Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Avishai Cohen Trio – Un concert "de cameră" la Sala Radio - FOTO

Recenzia concertului Avishai Cohen de la Sala Radio, 25 aprilie 2013. Citește impresii despre recital și vezi galeria de fotografii.

Publicat

pe

Avishai Cohen Trio in concert la Sala Radio pe 25 aprilie 2013

Avishai Cohen este cel mai renumit muzician de jazz din Israel, cu baze de fani în toată lumea, inclusiv în România, unde s-a aflat pe 25 aprilie pentru a doua oară.

Avishai Cohen Trio in concert la Sala Radio pe 25 aprilie 2013

Avishai Cohen la Sala Radio pe 25 aprilie 2013

Muzicianul a fost propulsat într-o carieră internațională de către pianistul și compozitorul de jazz Chick Corea, care îl consideră un muzician de geniu și sub a cărui casă de discuri, basistul și-a lansat primele patru albume. După ce și-a înființat propriul label în 2003, a lansat nouă apariții discografice până în prezent, amestecând stiluri muzicale precum jazz, pop, latino, funk, cu influențe est-europene și African-americane.

În seara de 25 aprilie la Sala Radio din București, Avishai Cohen s-a prezentat într-o nouă formulă de trio, însoțit de pianistul Nitai Hershkovits și tânărul toboșar Ofri Nehemya, și au interpretat într-o atmosferă calmă, dar garnisită de simpatia spectatorilor care îi cunoșteau muzica și își exprimau bucuria la fiecare piesă cunoscută.

Pianistul Nitai Hershkovits alaturi de Avishai Cohen in concert la Sala Radio pe 25 aprilie 2013

Pianistul Nitai Hershkovits alaturi de Avishai Cohen in concert la Sala Radio pe 25 aprilie 2013

Din păcate, un concert de jazz al unui muzician de talia lui Avishai Cohen nu poate strânge în capitala României mai mult de 1000 de oameni, capacitatea de scaune a Sălii Radio, lucru care poate fi privit drept un pic dezamăgitor. Precedenta vizită a sa a avut loc în 2011, în cadrul festivalului de jazz de la Gărâna, unde atmosfera a fost cu totul și cu totul diferită. Probabil și datorită locației în aer liber și a publicului în număr de aproximativ 4000. Atunci oamenii au dansat extaziați foarte aproape de scenă, muzicianul și trio-ul lui întorcându-se pe scenă la bis de cinci ori.

Nici la Sala Radio artiștii nu s-au putut plânge de căldura publicului, care a aplaudat și ovaționat din plin pe tot parcursul serii, dar parcă având ca termen de comparație reprezentația de la Gărâna, acest concert a fost pe jumătate de plăcut și intens.

Tânărul toboșar Ofri Nehemya l-a însoțit pe Avishai Cohen la Sala Radio pe 25 aprilie 2013

Tânărul toboșar Ofri Nehemya l-a însoțit pe Avishai Cohen

Playlistul a cuprins piese iubite de public, precum "Seven Seas" sau "Remembering", dar și câteva compoziții noi care vor apărea pe noul său album de duet cu pianistul Nitai Hershkovits. La primul bis, Avishai s-a întors singur pe scenă și a cântat cu basul și cu vocea, voce cu care nu ne onorase deloc până atunci, o piesă dedicată unui muzician latin și mult-iubita "Alfonsina y el mar". Apoi i s-au alăturat și colegii de trio pentru încă două bisuri, care au marcat finalul concertului, după aproape două ore de muzică. Publicul a mai cerut, cei trei s-au întors pe scenă să mulțumească încă o data și apoi s-au retras.

Concertul Avishai Cohen la Sala Radio a fost unul de camera, fără excese și fără evenimente memorabile, a fost un concert dedicat exclusiv audiției unei muzici de calitate și a introducerii unor muzicieni noi în cariera artistului (cei trei erau doar la al patrulea concert împreună).

Din păcate, România nu a fost inclusă în turneul "Avishai Cohen with strings" care se va desfășura în lunile mai, iunie și octombrie în mai multe țări din Europa și care va consta într-un amestec de muzică clasică și muzică jazz, trio-ul fiind însoțit de încă cinci muzicierni la vioară, violă, violoncel și oboi.

Galeria de poze Ahishai Cohen Trio

Vezi toate pozele de la concertul lui Avishai Cohen

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Trending