Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Chris de Burgh a stârnit emoţie doar cu un pian şi o chitară

Chris de Burgh a concertat la Sala Palatului, în seara de 19 noiembrie şi a cucerit publicul prin simplitate şi romantism. Acesta a readus la viaţă o parte dintre cele mai frumoase hituri ale anilor '80 şi a stârnit emoţie doar cu un pian şi o chitară.

Chris De Burgh la Sala Palatului din București (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

În seara de 19 noiembrie 2015, Chris de Burgh a adus o parte din simplitatea şi romantismul irlandez în concertul său de la Sala Palatului. Artistul nu a avut nevoie de un decor şi nici de o orchestră pentru a cuceri publicul român, încălzind inimile fanilor cu vocea sa, un pian şi o chitară.

"E o plăcere să fiu din nou aici cu voi. Mulţumesc!" a spus Chris de Burgh la începutul concertului. Artistul avea pregătit mesajul pe un bileţel, pe care l-a scos din buzunar şi l-a citit în faţa spectatorilor, după care s-a aşezat la pian şi a invitat-o pe dans pe "Natasha".

Chris De Burgh la Sala Palatului din București

Chris De Burgh la Sala Palatului din București (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

RECOMANDARE: Vezi galeria de poze de la concertul lui Chris De Burgh

Pentru câteva momente, Chris i-a adus pe scenă şi pe The Beatles, interpretând într-o variantă acustică celebra piesă "Let it be". Artistul ne-a povestit că în Irlanda băutura tradiţională este "Guiness", însă a observat că în Rusia, dar şi în România, se bea vodkă, şi a recunoscut că el preferă să le combine. Aşa că "Moonlight and vodka" a fost pretextul care i-a făcut pe români să cânte alături de Chris -"Vodka! Vodka!".

Cântărețul irlandez a transmis condoleanțe celor care au pierdut persoane dragi în urma tragediei din Colectiv şi ne-a povestit şi alte întâmplări nefericite, în care oamenii au decedat în același mod. În memoria acestora, Chris a dorit să cânte "Yesterday", melodie a trupei The Beatles.

Unul dintre cele mai sincere momente ale serii a fost acela în care artistul a recunoscut că bărbaţii sunt aroganţi şi că nu se gândesc niciodată la faptul că femeile şi-ar dori nopţi de pasiune sau ar visa alţi bărbaţi. Chris ne-a vorbit mai multe despre această a greşeală a bărbaţilor, chiar în versurile piesei "A woman's heart".

Chris De Burgh la Sala Palatului din București

Chris De Burgh la Sala Palatului din București (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Artistul ne-a atras atenția cu privire la evenimentele tragice din ultima perioadă, reamintindu-ne că lumea s-a aflat dintotdeauna într-un război. "Borderline" a fost mai mult decât o piesă emoţionantă, ci mai degrabă povestea unui soldat care luptă cu preţul vieţii pentru a-şi apăra semenii iubiţi.

Chris de Burgh a făcut şi câteva glume în cadrul concertului, iar una dintre acestea a făcut referire la concurenții concursurilor X-Factor. Artistul a imitat o parte din mişcările acestora şi a decis să interpreteze şi el o piesă într-un mod mai "energic".  Desigur, melodia aleasă a fost cea pe care publicul a aşteptat-o întreaga seară, celebrul hit - "Lady in red". Cântăreţul a coborât printre spectatori şi a căutat prin sală domnişoarele îmbrăcate în roşu, care au avut şansa de a se fotografia cu el, chiar în timp ce acesta cânta.

Chris De Burgh la Sala Palatului din București

Chris De Burgh la Sala Palatului din București (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Romantismul a continuat până la finalul concertului cu piesele "You are always on my mind" (Elvis Presley) şi "Pretty Woman" (Roy Orbison). Însă show-ul nu se putea încheia fără un cântec de Crăciun, ţinând cont că sărbătorile se apropie, aşa că  "A spaceman came travelling" a fost piesa pe care publicul a fredonat-o până când Chris de Burgh a părăsit scena.

Concertul lui Chris de Burgh nu a fost un spectacol fastuos. Însă modestia, simplitatea şi emoţia din glasul irlandezului au fost îndeajuns pentru ca muzica sa să ajungă la inimile spectatorilor. Artistul ne-a dovedit că se poate crea emoție doar cu o chitară, un pian și cu oamenii potriviți, la locul potrivit.

Miruna Haican este Ex-Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
RECOMANDARE:Cumpără un album Chris De Burgh

Chris De Burgh - The Ultimate CollectionChris De Burgh - The Ultimate Collection - CD + DVD

CLOSE
CLOSE