Urmărește-ne în Social Media

rock

Concert Riverside, două ore în transă de rock progresiv

Recenzia concertului Riverside de la Silver Church de pe 26 mai 2013. Impresii și fotografii de la concert.

Publicat

pe

Concert Riverside in Silver Church pe 26 mai 2013
Concert Riverside in Silver Church pe 26 mai 2013

Cu cât atmosfera e mai frumoasă, fanii mai captivați, muzica mai pătrunzătoare, show-ul mai electrizant și emoția mai mare, cu atât e mai greu să găsești cuvintele potrivite pentru a descrie un concert cum a fost cel de duminică seară din Silver Church. Pentru că e greu să te aduni după ce ai fost în mijlocul unei mulțimi de aproape 500 de oamenii cărora polonezii de la Riverside le-au oferit o porție generoasă de poezie și fantezie pe ritmuri de progressive rock atmosferic adevărat.

Concert Riverside in Silver Church pe 26 mai 2013

Concert Riverside in Silver Church pe 26 mai 2013

Aflați pentru a doua oară în România, Mariusz Duda - voce, chitară bas și chitară acustică, Piotr Grudziński – chitară, Piotr Kozieradzki – tobe și Michał Łapaj - clape şi backing vocals, au ajuns la București (după o scurtă oprire la Iași), pentru a-și promova cel mai recent album, "Shrine of New Generation Slaves", în cadrul turneului intitulat "New Generation Tour".

La 21.30, Riverside a dat tonul distracției cu "New Generation Slave", de pe albumul nou. A fost momentul în care cei 4 polonezi au oprit lumea în loc pentru două ore, timp în care toţi cei prezenţi în club au intrat parcă în transă, au trăit și au simțit la unison, au primit şi au dat înapoi căldura şi bucuria de a cânta împreună cu trupa considerată revelația metalului progresiv european. Rockerii prezenţi în Silver Church au fost încă o dată, dacă mai era nevoie, vrăjiţi nu doar de stilul original al polonezilor, de naturaleţea, de carisma și de chimia dintre ei, dar şi de profesionalismul lor.

"Salut, noi suntem Riverside. Suntem fericiți să cântăm din nou în București. Sper că vă veți distra", a spus solistul trupei, amuzant, chiar în limba română. Și nu a greșit cu nimic. Pentru că toată lumea a trăit la maxim fiecare beat (nici nu aveai cum altfel, în condițiile în care sunetul a fost impecabil) și nimeni nu a simţit vreo clipă, spre exemplu, faptul că unul din membrii trupei (clăparul) avea piciorul în ghips și a rezistat eroic timp de două ore, cât a durat concertul. Două ore în care melodiile de pe cele mai cunoscute albume s-au îmbinat perfect cu piesele noi, în care "02 Panic Room" sau "Escalator Shrine", "Living in the Past" , "Feel Like Falling" sau "We Got Used to Us" au dus emoțiile la extrem, iar fanii au fost pur şi simplu în extaz.Dovadă - aplauzele care i-au întors de două ori pe scenă pe cei 4 polonezi, pentru acel tip de bis care ai vrea să țină până dimineață. "Celebrity Touch" a încheiat o seară de neuitat și un show special nu doar pentru rockerii români, ci și pentru membrii trupei. Emoționați de succesul pe care l-au avut în fața publicului din Silver Church, polonezii de la Riverside au rămas până târziu în noapte în club pentru a sta de vorbă cu fanii, pentru a le oferi autografe și pentru a se fotografia cu toți cei care au vrut să rămână cu dovada și amintirea că au fost la unul dintre cele mai adevărate concerte.

Poze de la concertul Riverside


Vezi toată galeria de poze de la concertul Riverside

Formația Riverside a fost înființată în Varșovia în anul 2001, iar începutul ascensiunii a coincis cu turneul european alături de Dream Theater din 2007. Polonezii au la activ cinci albume: Out of Myself - 2003, Second Life Syndrome - 2005, Rapid Eye Movement - 2007, Anno Domini High Definition - 2009 și Shrine of New Generation Slaves - 2013 și sunt nelipsiți de la festivalurile de rock progresiv și nu numai.

PUBLICITATE
Comentează

Trending