Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Chipuri, Coma și noul val underground în Colectiv de Valentine’s Day

Seara de Valentine’s Day i-a adus împreună pe iubitorii de rock și metal în clubul bucureștean Colectiv, pentru a viziona noul videoclip al piesei “Chip” de la formația Coma. În deschidere au cântat The Boy Who Cried Wolf și Shesdead. În timpul de așteptare am ascultat muzică mixată de DJ Hefe.

Publicat

pe

COMA în concertul de lansare a videoclipului CHIP
COMA în concertul de lansare a videoclipului CHIP │ FOTO: Claudiu Petre

Fondată în primăvara anului 2009, formația Shesdead și-a făcut apariția pe scena clubului Colectiv cu puțin înainte de ora 23:00, deschizând o seară de excepție. Nefiind foarte cunoscuți în scena rock/metal românească, Shesdead au reușit să destindă atmosferă de la primele melodii. Ne-au surprins printr-un sound mai diferit, combinând mai multe stiluri muzicale. De la rock alternativ, presărat pe alocuri cu reggae, până la metal, formația bucureșteană se caracterizează în primul rând printr-un lucru: devotamentul față de propria muzică.

Shesdead în Club Colectiv

Shesdead în Club Colectiv │ FOTO: Claudiu Petre

Chiar dacă sunt la început de drum, și par că nu și-au găsit încă identitatea muzicală, Shesdead au pasiunea necesară pentru a face muzică frumoasă. Melodiile care au reușit să stârnească sentimente printre cei din public, dar și care i-au avantajat cel mai mult pe cei cinci, au fost “The Moon” și “Pasăre Rară”, acestea terminând recitalul lor din seara de vineri. Formația lucrează la primul lor album full-length și au lansat anul trecut videoclipul oficial al piesei “Pasăre Rară”.

VIDEO LIVE: Shesdead în concert la clubul Colectiv:

Următoarea jumătate de oră am petrecut-o în compania celor de la The Boy Who Cried Wolf, o formație metal autohtonă care s-a făcut iubită de către public foarte repede. TBWCW și-au câștigat respectul rapid în scena metal underground de la noi din țară, odată cu lansarea albumului “Bad Time Stories” de anul trecut. Cu doar patru oameni care își fac treaba extraordinar, TBWCW au arătat încă o dată ce înseamnă cu adevărat metal-ul inspirat din viața de zi cu zi. Dominați de un avânt împotriva lumii corupte în care trăim, cei patru “lupi” își transpun toate sentimentele negative în muzica pe care o cântă cu atât de multă trăire pe scenă. Tobele agresive și precise, vocea care trece de la cuvinte calme la țipete pline de ură, acordurile de chitară și de bas care se completează, toate acestea îmbinate au avut un rezultat simplu în timpul concertului: acela de a te sfâșia complet pe dinăuntru.

The Boy Who Cried Wolf în concert în Club Colectiv

The Boy Who Cried Wolf în concert în Club Colectiv │ FOTO: Claudiu Petre

Chiar dacă TBWCW nu s-au aliniat cu preferințele tuturor oamenilor care nu erau obișnuiți cu un gen de muzică atât de agresiv, ci care veniseră pentru a se dezlănțui alături de cei de la Coma, în fața scenei s-au strâns toți iubitorii de metale mai grele și au făcut o atmosferă pe cinste. S-au auzit melodii precum “The Night After” sau “It’s Just a Rebel Sir” - piesă ce beneficiază de un videoclip lansat tot în 2013. Fanii au avut o surpriză: melodia nouă “Zerg”, care deși a fost scurtă ca durată, a fost foarte intensă și cu o parte de tobe care impresionează!

The Boy Who Cried Wolf în concert în Club Colectiv

The Boy Who Cried Wolf în concert în Club Colectiv │ FOTO: Claudiu Petre

Cei patru au încheiat cu piesele “Home” și “John McClane”. Întregul concert al celor de la The Boy Who Cried Wolf poate fi ascultat integral pe soundcloud.com.

VIDEO LIVE: Melodia nouă “Zerg” de la The Boy Who Cried Wolf în concert la clubul Colectiv:

Momentul culminant al serii se apropia cu pași repezi, întrucât băieții de la Coma începeau să-și pregătească instrumentele pe scenă. Entuziasmul se accentua din ce în ce mai mult în rândul fanilor. Colectivul era aproape plin, ceasul era aproape de 1 noaptea, când s-a făcut liniște, s-au stins toate luminile și noul videoclip a fost proiectat pe scenă. Fanii urmăreau cu interes și cu zâmbete pe buze cum zeci de chipuri le trec rapid prin fața ochilor. Unii se bucurau când se recunoșteau pe sine sau pe alți cunoscuți printre imaginile proiectate. Cert este că acesta a fost unul din puținele momente de liniște dintre cele ce au urmat.

Imediat după vizionarea clipului, băieții din Coma și-au făcut apariția pe scenă. Vizibil emoționați le-au mulțumit tuturor care au venit să sărbătorească alături de ei, dar mai ales celor care au participat în videoclip. Au început în forță cu melodia “Coboară-mă-n rai” și au cântat piese din întreaga lor activitate discografică. S-au auzit melodii de pe albumul de debut din 2001, “Somn”, precum și de pe cel de al doilea, “Nerostitele”, lansat în 2006. Melodia “Vezi” lansată în 2012, care deja este iubită și cunoscută foarte bine de fani, s-a aflat și aceasta în setlist. O surpriză pentru fani a constituit-o interpretarea melodiei “3 minute”, care nu este auzită prea des în concertele Coma. Pentru că surprizele s-au ținut lanț vineri seara, băieții au anunțat că lucrează la un nou album, sperând ca acesta să fie lansat până în luna mai. Coincidența a făcut ca ziua să marcheze și aniversarea lui Călin, chitaristul Coma, care a fost felicitat în fața tuturor de către colegii de trupă.

COMA în concertul de lansare a videoclipului CHIP

COMA în concertul de lansare a videoclipului CHIP │ FOTO: Claudiu Petre

Întregul timp petrecut alături de Coma în Colectiv a însemnat o eliberare de energie și s-a transformat într-o experiență pe care rar ai ocazia să o simți. Este extraordinar cât de bine empatizează publicul cu interpretarea live a pieselor Coma. Toți cei șase oameni de pe scenă dau tot ce au pentru public, iar acesta reacționează întotdeauna pozitiv și dă înapoi la fel de multă energie. Versurile erau cântate de o parte și de alta a scenei. Teoretic, concertul a fost încheiat printr-un fragment dintr-o melodie nouă, urmat de o interpretare puternică a piesei “Stai”. Această piesă a reprezentat și momentul suprem de dezlănțuire, Colectiv vibrând pe tot parcursul ei, atât la propriu cât și la figurat. Practic, seara s-a terminat cu interpretarea mai multor cover-uri din repertoriul unor trupe precum Metallica și Green Day, de către basistul și chitaristul formației.

Coma înseamnă Cătălin Cheleman (voce), Dan Costea (voce), Răzvan Albu (tobe), Răzvan Rădulescu (DJ Hefe), Călin Marcu (chitară), Sorin Petrescu (bass). Ei sunt oamenii care de-a lungul a 14 ani au adus un impact pe scena rock românească și reprezintă un etalon pentru orice trupă care este pasionată cu adevărat de muzica pe care o produce.

DJ Hefe a menținut atmosfera

DJ Hefe a menținut atmosfera │ FOTO: Claudiu Petre

A fost vizibil o seară în care toată lumea s-a simțit bine și s-a distrat, a lăsat la o parte toate problemele pe care le avuseseră la intrare. Am eliminat pe rând toate frustrările și durerile pe care fiecare din noi le simțeam în suflet, le-am transformat în interacțiune fizică și vociferări. La sfârșit am plecat niște oameni fericiți, cel puțin pentru o noapte.

VIDEO LIVE: Melodia “Stai” a trupei Coma în concert în clubul Colectiv:

Concerte & turnee

Living Rock 2022 a adus publicului 3 zile de alternativ, relaxare si soare

Cea de-a treia ediție a festivalului Living Rock i-a avut headlineri pe belgienii de la Balthazar. Peste 3000 de oameni s-au bucurat zilnic în weekendul trecut de muzică bună, soare și plajă la Tuzla, unde 18 trupe românești și internaționale au creat o atmosferă de neuitat.

Publicat

pe

Balthazar la Living Rock 2022
Balthazar la Living Rock 2022 │ FOTO: Living Rock

În deschiderea festivalului, chitaristul de la byron, Dan Georgescu, și-a făcut apariția aterizând cu parașuta direct pe plajă, alături de TNT Brothers. Seara de vineri s-a încheiat sub clar de lună cu Vița de Vie și piesa "luna și noi", iar sâmbătă cei de la Coma au făcut plaja să răsune pe ritmurile melodiei "Cel mai frumos loc de pe pământ". În ultima zi a festivalului, belgienii de la Balthazar au încântat publicul român cu piese de pe albumele lor de succes, "Fever" și "Sand". Pe lângă aceștia, pe scena principală a festivalului au mai urcat și HVNDS, Dl. Goe, Toulouse Lautrec, E.M.I.L., Luna Amară, The Mono Jacks, Piqued Jacks din Italia și Robin and the Backstabbers.

Concertele nu au lipsit nici pe timp de zi, când la brunch publicul s-a relaxat și a dansat într-o atmosferă intimă, alături de cei de la The Kryptonite Sparks, Silent Strike, Amadeus, Alina Manole, Oigăn și Doru. În plus, participanții la festival au putut trimite gratuit celor dragi vederi de la fața locului, prin intermediul Pink Post.

"Natură și muzică bună. Cred că așa aș descrie Living Rock, pe scurt. Ne-am trezit la cort, am băut cafeaua pe plajă, iar prânzul l-am luat la câțiva metri de trupele care au cântat la brunch. Serile au fost magice și mă bucur că vremea a fost bună și, pe lângă soare și apă caldă, ne-am bucurat de un cer înstelat și o lună pe măsură. Mai venim și la anul, mai ales că și cei mici s-au simțit bine și nu s-au plictisit o clipă", spune Claudia, una dintre participantele la eveniment.

Publicul de la Living Rock 2022

Publicul de la Living Rock 2022 │ FOTO: Living Rock

Despre Living Rock

Festivalul Living Rock, singurul festival de alternativ de la mare, își dorește să crească notorietatea scenei underground din România și să sprijine artiștii din zona de rock alternativ. Bazându-se pe îmbinarea unică dintre rock-ul alternativ și frumusețea Mării Negre, evenimentul are loc în aer liber, pe plaja Tuzla, una dintre cele mai frumoase plaje din România. Living Rock este organizat de Magnetic Dream Events.

Citește în continuare

Trending