Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

The Cat Empire au adus good vibes și un show solar la București

Trupa The Cat Empire a servit un speedball de optimism publicului bucureștean pe 31 iulie 2014 la Arenele Romane, în fața unei mulțimi care cunoștea foarte bine piesele și chiar versurile, a dansat hora și a savurat fiecare moment muzical al serii.

Publicat

pe

Publicul concertului The Cat Empire
Publicul concertului The Cat Empire │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Ziua de 31 iulie ar fi putut deschide o nouă ediție B'Estfest, însă din varii cauze, asupra cărora nu ne vom opri acum, s-a rezumat la un show reușit de ska jazz, electro, hip-hop și folclor, cu The Cat Empire headliner. Subcarpați a fost cealaltă atracție a serii petrecute la Arenele Romane, fanii proiectului electro-hip-hop-folcloric venind în număr mare să-și vadă live preferații. Evenimentul organizat de Emagic a demarat cu muzica pusă pentru încălzire de Blazing Vibez Soundsystem, live-ul pornind cu Basska în jurul orei 20.10.

Basska în deschiderea concertului The Cat Empire la Arenele Romane pe 31 iulie 2014

Basska în deschiderea concertului The Cat Empire la Arenele Romane pe 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cei din Basska s-au bucurat de o primire caldă, publicul manifestându-se pe mixul lor bogat în genuri și stiluri - Reggae, Ska, Rock, Rap, Drum&Bass și Balkan. Componența Basska reunește pe Theo "Vapor" (voce,  Radu Cotfas - (voce), Adelin Dragu - (percuție), Mihai Para - (tobe), Laurențiu Iftene (bass, sitar), Cristian Scurtu (chitară,) Sorin Nicolescu (trompetă) și Petru Bîrlădeanu (clape). Cei doi vocaliști ITiști și-au împărțit scena, Theo fiind mai agil pe flancul drept, debordând energie prin rime și mișcare.

Theo "Vapor" (Basska) în deschiderea concertului The Cat Empire de pe 31 iulie 2014

Basska în deschiderea concertului The Cat Empire la Arenele Romane pe 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Basska e o formație tânără (fiind formată anul trecut din 5 foști membri East Roots), interesantă prin concept și liantul de intrumentiști. Anul acesta și-au lansat primul single ("Eastern Blend") și au fost prezenți la numeroase evenimente. Pe 23 august, trupa va putea fi revăzută la Green Sounds Festival din Parcul Herăstrău.

RECOMANDARE: Vezi galeria foto Basska în concert la Arenele Romane

Bean MC în concertul Subcarpați ce a precedat The Cat Empire pe 31 iulie 2014

Subcarpati în deschiderea concertului The Cat Empire la Arenele Romane pe 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Bean MC a dinamitat Arenele în jurul orei 21. Proiectul său Subcarpați are o bază importantă de fani, care ne-au amintit de primirea masivă de la B'Estfest 2013. Cel de-al treilea album, “Pielea de găină”, fusese lansat doar în urmă cu o lună de zile la Street Delivery, iar fanii au avut noutăți de ascultat live.

Erau deja peste 3000 de oameni strânși în baza muzicală din Parcul Carol, iar muzica îi cuprinsese de-a binelea în dans sau cel puțin pe unduiri electro-folclorice. Doar cei însetați sau înfometați aveau probleme... Epuizarea berii, absența oricărui tip de mâncare și subdimensionarea capacității de servire au influențat negativ experiența multor spectatori. Problemele au fost asumate de organizatori, care și-au cerut scuze pentru neplăceri chiar și în timpul evenimentului, prin Facebook. Situația a fost remediată, iar butoaiele de bere intrau pe porțile Arenelor chiar și în timpul concertului The Cat Empire. Emagic a fost surprins de foarte numărul mare de bilete vândute în ultima zi, fapt ce le-a dat peste cap pregătirea inițială. Cu siguranță, astfel de incidente nu se vor mai repeta, reacțiile oficiale pertinente asigurându-te de acest lucru.

Publicul de la Arenele Romane în seara de 31 iulie 2014

Publicul de la Arenele Romane în seara de 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria foto Subcarpati în concert la Arenele Romane

Subcarpați înseamnă Bean MC, Vali Umbră, VJ Andri și DJ Power pe vinil. Joi seară, vocea feminină a fost Mădălina Pavăl, în locul Georgianei Mănăilă. Setlistul a cuprins piese de toate cele trei discuri: “Subcarpați” (2010), “Underground Folclor” (2012) și “Pielea de Găină” (2014). Ritmurile de dub, breaks și hip-hop împletite cu sonoritățile tradiționale au ridicat o mulțime de mâini în aer și un vibe pozitiv deasupra mulțimii. Totul era cum se putea mai bine pregătit pentru The Cat Empire.

Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Membrii The Cat Empire au apărut pe scenă în jurul orei zece și jumătate, începând concertul cu piesa "Still Young". Romania a fost țara care a deschis turneul lor european. Mixul de reggae, ska funk, latino, rock și jazz caracteristic australienilor i-a ridicat în picioare până și pe spectatorii din ultimele tribune. Oamenii se urcaseră până la baza coloanelor, balcoanele fiind pline de îndrăgostiți ce savurau atmosfera cu un plus de romanism.

"Prophets in the Sky", de pe cel mai recent album al trupei - "Steal The Light" (2013), a fost cel de-al doilea cântec, având un tempo optimist, dar versuri ce explorează teme mai grave "You’re like a song without a singer/You’re like a bird without a song/You’re all alone, all alone/And you’re walking down a long and dusty road."

Felix Riebl, unul dintre cei doi vocaliști The Cat Empire

Felix Riebl, unul dintre cei doi vocaliști The Cat Empire │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Piesele The Cat Empire au un tonus optimist, iar piesele o fluiditate plăcută, în ciuda faptului că înglobează influențe muzicale diverse. Una din piesele cele mai cunoscute ale australienilor, "How to Explain", care prin versul „Music is the language for us all” vorbește despre faptul că muzica nu are granițe, s-a bucurat de foarte mult succes.

Membrii trupei lucrează împreună de vreo 15 ani și au cântat împreună în peste 1000 de concerte. Acest lucru se vede din felul în care "curge" muzica, cum instrumentele se completează reciproc - se îmbină și trec de la o temă muzicală la alta, precum o mașinărie bine rodată. Muzicienii cântă, dansează și chiar râd la unison pe scenă. Nu în ultimul rând, vocile celro doi soliști - Felix Riebl și Harry James Angus - se potrivesc foarte bine.

Harry James Angus in prim plan, Felix Riebl in dreapta

Harry James Angus in prim plan, Felix Riebl in dreapta │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Erau două trompete (sau trei, când Angus făcea o pauză din cântat și prelua instrumentul), un violoncel, o chitară bass, tobe, clape și platane. Din cauza multitudinii de instrumente, muzica este foarte stratificată și fiecare dintre instrumentist a avut oportunitatea pentru un  solo în timpul show-ului. Fanii au memorat momentul de clape al lui Ollie McGill sau demonstrația lungă, dar antrenantă a toboșarului Will Hull-Brown.

Ollie McGill, clăparul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București

Ollie McGill, clăparul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Înaintea concertului de la București, Felix Riebl a promis într-un interviu pentru InfoMusic.ro că "își va nota undeva" și vor cânta "The Lost Song", o piesă pe care publicul român o iubește. Și s-a ținut de cuvânt. Felix a interacționat cu publicul, chiar a dat mâna în timp ce cânta cu o fană ajunsă chiar în buza scenei.

RECOMANDARE: Vezi galeria foto The Cat Empire în concert la Arenele Romane

Publicul concertului The Cat Empire

Publicul concertului The Cat Empire │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Brighter Than Gold", primul single de pe "Steal The Light", cel mai recent album, și "The Wine Song", de pe "The Cat Empire", albumul de debut al trupei, au fost printre ultimele piese cântate. The Cat Empire s-au întors la un bis, și au interpretat o singură melodie, "All Night Loud", în timp ce tot publicul îi aplauda în picioare.

Au fost în jur de 3500 de spectatori răspândiți în toată aria Arenelor. Dansul a fost la ordinea serii, fie că priveai în față, în mijloc, departe în spate sau spre trepte. La un moment dat, o horă uriașă a cuprins mijlocul mulțimii. În ciuda problemelor de alimentare cu băuturi sau a gardului ciudat de înalt, ce delimita zona Golden, majoritatea a păstrat amintirea unei seri muzicale tonice pentru suflet.

Setlist The Cat Empire - Arenele Romane 31 iulie 2014

 • Still Young
 • Prophets
 • Sleep Won’t Sleep / So Many Nights / Rhythm
 • How to Explain
 • Til the Ocean Takes Us All / The Heart Is A Cannibal
 • Sly
 • Jungle - Drum
 • In My Pocket
 • Steal the Light
 • The Lost Song
 • Two Shoes
 • Brighter than Gold
 • Wine Song
 • The Chariot
  Bis:
 • All Night Loud

Poze concert The Cat Empire

 • Will Hull-Brown, toboșarul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București

  Will Hull-Brown, toboșarul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

  Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Will Hull-Brown, toboșarul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București
 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

Albume noi

Subcarpați lansează colecția aniversară SUB 10, care include întreaga discografie a grupului

Subcarpați aniversează 10 ani de activitate muzicală cu o lansare mult așteptată. Întreaga discografie a grupului devine disponibilă în format fizic, trupa incluzând într-o colecție toate albumele, precum și produse de merch în ediție aniversară.

Publicat

pe

Colecția aniversară Subcarpați 10
Colecția aniversară Subcarpați 10 │ FOTO: Shop Subcarpați

Subcarpați sărbătorește cei 10 ani de reinterpretat folclorul în manieră proprie cu o colecție ce cuprinde cele șapte materiale discografice ale trupei în format CD. Colecția aniversară SUB 10 include și un hanorac personalizat cu masca "Culese din Cartier", precum și un booklet și un sticker pack, alături de o serie de magneți.

"De la sat la oraș, de la deal la câmpie, am dat înapoi ce am primit. Folclorul e oxigen și muzica e mijloc de transport.

Primii 10 ani cu Subcarpați. Mulțumim! Big Up!", au transmis membrii Subcarpați.

Colecția aniversară SUB 10 poate fi achiționată de pe site-ul formației la prețul de 500 de lei. În magazinul online publicul va găsi și alte produse personalizate: căciuli, fulare, tricouri și diverse modele de hanorace.

Ce conține pachetul "Colecția aniversară SUB 10"

Hanoracul masca "Culese din Cartier". La achiziția lui, primești gratuit:

 • Discografia Subcarpați: Subcarpați, 2010, Culese din Cartier Vol. 1, 2010, Etnologic EP, (2010), Undeground Folclor, (2012), Pielea de Găină, (2014), Satele Unite ale Balcanilor, (2016), Zori și Asfințit, (2018)
 • Booklet
 • Sticker pack și magneți

*Produsele vor fi expediate în luna mai.

Odată cu lansarea acestei colecții, Subcarpați a înregistrat și un clip aniversar, în care comprimă cei 10 ani de muzică, emoție și versuri cu mesaj.

"Zeci de mii de oameni. 1,000 de amintiri. Sute de cântări. Vreo 20 de colegi. Toate comprimate în 10 ani. O singură dragoste pentru voi. Mulțumim!", au transmis membrii Subcarpați.

Subcarpați - Sub10

Cea mai mare grupare muzicală independentă din România, Subcarpați, s-a născut în urmă cu 10 ani, la inițiativa lui Bean MC, și este compusă dintr-un grup de prieteni mânați de pasiunea pentru muzică și folclor.

Subcarpați reinterpretează folclorul în manieră proprie și aduce în prim-plan ideea că e important să ne conectăm la originile noastre. Trupa vorbește prin muzica sa despre patriotism și dragostea pentru valorile tradiționale, fără să le transforme într-un discurs patetic.

Din 2009 până în prezent, Subcarpați a lansat șapte materiale discografice: "Etnologic" (2010), "Subcarpați" (2010), Compilația "Culese din Cartier" (2010), "Underground Folclor" (2012), "Pielea de găină" (2014), "Satele Unite ale Balcanilor" (2016), "Zori și Asfințit" (2018).

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE