Urmărește-ne în Social Media

jazz

Călătorie în timp cu Postmodern Jukebox

Fenomenul YouTube-ului, trupa de cover-uri vintage Postmodern Jukebox, a revenit pe scena Sălii Palatului într-un concert plin de culoare, pe 29 martie 2017.

Publicat

pe

Concert Postmodern Jukebox la Sala Palatului

Să creezi muzică este un lucru, dar să recreezi piese extrem de bine mediatizate într-o manieră care te duce undeva prin anii de glorie ai jazz-ului, este cu totul altă poveste. Acest lucru a fost posibil printr-o măiestrie ieșită din tipare a membrilor trupei Postmodern Jukebox.

Concertul mult așteptat de către fani a început puțin după ora 20:00. Scena era pregătită, asemeni unei porți care să te întoarcă în timp. Nu a fost nevoie de ecrane pe care să apară diverse imagini, de lumini orbitoare sau alte brizbrizuri. A fost nevoie doar de muzică.

Sala aproape plină a fost formată din toate categoriile de vârsta. De la bunici și familii, până la adolescenți cu tricouri Nirvana și Guns'n'Roses și copii car s-au ridicat efectiv în picioare, au dansat și au cântat alturi de cei care creau magie pe scenă.

Concert Postmodern Jukebox la Sala Palatului

Seara a prins contur odată cu prima piesă, un cover după hit-ul „Call Me Maybe” al lui Carly Rae Jepsen și a fost încheiată într-o manieră energică prin care să te scuturi la propriu de toate grijile și anume, cu single-ul „Shake It Off”, al lui Taylor Swift.

E surpinzător cum o reorchestrare, câteva voci excepționale, puțină teatralitate, câteva rochii cu paiete și sclipici, amestecate ca într-o formulă chimică, pot crea un rezultat care să capete un aer vintage, dar și actual în același timp. Poate că nu ți-ai fi dat seama de la primele note muzicale, dar din momentul în care ascultai versurile, știai imediat despre ce este vorba.

Concert Postmodern Jukebox la Sala Palatului

Amfitrionii serii Robyn Adele Anderson, Maiya Sykes, Sara Niemietz, Von Smith și MC-ul LaVance, care nu s-a rezumat doar la rolul care i-a fost dat, au creat un tot unitar alături de instrumentiști. Spectacolul a fost completat, bineînțeles, și de dansatoarea de step care ajunsese la un „duel” cu toboșarul. Și nu doar oricum. Toboșarul nu a folosit tobele, ci scena, la propriu.

Dialogul nu a lipsit aproape deloc, cei de pe scenă comunicând cu publicul la fiecare ocazie ivită. De exemplu, înainte de piesa „Trift Shop”, Robyn, ne-a vorbit și a glumit cu noi în română, ba chiar ne-a povestit despre rochia pe care o purta.

„Vă place rochia mea? Am cumpărat-o de la un Second Hand. Știți cât am dat pe ea? 99 de cenți.”

Concert Postmodern Jukebox la Sala Palatului

Reacția publicului în timpul pieselor a fost una cât se poate de pozitivă, aproape incredibilă. Postmodern Jukebox a făcut posibil ca pe aceiași scenă să apară și Justin Timberlake și Beyonce, dar chiar și Celin Dion sau Jason Derulo. Mai concret, ne-am îmbărbătat pe „I Will Survive”, am plâns pe „Halo”, am retrăit momentele tandre din Titanic cu „My Heart Will Go On” și am petrecut la propriu și la figurat pe „Wiggle, Wiggle”.

Au fost momente trăite la maxim, acompaniate de muzică de calitate și oameni de nota 20. Nu a fost un simplu concert. A fost un spectacol complex, o combinație de teatru plin de euforie și de note muzicale, toate transpuse într-un Las Vegas din anii de glorie a jazzului. Fericirea s-a văzut pe chipul fiecărui om din sală. Au resimțit fiecare sentiment transmis de artiști, au luminat sala cu blițurile de la telefoane, i-au aclamat, au devenit una cu cei care au făcut dintr-o seară banală de miercuri, una plină de culoare.

Concert Postmodern Jukebox la Sala Palatului

Dacă nu ați avut ocazia, data viitoare nu ratați șansa de a vedea din nou Postmodern Jukebox într-un concert live, de excepție. Aceasta a fost una dintre cele mai bune exemplificări ale unui show animat, extravagant și de neuitat, pe care în mod sigur, l-aș revedea cu drag.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

EMAGIC pune în vânzare un abonament special Week Pass pentru 4 concerte de la Arenele Romane

Între 24 iunie și 1 iulie are loc prima ediție Emagic Week, ce va presupune introducerea unui nou tip de abonament - Emagic Week Pass. Acesta îți asigură intrarea la concertele Morcheeba + Golan, Thievery Corporation, Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox și Passenger.

Publicat

pe

Emagic Week Pass
Emagic Week Pass │ FOTO: Captură YouTube

EMAGIC WEEK PASS poate fi achiziționat online, la prețul unic de 359 lei (+ comisioane) și îți oferă acces la Arenele Romane la patru evenimente:

  • Morcheeba + Golan (24 iunie) – abonamentul oferă acces la categoria General Access (în spatele zonei Golden Standing), cu locuri în picioare sau pe scaune, la alegere;
  • Thievery Corporation (27 iunie) – abonamentul oferă acces la categoria General Access (în spatele zonei Golden Standing), cu locuri în picioare sau pe scaune, la alegere;
  • Scott Bradlee’s Postmodern Jukebox (28 iunie) – abonamentul oferă acces în tribune, în sectoarele G, H, I cu loc pe scaun;
  • Passenger (1 iulie) – abonamentul oferă acces la categoria General Access (în spatele zonei Golden Standing), cu locuri în picioare sau pe scaune, la alegere.

Abonamentul este transmisibil și poate fi folosit de oricine pentru acces în incinta fiecăruia dintre cele patru evenimente, ca tu să îl poți "share-ui" cu alte persoane. Abonamentul va putea fi scanat la acces în fiecare dintre cele patru zile de concerte, câte o singură dată per concert.

Emagic Week Pass poate fi achiziționat și de deținătorii unui voucher sau ai unui pachet reSTARt Emagic.

MORCHEEBA + special guest GOLAN | 24 iunie

Skye Edwards și Ross Godfrey se întorc anul acesta în România, cu un show de promovare a celui de-al zecelea album de studio Morcheeba – "Blackest Blue", compus în pandemie și lansat în primăvara lui 2021. Albumul explorează soundurile experimentale cu care duoul londonez ne-a obișnuit de-a lungul celor aproape trei decenii de carieră, continuând călătoria muzicală ce i-a consacrat că pionieri ai scenei muzicale britanice și i-a făcut cunoscuți în toate colțurile lumii, cu vânzări de miloane de albume.

Pe 24 iunie, pe scena Arenelor Romane, se vor auzi în premieră piesele de pe "Blackest Blue", precum și piese Morcheeba deja foarte cunoscute și iubite de public. Înaintea showului Morcheeba pe scenă vor urca special guest GOLAN.

THIEVERY CORPORATION | 27 iunie

Thievery Corporation revin pe 27 iunie la București pentru un live electrizant, cu full band, organizat de Emagic și The Fresh. Rob Garza si Eric Hilton au devenit cunoscuti în 1996, când o piesă le-a fost inclusă pe una dintre compilațiile renumiților DJi și producători Kruder & Dorfmaister și au atins faima mondială cu cel de-al treilea și cel mai popular album al lor - The Richest Man în Babylon.

În cei peste 25 de ani de activitate, Thievery Corporation a rămas unul dintre cele mai populare proiecte associate cu muzica electronică, cu un stil ce îmbină elemente de dub, acid jazz, reggae, muzică clasică indiană, muzică din Orientul Mijlociu, hip hop, muzică electronică și muzică braziliană, inclusiv bossa nova. Inițial cunoscuți pentru muzică abstractă, instrumentală, clasificată undeva între trip-hop și jazz, sunetul Thievery Corporation s-a extins pe parcursul anilor, incluzând vocalisti și instrumente live, iar principiile DYI și mesajele lor pentru incluziune au devenit astăzi din ce în ce mai relevante.

SCOTT BRADLEE’S POSTMODERN JUKEBOX | 28 iunie

Fenomenul pop-jazz Postmodern Jukebox continuă concertele din cadrul turneului mondial început în 2021, sub egida "The Grand Reopening Tour" ("Marea Redeschidere") și promite audiențelor de pretutindeni o petrecere senzațională în stilul anilor ’20, cu un live performance ca pe vremea Marelui Gatsby!

Ca toate showurile Postmodern Jukebox, concertul din cadrul "The Grand Reopening Tour" va aduce pe scena Arenelor Romane un ansamblu impresionant de muzicieni multi-talentați ce vor da viață compozițiilor lui Scott Bradlee. Turneului i se vor alătura, seară de seară, invitați-surpriză, ce vor face că fiecare spectacol să fie unic și imprevizibil – transformându-l într-una dintre cele mai încântătoare experiențe muzicale live ale timpurilor noastre, dar și ale timpurilor apuse.

PASSENGER | 1 iulie

Mike Rosenberg, cunoscut mai mult sub numele sau de scenă - PASSENGER, este un cântăreț-compozitor de folk-rock din Brighton, Anglia, ce a câștigat un număr impresionant de premii pentru activitatea sa muzicală. Cu toate că și-a pornit cariera cântând la colțurile străzilor din UK, a ajuns în scurt timp să umple stadioane din toată lumea, după ce single-ul "Let Her Go" s-a clasat pe prima poziție în topurile din mai multe țări și a atins succesul internațional, având acum peste trei miliarde de vizualizări pe YouTube.

După lansarea celui mai recent album - "Songs For The Drunk And Broken Hearted", PASSENGER își continuă în 2022 turneul mondial cu trupă live, în care va interpreta piesele de pe ultimul album, dar și piese devenite deja clasice.

Citește în continuare

Trending