Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

The Cat Empire au adus good vibes și un show solar la București

Trupa The Cat Empire a servit un speedball de optimism publicului bucureștean pe 31 iulie 2014 la Arenele Romane, în fața unei mulțimi care cunoștea foarte bine piesele și chiar versurile, a dansat hora și a savurat fiecare moment muzical al serii.

Publicat

pe

Publicul concertului The Cat Empire
Publicul concertului The Cat Empire │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Ziua de 31 iulie ar fi putut deschide o nouă ediție B'Estfest, însă din varii cauze, asupra cărora nu ne vom opri acum, s-a rezumat la un show reușit de ska jazz, electro, hip-hop și folclor, cu The Cat Empire headliner. Subcarpați a fost cealaltă atracție a serii petrecute la Arenele Romane, fanii proiectului electro-hip-hop-folcloric venind în număr mare să-și vadă live preferații. Evenimentul organizat de Emagic a demarat cu muzica pusă pentru încălzire de Blazing Vibez Soundsystem, live-ul pornind cu Basska în jurul orei 20.10.

Basska în deschiderea concertului The Cat Empire la Arenele Romane pe 31 iulie 2014

Basska în deschiderea concertului The Cat Empire la Arenele Romane pe 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cei din Basska s-au bucurat de o primire caldă, publicul manifestându-se pe mixul lor bogat în genuri și stiluri - Reggae, Ska, Rock, Rap, Drum&Bass și Balkan. Componența Basska reunește pe Theo "Vapor" (voce,  Radu Cotfas - (voce), Adelin Dragu - (percuție), Mihai Para - (tobe), Laurențiu Iftene (bass, sitar), Cristian Scurtu (chitară,) Sorin Nicolescu (trompetă) și Petru Bîrlădeanu (clape). Cei doi vocaliști ITiști și-au împărțit scena, Theo fiind mai agil pe flancul drept, debordând energie prin rime și mișcare.

Theo "Vapor" (Basska) în deschiderea concertului The Cat Empire de pe 31 iulie 2014

Basska în deschiderea concertului The Cat Empire la Arenele Romane pe 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Basska e o formație tânără (fiind formată anul trecut din 5 foști membri East Roots), interesantă prin concept și liantul de intrumentiști. Anul acesta și-au lansat primul single ("Eastern Blend") și au fost prezenți la numeroase evenimente. Pe 23 august, trupa va putea fi revăzută la Green Sounds Festival din Parcul Herăstrău.

RECOMANDARE: Vezi galeria foto Basska în concert la Arenele Romane

Bean MC în concertul Subcarpați ce a precedat The Cat Empire pe 31 iulie 2014

Subcarpati în deschiderea concertului The Cat Empire la Arenele Romane pe 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Bean MC a dinamitat Arenele în jurul orei 21. Proiectul său Subcarpați are o bază importantă de fani, care ne-au amintit de primirea masivă de la B'Estfest 2013. Cel de-al treilea album, “Pielea de găină”, fusese lansat doar în urmă cu o lună de zile la Street Delivery, iar fanii au avut noutăți de ascultat live.

Erau deja peste 3000 de oameni strânși în baza muzicală din Parcul Carol, iar muzica îi cuprinsese de-a binelea în dans sau cel puțin pe unduiri electro-folclorice. Doar cei însetați sau înfometați aveau probleme... Epuizarea berii, absența oricărui tip de mâncare și subdimensionarea capacității de servire au influențat negativ experiența multor spectatori. Problemele au fost asumate de organizatori, care și-au cerut scuze pentru neplăceri chiar și în timpul evenimentului, prin Facebook. Situația a fost remediată, iar butoaiele de bere intrau pe porțile Arenelor chiar și în timpul concertului The Cat Empire. Emagic a fost surprins de foarte numărul mare de bilete vândute în ultima zi, fapt ce le-a dat peste cap pregătirea inițială. Cu siguranță, astfel de incidente nu se vor mai repeta, reacțiile oficiale pertinente asigurându-te de acest lucru.

Publicul de la Arenele Romane în seara de 31 iulie 2014

Publicul de la Arenele Romane în seara de 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria foto Subcarpati în concert la Arenele Romane

Subcarpați înseamnă Bean MC, Vali Umbră, VJ Andri și DJ Power pe vinil. Joi seară, vocea feminină a fost Mădălina Pavăl, în locul Georgianei Mănăilă. Setlistul a cuprins piese de toate cele trei discuri: “Subcarpați” (2010), “Underground Folclor” (2012) și “Pielea de Găină” (2014). Ritmurile de dub, breaks și hip-hop împletite cu sonoritățile tradiționale au ridicat o mulțime de mâini în aer și un vibe pozitiv deasupra mulțimii. Totul era cum se putea mai bine pregătit pentru The Cat Empire.

Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Membrii The Cat Empire au apărut pe scenă în jurul orei zece și jumătate, începând concertul cu piesa "Still Young". Romania a fost țara care a deschis turneul lor european. Mixul de reggae, ska funk, latino, rock și jazz caracteristic australienilor i-a ridicat în picioare până și pe spectatorii din ultimele tribune. Oamenii se urcaseră până la baza coloanelor, balcoanele fiind pline de îndrăgostiți ce savurau atmosfera cu un plus de romanism.

"Prophets in the Sky", de pe cel mai recent album al trupei - "Steal The Light" (2013), a fost cel de-al doilea cântec, având un tempo optimist, dar versuri ce explorează teme mai grave "You’re like a song without a singer/You’re like a bird without a song/You’re all alone, all alone/And you’re walking down a long and dusty road."

Felix Riebl, unul dintre cei doi vocaliști The Cat Empire

Felix Riebl, unul dintre cei doi vocaliști The Cat Empire │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Piesele The Cat Empire au un tonus optimist, iar piesele o fluiditate plăcută, în ciuda faptului că înglobează influențe muzicale diverse. Una din piesele cele mai cunoscute ale australienilor, "How to Explain", care prin versul „Music is the language for us all” vorbește despre faptul că muzica nu are granițe, s-a bucurat de foarte mult succes.

Membrii trupei lucrează împreună de vreo 15 ani și au cântat împreună în peste 1000 de concerte. Acest lucru se vede din felul în care "curge" muzica, cum instrumentele se completează reciproc - se îmbină și trec de la o temă muzicală la alta, precum o mașinărie bine rodată. Muzicienii cântă, dansează și chiar râd la unison pe scenă. Nu în ultimul rând, vocile celro doi soliști - Felix Riebl și Harry James Angus - se potrivesc foarte bine.

Harry James Angus in prim plan, Felix Riebl in dreapta

Harry James Angus in prim plan, Felix Riebl in dreapta │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Erau două trompete (sau trei, când Angus făcea o pauză din cântat și prelua instrumentul), un violoncel, o chitară bass, tobe, clape și platane. Din cauza multitudinii de instrumente, muzica este foarte stratificată și fiecare dintre instrumentist a avut oportunitatea pentru un  solo în timpul show-ului. Fanii au memorat momentul de clape al lui Ollie McGill sau demonstrația lungă, dar antrenantă a toboșarului Will Hull-Brown.

Ollie McGill, clăparul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București

Ollie McGill, clăparul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Înaintea concertului de la București, Felix Riebl a promis într-un interviu pentru InfoMusic.ro că "își va nota undeva" și vor cânta "The Lost Song", o piesă pe care publicul român o iubește. Și s-a ținut de cuvânt. Felix a interacționat cu publicul, chiar a dat mâna în timp ce cânta cu o fană ajunsă chiar în buza scenei.

RECOMANDARE: Vezi galeria foto The Cat Empire în concert la Arenele Romane

Publicul concertului The Cat Empire

Publicul concertului The Cat Empire │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Brighter Than Gold", primul single de pe "Steal The Light", cel mai recent album, și "The Wine Song", de pe "The Cat Empire", albumul de debut al trupei, au fost printre ultimele piese cântate. The Cat Empire s-au întors la un bis, și au interpretat o singură melodie, "All Night Loud", în timp ce tot publicul îi aplauda în picioare.

Au fost în jur de 3500 de spectatori răspândiți în toată aria Arenelor. Dansul a fost la ordinea serii, fie că priveai în față, în mijloc, departe în spate sau spre trepte. La un moment dat, o horă uriașă a cuprins mijlocul mulțimii. În ciuda problemelor de alimentare cu băuturi sau a gardului ciudat de înalt, ce delimita zona Golden, majoritatea a păstrat amintirea unei seri muzicale tonice pentru suflet.

Setlist The Cat Empire - Arenele Romane 31 iulie 2014

 • Still Young
 • Prophets
 • Sleep Won’t Sleep / So Many Nights / Rhythm
 • How to Explain
 • Til the Ocean Takes Us All / The Heart Is A Cannibal
 • Sly
 • Jungle - Drum
 • In My Pocket
 • Steal the Light
 • The Lost Song
 • Two Shoes
 • Brighter than Gold
 • Wine Song
 • The Chariot
  Bis:
 • All Night Loud

Poze concert The Cat Empire

 • Will Hull-Brown, toboșarul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București

  Will Hull-Brown, toboșarul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

  Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Will Hull-Brown, toboșarul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București
 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

Concerte & turnee

Cum a fost a treia zi de UNTOLD 2021: 75.000 de fani şi David Guetta în mare formă

Publicat

pe

David Guetta Concert UNTOLD 2021
David Guetta Concert UNTOLD 2021 │ FOTO: Foto PR

Cea de-a treia zi a festivalului UNTOLD a umplut stadionul Cluj Arena, dar si celelalte 6 scene din festival. Zeci de mii de fani au venit să-l vadă pe DJ-ul numărul 1 al lumii, David Guetta. Francezul și-a uimit fanii, veniți din peste 100 de țări acu un show incredibil, plin de emoție, pe parcursul căruia și-a declarat recunoștința pentru momentul pe care-l trăiește pe mainstage-ul festivalului UNTOLD, acesta fiind singurul mare festival care are loc în Europa în acest an.

Ce a declarat David Guetta:

În acești doi ani fără evenimente, idea de a sta acasă a fost înfricoșătoare la început, dar ulterior s-a dovedit a fi una minunată. Mi-am permis să petrec timp alături de familie. Revenirea a fost destul de dificilă, a fost greu să mă acomodez. M-am întrebat: cum am făcut asta timp de 20 de ani? Dar ceea ce se întamplă în momentul în care urci pe scenă, emoțiile tale și ale fanilor, sunt sentimente incredibile. Asta am experimentat la UNTOLD, am trăit fiecare secundă, m-am bucurat de fiecare minut. Le mulțumesc tuturor pentru că au fost parte din călatoria mea.

Experiența UNTOLD a însemnat reunirea familiei din toate punctele de vedere pentru DJ-ul belgian Lost Frequencies, care a ajuns la Cluj-Napoca însoțit de părinții săi. Acesta a declarat că și-a dorit să-și aducă mama la festivalul pe care-l iubește.

Un alt moment în premieră pentru Lost Frequencies s-a petrecut în cursul zilei de ieri, când a facut probele de sunet. Ultimul single al producătorului belgian, intitulat ,"Where Are You Now" a fost realizat în colaborare, de la distanță, cu artistul britanic Calum Scott. În cea de-a treia zi a festivalului UNTOLD, cei doi s-au întâlnit pentru prima dată, față în față. Calum Scott a fost una dintre surprizele pregătite de Lost Frequencies pentru fanii festivalului.

Belgianul s-a bucurat de magia UNTOLD, încă din prima zi a festivalului, când a urcat pe scena Alchemy alături de Netsky, pentru o noua versiune remix a piesei ,"Here With Me", o alta premieră care a entuziasmat fanii.

Faimoasa trupă The Script a oferit fanilor un festival de emoții, de la lacrimi, până la zâmbete și râs, piesele lor fiind cântate la unison de cei care au venit să îi vadă. Unul dintre momentele preferate ale fanilor a fost acela când solistul trupei, Danny O’Donoghue, a luat telefonul unei participante din public și i-a sunat fostul iubit în timp ce interpreta piesa ,,Nothing”.

Ce le-a spus solistul trupei The Script fanilor:

A trecut prea mult timp de când nu am mai fost în fața unui public atât de mare și frumos. Pentru noi, este prima în ultimii doi ani, când avem o astfel de ocazie și vă mulțumim! Cu siguranță ne vom revedea, aici, pe scena UNTOLD, 

Alături de acești artiști mult așteptați de public, pe scena principală a UNTOLD au mai urcat AZTEK, Subcarpați, TCHAMI, Danny Avila.

ARTIȘTII DE LA SCENELE GALAXY ȘI ALCHEMY AU FĂCUT SENZAȚIE

DJ-ul Raresh, Paul Kalkbrenner,și Rhadoo au urcat sâmbătă pe scena GALAXY în a doua zi de festival. La ALCHEMY, artiști români și internaționali precum DJ Snow & MC Agent, NANE, Macanache, Paraziții, Cabral Ibacka- Faibo X, Camo & Krooked sau DChase & Status DJ Set au făcut un show spectaculos. Pe toate celelalte scene au concertat alți peste 20 de artiști.

MĂSURI DE SIGURANȚĂ

Sâmbătă, 11 septembrie,  din toate cele peste 7470 de persoane testate la cele 28 de centre medicale din întreaga țară, acreditate UNTOLD, doar 10 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19. Toate cele 10 persoane depistate pozitiv în centrele medicale nu s-au mai deplasat spre zona festivalului și au urmat protocolul medical prestabilit de autorități. Abonamentele sau biletele lor au fost anulate pentru ediția din acest an urmând a primi vouchere valorice sau bilet de 1 zi pentru ediția din 2022 a festivalului UNTOLD.

Accesul la festival se face exclusiv în baza Certificatului Digital UE COVID-19 sau a testării rapide în centrele medicale acreditate UNTOLD. În plus, ca o extra măsură de siguranță și minorii de peste 7 ani se supun aceluiași triaj epidemiologic.

Reamintim faptul că după primele zile de festival a reieșit faptul că 75% dintre fanii prezenți la ediția din acest an sunt vaccinați. Media înregistrată la UNTOLD este una impresionantă fiind aproape de trei ori mai mare față de media imunizării la nivel național. Acest lucru vine să confirme faptul că festivalul UNTOLD din acest an reprezintă cel mai sigur loc public din România, dar și faptul că festivalul este un stimulent bun pentru cei care se vaccinează.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Subcarpaţi cântă în deschiderea iMapp Bucharest 2021 pe 18 septembrie

Luna septembrie se anunţă cea mai aglomerată din punct de vedere al concertelor şi festivalurilor din ultimii 2 ani. Într-un interval de doar câteva zile avem SAGA Festival, UNTOLD, Maximum Rock Festival, dar şi iMapp Bucharest 2021 şi concertul lui Armin van Buuren în Piaţa Constituţiei. În acest material avem detalii despre iMapp 2021, deschis de o reprezentaţie Subcarpaţi.

Publicat

pe

iMapp Bucharest 2021
iMapp Bucharest 2021 │ FOTO: iMapp

iMapp Bucharest 2021 are loc pe 18 septembrie, iar intrarea va fi liberă. În deschidere va concerta Subcarpaţi, aducând o doză serioasă de "Pankăreală" evenimentului desfăşurat în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. iMapp este cel mai mare eveniment de new media art din ţara noastră şi a fost inclus în repetate rânduri în topul concursurilor de video mapping. E vorba despre proiecţii de anvergură pe clădiri istorice, folosind opere de artă digitală.

Lucrările artistice din acest an vor fi proiectate pe faţada Palatului Parlamentului, având şi acompaniament muzical. 23.000 de metri pătraţi sunt puşi la dispoziţie pentru proiecţii. iMapp Bucharest ajunge în 2021 la ediţia cu numărul 7, iar festivalul a câştigat un premiu "AV Inaction" la premiile AV Londra 2020. Tema concursului din acest an este "The Show Must Go On", referindu-se la artă, muzică, sport, educaţie, turism, care îşi revin după perioada de pandemie.

iMapp Bucharest 2021 va include participarea următoarelor echipe, câştigătoare ale evenimentelor partenere de mapping:

 • Flightgraf (câştigător în SUA)
 • Jonas Denzel (câştigător în Germania)
 • Fabio Volpi (câştigător în Ucraina)
 • Li Cheng (câştigător în Japonia)
 • Ricardo Silveira Cancado (câştigător în Ungaria)

Cele 5 echipe vor fi însoţite de câştigătorul premiului juriului din ediţia iMapp 2019, Michele Pusceddu. Publicul va putea intra începând cu ora 17:00, iar accesul va fi permis celor vaccinaţi cu 10 zile trecute de la finalizarea schemei complete, dar şi celor care prezintă un rezultat negativ al unui test RT-PCR (valabil 72 de ore) sau antigen (valabil 24 de ore). Au permis şi cei care au făcut Covid-19, dar se află în perioada între a 15-a şi zi a 180-a ulterioară infectării.

iMapp Bucharest s-a ţinut doar online în 2020, în cadrul proiectului Bucharest - One Heart.One Story. Pe atunci a ţinut 4 zile, între 16 şi 19 septembrie, incluzând şi o expoziţie de artă urbană. Ziua Bucureştiului a fost marcată de proiecţii video pe faţadele a 3 clădiri din centrul Capitalei.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Arad Open Air Festival 2021 are loc în august; Vezi lineup-ul și regulile de acces

Cea de-a 5-a ediție a Arad Open Air Festival va avea loc în luna august. Din lineup fac parte artiști și formații precum Dragoș Moldovan, Cargo, CTC, Golan și Subcarpați.

Publicat

pe

MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019
MC Bean, Subcarpati, Red Bull SoundClash 2019 │ FOTO: Mihnea Ratte

Arad Open Air își deschide porțile în perioada 13 - 15 august, pe Aeroportul Arad, un spațiu optim pentru a scrie povestea verii 2021 alături de gașca de distracție.

Reguli de acces:

Având în vederea legislația națională în vigoare privind desfășurarea evenimentelor pe timp de pandemie de COVID-19, pot participa la evenimente în aer liber următoarele categorii de persoane:

 • care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare;
 • care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2;
 • care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR nu mai vechi de 72 de ore înaintea începerii evenimentului;
 • care prezintă rezultatul negativ certificat de o unitate medicală al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore înaintea începerii evenimentului.

Organizatorii vor amplasa un punct medical de testare rapidă la Aeroportul Arad, locația festivalului. Participantul va plăti la casierie costurile procedurii - 30 lei.

Program Arad Open Air Festival 2021

Main Stage - Concerte Live

 • Basska (14 august), Cargo (15 august), CTC (14 august), Dragoș Moldovan (15 august), Gojira & Planet H (14 august), Golan (15 august), Kings Are Overrated (14 august), Outlandish (13 august), Andi Țolea & Rules of Silence (15 august), RUA (13 august), Subcarpați (13 august), The Case (13 august), ZEZE (13-15 august)

DJ Live Act

 • Brooks (13 august), Chris Hype (14 august), Dirty Nano (15 august), John Trend & Jay Ko (15 august), Julian Jordan (14 august), Mahmut Orhan (15 august), Mike Kross (13-15 august), Pascal Junior (15 august), Paul Damixie (14 august), DJ Shiver (14 august), Vali Bărbulescu (15 august)

ABC STAGE -13/14 august 2021

 • Raresh, Root, Paul K, Sepp, Nu Zau, Cruz, Ze Salvador, Herck, Timirash, Bread & Butter, Somesan, Sandru, Asael Weiss

Drum & Bass Stage 15 august 2021

 • Elarith, Freqax, Memphys, Noxious, SyN, The Flo

Arad Open Air înseamnă libertatea de a gândi, de a acționa, de a crea, de a ne respecta unii pe alții, prin implicare, voluntariat și distracție. Arad Open Air înseamnă depășirea stărilor obișnuite de percepție și limitărilor de orice fel prin dans, muzică și artă.arad

Abonamente și bilete la Arad Open Air Festival 2021:

Prețurile abonamentelor pornesc de la 149 lei, iar ale biletelor de la 75 de lei. Pentru mai multe detalii, accesați Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending