Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Sarah Brightman
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Deep Purple

Atmosferă vieneză în Bucureşti cu Vienna Strauss Festival Orchestra

Dirijorul Peter Guth, alături de Orchestra Strauss Festival, de soprana Monika Mosser şi doi dansatori ai baletului Pegani au avut grijă să ofere spectatorilor prezenți pe 19 decembrie 2011 la Sala... Continuare »
Vienna Classic Christmas, Bucuresti, 19 decembrie 2011

Dirijorul Peter Guth, alături de Orchestra Strauss Festival, de soprana Monika Mosser şi doi dansatori ai baletului Pegani au avut grijă să ofere spectatorilor prezenți pe 19 decembrie 2011 la Sala Palatului o seară delectabilă, într-o atmosferă apropiată de cea a balurilor vieneze.

Vienna Classic Christmas, Bucuresti, 19 decembrie 2011

Astfel, deşi aşteptam să auzim interpretări clasice din repertoriul marilor compozitori precum Johann Strauss, Franz Lehar, Robert Stolz sau Emmerich Kálmán, am avut parte de mai mult de-atât, muzica fiind însoţită de numeroase momente de dans și dialog din partea dirijorului, care a dezvăluit câte ceva despre fiecare compoziţie în parte şi despre ce înseamnă acestea pentru orchestra pe care o conduce.

O prezenţă extrem de interesantă pe parcursul serii a fost soprana Monika Mosser, care ne-a încântat atât sonor, cu vocea ei puternică, cât şi vizual, prin ţinutele extravagante.

Vienna Classic Christmas, Sala Palatului, Bucharest, 19th of December 2011

La finalul concertului, dirijorul Peter Guth şi-a asumat rolul de Moş Crăciun, oferind un cadou inedit copiilor din sală, invitaţia de a urca pe scenă şi de a dirija orchestra în locul lui.

Aplaudând cu bucurie, realizăm că spectacolul cu care Vienna Strauss Festival Orchestra ne-a onorat deja de trei ani încoace nu este unul destinat doar ascultătorilor fini de muzică clasică, ci este de fapt unul pentru publicul larg, care ştie să se bucure de compoziţii grandioase şi binecunoscute, dar care este încântat în acelaşi timp de simbioza dintre arte şi de empatia dintre muzician şi spectator.

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE