Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Energie tinerească pentru VAMA, la un album cu mult mai matur - VEZI VIDEO-FOTO

VAMA a lansat albumul "2012" în cadrul unui concert plin de energie, efecte vizuale și desfășurare de forțe tinere. Citiți câteva impresii de la evenimentul de la Sala Palatului de pe 28 mai 2012.

Publicat

pe

Tudor Chirilă, aniversat la Sala Palatului - VAMA a lansat albumul "2012"
Tudor Chirilă, aniversat la Sala Palatului - VAMA a lansat albumul "2012"

După cum se știe, pe 28 mai VAMA a cântat la Sala Palatului. Lume multă, energie și tinerețe. Nu știu ce se întâmplă cu publicul 30+, cel crescut alături de Tudor Chrilă și fosta Vama Veche, dar am fost uimit de priza VAMEI la adolescenți.

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

VAMA în timpul concertului de la Sala Palatului 2012 │ FOTO: InfoMusic.ro

Vezi galeria de fotografii de la concertul VAMA!

Noile melodii au fost puse online pe canalul de YouTube imediat după apariția discului, iar fanii le-au putut aprofunda înaintea concertului de la Sala Palatului. Preferințele pot fi estimate și după statisticile de pe net. Fata în boxeri și în tricoul alb se detașează mult de pluton, având la această dată peste 73.000 de redări. Epidemie de iubire și Post Iubire urmează în preferințe.

Noul disc are versuri cu mesaje. Dincolo de o aparentă simplitate, ele transmit idei legate de iubirie sub diversele ei manifestări sau stadii. Cu atât mai mare mi-a fost surpriza să aud la puștiul din dreapta – Post Iubire – Asta e melodia mea preferată! L-am privit cât o cântărire și l-am pus să repete. Răspunsul a venit la fel de clar și natural. Avea 10 ani! Țin să vă reamintesc prima strofă a piesei Post Iubire:

Zac întins pe podea / Și în brațele mele / Iubirea noastră moartă. / Și-a dat sufletul ieri / După ce ai trântit / Ușa în urma ta. / Mă uit la trupul ei inert, / Nu știu dac-am să pot să iert.

Prin urmare, am privit mai atent adolescenții prezenți la Sala Palatului pentru VAMA. Niște copii dezinvolți, sensibili, plini de energie, captați de Tudor Chirilă, de muzica VAMEI cu versuri la un loc. Dacă  Tudor le e un exemplu, poate căile lor în viață vor fi unele mai profunde, având în vedere mare defocalizare a acestor generații.

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Trebuie întărit că VAMA are acea magie live, care prinde diferse stări în funcție de vârsta audienței. Tudor este un bun comunicator, spectacolul în sine le-a dictat practic spectatorilor să se manifeste. Locurile din sală n-au mai contat, majoritatea – cel puțin prima jumătate a sălii – au trăit melodiile în picioare, cu versurile pe buze, cu mâinile agitate în sus.

Tudor Chirilă, urmărit pentru răspândirea virusului iubirii la Sala Palatului 2012

Tudor Chirilă, urmărit pentru răspândirea virusului iubirii la Sala Palatului 2012

Revenind la epicul spectacolului, acesta a început cu Epidemie cu iubire. Tudor Chirilă a fost cel infestat cu virusul iubirii, iar în prinderea lui, sala a fost invadată de o unitate mobilă de la nu știu ce sanepid contra dragostei. Volutarii îmbrăcați în halate albastre, cu măști de protecție pe față și cu lanterne în mâini au ilustrat cântecul:

Iubirea-i antidotul de care ei se tem... / Doar dacă iubesc pot să mă salvez, / Dacă iubesc pe oricine-mi iese în cale voi supraviețui. / Condamnat la iubire, / O epidemie am să răspândesc.

Tudor Chirilă, concert VAMA la Sala Palatului 2012

Tudor Chirilă, concert VAMA la Sala Palatului 2012

După Regatul meu pe un vis, Tudor Chirilă s-a întors în trecut pentru hitul Am doar 18 ani. Așa cum spunea solistul, este un cântec ce are în target plaja largă de 17-85 de ani. Este știut de toată lumea, trezind după caz – rezonanță sau nostalgie.

Tudor cântă din mijlocul Sălii Palatului - VAMA 2012

Tudor cântă din mijlocul sălii în concertul VAMA de la Sala Palatului 2012

Spectacolul live a avut un puternic liant vizual, iar atmostera a fost ținută sus cu un imn ce revenea mereu cu ecouri în sală. Proiecțiile video mi-au captat prima oară atenția pe melodia Între cer și trecut de pe noul disc. Legătura dintre Tudor și tatăl său se regăsește între amintiri puternice, întrebări și regret, trecerea implacabilă a timpului. Pe video, o elice a stat simbol pentru încercările nereușite de a invinge timpul, pentru imposibilitatea de a te sustrage ciclului vieții.

Videoclipul piesei Dumnezeu nu apare la știri a fost proiectat în spatele scenei, amplificând trăirea acestei melodii. De dragul show-ului, Tudor s-a pus în postura Ultimului om, așa cum fiecare dintre noi s-a simțit cel puțin o dată într-una din etapele sau locațiile prin care am trecut de-a lungul timpului.

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Piesa de protest Declar pierdută țară (despre care puteți citi mai multe) a beneficiat de un scenariu aparte. Tinerii condamnați să trăiască într-o Românie suptă de vlagă și viitor au fost aliniați sugestiv pe scenă și secerați. Corpurile lor au fost acoperite de un tricolor lung cât toată scena, ca niște eroi fără voia lor sau ca niște victime ale pasivității. Sunt sigur că maturii de 35-40 de ani din sală au resimțit impactul melodiei. Dar până la o schimbare în direcția bună...  acestea rămân doar firimituri presărate pe drum.

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Declar pierdută țară - Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Dincolo de VAMA și muzică, concertul de la Sala Palatului a mai avut cel puțin două elemente de bază: voluntarii dansatori sau actori și receptivitatea publicului (via nostalgie sau trăire tinerească). Dacă ați ratat concertul, luați discul VAMA – 2012 sau accesați Youtube-ul și luați-vă doza de iubire.

VIDEO: Concert VAMA la Sala Palatului

Concertul a avut loc chiar de ziua de naștere a lui Tudor, solistul beneficiind de o aniversare cu adevărat specială - un public numeros, fel și fel de mesaje de La Mulți Ani în sală, buchete de flori și un tort din care au gustat cu toții la sfârșit.

Tudor Chirilă primind un buchet de flori în timpul concertului VAMA de la Sala Palatului 2012

Tudor Chirilă primind un buchet de flori în timpul concertului VAMA de la Sala Palatului 2012

Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Tortul aniversar pentru Tudor Chirilă - Concert VAMA la Sala Palatului 2012

Electric Brother (Cristian Ștefănescu) a participat pe cântecul Departe, iar fostul component VAMA - Raul Cusak s-a alăturat cu clapele pe Nu am chef azi. În deschidere, publicul a fost încălzit de Blue Nipple Boy, trupa ce a câștigat competiția sposorizată de SEAT. Peste 30 de formații și-au dorit să cânte înaintea VAMEI, iar Blue Nipple Boy a beneficiat de această ocazie. Din păcate, aranjamentul pe scenă a condus la o interpretare puțin ciudată, cei șase membri având la dispoziție aproximativ 3-4 metri din scenă în adâncime. Nu știu dacă acest lucru a afectat sunetul, dar ceva a părut în neregulă. Combinația de genuri și stiluri a fost plăcut recepționată de audiență, fapt resimțit mai ales pe coverul Hot (după INNA). Trupa a cântat în 2011 la B’Eestfest și la Peninsula Felsziget Talent Stage, iar în acest an vor participa la Sziget Festival.

