Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
Poster Summer Well 2021INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Il Volo

Chick Corea și Gary Burton, maeștrii jazzului la Sala Palatului

Pe muzicienii care cântă de mai bine de 30 de ani îi recunoşti după calm şi înţelepciune, evidente de fiecare dată când urcă pe scenă. Aşa a fost și în... Continuare »
Concert Chick Corea si Gary Burton la Sala Palatului, 20 martie 2012

Pe muzicienii care cântă de mai bine de 30 de ani îi recunoşti după calm şi înţelepciune, evidente de fiecare dată când urcă pe scenă. Aşa a fost și în cazul lui Chick Corea şi al lui Gary Burton, două pietre de temelie ale jazzului modern, care au încântat publicul bucureştean pe 20 martie, unul la pian, iar celălalt la vibrafon.

Concert Chick Corea si Gary Burton la Sala Palatului, 20 martie 2012

Chick Corea a început să cânte alături de Miles Davis în anii ’60, participând la iniţierea mişcării de electro jazz fusion. În anii 1970 a pus bazele trupei Return to Forever prin care au trecut de-a lungul timpului nume importante ale jazzului mondial ca Herbie Hancock, Keith Jarret, Jean-Luc Ponty sau Al Di Meola. După Return to Forever, pianistul a continuat să îşi fructifice cariera în multe formule şi colaborări, ajungând unul dintre cei mai importanţi compozitori şi muzicieni de jazz din epoca ce i-a urmat lui John Coltrane.

Concert Chick Corea si Gary Burton la Sala Palatului, 20 martie 2012

Gary Burton este considerat unul dintre cei mai importanţi muzicieni de vibrafon, participând şi el la mişcarea de jazz fusion şi inovând tehnica de a cânta la vibrafon cu patru beţe în loc de două. De asemenea, poate primi laude pentru aducerea în faţă a formulei de duet în jazz.

Concert Chick Corea si Gary Burton la Sala Palatului, 20 martie 2012

Cei doi au urcat pe scena Sălii Palatului din Bucureşti pe 20 martie 2012 pentru a împărţi cu publicul atât compozițiile proprii, cât și pe cele ale altor muzicieni de mare importanță pentru jazz, în interpretari şi aranjamente muzicale inovative şi pline de modernitate.

Astfel, am avut parte de un concert relaxant, în care cei doi instrumentişti şi-au demonstrat măiestria într-un stil elegant şi lejer. S-au simţit bine şi au zâmbit împreună, au comunicat cu publicul şi au vorbit despre cât de mult înseamnă pentru ei să reinterpreteze compoziţii ale unor artiști precum Art Tatum, Dave Brubeck, Antonio Carlos Jobin, Bud Powell, Beatles şi chiar Bela Bartok.

Galeria de fotografii din cadrul concertului Chick Corea și Gary Burton de la București

Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE