Urmărește-ne în Social Media

rock, world music

Cargo - 33 de ani de rock românesc

Trupa timișoreană Cargo a aniversat 33 de ani de existență la Sala Palatului. În deschiderea concertului de pe 30 aprilie a cântat trupa Revolver.

Publicat

pe

Concert aniversar Cargo - 33 de ani
Concert aniversar Cargo - 33 de ani │ FOTO: Petru Ivu

Știi că ai ajuns la un concert Cargo, când în fața sălii de concert stau parcate peste 15 motociclete și stăpânii lor alături de ele. Toți îmbrăcați cu haine de piele și înarmați cu steaguri purtând numele trupei, simțeai cum te invită să li te alături la ce avea să fie o seară de neuitat.

La ora 19:00 luminile începuseră să se stingă în jumătate din sală. O punctualitate impresionată am putea spune. Mirarea mi-a fost mai mare când pe scenă urcase o trupă de juniori. Cei care purtau numele de Revolver m-au făcut nu doar pe mine, dar cu siguranță și pe cei din sală, să caște și ochii, dar și urechile. Dragoș, care este solistul trupei, m-a lăsat profund surprinsă. În jumătate de oră a cântat perfect fiecare notă, de la început până la final, nu a dat urme de oboseală și (aici vine partea și mai intersantă), a dat și o lecție de growl pentru fiecare piesă cântată.

Mi-a plăcut să văd o trupă atât de bine închegată, la început de drum și mai ales la o vârstă atât de fragedă. Hrubaru însuși a subliniat un lucru foarte bun la finalul recitalului: peste câțiva ani, ne vom îngrămădi la concertele acestor tineri de 13 - 14 ani, le vom asculta muzica și vom cânta alături de ei.

Revolver este dovada pură că rockul românesc va continua și va evolua chiar sub ochii noștri. Mi-a plăcut foarte mult ideea de a începe seara de concert cu viitorul rockului românesc și de a continua cu părinții acestora.

Concert aniversar Cargo - 33 de ani

Concert aniversar Cargo - 33 de ani │ FOTO: Petru Ivu

Nu mult după ora 19.30, după câteva aranjamente pe scenă și soundcheck, a urcat și sărbătorita serii, adică trupa Cargo. Concertul a început cu piesele „Ana” și „Clasa munctitoare” într-o manieră ușor acustică. Să mai adaug că toți cei prezenți în sală cântau la unison? A fost un adevărat ping-pong între trupă și spectactori. Adrian Igrișan ne-a „predat” de nenumărate ori de-a lungul serii microfonul. Te simțeai ca făcând parte din trupă efectiv.

Însuși Adrian Bărar a zis un lucru foarte potrivit și anume că, da, sărbătorim împreună 33 de ani de Cargo, dar parcă ar fi mers si o bere. Adevărat, ar fi mers de minune! :) A menționat bineînțeles și de emoțiile care i-au străbătut până să urce pe scenă, pentru că noi am fost pentru ei ca niște oaspeți. Bineînțeles că după piese ca „Să nu mă lași să-mi fie dor”, „Ziua Vrăjitoarelor” și „Nu pot trăi fără tine”, au urmat și cele încărcate de patriotism.

Concert aniversar Cargo - 33 de ani

Concert aniversar Cargo - 33 de ani │ FOTO: Petru Ivu

Ideea este că de-a lungul interpretărilor, pe cortina din spatele trupei erau proiectate și diverse imagini din videoclipuri sau reprezentative pentru piesa din acel moment. Ei bine, unul dintre cele mai emoționante a fost în momentul în care Cargo a cântat „1989” și imaginile reprezentau momente de la Revoluție, dar și numele celor pierduți în acele vremuri grele. Apoi, am avut parte și de interpretarea live a noii lor piese „Românie, te strig!”.

Momentele de surpriză nu au ezitat să apară. Cargo a avut și un invitat special, la vioară și anume pe Ramon Radosav. Cred că cel mai tare ne-am distrat alături de el în timpul piesei „Batacanda” - un mix perfect dintre rock și vioară. Că tot spuneam de suprize, din nou, Adi Bărar ne-a dovedit măiestria cu care mânuiește chitara, dar și thereminul. Nici Tavi Pilan nu s-a lăsat mai prejos la tobe, oferindu-ne un solo plin de energie și la înălțime. Spun la înălțime și pentru că platforma pe care el se afla cu tobele, a fost ridicată în aer cu ajutorul unor scripeți, din câte s-a putut vedea.

Adrian Igrișan, ca de obicei, a fost trup și suflet la microfon și la chitară, cântând și distrându-se cu toți cei prezenți. A fost un concert între prieteni, un concert 100% rock, fără excepții. Publicul a fost în extaz la „Călare pe motoare”, „Doi pași în urma ta”, „Nu mai am țigări” și multe alte șlagăre care au făcut ca trupa Cargo să fie un simbol în rockul românesc. Ei, după cum a spus și Hrubaru, sunt niște cavaleri, sunt cavalerii noștri, cei cu care am crescut și prin care am reușit să iubim muzica adevărată.

Concert aniversar Cargo - 33 de ani

Concert aniversar Cargo - 33 de ani │ FOTO: Petru Ivu

Apogeul a fost la bis, la mult așteptata „Dacă ploaia s-ar opri”, unde publicul a fost cel pus în prim-plan. Un val de lumini și de voci au transformat Sala Palatului în cel mai frumos cadou. Nici urarea de „La mulți ani” de la începutul concertului nu cred că a egalat sentimentele și fiorii care îți curgeau în vene în acele 5 minute.

Tot ce pot să spun la final este: Mulțumim, Cargo! Mulțumim că existați și că am avut deplina onoare de a participa la sărbătorirea celor 33 de ani de istorie, un număr simbolic de altfel! Mulțumim că ne-ați învățat să iubim muzica și sunteți cei mai mari cavaleri ai rockului românesc. Sufletele noastre au devenit din nou unul singur preț de câteva ore, iar acest lucru nu se va uita. La mulți ani, Cargo!

Concert aniversar Cargo - 33 de ani

Concert aniversar Cargo - 33 de ani │ FOTO: Petru Ivu

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Guitar Meeting 2021 reunește chitariștii la Muzeul Astra; Bucovina, Cargo, Mircea Vintilă și Trooper, printre artiștii care se alătură festivalului

Ediția din 2021 a Guitar Meeting se va desfășura în weekend-ul 17 - 19 septembrie, la Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului. La eveniment vor participa Bucovina, Cargo, Mircea Vintilă, dar și trupe tinere și sute de chitariști, dornici să se facă auziți la Concertul Manifest.

Publicat

pe

Guitar Meeting 2021
Guitar Meeting 2021 │ FOTO: Guitar Meeting

La finalul săptămânii, în perioada 17 - 19 septembrie 2021, Sibiul va deveni din nou orașul chitariștilor. Guitar Meeting ajunge la cea de-a șaptea ediție într-o locație nouă, aflată în mijlocul naturii - Muzeul Astra din Dumbrava Sibiului. Sute de chitariști vor cânta în același timp la Concertul Manifest, iar publicul se poate bucura de concerte live susținute de Bucovina, Cargo și trupe tinere, dar și de un program bogat de activități ce pun în centru spiritul rock.

Guitar Meeting - o experiență culturală

În acest an, prin tema ediției "Experience", organizatorii încurajează chitariștii să iasă din mulțime și să se facă auziți prin sunetele de chitară, în cadrul Concertului Manifest - cel mai spectaculos și emoționant moment al întregului festival, atât pentru participanți, cât și pentru publicul larg. Evenimentul are loc sâmbătă, 18 septembrie 2021, începând cu ora 17:00, în spațiul autentic și nostalgic al Muzeului Astra din Sibiu.

În cadrul marelui concert, sute de chitariști vor cânta în același timp un playlist format din 17 piese folk-rock, românești și internaționale, multe dintre ele fiind interpretate chiar împreună cu autorii acestora.

Bucovina cântă în premieră la Guitar Meeting

Pentru prima dată la Guitar Meeting, membrii trupei Bucovina vor urca pe scenă pentru a cânta bine-cunoscutele piese "Straja" și "Spune tu vânt" alături de participanți, iar trupa Cargo va da tonul unor momente muzicale cu adevărat speciale, dedicate pieselor "Românie te strig" și "Zi de Zi". Și-au mai anunțat prezența la eveniment membrii Trooper, foarte iubiți de publicul rock din Sibiu și cunoscutul artist Mircea Vintilă, cu toții impresionați de amploarea și emoția transmisă de edițiile trecute ale Concertului Manifest.

Adrian Moldovan participă la Guitar Meeting 2021

Alături de ei, vor mai participa o serie de artiști locali, prieteni ai festivalului, printre care Sofia Murăruș, Adrian "Moldo" Moldovan, Florin Thomits și Cătălin Onețiu la voce, respectiv band-ul format din Ilie „Manole” Vlad - chitară, Dragoș Zaplitnei - bass, Tinel Mureșan - tobă, Haris Mureșan - tobă. Cu toții vor pune în scenă alte piese cunoscute din playlist-ul ediției: instrumentalul Game of Thrones, "Another brick in the wall" de Pink Floyd, "Let it be" / "Hey Jude" semnate The Beatles sau colajul "I want to break free" / "We will rock you" din repetoriul Queen.

Pentru cele 2 ore de spectacol, chitariștii au început repetițiile acum câteva câteva luni, imediat după ce a fost anunțat playlist-ul oficial al evenimentului. De altfel, aceștia participă cu interes la toate activitățile programului "Pune Mâna pe Chitară", care îi pregătesc gradual pentru maratonul muzical de la Sibiu.

Lecții de chitară pe canalul de YouTube "Pune Mâna pe Chitară"

Fiecare piesă din playlist-ul evenimentului este însoțită de câte un tutorial video dedicat, în care Ilie "Manole" Vlad, chitarist al trupei Antract și mentor al programului, prezintă o lecție deschisă pentru ca procesul de învățare să fie mai ușor. Toate aceste tutoriale sunt publicate pe canalul de YouTube "Pune Mâna pe Chitară"și pot fi urmărite gratuit. De asemenea, chitariștilor le este pus la dispoziție un Kit de chitară, ce include tabulaturile cântecelor și alte informații relevante.

În plus, toate noutățile și resursele necesare participanților pot fi găsite pe site-ul www.punemanapechitara.ro și pe aplicația mobilă "Pune Mâna pe Chitară".

Dincolo de momentul muzical unic, pentru care chitariștii participanți s-au pregătit un an întreg, experiența culturală oferită la festival va fi una complexă. Organizatorii au pregătit un program dens, construit în jurul spiritului rock, de care se poate bucura inclusiv publicul larg din Sibiu și împrejurimi. Vor avea loc concerte, proiecție de film, lansare de carte, ateliere și masterclass-uri de chitară și voce.

Concerte live în aer liber cu Bucovina, Cargo și 5 trupe tinere, printre care sibienii de la Revolver

Vineri, 17 septembrie, de la ora 17:00, Guitar Meeting propune seara Young Revolution - o serie de concerte susținute de artiști tineri din toată țara, care vor acapara scena din Muzeul Astra și vor experimenta noi sound-uri rock. Din lineup fac parte sibienii de la Revolver (care își vor lansa, cu această ocazie, albumul de debut - “Revolter”), chitaristul Alex Petrenchi și trupele Dark Rose, Transilvanian Frost și Flaming Skies.

După concertele susținute de artiștii din noul val urmează show-ul live al trupei Bucovina, care cântă pentru prima dată la Guitar Meeting. Sound-ul lor unic în stil folk metal cu influențe tradiționale se va auzi în locația Muzeului Astra, începând cu ora 21:00.

Un alt moment mult așteptat de public este revenirea trupei Cargo în Sibiu, după mulți ani de la ultimul concert susținut aici. Sâmbătă, 18 septembrie, artiștii aduc rock-ul autentic în aer liber, la Muzeul Astra, începând cu ora 21:00.

Accesul la Guitar Meeting 2021

Accesul la toate evenimentele din cadrul Guitar Meeting se face prin achiziționarea unui bilet la Muzeul Astra de la intrarea în locație sau online (de pe site-ul Muzeului Astra) și este permis, conform reglementărilor în vigoare: exclusiv persoanelor care fac dovada vaccinării complete, prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR / antigen rapid sau se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV-2. Minorii până la 16 ani sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale necesare participării la eveniment și de la verificarea în registrul electronic de vaccinare.

Guitar Meeting este un eveniment organizat de Asociația Culturală Play și co-finanțat de Primăria Municipiului Sibiu, Consiliul Judetean Sibiu și AFCN.

Citește în continuare

Industria muzicala

David Cristian este noul chitarist Cargo: "A fost un privilegiu să fiu îndrumat de Adi Bărar"

Trupei Cargo i s-a alăturat David Cristian, copilul pasionat de chitară, care a crescut în spatele scenei. În vârstă de doar 16 ani, acesta l-a avut drept profesor pe Adi Bărar.

Publicat

pe

David Cristian
David Cristian │ FOTO: PR

David Cristian stăpânește chitara cum puțini o fac. Nici nu este de mirare, având în vedere că acesta s-a aflat sub tutela lui Adi Bărar. Observând dragostea lui pentru chitară de la o vârstă fragedă, Adi l-a luat pe David sub aripa sa și l-a învățat toate secretele lui.

David și-a făcut debutul de chitarist al trupei CARGO weekendul trecut, în cadrul festivalului "Mentor Rock Gathering - In memoriam Adi Bărar".

David Cristian: "Idealul meu este de a continua ceea ce Adi Bărar si CARGO au construit de-a lungul timpului"

"Fiind fan CARGO de mic și crescând nu doar cu muzica lor, ci și printre ei, intrarea mea a fost, oarecum, naturală. Evident, mă simt foarte bine cântând alături de ei. Idealul meu este de a continua ceea ce Adi Bărar si CARGO au construit de-a lungul timpului. A fost un privilegiu să fiu îndrumat de el pe plan muzical, dar și în cel personal", a declarat David Cristian.

Tavi Pilan este impresionat de talentul lui Cristian, comparându-i stăpânirea cu cea a unui jucător de șah.

"David Cristian, un puști deosebit de talentat, cu o stapânire de sine incredibilă, dobândită cel mai probabil în fața tablei de șah. E un jucător competitiv. Singurul copil care a avut șansa de a-l avea profesor de chitară pe Adi Bărar!", a declarat Tavi Pilan.

Adrian Igrișan se declară și el impresionat de aptitudinile lui David.

"David a crescut cu noi, și aici mă refer la familiile noastre, observând, după ce mi-a spus Adi, cât de talentat și serios e. Chiar dacă suntem mândri de toți copiii noștri, el a pășit pe tărâmul artei și în câțiva ani am fost surprins și impresionat de progresele lui pe plan muzical. Cred că am ales cea mai decentă variantă în momentul ăsta greu, fără a face rabat de calitate artistică și umană. Am fost, suntem și vom rămâne o familie", a declarat Adrian Igrișan.

Adi Bărar nu va putea fi niciodată uitat sau înlocuit, dar nu este nimeni mai potrivit decât David Cristian, unicul lui elev, pentru a-i duce mai departe moștenirea și a da glas la tot ceea ce regretatul artist l-a învățat de-a lungul anilor pe David.

 

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concertele verii 2021 de la Romexpo Arena - PROGRAM

Romexpo Arena redeschide seria concertelor în aer liber. În lunile iulie și august, vor urca pe scenă trupe ca B.U.G. Mafia, Cargo și Compact.

Publicat

pe

Concert aniversar Cargo - 33 de ani
Concert aniversar Cargo - 33 de ani │ FOTO: Petru Ivu

După o lungă pauză, cauzată de pandemie,  Romexpo Arena se redeschide pentru o nouă serie de concerte în aer liber. Vara aceasta, publicul va putea asculta o varietate de genuri muzicale, de la rock la hip hop și folk.

Programul concertelor de la Romexpo Arena în iulie și august 2021:

  • 16 iulie, ora 18.00 - Cargo, Iris cu Cristi Minculescu, Valter și Boro, RoadKillSoda
  • 30 iulie, ora 19.00 – Plaieșii, Gelu Voicu și Taraful din Teleorman
  • 6 august, ora 19.00 – Vlăduța Lupău și Rapsozii Maramureșului, Provincialii
  • 13 august, ora 20.00 – B.U.G. Mafia
  • 15 august, ora 18.00 – Taxi, Kempes, Margineanu si Banda
  • 22 aigust, ora 20.00 – Compact – Paul Ciuci, Trooper, Altar, Olympus Mons

Începând cu 17 iulie, în fiecare weekend, copiii vor avea parte de spectacole inedite unde teatrul, percuția, ventrilocia și magia se vor împleti ca într-o poveste. Așa că în 17, 18, 24, 25 și 31 iulie, de la ora 11:00, copiii vor petrece alături de Teatrul Ion Creanga, MiniArtShow, La UnTeatru de copii, Trupa Superchill, Atelierul Magdei, Crina Zvoboda și Theo Magic Show.

Serile în care muzica și dansul se împletesc sunt diverse și acoperă toate genurile, în dorinta ca oricine să se regăseasca într-unul din spectacolele organizate, pentru a avea o vară de neuitat.

Evenimentele vor avea loc în aer liber, cu toate măsurile de siguranță luate.

Acces la concertele verii 2021 de la Romexpo Arena:

  • La evenimente sunt acceptate persoane atât VACCINATE cat si NEVACCINATE.
  • Organizatorii doresc să ofere tuturor șansa de a participa, astfel încât pun la dispoziție posibilitatea efectuării unui test antigen rapid la 30 lei, (asta dacă nu există deja unul făcut) într-un cort situat la intrare, special amenajat și cu personal calificat.
  • Pentru persoanele vaccinate, rugămintea este să arate la intrare dovada vaccinării (se acceptă și format electronic), iar cei care au un test PCR efectuat, dar nu mai vechi de 72 de ore, sunt bineveniți.

Bilete la concertele de la Romexpo Arena:

Biletele se găsesc online. Pentru mai multe detalii, consultați Agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending