Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

The Cat Empire au adus good vibes și un show solar la București

Trupa The Cat Empire a servit un speedball de optimism publicului bucureștean pe 31 iulie 2014 la Arenele Romane, în fața unei mulțimi care cunoștea foarte bine piesele și chiar versurile, a dansat hora și a savurat fiecare moment muzical al serii.

Publicat

pe

Publicul concertului The Cat Empire
Publicul concertului The Cat Empire │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Ziua de 31 iulie ar fi putut deschide o nouă ediție B'Estfest, însă din varii cauze, asupra cărora nu ne vom opri acum, s-a rezumat la un show reușit de ska jazz, electro, hip-hop și folclor, cu The Cat Empire headliner. Subcarpați a fost cealaltă atracție a serii petrecute la Arenele Romane, fanii proiectului electro-hip-hop-folcloric venind în număr mare să-și vadă live preferații. Evenimentul organizat de Emagic a demarat cu muzica pusă pentru încălzire de Blazing Vibez Soundsystem, live-ul pornind cu Basska în jurul orei 20.10.

Basska în deschiderea concertului The Cat Empire la Arenele Romane pe 31 iulie 2014

Basska în deschiderea concertului The Cat Empire la Arenele Romane pe 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Cei din Basska s-au bucurat de o primire caldă, publicul manifestându-se pe mixul lor bogat în genuri și stiluri - Reggae, Ska, Rock, Rap, Drum&Bass și Balkan. Componența Basska reunește pe Theo "Vapor" (voce,  Radu Cotfas - (voce), Adelin Dragu - (percuție), Mihai Para - (tobe), Laurențiu Iftene (bass, sitar), Cristian Scurtu (chitară,) Sorin Nicolescu (trompetă) și Petru Bîrlădeanu (clape). Cei doi vocaliști ITiști și-au împărțit scena, Theo fiind mai agil pe flancul drept, debordând energie prin rime și mișcare.

Theo "Vapor" (Basska) în deschiderea concertului The Cat Empire de pe 31 iulie 2014

Basska în deschiderea concertului The Cat Empire la Arenele Romane pe 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Basska e o formație tânără (fiind formată anul trecut din 5 foști membri East Roots), interesantă prin concept și liantul de intrumentiști. Anul acesta și-au lansat primul single ("Eastern Blend") și au fost prezenți la numeroase evenimente. Pe 23 august, trupa va putea fi revăzută la Green Sounds Festival din Parcul Herăstrău.

RECOMANDARE: Vezi galeria foto Basska în concert la Arenele Romane

Bean MC în concertul Subcarpați ce a precedat The Cat Empire pe 31 iulie 2014

Subcarpati în deschiderea concertului The Cat Empire la Arenele Romane pe 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Bean MC a dinamitat Arenele în jurul orei 21. Proiectul său Subcarpați are o bază importantă de fani, care ne-au amintit de primirea masivă de la B'Estfest 2013. Cel de-al treilea album, “Pielea de găină”, fusese lansat doar în urmă cu o lună de zile la Street Delivery, iar fanii au avut noutăți de ascultat live.

Erau deja peste 3000 de oameni strânși în baza muzicală din Parcul Carol, iar muzica îi cuprinsese de-a binelea în dans sau cel puțin pe unduiri electro-folclorice. Doar cei însetați sau înfometați aveau probleme... Epuizarea berii, absența oricărui tip de mâncare și subdimensionarea capacității de servire au influențat negativ experiența multor spectatori. Problemele au fost asumate de organizatori, care și-au cerut scuze pentru neplăceri chiar și în timpul evenimentului, prin Facebook. Situația a fost remediată, iar butoaiele de bere intrau pe porțile Arenelor chiar și în timpul concertului The Cat Empire. Emagic a fost surprins de foarte numărul mare de bilete vândute în ultima zi, fapt ce le-a dat peste cap pregătirea inițială. Cu siguranță, astfel de incidente nu se vor mai repeta, reacțiile oficiale pertinente asigurându-te de acest lucru.

Publicul de la Arenele Romane în seara de 31 iulie 2014

Publicul de la Arenele Romane în seara de 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria foto Subcarpati în concert la Arenele Romane

Subcarpați înseamnă Bean MC, Vali Umbră, VJ Andri și DJ Power pe vinil. Joi seară, vocea feminină a fost Mădălina Pavăl, în locul Georgianei Mănăilă. Setlistul a cuprins piese de toate cele trei discuri: “Subcarpați” (2010), “Underground Folclor” (2012) și “Pielea de Găină” (2014). Ritmurile de dub, breaks și hip-hop împletite cu sonoritățile tradiționale au ridicat o mulțime de mâini în aer și un vibe pozitiv deasupra mulțimii. Totul era cum se putea mai bine pregătit pentru The Cat Empire.

Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Membrii The Cat Empire au apărut pe scenă în jurul orei zece și jumătate, începând concertul cu piesa "Still Young". Romania a fost țara care a deschis turneul lor european. Mixul de reggae, ska funk, latino, rock și jazz caracteristic australienilor i-a ridicat în picioare până și pe spectatorii din ultimele tribune. Oamenii se urcaseră până la baza coloanelor, balcoanele fiind pline de îndrăgostiți ce savurau atmosfera cu un plus de romanism.

"Prophets in the Sky", de pe cel mai recent album al trupei - "Steal The Light" (2013), a fost cel de-al doilea cântec, având un tempo optimist, dar versuri ce explorează teme mai grave "You’re like a song without a singer/You’re like a bird without a song/You’re all alone, all alone/And you’re walking down a long and dusty road."

Felix Riebl, unul dintre cei doi vocaliști The Cat Empire

Felix Riebl, unul dintre cei doi vocaliști The Cat Empire │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Piesele The Cat Empire au un tonus optimist, iar piesele o fluiditate plăcută, în ciuda faptului că înglobează influențe muzicale diverse. Una din piesele cele mai cunoscute ale australienilor, "How to Explain", care prin versul „Music is the language for us all” vorbește despre faptul că muzica nu are granițe, s-a bucurat de foarte mult succes.

Membrii trupei lucrează împreună de vreo 15 ani și au cântat împreună în peste 1000 de concerte. Acest lucru se vede din felul în care "curge" muzica, cum instrumentele se completează reciproc - se îmbină și trec de la o temă muzicală la alta, precum o mașinărie bine rodată. Muzicienii cântă, dansează și chiar râd la unison pe scenă. Nu în ultimul rând, vocile celro doi soliști - Felix Riebl și Harry James Angus - se potrivesc foarte bine.

Harry James Angus in prim plan, Felix Riebl in dreapta

Harry James Angus in prim plan, Felix Riebl in dreapta │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Erau două trompete (sau trei, când Angus făcea o pauză din cântat și prelua instrumentul), un violoncel, o chitară bass, tobe, clape și platane. Din cauza multitudinii de instrumente, muzica este foarte stratificată și fiecare dintre instrumentist a avut oportunitatea pentru un  solo în timpul show-ului. Fanii au memorat momentul de clape al lui Ollie McGill sau demonstrația lungă, dar antrenantă a toboșarului Will Hull-Brown.

Ollie McGill, clăparul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București

Ollie McGill, clăparul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Înaintea concertului de la București, Felix Riebl a promis într-un interviu pentru InfoMusic.ro că "își va nota undeva" și vor cânta "The Lost Song", o piesă pe care publicul român o iubește. Și s-a ținut de cuvânt. Felix a interacționat cu publicul, chiar a dat mâna în timp ce cânta cu o fană ajunsă chiar în buza scenei.

RECOMANDARE: Vezi galeria foto The Cat Empire în concert la Arenele Romane

Publicul concertului The Cat Empire

Publicul concertului The Cat Empire │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

"Brighter Than Gold", primul single de pe "Steal The Light", cel mai recent album, și "The Wine Song", de pe "The Cat Empire", albumul de debut al trupei, au fost printre ultimele piese cântate. The Cat Empire s-au întors la un bis, și au interpretat o singură melodie, "All Night Loud", în timp ce tot publicul îi aplauda în picioare.

Au fost în jur de 3500 de spectatori răspândiți în toată aria Arenelor. Dansul a fost la ordinea serii, fie că priveai în față, în mijloc, departe în spate sau spre trepte. La un moment dat, o horă uriașă a cuprins mijlocul mulțimii. În ciuda problemelor de alimentare cu băuturi sau a gardului ciudat de înalt, ce delimita zona Golden, majoritatea a păstrat amintirea unei seri muzicale tonice pentru suflet.

Setlist The Cat Empire - Arenele Romane 31 iulie 2014

 • Still Young
 • Prophets
 • Sleep Won’t Sleep / So Many Nights / Rhythm
 • How to Explain
 • Til the Ocean Takes Us All / The Heart Is A Cannibal
 • Sly
 • Jungle - Drum
 • In My Pocket
 • Steal the Light
 • The Lost Song
 • Two Shoes
 • Brighter than Gold
 • Wine Song
 • The Chariot
  Bis:
 • All Night Loud

Poze concert The Cat Empire

 • Will Hull-Brown, toboșarul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București

  Will Hull-Brown, toboșarul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

  Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014

 • Will Hull-Brown, toboșarul The Cat Empire, în concert la Arenele Romane din București
 • Concert The Cat Empire la Arenele Romane din Bucuresti pe 31 iulie 2014
Comentează

Concerte & turnee

Subcarpați este cap de afiș la Oxigen Planting Festival 2024

Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și Cred Că Sunt Extraterestru vor concerta la Oxigen Planting Festival, un eveniment care îmbină plantarea de copaci cu experiența unui festival ce presupune muzică live, activități în aer liber pentru toate vârstele, artă, educație sustenabilă și food and drinks.

Publicat

pe

Subcarpați in concert la Electric Castle 2023 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Cei care vor să ajute la plantarea unei "Păduri de Caval" sunt așteptați la Șag, la 15 kilometri de Timișoara. În cele două zile de eveniment, vor fi plantați 15.000 de copaci, din speciile frasin, arțar și cireș sălbatic. Plantarea este gratuită, iar puieții și uneltele sunt puse la dispoziție de organizatori. Mai mult, cei care vor participa la acțiunea de plantare vor fi îndrumați îndeaproape de pădurari care vor întregi experiența cu sfaturi utile. Cei care doresc să participe, sunt rugați să completeze acest formular.

"Anul acesta venim cu un concept inovator împreună cu partenerii noștri de la Centrul Cultural Subcarpați de care să se bucure întreaga comunitate. Ne dorim, pe lângă muzică, să întinerim pădurea, dar să aducem și oamenii mai aproape de misiunea noastră de protejare a naturii", a declarat Victor Balaniuc, General Manager CODRU Festival.

Ce artiști urcă pe scenă la Oxigen Planting Festival

Cei care vor participa la acțiunile de plantare din cadrul evenimentului vor fi răsplătiți cu relaxare în aer liber, experiențe culinare inedite oferite de cele mai îndrăgite food truck-uri și de concerte ale unora dintre cei mai îndrăgiți artiști români. Distracția în codru va începe în cele două zile de festival cu concertele trupelor precum Subcarpați și Floare de maidan, TUMBE, Ioana Milculescu și Cred că sunt extraterestru. În ambele zile, spectacolul va fi întregit de muzică mixată de DJ.

Experiențe pentru întreaga familie la Oxigen Planting Festival

Oxigen Planting Festival este un eveniment care pune accent pe educație, sustenabilitate, artă, cultură și entertainment. Este un festival dedicat întregii familii, de aceea experiențele pe care le pune la dispoziție sunt gândite pentru toate vârstele.

Cei care iubesc sunetul autentic al cavalului românesc vor putea afla tainele acestui instrument chiar de la reprezentanții Centrului Cultural Subcarpați, în cadrul workshop-ului organizat în cele două zile. Copiii vor fi răsfățați în zona CODRU Carnival, unde se vor bucura de aventuri și jocuri creative, în cadrul cărora vor învăța mai multe despre ecologie și protejarea naturii. Alături de reprezentanţii mai multor organizații, copiii vor crea obiecte decorative din hârtie reciclată și lemn.

Citește în continuare

Trending