Blue Nipple Boy in deschiderea concertului VAMA

Blue Nipple Boy in deschiderea concertului VAMA

Vezi mai multe poze cu Blue Nipple Boy în deschidere la VAMA

SETLIST VAMA 2012

Sala Palatului, 28 mai 2012

 1. Epidemie de iubire
 2. Regatul meu pe un vis
 3. Am doar 18 ani (Vama Veche)
 4. 17 ani... infinit (VAMA, 2008)
 5. Cântec de găsit
 6. La radio (Vama Veche)
 7. Între cer și trecut
 8. Post Iubire
 9. Fata in boxeri si in tricoul alb
 10. Dumnezeu nu apare la știri (VAMA, 2008)
 11. Departe
 12. Copilul care aleargă către mare
 13. Vama Veche (Vama Veche)
 14. Să facem sex
 15. Declar pierdută țară
 16. Nu am chef azi (Vama Veche)
 17. Ultimul om
 18. Vara asta (Vama Veche)
 19. Să dansăm
 20. Undeva in vama (VAMA, 2008)
 21. Epilog (Vama Veche)
Tudor Chirilă după ce a fost serbat, în concertul VAMA de la Sala Palatului 2012

Tudor Chirilă după ce a fost serbat, în concertul VAMA de la Sala Palatului 2012

Vezi galeria de fotografii de la concertul VAMA!

PUBLICITATE
4 comentarii

Concerte & turnee

Turneul VAMA Neconvențional a adunat 10,000 de persoane, "un public frumos", care a mers cu trupa "până la capăt"

Peste 10.000 de participanți s-au bucurat de turneul VAMA Necovențional, cel mai mare turneu național al unei trupe în 2021. Formația își propune să repete experiența și anul viitor, Tudor Chirilă declarându-se deja nostalgic.

Publicat

pe

Vama pe scenă la Rupea, Brașov (Turneu Vama Neconvențional)
Vama pe scenă la Rupea, Brașov (Turneu Vama Neconvențional) │ FOTO: PR

VAMA Neconvențional s-a desfășurat între 31 iulie și 17 septembrie și a străbătut 10 orașe, în 10 spații inedite din țară precum: Castelul Corvinilor din Hunedoara, Cetatea din Oradea, Cetatea Medievală din Târgu Mureș, Cetatea Rupea din Brașov, Centrul de Echitație R&R din Craiova Podari, Faber Community din Timișoara, Parcul Muzeului Etnografic ,"Romulus Vuia" din Cluj-Napoca, Muzeul Astra din Sibiu, Zona de Agrement Ciric Senzoria din Iași și cota 1000 din Sinaia.

Trupa Vama a încheiat la înălțime turneul, pe platoul din Bucegi, la cota 1000, într-un peisaj frumos, sub o ploaie fină, în fața a sute de oameni. Aceștia s-au bucurat de muzică, de mâncare gustoasă, băuturi calde și de aerul curat de pe munte.

Comunități de o zi în jurul muzicii

Prin acest turneu, conceput ca un micro-festival, trupa Vama și-a propus să creeze comunități de o zi în jurul muzicii care ne leagă pe toți și a reușit. La fiecare eveniment au venit sute sau mii de oameni, care au cumpărat bilete pentru a pătrunde în lumi diferite, unde au trăit experiențe unice și au rămas cu amintiri frumoase.

Fanii s-au conectat cu trupa mai mult decât la un concert obișnuit și au participat la probele de sunet sau chiar au repetat pe scenă cu băieții, au cântat la chitară, și au aflat mărturii noi și secrete de la ei. În fiecare loc neconvențional s-a scris istorie, s-au născut idei și povești noi, s-au reluat prietenii și s-au legat prietenii noi. În fiecare spațiu în care a ajuns Vama, echipa a adus la un loc și artiști, designeri sau meșteșugari locali, iar tipurile lor de artă s-au îmbinat perfect cu arta muzicii.

Tudor Chirilă: " Pentru noi ăsta este probabil cel mai mare câștig - faptul că am realizat încă o dată că avem un public care merge cu noi până la capăt și care este alături de noi, un public frumos"

Tudor Chirilă își dorește să continue și anul viitor cu acest concept special, VAMA Neconvențional.

"Dacă cineva ne-ar fi spus în 2019 că vom organiza un turneu național de 10 orașe în locații nu foarte simple, neconvenționale, în care în general nu se cântă... cum ar fi la poalele cetății Rupea, i-am fi spus că este nebun. Adică nici prin cap nu ne-a trecut că o echipă atât de mică, dar foarte foarte inimioasă, va reuși să capaciteze resursele unui asemenea demers. Și sigur că asta nu ar fi fost posibil fără implicarea sponsorilor care au reușit să depășească barierele clasice de comunicare și să spună da foarte repede acestui turneu.

Apoi a venit surpriza turneului în sine, deoarece cu fiecare oraș am învățat lucruri și am dezvoltat acest concept de micro-festival de comunități de o zi, s-au întâmplat happening-uri ad-hoc, știu e un pleonasm, dar chiar așa a fost, că ne propusesem happening-uri și ele s-au întâmplat, câteodată luându-ne și pe noi pe nepregătite. Un exemplu e cum a fost la Hunedoara mini-concertul de chitară al celor doi puști de 14 ani, alt exemplu e atelierul de chitară de la Rupea, ș.a.m.d..

Pentru noi a fost o vară extraordinară și suntem poate una dintre puținele trupe din România, cred că suntem singura trupă din România care a reușit un turneu vara asta, iar pentru asta nu avem decât să fim recunoscători unui public absolut extraordinar, care a dat măsura fidelității lui la Sinaia, când a stat un concert întreg alături de noi, în ploaie, la baza telegondolei, unde am mutat totul de la cota 2000 din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Pentru noi asta este probabil cel mai mare câștig, faptul că am realizat încă o dată că avem un public care merge cu noi până la capăt și care este alături de noi, un public frumos, un public care în fiecare locație ne-a spus o altă poveste și probabil că și noi le-am spus lor o poveste diferită. Deja mă uit așa cu nostalgie la turneul ăsta și sper din tot sufletul să reușim să îl facem din nou și anul viitor. Gânduri bune pentru toată lumea – echipă, sponsori, public și, în general, muzica; ea nu unește pe toți", a declarat Tudor Chirilă.

Turneul VAMA Neconvențional a fost disponibil atât pentru fanii vaccinați, cât și pentru cei care au prezentat un buletin de testare rapidă efectuat în ziua evenimentului sau un test PCR cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore sau au făcut dovada că au trecut prin boală. Astfel, fiecare concert a avut loc în cele mai bune și sigure condiții.

Trupa Vama este formată din Tudor Chirilă - voce, Eugen Caminschi - Chitară, Gelu Ionescu - claviaturi, Lucian Clopo - tobe, Dan Lucian – bas.

Citește în continuare

Muzică nouă

Irina Rimes și Tudor Chirilă au o colaborare în discuție

Irina Rimes și Tudor Chirilă au în plan înregistrarea unei piese în colaborare. Ideea a pornit de la întrebarea unui fan al Irinei, dornic să-i audă pe cei doi cântând împreună.

Publicat

pe

Irina Rimes / Tudor Chirilă
Irina Rimes / Tudor Chirilă │ FOTO: Colaj capturi YouTube

Anul trecut, Irina Rimes și Tudor Chirilă au susținut la "Vocea României - Reuniunea" un duet memorabil, ajuns unul dintre momentele de maximă audiență ale emisiunii. Succesul acestei colaborări a condus la o invitație din partea lui Tudor în cadrul concertului VamaFest, din noiembrie 2020, chimia dintre cei doi funcționând și de această dată.

Chiar dacă Vocea României a fost înlocuită de SuperStar, Irina și Tudor renunțând la scaunele de jurați, colaborarea lor din cadrul emisiunii a alimentat dorința publicului de a-i auzi cântând împreună și în alt context.

Întrebarea primită de Irina Rimes pe Instagram: "De ce nu scoți o piesă cu Tudor Chirilă?"

La aproape un an de la primul lor duet pe sticlă, Irina Rimes și Tudor Chirilă sunt pe punctul de a înregistra o primă piesă în colaborare. Înfiriparea ideii a pornit de la o întrebare a unui fan, care a dorit să știe de ce Irina nu scoate o piesă cu Tudor Chirilă, considerând cât de bine a sunat "Epilog" în duet (cu trimitere la momentul lor din cadrul VamaFest).

"Pentru că, în general, eu cred că nu noi alegem cu cine vrem să facem featuring, ci mai degrabă piesele ne aleg pe noi. Și încă n-a apărut piesa aia la Tudor, sau la mine, care să nască un duet", a răspuns Irina într-un Insta Story.

Răspunsul lui Tudor Chirilă a venit imediat, tot pe Instagram.

"Hai, lasă vrăjeala, și să facem o piesă :). S-ar putea să am una. Te sun când mă întorc?", i-a replicat Tudor.

Story-ul postat de Tudor Chirilă și repostat de Irina Rimes

Story-ul postat de Tudor Chirilă și repostat de Irina Rimes │ FOTO: Captură Instagram

Acest story a fost repostat de Irina, dând de înțeles publicului că va da curs invitației lui Tudor. Așadar, colaborarea sugerată de unul dintre fanii Irinei se va materializa. Rămâne doar ca piesa propusă de Tudor să li se potrivească.

Până apare această mult așteptată colaborare, vă invităm să urmăriți (revedeți) momentul lor de la Vocea României, ce a intrat în YouTube Trending la momentul lansării.

Vocea Reuniunea 20201: Irina Rimes și Tudor Chirilă

Citește în continuare

Toate stirile

Vama pleacă într-un turneu neconvențional, în 10 locații "altfel" din România

După un an sărac în concerte, Vama se întoarce pe scenă și se reconectează cu fanii din țară. În luna iulie începe VAMA Neconvențional, un turneu național, ce va cuprinde zece locații "altfel".

Publicat

pe

VAMA în concertul About Us de la Arenele Romane pe 21 septembrie 2018 │ FOTO: Alexandru Drăgoi / InfoMusic.ro

Programat să debuteze pe 31 iulie, turneul Vama Neconvențional va însemna mai mult decât muzică. Formația va concerta în locuri mai puțin obișnuite, unde va crea un spațiu care să găzduiască până la ora concertului diverse activități recreative, cu implicarea comunităților locale.

Tudor Chirilă: "Ne-am zis să încercăm mai mult decât un turneu cu zece concerte, să oferim oamenilor muzica noastră în spații frumoase, unde se pot crea comunități de o zi"

Spațiile concertelor vor deveni locuri prietenoase unde fanii formației și nu numai vor putea să-și petreacă timpul de până la concert într-o atmosferă de vacanță pigmentată cu cafea de specialitate, mâncare gustoasă, cărți, târguri diverse, open sound-check Vama, discuții cu formația adresate celor care vor să înceapă o carieră în muzică sau expoziții diverse. Vama își propune astfel să creeze comunități de o zi în jurul muzicii care ne leagă pe toți.

"În ultima vreme oamenii vor să trăiască din plin și să amestece experiențele. Și e normal după atâtea restricții, să vrei să trăiești totul. Să vrei să fii în toate locurile și să experimentezi mai multe stări la un loc. Și noi simțim nevoia asta. Și atunci ne-am zis să încercăm mai mult decât un turneu cu zece concerte, să oferim oamenilor muzica noastră în spații frumoase unde se pot crea comunități de o zi. Spații în care oamenii să se întâlnească, să se răcorească, să vorbească, să cumpere o carte, să bea o cafea bună sau să se tolănească la umbră și să nu facă nimic până la concert.

Ne e dor să cântâm, dar mai mult decât asta, sau poate la fel de mult, ne e dor să vedem oamenii împreună bucurându-se de o zi cu diverse activități și să fim alături de ei. Așa că muzica noastră a devenit un pretext pentru VAMA NECONVENȚIONAL", a declarat Tudor Chirilă.

Probele de sunet vor fi deschise (deschidem bucătăria), publicul va avea acces la ele și după probe va putea să discute cu formația despre muzică în general, despre cum începi o carieră de muzician sau tot felul de tips&tricks care să te ajute să-ți faci din pasiune meserie.

Datele turneului Vama Neconvențional

Castelul Corvinilor din Hunedoara, Cetatea Rupea, Muzeul Astra din Sibiu, Cetatea din Oradea sau Cetatea Medievală din Târgu- Mureș sunt doar câteva dintre locurile neconvenționale în care se vor desfășura concertele din turneul național.

 • Hunedoara, sâmbătă, 31 iulie, Castelul Corvinilor
 • Oradea, duminică, 1 august, Cetatea Din Oradea
 • Târgu-Mureș, vineri, 6 august, Cetatea Medievala
 • Rupea, sâmbătă, 7 august, Cetatea Rupea
 • Timișoara, sâmbătă, 14 August, Faber Community
 • Sibiu, sâmbătă, 21 August, Muzeul Astra
 • Iași, vineri, 27 August, Senzoria (Zona De Agrement Ciric)

Celelalte trei locații vor fi comunicate ulterior de către organizatorii turneului. Concertul de la Sibiu, din Muzeul Astra se va transmite live, pe PRO TV Plus si Voyo.

Tudor Chirilă: "România e o țară frumoasă și poate vă ajutăm să o vedeți prin ochii noștri, ai membrilor trupei Vama și prin acest turneu neconvențional"

Prin acest turneu, trupa VAMA își dorește să devină și un ambasador al turismului pentru România.

"România e o țară frumoasă și poate vă ajutăm să o vedeți prin ochii noștri, ai membrilor trupei Vama și prin acest turneu neconvențional care se va desfășura în locuri minunate din țara noastră, în locuri inedite, dar și în locuri încărcate de istorie", a mai declarat solistul trupei Vama, Tudor Chirilă.

Bilete la concertele Vama Neconvențional:

Biletele sunt disponibile online la următoarele prețuri:

 • Early Bird (primele 300 bilete/locatie): 49 lei - Acces General
 • Sales: 79 lei - Acces General

În total vor fi puse în vânzare 2000 de bilete pentru fiecare din cele 10 locații ale turneului.

Acces la concertele Vama Neconvențional:

Conform normelor în vigoare date de autoritățile române, evenimentul este disponibil atât pentru fanii vaccinați, cât și pentru cei care pot prezenta un buletin de testare rapidă efectuat în ziua evenimentului, sau un test PCR cu rezultat negativ în ultimele 72 de ore. Aceștia trebuie să vină cu certificatele de vaccinare/testare printate. Eventualele modificări legislative vor fi comunicate ulterior de către organizatori.

Conform ORDINULUI nr. 3.245/1.805/2020 completat la 20.05.2021, minorii sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale de orice fel. Trebuie doar să fie posesori ai unui bilet valabil și pot intra la concert.

Vama este una din trupele care s-a reinventat constant în timpul pandemiei și a produs conținut de top prin canalele de social media: Absolvirus - petrecerea online pentru absolvenții de liceu și facultate care nu au beneficiat de un banchet în 2020, VAMAFEST - primul festival digital al unei trupe din România, un maraton de muzică și educație care s-a întins pe două zile, și Vama deschide Vama - un dublu concert la apus și răsărit care s-a remarcat prin calitatea producției și direcția cinematografică, unic în peisajul muzical de streaming, cu 3200 de bilete vândute online.

Trupa Vama este formată din: Tudor Chirilă - voce, Eugen Caminschi - chitară, Gelu Ionescu - claviaturi, Lucian Clopo - tobe, Dan Lucian – bas.

Citește în continuare

Trending