuie întărit că VAMA are acea magie live, care prinde diferse stări în funcție de vârsta audienței. Tudor este un bun comunicator, spectacolul în sine le-a dictat practic spectatorilor să se manifeste. Locurile din sală n-au mai contat, majoritatea – cel puțin prima jumătate a sălii – au trăit melodiile în picioare, cu versurile pe buze, cu mâinile agitate în sus.

Tudor Chirilă, urmărit pentru răspândirea virusului iubirii la Sala Palatului 2012

Tudor Chirilă, urmărit pentru răspândirea virusului iubirii la Sala Palatului 2012

Revenind la epicul spectacolului, acesta a început cu Epidemie cu iubire. Tudor Chirilă a fost cel infestat cu virusul iubirii, iar în prinderea lui, sala a fost invadată de o unitate mobilă de la nu știu ce sanepid contra dragostei. Volutarii îmbrăcați în halate albastre, cu măști de protecție pe față și cu lanterne în mâini au ilustrat cântecul:

Iubirea-i antidotul de care ei se tem... / Doar dacă iubesc pot să mă salvez, / Dacă iubesc pe oricine-mi iese în cale voi supraviețui. / Condamnat la iubire, / O epidemie am să răspândesc.

Tudor Chirilă, concert VAMA la Sala Palatului 2012

Tudor Chirilă, concert VAMA la Sala Palatului 2012

După Regatul meu pe un vis, Tudor Chirilă s-a întors în trecut pentru hitul Am doar 18 ani. Așa cum spunea solistul, este un cântec ce are în target plaja largă de 17-85 de ani. Este știut de toată lumea, trezind după caz – rezonanță sau nostalgie.

Tudor cântă din mijlocul Sălii Palatului - VAMA 2012

Tudor cântă din mijlocul sălii în concertul VAMA de la Sala Palatului 2012

Spectacolul live a avut un puternic liant vizual, iar atmostera a fost ținută sus cu un imn ce revenea mereu cu ecouri în sală. Proiecțiile video mi-au captat prima oară atenția pe melodia Între cer și trecut de pe noul disc. Legătura dintre Tudor și tatăl său se regăsește între amintiri puternice, întrebări și regret, trecerea implacabilă a timpului. Pe video, o elice a stat simbol pentru încercările nereușite de a invinge timpul, pentru imposibilitatea de a te sustrage ciclului vieții.

Videoclipul piesei Dumnezeu nu apare la știri a fost proiectat în spatele scenei, amplificând trăirea acestei melodii. De dragul show-ului, Tudor s-a pus în postura Ultimului om, așa cum fiecare dintre noi s-a simțit cel puțin o dată într-una din etapele sau locațiile prin care am trecut de-a lungul timpului.

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Piesa de protest Declar pierdută țară (despre care puteți citi mai multe) a beneficiat de un scenariu aparte. Tinerii condamnați să trăiască într-o Românie suptă de vlagă și viitor au fost aliniați sugestiv pe scenă și secerați. Corpurile lor au fost acoperite de un tricolor lung cât toată scena, ca niște eroi fără voia lor sau ca niște victime ale pasivității. Sunt sigur că maturii de 35-40 de ani din sală au resimțit impactul melodiei. Dar până la o schimbare în direcția bună...  acestea rămân doar firimituri presărate pe drum.

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Declar pierdută țară - Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Dincolo de VAMA și muzică, concertul de la Sala Palatului a mai avut cel puțin două elemente de bază: voluntarii dansatori sau actori și receptivitatea publicului (via nostalgie sau trăire tinerească). Dacă ați ratat concertul, luați discul VAMA – 2012 sau accesați Youtube-ul și luați-vă doza de iubire.

VIDEO: Concert VAMA la Sala Palatului

Concertul a avut loc chiar de ziua de naștere a lui Tudor, solistul beneficiind de o aniversare cu adevărat specială - un public numeros, fel și fel de mesaje de La Mulți Ani în sală, buchete de flori și un tort din care au gustat cu toții la sfârșit.

Tudor Chirilă primind un buchet de flori în timpul concertului VAMA de la Sala Palatului 2012

Tudor Chirilă primind un buchet de flori în timpul concertului VAMA de la Sala Palatului 2012

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Tortul aniversar pentru Tudor Chirilă - Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Electric Brother (Cristian Ștefănescu) a participat pe cântecul Departe, iar fostul component VAMA - Raul Cusak s-a alăturat cu clapele pe Nu am chef azi. În deschidere, publicul a fost încălzit de Blue Nipple Boy, trupa ce a câștigat competiția sposorizată de SEAT. Peste 30 de formații și-au dorit să cânte înaintea VAMEI, iar Blue Nipple Boy a beneficiat de această ocazie. Din păcate, aranjamentul pe scenă a condus la o interpretare puțin ciudată, cei șase membri având la dispoziție aproximativ 3-4 metri din scenă în adâncime. Nu știu dacă acest lucru a afectat sunetul, dar ceva a părut în neregulă. Combinația de genuri și stiluri a fost plăcut recepționată de audiență, fapt resimțit mai ales pe coverul Hot (după INNA). Trupa a cântat în 2011 la B’Eestfest și la Peninsula Felsziget Talent Stage, iar în acest an vor participa la Sziget Festival.

Blue Nipple Boy in deschiderea concertului VAMA

Blue Nipple Boy in deschiderea concertului VAMA

Vezi mai multe poze cu Blue Nipple Boy în deschidere la VAMA

SETLIST VAMA 2012

Sala Palatului, 28 mai 2012

 1. Epidemie de iubire
 2. Regatul meu pe un vis
 3. Am doar 18 ani (Vama Veche)
 4. 17 ani... infinit (VAMA, 2008)
 5. Cântec de găsit
 6. La radio (Vama Veche)
 7. Între cer și trecut
 8. Post Iubire
 9. Fata in boxeri si in tricoul alb
 10. Dumnezeu nu apare la știri (VAMA, 2008)
 11. Departe
 12. Copilul care aleargă către mare
 13. Vama Veche (Vama Veche)
 14. Să facem sex
 15. Declar pierdută țară
 16. Nu am chef azi (Vama Veche)
 17. Ultimul om
 18. Vara asta (Vama Veche)
 19. Să dansăm
 20. Undeva in vama (VAMA, 2008)
 21. Epilog (Vama Veche)
Tudor Chirilă după ce a fost serbat, în concertul VAMA de la Sala Palatului 2012

Tudor Chirilă după ce a fost serbat, în concertul VAMA de la Sala Palatului 2012

Vezi galeria de fotografii de la concertul VAMA!

PUBLICITATE
4 comentarii

Muzică și film

Tudor Chirilă va juca alături de Samuel L. Jackson într-un nou film

Tudor Chirilă şi Florin Piersic Jr. au fost confirmaţi în distribuţia unui film american nou de acţiune, în care mai apar nume mari de la Hollywood. E vorba despre pelicula "The Protege", în care joacă şi Samuel L. Jackson, dar şi Michael Keaton. Avem detalii despre film în articol plus un trailer.

Publicat

pe

Tudor Chirilă, interviu pentru InfoMusic
Tudor Chirilă, interviu pentru InfoMusic

"The Protege" a fost filmat în România prin intermediul celor de la Frame Film, producătorul serialului "Las Fierbinţi". Pelicula este regizata de către Martin Campbell, care are în CV şi "The Expendables", dar şi "James Bond: Casino Royale". Studioul care a creat această producţie s-a ocupat şi de "John Wick". Distribuţia include actorii români Tudor Chirilă, Florin Piersic Jr., George Piştereanu şi Cosmin Dominte. Premiera acestui film de acţiune va avea loc pe 20 august, exclusiv în cinematografe.

Povestea ne va duce prin locaţii exotice din Laos, Vietnam, dar acţiunea ajunge şi la Londra şi la Bucureşti. Trailerul se vede mai jos:

În această scurtă prezentare o vedem pe Maggie Q, care joacă personajul central Anna. Ea a fost salvată de către asasinul Moody, jucat de Samuel L. Jackson şi apoi devine o asasină de temut. Moody este ucis de inamici misterioşi, iar eleva sa porneşte într-o misiune de răzbunare ca în filmele coreene clasice. Michael Keaton joacă personajul principal negativ, iar Anna i se strecoară pe sub piele, în încercarea de a îşi găsi pacea şi a îl răzbuna pe mentor.

Pe Maggie Q o ştim din producţii ca "Designated Survivor", "Divergent" şi "Mission Impossible 3". Nu cunoaştem încă rolurile lui Tudor Chirilă şi Florin Piersic Jr, dar putem anticipa că vor fi personaje savuroase conectate la lumea asasinilor.

Michael Keaton a mai apărut în rol negativ în ultima versiune de "Robocop" şi se pregăteşte să îmbrace în curând costumul de Batman, conform unor zvonuri. Filmările din România au avut loc între ianuarie 2020 şi martie 2020, în Bucureşti şi Snagov, timp de 10 săptămâni. 200 de tehnicieni români au fost implicaţi, dar şi peste 100 de figuranţi.

Frame Film, compania care produce "Las Fierbinţi" mai are un proiect important în desfăşurare, filmările serialului "Django", care au loc integral în România.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Cum plănuiește Vama să deschidă Vama. Tudor Chirilă: "Ce facem și-am făcut tot anul ăsta din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă"

În luna aprilie, trupa Vama va susține primele două concerte ale anului 2021 pe plaja din Vamă. Intitulat sugestiv "Vama deschide Vama", concertul dublu se anunță a fi "cinematic", Tudor Chirilă promițând o experiență memorabilă, cu apus, răsărit și accente muzicale locale.

Publicat

pe

VAMA în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

Pe 23 și 24 aprilie, trupa Vama va da tonul viitoarelor cântări din Vamă cu două concerte, unul la apus, și unul la răsărit. Pentru a se respecta restricțiile în vigoare, evenimentele se vor desfășura fără public pe plajă, show-urile urmând să fie transmise online.

Tudor Chirilă: "Doar echipa noastră de producție, într-un perimetru foarte clar, va transmite acest dublu-concert"

"Ne-a venit ideea asta că, ceea ce facem și-am făcut tot anul ăsta, chinuit, din studiourile noastre, putem să facem și de pe plajă, de ce nu, dacă respectăm tot ce înseamnă condiții epidemiologice și restricții în vigoare. Cum ar fi că doar echipa noastră de producție, într-un perimetru foarte clar, va transmite acest dublu-concert.

Și ne-am gândit la faza asta: să te duci în Vamă și să te duci să nu prinzi răsăritul, să n-auzi boleroul la Ovidiu și așa mai departe, ratezi tot, și-am zis: dacă tot suntem în Vamă, ne trezim. N-o să cânte bolero-ul la Ovidiu, poate-l cântăm noi, de pe scenă, dar să dăm și-o cântare de la 6 dimineața. Facem una la 8 seara, la apus, și una la răsărit. Soarele răsare la 6 și 19 minute dimineața, a doua zi, dacă avem mai mult noroc decât ăia de la Coldplay, poate și răsare. Am văzut cântarea lor de la răsărit, era cu nori, așa", a detaliat Tudor Chirilă într-un interviu la Kiss FM, făcând trimitere la concertul Coldplay din Iordania, filmat înainte de pandemie.

Tudor și-a exprimat și frustrarea față de lipsa de reacție a autorităților române cu privire la categoriile profesionale puternic afectate de pandemie.

"Ne aflăm în fața unui moment, a unui Guvern, care pare să nu aibă niciun fel de empatie socială vizavi de categoriile profesionale care, din cauza acestei pandemii, au fost restricționate. Nu s-a întâmplat, de fapt, nimic nici cu sectorul cultural, nici cu cei din HoReCa. Există indemnizație pentru artiști, aia pentru drepturile de autor, dar există și alte forme de fiscalizare. De exemplu, există SRL-uri cu un singur angajat, există PFA-uri care n-au benficiat de nicio măsură", a detaliat Tudor Chirilă.

Tudor Chirilă: "Cred că va fi un concert foarte cinematic"

Vocalistul Vama a explicat că persoanele cel mai puternic afectate de restricții sunt artiștii independenți, care cântau pentru un public restrâns, neavând prea multe difuzări pe radio, tehnicienii care asigură susținerea concertelor (sunetiști, luminiști), trupele de cover-uri, și în general, persoanele din spectrul cultural ce nu apar prea des în lumina reflectoarelor. Din această perspectivă, Tudor Chirilă nu se numără printre cei afectați, însă oamenii din echipa lui resimt lipsa evenimentelor, indicând că viitoarele show-uri din Vamă îi vor ajuta din punct de vedere financiar.

"Noi încercăm să supraviețuim, și, iată, facem un concert, fie și virtual, din Vamă. Cred că va fi un concert foarte cinematic", a declarat Tudor.

Biletele pentru concertele Vama din Vamă pot fi achiziționate online. Găsiți mai multe detalii în Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Vama lansează Fuli Bon Bon în cadrul unui eveniment online

Pe 25 martie, Vama lansează Fuli Bon Bon, o "cremă miraculoasă care schimbă fața, dar mai ales schimbă viața". Evenimentul de lansarea va putea fi urmărit online, pe pagina de Facebook a formației.

Publicat

pe

Tudor Chirilă prezintă Fuli Bon Bon
Tudor Chirilă prezintă Fuli Bon Bon │ FOTO: Captură Facebook

Vama pregătește o surpriză pentru public. Pe 25 martie, trupa lansează "crema care acționează în interior, acolo unde se naște inspirația". Intitulată Fuli Bon Bon, această "cremă miraculoasă" promite să ne schimbe viața, misterul ce-o învăluie urmând să fie disipat în cadrul unui show online. Fanii Vama sunt invitați să participe la evenimentul de lansare al Fuli Bon Bon de pe pagina de Facebook a trupei, aici urmând să descopere secretul unui "produs cu adevărat revoluționar".

UPDATE: Urmărește noul videoclip Vama - Fuli Bon Bon

Vama: "A venit timpul să vă prezentăm Fuli Bon Bon, pe care-l lăudăm deja de ceva vreme"

"Dragilor, cu mâinile pe pe inimi și cu toată nerăbdarea din dotare vă spunem că, în sfârșit, a venit timpul!

A venit timpul să vă prezentăm Fuli Bon Bon, pe care-l lăudăm deja de ceva vreme. A venit timpul să vă redescoperiți, să vă reinventați, să vă optimizați, să vedeți lucrurile și pe voi înșivă altfel. A venit timpul să credeți, poate pentru prima dată, într-un produs cu adevărat revoluționar testat și susținut de noi, prietenii voștri, deveniți influenceri și ambasadori datorită lui.

Haideți să ne vedem pe 25 martie la ora 18, pe pagina de Facebook Vama Music, cu emoții, surprize, distracție și minți deschise! Haideți să ne simțim cât se poate de apropiați, măcar virtual, aduși împreună de această cremă extraordinară", a transmis trupa Vama.

Pentru a accentua suspansul, formația a publicat și un testimonial, în care ne sunt prezentate proprietățile nemaipomenite ale Fuli Bon Bon. "Acționează, și nu doar la nivel superficial", "anihilează toate inhibițiile, toate îndoielile", "încheieturile mele se simt răsfățate", ne spun membrii Vama, ce au adoptat pentru acest clip o vestimentație stridentă, inspirată de moda anilor '80.

Deducem din această prezentare că trupa a pregătit, cel mai probabil, o piesă pamflet, în care sunt ironizați pretinșii influenceri, această idee fiind subliniată cu subtilitate prin hashtag-urile #influenkar, #influencers, #digitalmarketing, #ilovemylife, pe care Vama le-a folosit în postările recente de pe Facebook.

VIDEO: FULI BON BON - Testimonial Vama

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE