Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

Apocalyptica - simfonie metal la Romanian Rock Meeting

Publicat

pe

Concertul Apocalyptica de la Arenele Romane, 13 mai 2012
Concertul Apocalyptica de la Arenele Romane, 13 mai 2012

Romanian Rock Meeting a avut loc pe 13 mai, la Arenele Romane. And what a meeting! Când pe scenă se anunță Apocalyptica precedați de una din revelațiile muzicale românești - White Walls și new-comerii Changing Skins, așteptările cresc semnificativ. Show-ul a fost unul grozav, finlandezii ce cântă rock la violoncel atrăgând un public numeros care a trăit pe deplin experiența muzicală inedită.

Apocalyptica a concertat la Arenele Romane din Bucuresti pe 13 mai 2012

Apocalyptica a concertat la Arenele Romane din Bucuresti pe 13 mai 2012

Vezi galeria foto cu Apocalyptica!

Changing Skins au inaugurat scena Romanian Rock Meeting prin obișnuita lor energie și voie bună. Horațiu, Adi, Ștefan și Raluca au fost aplaudați de cei care au ajuns devreme la Arene. Am re-ascultat Baby, Deeper and Deeper și Ain't worth it, piese pe care publicul deja le recunoaște și știe să le fredoneze. Stilul lor cuprinde elemente de rock alternativ și electro, orchestrațiile fiind susținute de instrumentiști, dar și de sample-uri digitale ce îmbogățesc ansamblul sonor.

Changing Skins a deschis cea de-a doua ediție Romanian Rock Meeting

Changing Skins a deschis cea de-a doua ediție Romanian Rock Meeting

Vezi galeria foto cu Changing Skins!

Pe parcursul pauzei de după Changing Skins, scena a fost mascată cu o pânză albă. Pe suprafața ei a fost proiectată emblema celor de la White Walls. Câteva acorduri au semnalizat intrarea trupei, iar la coborârea cortinei instrumentalul agresiv ne-a anunțat că urmează o cântare care ne va zdruncina spiritele.

White Walls sunt de departe una dintre cele mai promițătoare trupe autohtone. Au un sound excelent, compoziții complexe cu influențe din metal, ambiental, progresiv, jazz sau chiar samba. Toate acestea sunt susținute de o execuție impecabilă, fapt ce dovedește că cei patru - Eugen, Șerban, Alex și Marian sunt muzicieni excelenți.

WhiteWalls a cântat în deschiderea concertului Apocalyptica

WhiteWalls a cântat în deschiderea concertului Apocalyptica

Vezi galeria foto cu White Walls!

Muzica White Walls poate fi puțin dificil de pătruns la început, nu respectă cu fidelitate niște convenții cu care ascultatorii sunt obișnuiți, dar tocmai acest nonconformism îi face să iasă din mulțime. Totul pare a fi o poveste complexă și interesantă, în care la un moment dat te pierzi fără să îți dai seama. Aplauzele din jur, însă, țin locul unui deșteptător asurzitor care te repune rapid cu picioarele pe pământ.

Cei patru au interpretat piese de pe albumul lor de debut Madman Circus părăsind scena în uralele publicului, căruia i s-au și alăturat pentru concertul Apocalyptica.

Finlandezii de la Apocalyptica în concert la București

Finlandezii de la Apocalyptica în concert la București

Finlandezii din Apocalyptica au declarat la un moment dat: „Nu avem neaparată nevoie de chitări pentru a cânta metal - noi avem violoncele”.  Un mesaj atât de ambiţios nu are cum să te facă să ridici o sprânceană suspicioasă, dar ne-au demonstrat că au mare dreptate. Apocalyptica au depășit toate așteptările atingând un nivel apropiat de perfecțiune în interpretarea unui gen din care chitara părea că nu poate lipsi.

Paavo Lötjönen și Perttu Kivilaakso - Apocalyptica la București

Paavo Lötjönen și Perttu Kivilaakso - Apocalyptica la București

Apocalyptica și-au etalat valoarea la Arenele Romane, ținând publicul în priză timp de mai bine de 90 de minute. Au cântat faimoasele lor preluări după Metallica și Sepultura, precum și superbele compoziții proprii. Deși ar fi fost o experiență cu totul remarcabilă, muzicienii nu au putut aduce cu ei suita impresionanta de vocaliști cu care au lucrat de-a lungul timpului, iar microfonul a aparținut exclusiv solistului Tipe Johnson.

Solistul Tipe Johnson (ex–Leningrad Cowboys) însoțește Apocalyptica în turnee începând din 2009

Solistul Tipe Johnson (ex–Leningrad Cowboys) însoțește Apocalyptica în turnee începând din 2009

Pentru cei care-și puneau întrebări legate de ansamblul tehnic care facilitează un show Apocalyptica vă putem spune că cei trei violonceliști își amplifică instrumentele prin amplificatoare de chitară și folosesc pedale de efecte specifice chitării electrice. Acesta este unul din secretele sunetului violoncelelor din Apocalyptica, pentru detalii și descrierea instalației de sunet a violoncelistului Eicca Toppinen puteți citi aici.

Paavo Lötjönen, membru co-fondator Apocalyptica, este profesor de violoncel

Paavo Lötjönen, membru co-fondator Apocalyptica, este profesor de violoncel

În repertoriul vast de aseară, am avut plăcerea să ascultăm și piese de pe ultimul lor material discografic - 7th Symphony. Seara s-a terminat cu o avalanșă de aplauze din arenă, din partea unui public electriazat de un spectacol excelent.

Publicul la concertul Apocalyptica de la Arenele Romane - 13 mai 2012

Publicul la concertul Apocalyptica de la Arenele Romane - 13 mai 2012

Vezi galeria foto cu Apocalyptica!

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

White Walls lansează albumul "Grandeur" în Quantic Club, cu trei formații în deschidere

Trupa constănțeană de metal progresiv White Walls susține concertul oficial de lansare a albumului "Grandeur" în Club Quantic, din București. Evenimentul va avea loc în luna septembrie și va fi deschis de trei formații de muzică metal.

Publicat

pe

White Walls
White Walls │ FOTO: PR

Lansat pe 23 octombrie 2020, albumul "Grandeur" al trupei White Walls va fi în sfârșit prezentat publicului în cadrul unui concert. Programat inițial în 2020, evenimentul va avea loc anul acesta, pe 17 septembrie, în Quantic Club, iar în deschidere vor cânta 3 trupe alese special pentru acest concert: Breathelast, W3 4R3 NUM83R5 și ohhimark.

Breathelast este o formație de rock / metal cu diverse influențe din Constanța - București, fondată în 2010, cu rădăcinile multor altor proiecte locale la bază (Crize, Godmode, etc).

W3 4R3 NUM83R5 reprezintă scena metalcore din Brașov din 2014. Trupa a dobândit un public fidel prin spectacolele pline de energie, plasându-se printre trupele locale importante din scena metalcore

ohhimark este o formație de prog metal cu tentă ambientală formată în anul 2017 din 5 membri români și francezi. Piesele de pe albumul trupei de debut "What We Cant See" au fost comparate cu Karnivool, Vola sau Tesseract

Evenimentul va respecta toate restricțiile impuse de autorități, fapt pentru care se pun în vânzare un număr limitat de bilete.
Biletele achiziționate inițial pentru data de 24.10.2020 sunt valabile (automat, fără o altă formalitate din partea cumpărătorilor) pentru data de 17.09.2021.

Prețuri bilete la concertul White Walls:

Biletele se pot achiziționa online la următoarele prețuri:

  • Presale: 70 lei (preț redus până la data de 16.09.2021)
  • Normal: 80 lei (în ziua evenimentului – 17.09.2021)

"Grandeur" deschide un spectru cu totul nou de căi muzicale și oferă un sunet mai matur, la 7 ani de la lansarea albumului anterior, "Escape Artist". Inspirat de starea lumii, titlul noului disc dezvăluie și câteva dintre tematicile ce stau la baza pieselor.

Fondată în 2009, White Walls și-a pus amprenta pe scena de metal românească cu un stil unic, care împletește adesea elemente de întuneric cu lumină, riff-uri complexe, acorduri melancolice și un amestec echilibrat între neliniște și reținere. Muzica trupei a fost comparată cu trupe populare din scena de metal progresiv: Leprous, The Ocean, Opeth, Tool și Karnivool.

Din componența trupei White Walls fac parte: Alexandru-Eduard Dascălu (Dasu) - chitară, Eugen Brudaru - voce, Șerban-Ionuț Georgescu - bas, Theo Scrioșteanu - tobe.

Citește în continuare

Concerte & turnee

ARTmania Evenings 2021 - Lineup, programul pe zile și reguli de acces

Organizatorii ARTmania propun pentru anul acesta o versiune restrânsă a festivalului. ARTmania Evenings 2021 se va desfășura în weekend-ul 23 - 25 iulie, la Quantic Club din București, și va avea în lineup trupe rock autohtone.

Publicat

pe

White Walls
White Walls │ FOTO: PR

ARTmania Evenings 2021 va fi adaptat condiţiilor de siguranţă şi de igienă impuse de contextul actual şi este organizat din dorinţa de a oferi susţinere artiştilor şi de a recrea, pe cât posibil în condiţiile de acum, ambianţa de festival cu care ARTmania şi-a obişnuit fanii în ultimii 15 ani.

De-a lungul celor trei zile de ARTmania Evenings, din weekend-ul 23 - 25 iulie, fanii se vor întâlni cu nume binecunoscute ale scenei rock româneşti. Din lineup fac parte trupele Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut, Dirty Shirt, Implant pentru Refuz, Lucifer – A Rock Opera, RoadkillSoda, Taine şi White Walls.

ARTmania Evenings 2021 - Programul pe zile:

  • 23 iulie: Implant pentru Refuz, White Walls
  • 24 iulie: Dirty Shirt, Taine, RoadkillSoda
  • 25 iulie: Lucifer – A Rock Opera, Am Fost La Munte Şi Mi-a Plăcut

Activități alternative

Pe lângă concerte, o serie de activităţi alternative vor oferi posibilitatea participanţilor de a-şi petrece timpul de dinaintea concertelor sau dintre acestea.

Fanii interesaţi de întregirea colecţiilor personale vor putea vizita shop-ul ARTmania în care vor găsi produse ale trupelor prezente la eveniment sau obiecte vestimentare marca ARTmania.

Acces la ARTmania Evenings 2021

Pentru a putea intra în spaţiul special amenajat pentru ARTmania Evenings, participanţii trebuie să prezinte în zona de acces un abonament/ bilet valabil pentru acest eveniment.

Accesul copiilor cu vârste mai mici de 12 ani împliniți este gratuit dacă sunt însoțiți de un adult cu un abonament/ bilet valid și cu o copie a unui act doveditor a vârstei copilului. Părinții sau însoțitorii au răspunderea pentru siguranța copiilor, organizatorii nefiind responsabili pentru eventualele incidente. Este recomandată purtarea căștilor de protecție sau a dopurilor de urechi pentru copiii sub 10 ani.

Organizatorii nu încurajează prezenţa copiilor foarte mici la astfel de evenimente, unde limita de decibeli ar putea crea efecte negative asupra auzului copiilor, motiv pentru care în spațiul rezervat evenimentului ARTmania Evenings este interzis accesul cu cărucioare pentru copii.

Accesul tinerilor participanți cu vârste cuprinse între 12 și 16 ani se realizează în baza unui bilet valid și este permis doar dacă sunt însoțiți de o persoană adultă cu un bilet valid.

Reguli foto-video pentru publicul general. Este permis accesul în zona de eveniment cu camere foto cu obiective detașabile de mici dimensiuni, indiferent dacă sunt profesionale sau nu, însă fără a folosi blițul și nici modul „filmare”. În caz contrar, supraveghetorii vor interveni pentru a notifica și clarifica posibilele neînțelegeri ale restricțiilor comunicate.

Va rămâne interzis accesul cu orice fel de trepiede, aparate de filmat (camere video) și alte accesorii, în special de dimensiuni mari. Intrarea cu obiecte de valoare în incinta evenimentului sau lăsarea lor în grija altor persoane rămâne în răspunderea exclusivă a proprietarului. Folosirea blițurilor este strict interzisă.

Alimente şi băuturi

În perimetrul evenimentului este interzis accesul cu alimente și băuturi achiziționate din afara locului de desfășurare al evenimentului, respectiv Quantic Club din București. Quantic Club, unde se va ţine evenimentul, va pune la dispoziția participanților un meniu variat de mâncare și băuturi adaptate tuturor gusturilor și vârstelor, așa cum și-a obișnuit deja clienții, meniu care va disponibil pe întreaga durată a evenimentului.

Participanţii la eveniment trebuie să se supună controlului corporal sumar.

Organizatorii își rezervă dreptul de a interzice accesul persoanelor violente sau aflate într-o stare avansată de ebrietate sau a copiilor şi minorilor neînsoțiți de un adult.

Nu este permis accesul cu:

  • orice obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, produse de consum aduse din afara zonei festivalului [exemple: alimente, băuturi răcoritoare (inclusiv apă), băuturi alcoolice], substanțe psihoactive, orice fel de obiecte contondente sau care pot fi considerate periculoase, arme albe, bricege, lanțuri etc., materiale, substanțe sau produse pirotehnice/ toxice, spray-uri (inclusiv spray-uri pentru autoapărare), orice fel de recipiente de sticlă (inclusiv sticle de parfum ori de cremă) sau de metal, produse cosmetice ce conțin lichide inflamabile, lasere sau lampioane chinezești, bidoane de plastic, cutii de conserve, cutii de băutură, umbrele (pliabile sau nu), și banner-e susținute de beţe, aparate de filmat și alte accesorii, în special de dimensiuni mari, orice fel de trepiede, blițuri detașabile (fiind interzisă orice fel de fotografiere realizată cu bliț sau printr-o altă modalitate care poate deranja bunul mers al evenimentului sau pe ceilalți participanți), orice fel de substanțe interzise prin lege.

Accesul cu animale de companie nu este permis în perimetrul evenimentului.

Regulile sanitare aplicate în cadrul evenimentului ARTmania Evenings vor fi cele aflate în vigoare la momentul datei evenimentului, stabilite în acord cu reglementările legale de la acel moment, precizări care vor putea fi consultate în regulamentul de eveniment disponibil pe site-ul festivalului.

Abonamente și bilete de o zi:

Abonamentele ARTmania Evenings pot fi achiziţionate la preţul de 150 de lei pentru acest eveniment fiind disponibile 300 de buc. Biletele pe zi sunt la 70 lei, fiind disponibile 200 de buc. per zi de eveniment.

Citește în continuare

Trending