Urmărește-ne în Social Media

rock

byron a dezvăluit eternitatea Efemeride(lor) cu un concert la Arenele Romane

Pe o ploaie de noiembrie, într-o seară de 18, byron și-a adunat ascultătorii la Arenele Romane pentru a prezenta live cel mai recent album lansat, "Efemeride". Povestea materialului a căpătat mai multă substanță și semnificație datorită sunetului crud al instrumentelor, iar vocea recognoscibilă a lui Dan s-a auzit mai clar și mai răspicat cântând despre un melanj de gânduri și trăiri recurente. Te invităm să citești câteva impresii de la eveniment.

Publicat

pe

byron - concert lansare "Efemeride"
byron - concert lansare "Efemeride" │ FOTO: Năluca

Concertul de la Arenele Romane a fost așteptat de ceva vreme atât de fanii, cât și de membrii trupei byron. Aceștia au lansat pe 6 octombrie "Efemeride", cel de-al optulea album din carieră. Discul cuprinde 10 piese complexe, 10 situații cu care mulți dintre noi ne-am confruntat la un moment dat - frici, anxietăți sau frământări, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors.

Evenimentul din 18 noiembrie a fost deschis de Dora Gaitanovici și Pinholes, două acte care au prefigurat concertul byron. Pe de o parte, Dora a adus pe scenă o energie debordantă și un exercițiu de virtuozitate. Pe de altă parte, Pinholes a trimis publicul într-o introspecție gravă. byron a reușit să îmbine ambele perspective.

byron - concert lansare "Efemeride"

byron - concert lansare "Efemeride" │ FOTO: Năluca

Dora Gaitanovici a dat startul serii la ora 20:00, cu un setlist care a inclus cele mai îndrăgite piese ale sale: "Descântec", "Soarele", "Luna", "Manole" sau "Făt-Frumos". Momentul muzical a fost dinamic, Dora și-a pus în valoare calitățile vocale, iar colegii de trupă au arătat că pasiunea lor pentru muzică a dat roade.

La ora 21:00 a urcat pe scenă Pinholes. Trupa este descrisă ca fiind obsedată de metafore și asumată dramatic, căutând să găsească mijlocul între alternative rock, post rock, post punk. La Arenele Romane a confirmat această portretizare. A purtat ascultătorii pe tărâmul autoanalizei și a reflecției cu melodii ca "Scriu, rescriu și tremur", "Porcul Spinos", "Atacă-mă cum am învățat", "Poza" sau "Avem un loc".

Puțin după ora 22:00 a venit momentul mult așteptat al serii. byron a început concertul cu "Cine sunt eu să mă opun?". După această piesă, Dan s-a declarat încântat că se întâmplă acest eveniment - "incredibil că suntem aici". Mai mult, artistul a apreciat că participanții au trecut prin ploaie pentru a fi alături de formație în acest nou capitol muzical.

byron - concert lansare "Efemeride"

byron - concert lansare "Efemeride" │ FOTO: Năluca

Prezentarea albumul "Efemeride" a fost împletită cu alte compoziții din discografia trupei. S-au ascultat "Anima", "FMR", "Memento", "1000 de chipuri", "Perfect", "Marea", "Cadou", "I don't want to entertain you", "Prea târziu", "Consumatori de vise", "Apă și cer", "Promit solemn" și "Oricât ai vrea să fii mai mult", cântată alături de Dora Gaitanovici. Fiecare membru al trupei a strălucit pe bucățica lui muzicală - Dan Georgescu la chitară, Sergiu Mitrofan la clape, László Demeter la bas și Andrei Ilie la tobe. Dan Byron a încântat audiența cu vocea sa, dar și cu interpretări la chitară și flaut.

Concertul nu putea să se lipsească de "În infern", piesa cea mai complexă de pe albumul "Efemeride". Scrisă într-o singură zi și orchestrată în șase luni, compoziția de zece minute încheie materialul discografic. De la primele acorduri, Dan s-a transformat într-un Virgiliu care a călăuzit fiecare persoană din public prin propriul său "infern". O călătorie cu suișuri și coborâșuri, pasională, intensă, însă, în același timp, pierdută și prăbușită. Partitura muzicală a fost oglinda perfectă a acestei călătorii care a cuprins pasaje subtile și candide, dar și porțiuni brutale, înverșunate și sfâșietoare.

byron - concert lansare "Efemeride"

byron - concert lansare "Efemeride" │ FOTO: Năluca

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Află programul și regulile de acces pentru concertul byron de la Arenele Romane

byron prezintă mâine, 18 noiembrie, albumul "Efemeride" în cadrul unui concert ce are loc la Arenele Romane. Te invităm să afli programul, regulile de acces și alte informații utile în cazul în care vei participa la eveniment.

Publicat

pe

Trupa byron
Trupa byron │ FOTO: Cristina Oltean

La începutul lunii octombrie, byron a lansat "Efemeride", cel de-al optulea album din carieră. Materialul va putea fi auzit live la Arenele Romane, într-un concert plin de surprize și invitați. Printre aceștia se numără Dora Gaitanovici și Pinholes, artiști ce vor cânta în deschidere.

Program concert byron la Arenele Romane

 • 19:00 - Acces
 • 20:00 - Dora Gaitanovici
 • 21:00 - Pinholes
 • 22:15 - byron

Reguli de acces:

 • Concertele au loc în cort încălzit. În interiorul cortului, fumatul este strict interzis. Se fumează doar în locurile special amenajate!
 • Accesul publicului se va face pe la portile de jos din parc ale Arenelor Romane.
 • La accesul în perimetrul evenimentului toți participanții vor fi percheziționați de către agenți de securitate. Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectele prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.
 • Spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.
 • Este interzisă vânzarea sau cumpărarea invitațiilor și vânzarea sau cumpărarea biletelor la suprapreț.
 • Organizatorii își rezerva dreptul de a interzice intrarea la concert a persoanelor care vor fi depistate că desfășoară astfel de activități și de a confisca invitațiile, respectiv biletele, aflate în posesia acestora. Se recomandă achiziționarea biletelor doar din punctele de vânzare autorizate.

Acces copii și persoane cu dezabilități

 • Accesul copiilor sub 12 ani este gratuit, însoțiți de minim un părinte sau tutore legal posesori de bilet.
 • Accesul persoanelor cu dizabilități este gratuit împreună cu însoțitorul legal în baza documentelor doveditoare.

Este INTERZIS accesul cu:

 • În perimetrul Arenelor Romane este interzis accesul cu: umbrele (în caz de ploaie să veniți cu pelerine), sticle, conserve, caserole sau alte vase de stocare pentru mâncare sau băuturi; artificii, arme, cuțite sau orice ale obiecte contondente; parfumuri, deodorante, în orice cantitate sau ambalaj; mâncare sau băuturi de orice fel; obiecte cu laser (de ex. pointere, brichete cu laser); rucsacuri și bagaje voluminoase; încălțăminte sau bagaje care prezintă elemente dure, ce ar putea pune în pericol sănătatea participanților în cazul în care, din accident, ar veni în contact cu ele; animale de companie; medicamente (persoanele cu probleme medicale trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la eveniment cu medicamentele necesare)

Prețuri bilete concert byron la Arenele Romane

 • Biletele se găsesc online la prețul de 135 de lei. Vor fi disponibile bilete și la intrare la prețul de 150 de lei. Plata se va putea face atât cash, cât și cu cardul.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Dora Gaitanovici și Pinholes cântă în deschiderea concertului byron de la Arenele Romane

byron urmează să prezinte albumul "Efemeride" în cadrul unui concert la Arenele Romane, programat pentru 18 noiembrie. Trupa va fi susținută în deschidere de Dora Gaitanovici și Pinholes. Găsești în articol mai multe detalii despre eveniment.

Publicat

pe

Copertă album "Efemeride" - byron
Copertă album "Efemeride" - byron │ FOTO: byron

Pe 6 octombrie, byron a lansat "Efemeride", cel de-al optulea album din carieră. Materialul va putea fi auzit live la Arenele Romane, într-un concert plin de surprize și invitați. Printre aceștia se numără Dora Gaitanovici și Pinholes, artiști ce vor cânta în deschidere.

Pinholes s-a format în 2011, iar albumul de debut "Zmei" a apărut în 2013. Piese precum "Avem un Loc" sau "Poza" au adunat rapid susținători în circuitul de radio alternativ din țară. Începând cu 2014 Pinholes a devenit o constantă în circuitul cluburilor, pub-urilor și locațiilor din țară, pregătind în același timp cel de-al doilea album. La începutul lui 2015 a fost lansat "Era Pietrelor Neșlefuite", titlul fiind inspirat de poezia "La Lecție" a lui Marin Sorescu.

Obsedați de metafore și asumați dramatici, Pinholes caută să găsească mijlocul între alternative rock, post rock, post punk și Alexandru Andrieș, Marin Sorescu și Negură Bunget. Pinholes înseamnă Vlad Ivanov (voce/chitară), Andrei Gheo (chitară/pian), Vlad Vârtosu (voce/chitară), Robert Moțoc (tobe), Sergiu Ivanov (bas).

Dora Gaitanovici este una dintre cele mai talentate tinere artiste din peisajul muzical românesc și are deja în palmares zeci de trofee naționale, pe lângă participarea cu succes în cadrul Vocea României 2018, unde a fost unul dintre cei patru finaliști. Ea studiază pian, saxofon, canto și este pasionată de jazz, blues, rock sau de muzică clasică. Primele piese lansate oficial au fost "El nu ma vrea", "Colț de lună" sau "Eu te las".

Recent, artista a lansat "Descântec", un album conceptual, în care prezintă dualitatea, fiecare piesă având un corespondent. Astfel, sunt prezentate piesele "Ana" și "Manole", "Făt-Frumos" și "Cosânzeana", "Soarele" și "Luna", "Miorița" și "Moldoveanu".

Despre albumul "Efemeride"

"Efemeride" este compus din 10 piese ce poartă ascultătorii printr-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor de zi cu zi, al anxietăților și întrebărilor existențiale, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors.

În tracklist se regăsesc cea mai lungă piesă a trupei, "În infern", care însumează aproape 11 minute, o piesă despre meditație pe sound de rock alternativ, "Cine sunt eu să mă opun", dar și o experimentală de hard rock - "Monstrul de sub pat".

Prețuri bilete concert byron la Arenele Romane

 • Biletele se găsesc online, la prețul de 135 de lei. Pentru mai multe detalii despre concert și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Albume noi

byron a lansat albumul "Efemeride" - TRACKLIST

După un an și jumătate de la primul single extras de pe cel de-al optulea material discografic, trupa byron a lansat astăzi, 6 octombrie, albumul "Efemeride". Te invităm să afli mai multe despre acest disc.

Publicat

pe

Copertă album "Efemeride" - byron
Copertă album "Efemeride" - byron │ FOTO: byron

"Efemeride" înseamnă 10 piese ce poartă ascultătorii printr-o călătorie prin universul complex al gândurilor și trăirilor de zi cu zi, al anxietăților și întrebărilor existențiale, toate împletite subtil cu un fir de speranță și unul de distors.

În tracklist se regăsesc cea mai lungă piesă a trupei, "În infern", care însumează aproape 11 minute, o piesă despre meditație pe sound de rock alternativ, "Cine sunt eu să mă opun", dar și o experimentală de hard rock - "Monstrul de sub pat".

Coperta albumului ilustrează un fragment din chipul unei regine egiptene care este acum expusă de Muzeul Metropolitan de Artă din New York.

"Statueta de pe copertă nu e o imagine creată de AI, așa cum ar putea crede cineva în epoca asta în care distingem din ce în ce mai greu imaginile create de roboței ghiduși de fotografiile reale. Contrastul dintre frumusețea reginei și violența spărturii statuetei e dureros ca un wake-up call și ni s-a părut perfect pentru coperta unui album care vorbește despre efemeritate", a declarat Dan Byron, solistul trupei.

Albumul este disponibil pe toate rețelele de streaming și pe CD. Începând cu 6 noiembrie, albumul va fi disponibil și pe vinil, cu precomenzi deja în desfășurare.

Pe 5 octombrie, trupa a plecat într-un turneu național de promovare care va trece prin aproape 20 de orașe din România. La București se opresc pe 18 noiembrie, la Arenele Romane, la unul din cele mai mari show-uri ale lor din acest an.

TRACKLIST "Efemeride" - byron:

 1. Cine sunt eu să mă opun?
 2. Monstrul de sub pat
 3. FMR
 4. Fericiți mereu
 5. Cadou
 6. Prea târziu
 7. Încurcături
 8. Memento
 9. Oricât ai vrea să fii mai mult
 10. În infern
Citește în continuare

Trending