Urmărește-ne în Social Media

clasica

André Rieu, regele valsului, a cucerit din nou Piaţa Constituţiei

După cele şapte concerte susţinute anul trecut în Piaţa Constituţiei, André Rieu şi Johann Strauss Orchestra au revenit din nou la Bucureşti, pentru a cânta în faţa publicului român pe 11 şi 12 iunie 2016.

Publicat

pe

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

André Rieu a prins drag de România şi s-a întors în ţara noastră pentru a cuceri din nou publicul din Bucureşti cu cele mai frumoase valsuri, în decursul a două seri. Violonistul a venit însoţit de orchestra Johann Strauss, cea care l-a acompaniat şi anul trecut, când acesta a susţinut şapte concerte în Piaţa Constituţiei.

Recomandare: Vezi galeria completă de la concertul lui André Rieu.

La fel ca în 2015, artistul olandez a început show-ul cu o paradă printre spectatori, dirijându-şi cu arcuşul muzicienii, în drumul spre scenă.

"E atât de tare să fiu iar în Bucureşti. M-am gândit la asta tot anul! Nu mă credeţi? Am umblat cu orchestra mea pe toate continentele şi în fiecare seară avem aceleaşi obiceiuri. Eu merg la hotel, mă îmbrac în pijamale, mă aşez în pat, mă acopăr cu pătura, închid ochii şi oriunde aş fi, ştiţi la ce mă gândesc? La Bucureşti!", a spus Andre Rieu.

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Vara doar ce a început, iar temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, însă acest detaliu nu îl deranjează pe celebrul violonist, care consideră că oricând e un moment potrivit pentru "Valsul Patinatorului", compus de Émile Waldteufel. Nimeni nu s-ar fi gândit că în luna iunie am putea asculta zurgălăi sau că i-am putea vedea pe membrii orchestrei "patinând".

"În Olanda nu valsăm pe valsuri, noi patinăm! Aşa că puteţi să patinaţi acum, iar anul viitor vom valsa împreună", a continuat artistul.

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Momentul a fost continuat alături de un invitat special - Frank Stejin, care a cântat la orgă celebra compoziţie muzicală "Concierto de Aranjuez". Pentru câteva minute am evadat din Bucureşti şi am călătorit înapoi în timp, admirând biserici şi castele medievale, dar şi un turn cu clopote, care a fost adus pe scenă.

Frank este rapid "ca fulgerul" atunci când este provocat să cânte mai alert, iar dovada a fost chiar duetul dintre el şi un xilofonist, în urma căruia instrumentele au fumegat la propriu.

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Grupul The Platinum Tenors s-a întors din nou la Bucureşti, iar de data aceasta cei trei tenori din Franţa, Ungaria şi Australia au interpretat o arie din opera "Culegătorul de perle" compusă de Georges Bizet.

André Rieu a aflat că publicul din Bucureşti este unul meloman, aşa că a vrut să testeze acest zvon, rugându-i pe spectatori să fredoneze câteva note. Concluzia sa a fost că am putea forma "Corul călugăriţelor din Bucureşti".

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Anul trecut ne-am bucurat de prezenţa sopranei Mirusei Louwerse, însă acum aceasta a fost înlocuită de Anna Majchrzak din Olanda, care a intrat în rolul lui Christine Daaé, din musicalul "Phantom of the Opera".

Împreună cu orchestra Johann Straus am ascultat povestea  "Scheherazade and the seven Tartars" şi ne-am lăsat conduşi până în Orient, acolo unde au luat naştere legendele celor "1001 de nopţi".

Soprana Carmen Monarcha, venită tocmai din Brazilia, a urcat pe scenă îmbrăcată în gheişă şi a oferit un moment emoţionant, interpretând o arie din opera "Madame Butterfly" a lui Giacomo Puccini.

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Seara valsurilor nu se putea încheia fără celebra creaţie a lui Johann Strauss - "Dunărea Albastră". Ca şi în 2015, Piaţa Constituţiei s-a transformat într-un bal vienez, iar cuplurile de spectatori şi bunicile cu nepoţii au început să danseze, lasându-se purtaţi de valurile line ale valsului.

La final, am dansat pe ritmuri scoţiene şi pe muzică de cimpoi, iar apoi ne-am întors la origini şi ne-am bucurat de folclorul românesc, ascultând "Ciuleandra".

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

André Rieu ne-a spus că oamenii care vin la concertele sale sunt străini din toate colţurile lumii, însă după ce aceştia îi ascultă muzica, nu mai pot fi numiţi "străini", ci "prieteni". Aseară, în Piaţa Constituţiei, s-au aflat peste 12.000 de oameni, printre care şi spectatori sosiţi din Marea Britanie, Israel, Franţa şi Macedonia, care au savurat fiecare notă muzicală.

André Rieu şi Johann Strauss Orchestra vor mai susţine încă un concert în Piaţa Constituţiei, pe 12 iunie.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

André Rieu aduce încă un concert (cel de-al treilea) la Cluj-Napoca în 2023

La numai o săptămână de la vestea revenirii artistului André Rieu pe scena BT Arena din Cluj-Napoca, pentru două concerte pe 3 și 4 martie 2023, fanii artistului au reacționat ca de fiecare dată cu promptitudine și au epuizat peste 80% din biletele puse în vânzare. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Având în vedere interesul manifestat de publicul din România dar și a admiratorilor din alte țări, organizatorii vin în întâmpinarea publicului cu o nouă veste excelentă și anunță data celui de-al treilea concert ce va avea loc pe 2 martie 2023.

Biletele vor fi disponibile începând de marți, 8 noiembrie, de la ora 11:00.

Timp de trei zile, Clujul va deveni "Centrul Universului" unde, zeci de mii de spectatori vor petrece seri magice pe muzica maestrului André Rieu și a celei mai mari orchestre private din lume - Johann Strauss Orchestra.

Artistul promite o nouă experiență muzicală minunată, din care nu vor lipsi cele mai romantice melodii sau valsuri fermecătoare. Spectatorii din Cluj vor fi martorii unor seri festive pline de umor, emoție și bucurie. În același timp vor afla de ce André Rieu este artistul care reușește să livreze publicului unul dintre cele mai populare concerte live din lume, de foarte mulți ani.

André Rieu este un fenomen muzical, un rege al romantismului, care a vândut peste 40 de milioane de CD-uri și DVD-uri și a fost de 30 de ori pe poziția nr. 1 în topurile din întreaga lume. Împreună cu Johann Strauss Orchestra, alcătuită din 60 de muzicieni, André a creat o renaștere globală a muzicii de vals, punând în scenă spectacole extravagante pe măsură.

Artistul deține un palmares impresionant: are peste 480 de premii de platină, trei premii Classical Brit pentru "Albumul anului" și miliarde de vizionări pe YouTube. În fiecare an, spectacolele sale live atrag peste 600.000 de fani și înregistrează vânzări spectaculoase.

Pe scenă, talentul muzical incredibil, pasiunea și carisma lui André creează un spectacol magic. În toate concertele lui André Rieu, spectatorii pot fi observați cu ușurință cum trec de la o stare la alta; râd, plâng, aplaudă, dansează și se îmbrățișează atunci când ascultă frumoasele valsuri sau coloane sonore ale unor filme celebre, melodii spirituale, cântece populare sau marșuri, dar și sunetele magice ale prețioasei sale viori Stradivarius ce datează din anul 1732. Concertele sale sunt un amestec perfect de melodii antrenante, romantice, festive și emoționante combinate cu surprize, baloane, soliști foarte talentați și, desigur, cu simțul umorului al maestrului André.

 

Citește în continuare

Concerte & turnee

André Rieu anunță al doilea concert la Cluj în martie 2023 după ce primul a devenit sold-out în câteva ore

Biletele pentru concertul artistului André Rieu programat vineri, 3 martie 2023, la Cluj-Napoca s-au vândut în ritm alert încă din primele minute de la lansare. Violonistul anunță încă o reprezentație pe 4 martie, tot la BT Arena.

Publicat

pe

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București
Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În numai câteva ore de la punerea biletelor în vânzare pentru concertul André Rieu din 3 martie 2023, capacitatea sălii a fost ocupată în proporție de 85%, iar numărul rezervărilor au arătat că toate cele 7.500 de locuri vor fi ocupate în totalitate până la finalul zilei. Urmărind evoluția accelerată a vânzărilor dar și interesul publicului, Laishoo Events, organizatorul evenimentului, împreună cu echipa artistului André Rieu au luat decizia să anunțe o nouă reprezentație.

Prin urmare, celebrul violonist alături de cea mai mare orchestră privată din lume va evolua pe scena din inima Ardealului pe 3 și 4 martie 2023.

Persoanele care nu doresc să piardă șansa reîntâlnirii cu maestrul André Rieu își pot procura biletele pentru cel de-al doilea show, la prețuri variabile în funcție de categoria de loc, de la 240 de lei la 690 de lei.

Pentru concertele de la Cluj, incluse în cadrul turneului mondial 2023, André Rieu le promite spectatorilor peste trei ore de muzică live într-un spectacol total. Muzica, dansul, emoția și veselia se vor reuni pe aceeași scenă marcând încă o seară de neuitat. André Rieu se bucură de aprecierea unui număr impresionant de fani din țara noastră.

Concertele lui André Rieu în România

În 2015, artistul a susținut 7 concerte sold-out, în Piața Constituției din Capitală, loc numit de artist ca fiind „Centrul Universului". Atunci, celebrul violonist a fost aplaudat de peste 85.000 de spectatori veniți din toată țara și nu numai. Astfel, André Rieu a scris o pagină inportantă în istoria concertelor din România, fiind catalogat „cel mai amplu eveniment concertistic al anului 2015". Au urmat alte două concerte sold-out în 2016, în aceeași locație, cu peste 25.000 de spectatori, iar în 2019, cu puțin timp înainte de pandemie, publicul din Cluj-Napoca a luat cu asalt BT Arena, epuizând toate biletele. După seria de 4 concerte sold-out, susținute în 2019 la Cluj-Napoca, André Rieu a inclus România în programul noului său turneul mondial, iar admiratorii artistului din țara noastră se vor putea bucura de magia muzicii într-un nou spectacol fabulos, prezentat de celebrul violonist alături de cei 60 de muzicieni desăvârșiți cunoscuți sub numele Johann Strauss Orchestra.

În toate concertele lui André Rieu spectatorii pot fi observați cu ușurință cum trec de la o stare la alta; râd, plâng, aplaudă, dansează și se îmbrățișează atunci când ascultă frumoasele valsuri sau coloane sonore ale unor filme celebre, melodii spirituale, cântece populare sau marșuri, dar și suntele magice ale prețioasei sale viori Stradivarius ce datează din anul 1732. Concertele sale sunt un amestec perfect de melodii antrenante, romantice, festive și emoționante combinate cu surprize, baloane, soliști foarte talentați și, desigur, cu simțul umorului lui André Rieu.

Citește în continuare

Concerte & turnee

André Rieu revine în Cluj-Napoca cu un concert grandios

André Rieu, celebrul violonist și compozitor care a făcut muzica clasică accesibilă milioanelor de oameni din întreaga lume, revine la Cluj în cadrul turneului mondial al anului 2023, pentru a le oferi admiratorilor o nouă experiență muzicală de neuitat. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

UPDATE: Biletele pentru concertul artistului André Rieu programat vineri, 3 martie 2023, la Cluj-Napoca s-au vândut în ritm alert încă din primele minute de la lansare. Violonistul anunță încă o reprezentație pe 4 martie, tot la BT Arena.

Admiratorii artistului se vor putea bucura de magia muzicii într-un nou spectacol fabulos, prezentat de celebrul violonist alături de cei 60 de muzicieni desăvârșiți, membri ai Johann Strauss Orchestra. Maestrul André Rieu va urca pe scena BT-Arena din Cluj-Napoca, pe 3 martie, iar concertul grandios va fi cu siguranță unul dintre cele mai importante evenimente concertistice ale anului 2023 din România.

Concertele romantice și vesele ale lui André Rieu includ piese clasice emoționante, valsuri, muzică de film și operă, dar și melodii pop, interpretate alături de cea mai mare orchestră privată din lume, Johann Strauss Orchestra.

Pe muzica lui André Rieu mii de spectatori prezenți pe stadioane au vibrat și s-au legănat pe valsul lui Dmitri Shostakovich, pe durata pauzelor mai multor meciuri de fotbal jucate în Liga Campionilor, iar turneele sale mondiale ajung la peste jumătate de milion de oameni în fiecare an.

"Toată lumea este binevenită la concertele mele. Ne deschidem inimile pentru public, iar publicul își deschide inimile pentru noi. În fiecare seară, în sălile de spectacole, eu și orchestra mea vedem oameni dansând și cântând pe culoar, entuziaști și fără griji. Împreună petrecem seri de neuitat. Când oamenii îmi scriu că au nevoie de două săptămâni pentru a-și reveni după concertele mele, devin cel mai fericit om din lume!", a declarat André Rieu.

Videoclipurile lui André Rieu pe YouTube au depășit cu mult peste 1 miliard de vizualizări, iar aproape 9 milioane de fani din întreaga lume îl urmăresc pe Facebook. Printre cele 40 de milioane de albume vândute, cel mai recent album, lansat în 2022, intitulat "Happy Together" i-a adus din nou succesul, acesta aflându-se în primele 10 poziții ale topurilor internaționale.

Turneele lui André Rieu depășesc în mod regulat turneele mai multor vedete pop și rock din lume. Concertele sale sunt, de asemenea, un răsfăț vizual, începând cu intrarea celebrului violonist și a muzicienilor săi prin mulțime, până la momentul urcării pe scenă și a  începerii concertului, la costumele fastuoase sau ecranul impresionant din spatele orchestrei pe care sunt proiectate imagini speciale pentru fiecare cântec în parte, garantând o seară extraordinară pentru întreaga familie.

Andrè Rieu se bucură de aprecierea unui număr impresionant de fani din țara noastră. În 2015, artistul a susținut 7 concerte sold-out, în Piața Constituției din Capitală, loc numit de artist ca fiind "Centrul Universului". Atunci, celebrul violonist a fost aplaudat de peste 85.000 de spectatori veniți din toată țara și nu numai. Astfel, André Rieu a scris o pagină inportantă în istoria concertelor din România, fiind catalogat "cel mai amplu eveniment concertistic al anului 2015".

Bilete concert Andrè Rieu la Cluj-Napoca

Biletele vor fi puse în vânzare marți, 1 noiembrie 2022, începând cu ora 11:00

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending