Urmărește-ne în Social Media

pop

Brenciana swing-ului - capitolul 1, Sala Palatului - FOTO

După ce a făcut ce i-a spus inima, Brenciu a revenit la Sala Palatului pentru un concert nou, retrospectiv, mai așezat, și mai aproape de pasiunea sa pentru muzica swing, invocând melodii ale greilor industriei din anii '40, '50, '60 și până în prezent.

Publicat

pe

Horia Brenciu in mediul sau pe scena Salii Palatului
Horia Brenciu in mediul sau pe scena Salii Palatului

După ce a făcut ce i-a spus inima, Brenciu a revenit la Sala Palatului pentru un concert nou, retrospectiv, mai așezat, și mai aproape de pasiunea sa pentru un anumit gen de muzică, invocând melodii ale greilor industriei din  anii '40, '50, '60. Astfel, cu ceva mai puține vorbe și confetti, Horia Brenciu a redat glasul swing-ului, care ”există de când suntem noi pe lume”. De la Sinatra la Gică Petrescu, muzica a curs pe firul poveștilor țesute în jurul fiecărei piese, ieșind la iveală o latură nouă a personalității showman-ului Brenciu. Efortul ținerii în frâu a energiei sale contagioase s-a putut simți pe alocuri, scurte rafale din vechiul show făcându-și loc pe ici pe colo. A fost, însă, de această dată, un capitol nou - capitolul 1 din ”Brenciana swing-ului”.

Horia Brenciu in concert la Sala Palatului pe 29 noiembrie 2012

Horia Brenciu in concert la Sala Palatului pe 29 noiembrie 2012

”Bună seara! Arătați foarte bine. Mulți bărbați astăzi...pe scenă. Mi s-a atras atenția să vorbesc puțin, pentru că peste câteva zile e Vocea României”

Acesta a fost discursul care a dat startul spectacolului. Iar înainte de acesta, introducerea în atmosfera swing-ului a fost asigurată de HB Orchestra Big Band, prima melodie debutând cu câteva minute după ora 8.

Horia Brenciu si orchestra sa HB

Horia Brenciu si orchestra sa HB

As Long As I'm Singing, din repertoriul lui Bobby Darin, a încălzit spiritele în rândurile din față, dând publicului primul indiciu cu privire la mesajul acestui concert și a muzicii pe care o vor auzi. A urmat apoi o piesă din portofoliul legendarului Frank Sinatra, My Kind Of Town căpătând o nouă armonie în tonalitate și un altfel de spirit.

Horia Brenciu in mediul sau pe scena Salii Palatului

Horia Brenciu in mediul sau pe scena Salii Palatului

Vezi toată galeria de poze de la concertul lui Horia Brenciu

Vocea lui Horia Brenciu a urcat și coborât fără șovăială treptele swing-ului, abordând linii melodice extrem de cunoscute și îndrăgite de publicul larg. Timbrul său cald a îmbrăcat pe rând balade precum Strangers In The Night, Singing In The Rain, I've Got You Unde My Skin sau Everybody Loves Somebody, păstrând din eleganța acestui gen muzical și din trăirea impregnată adânc, în istoria acestor piese.

Horia Brenciu in spectacolul My Way

Horia Brenciu in spectacolul My Way

Un moment emoționant a fost acela al interpretării piesei That's Life, dedicată regretatului Șerban Ionescu. Recunoscut pentru rolurile interpretate în Ion: Blestemul pămîntului, blestemul iubirii (ecranizarea romanului lui Liviu Rebreanu), Capcana mercenarilor sau Mircea, Șerban Ionescu s-a stins din viață pe 21 noiembrie 2012, cu doar câteva zile înainte de susținerea acestui concert.

”Americanii îl au pe Frank Sinatra, noi îl avem pe Gică Petrescu. Aceasta a fost replica ce a dat tonul piesei Suflet canbriu de papugiu, singura melodie a unui artist român din întregul repertoriu al serii.

Horia Brenciu și Andreea Miclici, Sala Palatului, 29 noiembrie 2012

Horia Brenciu și Andreea Miclici, Sala Palatului, 29 noiembrie 2012

Spectacolul s-a bucurat și de o serie de invitați. Pentru piesa Unforgettable, Horia Benciu a avut-o drept parteneră pe Andreea Miclici, ce a completat linia melodică a acestei balade legendare prin șarmul, distincția și vocea articulată întocmai personalității ei. A urmat apoi un alt duet cu Maria Alexievici, fostă concurentă a emisiunii Vocea României, melodia interpretată fiind I Get A Kick Out Of You, din repertoriul lui Frank Sinatra. Seria invitaților a fost încheiată de cei trei maeștri culinari ai emisiunii MasterChef, respectiv Florin Dumitrescu, Sorin Bontea și Cătălin Scărlătescu. Cei trei au degustat împreună cu Brenciu un pahar de vin roșu, cântând Singing In The Rain și Just a Gigolo.

Horia Brenciu in concert la Sala Palatului

Horia Brenciu in concert la Sala Palatului

Gluma serii, invocată pe parcursul spectacolului în mai multe rânduri, a fost un apropo cu privire la durata lungă a concertelor unui coleg de breaslă, ce a anunțat de curând că se retrage din industria muzicală.

”Vă dau o veste proastă. Concertul n-o să fie de 5 ore, ca la Fuego.”

Interacțiunea cu publicul a fost constantă pe parcursul întregului show. Fie prin poveștile introductive ale pieselor, fie prin scurte scenarii care au făcut legătura dintre piese, repertoriul a curs șnur, singurele ruperi de ritm apărând în momentele de spontaneitate date de reacția publicului la diverse replici ale lui Brenciu. De la ”Horia, te iubesc!” ,strigat de un bărbat de undeva din sală, la un ”Nu” hotărât al unei fetițe din public ce a răspuns la întrebarea ”Îți place spectacolul?”, umorul neplanificat a dat savoarea bunei-dispoziții create, de altfel, prin întreaga reprezentație.

Concertul s-a încheiat cu piesa care a dat numele acestui spectacol. My Way, aici The Brenciu Way, a fost interpretată  într-o notă emoțională, pe ecranul din spatele său apărând la finalul piesei o poză cu fetița lui. Rândurile de la Sala Palatului, înțesate de oameni de jos până la loje, au început apoi să se golească treptat, în timp ce aplauzele încă se mai auzeau.

Horia Brenciu in concert la Sala Palatului

Horia Brenciu in concert la Sala Palatului

Am cunoscut în această seară un altfel de Brenciu, mai interesat de mesaj și mai puțin distras de lumini și baloane. Deși spectacolul a beneficiat de un decor pe măsură, corpul de balet fiind prezent, de asemenea, la aproape fiecare piesă, interesul a rămas constant asupra muzicii căreia i-a dat glas. A fost, aș putea spune, un concert tribut în memoria marilor Frank Sinatra, Dean Martin, Nat King Cole, Bobby Darin și nu în ultimul rând Gică Petrescu. Un cadou de Crăciun simbolic pentru cunoscători și nostalgici.

Galerie de poze de la concertul Horia Brenciu

Vezi toată galeria de poze de la concertul lui Horia Brenciu

Emisiuni radio-tv

Maia Morgenstern, apariție surprinzătoare la Masked Singer 2021: "Nu, nu sunt eu Muma Pădurii"

Masked Singer își surprinde telespectatorii cu momente incendiare. Ediția de mâine, 28 octombrie, nu se lasă mai prejos, Maia Morgenstern fiind apariția surpriză a serii. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Maia Morgenstern și Muma Pădurii la Masked Singer 2021
Maia Morgenstern și Muma Pădurii la Masked Singer 2021 │ FOTO: PRO TV

Toate personajele celui de-al doilea sezon Masked Singer i-au intrigat pe detectivi, însă o mască s-a făcut cu adevărat remarcată - Muma Pădurii. Timp de opt săptămâni, enigmatica Mumă a Pădurii i-a făcut pe detectivii Masked Singer România să pună cap la cap indicii, să-i asculte cu atenție vocea și să caute tot felul de piste. Joi, de la ora 21:30, Mihaela Rădulescu, Alex Bogdan, INNA și Horia Brenciu vor avea parte de un moment fără precedent în istoria acestui show.

Actrița Maia Morgenstern, cea care a fost nominalizată de cele mai multe ori ca posibilă variantă pentru vedeta care se ascunde sub masca Mumei Pădurii, va urca pe scena Masked Singer România și va adânci și mai mult misterul din jurul acestui personaj.

Alex Bogdan: Muma Pădurii este Maia Morgenstern

Imediat după ce Muma Pădurii își va încheia prestația, Alex Bogdan va spune că sub această mască enigmatică s-ar putea afla chiar Maia Morgenstern, o variantă pe care au vehiculat-o și ceilalți detectivi de-a lungul celor 8 săptămâni.

"Actrița care se ascunde acolo a jucat-o în musicalul Chicago pe Mama Morton și lucrul acesta mă face să mă întorc la un nume foarte drag mie și să spun, fără tăgadă, că în seara asta, la Masked Singer România, Muma Pădurii este Maia Morgenstern".

Maia Morgenstern: "Nu, nu sunt eu Muma Pădurii!"

Spre uimirea tuturor celor prezenți, actrița va urca pe scenă și va clarifica toate zvonurile pe care le-a auzit despre ea și acest personaj enigmatic. "Nu, nu sunt eu Muma Pădurii! Alex Bogdan, recunoaște...", va spune actrița joi seară. Apariția acesteia îi va bulversa total pe cei patru detectivi, care vor trebui să caute și mai mult prin indiciile personajului pentru a descoperi cine se ascunde sub mască.

În edițiile trecute, Muma Pădurii le-a spus detectivilor că este o persoană care a lăsat urme adânci în sufletele muritorilor:

"Cu vocea n-am făcut niciodată mare lucru, chiar mă mir că am ajuns atât de departe și nu am fost nevoită să depun prea mult efort. Oi fi eu Muma Pădurii, dar prezența mea a lăsat urme adânci în sufletele muritorilor și niciodată nu pot spune că oamenii m-au uitat. Dimpotrivă! Ce mă amuză e că mi-ați spus numele de câteva ori în emisiune, l-am auzit și pe holuri. Așa că sunteți pe drumul cel bun... drumul pierzaniei, normal! Hahaha!"

Cum vor reacționa detectivii când își vor da seama că cele mai bune teorii sunt spulberate, dar și ce alte nume vor nominaliza, aflăm joi, de la ora 21:30, într-o nouă ediție Masked Singer România.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Masked Singer 2021: Pisica și Monstrulica și-au dezvăluit adevărata identitate - VIDEO

Cel de-al doilea sezon al emisiunii Masked Singer a adus în fața telespectatorilor nu una, ci două demascări. Pisica și Monstrulica au părăsit competiția măștilor. Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Pisica & Monstrulica la Masked Singer 2021
Pisica & Monstrulica la Masked Singer 2021 │ FOTO: PRO TV

Cele 10 măști rămase în competiție au luptat pentru un loc în etapa următoare. Din păcate, regula jocului spune ca personajele cu cele mai puține voturi să își dea masca jos, astfel că Pisica și Monstrulica au arătat cine sunt cu adevărat.

Antonia - Pisica și Oana Zăvoranu - Monstrulica

Antonia și Oana Zăvoranu s-au ascuns în frumoasele costume ale emisiunii Masked Singer. Cele două vedete au creat un spectacol pe cinste interpretând piesele "Un-break my heart", respectiv "Bini di Tăt". Dacă pe Oana nu a ghicit-o niciun detectiv, Antonia a fost alegerea INNEI. Cântăreața a fost plăcut surprinsă să vadă că prietena și colega de breaslă se află sub mască:

"Masked Singer România e cel mai secretos show din România! Chiar și între prieteni", a comentat INNA.

În ceea ce o privește pe Antonia, aceasta s-a declarat încântată că a putut participa la emisiunea de la PRO TV:

"Am plâns la un moment dat sub mască. Mi-ați dat foarte multe complimente frumoase în legătură cu vocea, cu performanța și apreciez foarte mult. Mă bucur că v-a plăcut!"

Deși a avut o apariție de scurtă durată în concurs, Monstrulica a impresionat cu personalitatea jovială. A cântat și a dansat cu energie, și s-a lăsat greu de demascat la final. Jurații au crezut că în costum s-ar putea ascunde Adina Buzatu, George Ivașcu sau Lino Golden. Evident, presupunerile au fost greșite, Oana Zăvoranu fiind varianta corectă.

"Mi-a fost dor de tine! Mie îmi pare rău că n-ai mai rămas", a transmis Horia Brenciu.

Mihaela Rădulescu a ținut să menționeze că talentul actoricesc al Oanei i-a păcălit pe toți:

"Știi ce ai avut tu, Oana, de ne-ai pus pe toți la pământ, sub masă...Băi, ești foarte bună actriță! Ești foarte talentată! Tu cu asta te-ai lansat și cu asta ne-ai păcălit pe toți".

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Steaua a părăsit competiția Masked Singer 2021 - VIDEO

Joi seară, o nouă mască a ieșit din competiție. Steaua, una dintre cele mai complexe prezențe pe scena de la Masked Singer, a fost eliminată. Ce vedetă a interpretat-o?

Publicat

pe

Steaua, una dintre măștile de la Masked Singer 2021
Steaua, una dintre măștile de la Masked Singer 2021 │ FOTO: PRO TV

O nouă ediție a show-ului Masked Singer a venit cu o altă demascare. De data aceasta a fost vorba de Steaua, un personaj îndrăgit, dar și intrigant, ce le-a dat multe bătăi de cap juraților. În spatele măștii s-a aflat nimeni altul decât Mihai Trăistariu.

Ce indicii a oferit Steaua?

"Mi s-a spus întotdeauna că am mai multe personalități. Fie sunt prea liniștită și las impresia că sunt o fire naivă, fie fac gesturi extravagante. Așa că lumea spune despre mine că nu am toate stelele pe casă. Nici nu s-a uscat cerneala pe ziarele în care aparițiile mele senzuale au bulversat o țară întreagă. Cine crede că a fost un accident se înșală. Mi-am asumat orice apariție și lumea ar trebui să înțeleagă că atunci când intri într-un con de umbră folosești orice mijloace de a ieși la lumină. Scopul scuză mijloacele. Ups! Ce am câștigat? Milioane. Ce am pierdut? Tot. De câțiva ani împart dormitorul cu șase pisici și s-ar putea spune despre mine că sunt pustnică. Dacă n-aș fi cunoscută la fiecare colț de stradă, aș avea o viață absolut banală".

Cine au crezut detectivii că este Steaua?

Steaua a interpretat piesa "Can't Get You Out Of My Head" (Kylie Minogue) și i-a cucerit pe jurați. În același timp, le-a dat și planurile peste cap:

"Îmi iei mințile și asta mă derutează groaznic, că am niște idei într-o emisiune, altele în alta. Vii cu tot felul de povești. Nu mai înțeleg nimic despre tine", a spus Mihaela Rădulescu.

Alex Bogdan a fost în asentiment, fiind de părere că se află în fața celui mai mare mister de la Masked Singer.

În ciuda neclarității, cei patru jurați s-au văzut nevoiți să se gândească la câteva personaje ce s-ar putea afla sub mască, iar printre acestea s-au numărat Daniela Gyorfi, Bianca Drăgușanu, Ileana Lazariuc sau Adelina Pestrițu.

Citește în continuare

Trending