Urmărește-ne în Social Media

clasica

André Rieu, regele valsului, a cucerit din nou Piaţa Constituţiei

După cele şapte concerte susţinute anul trecut în Piaţa Constituţiei, André Rieu şi Johann Strauss Orchestra au revenit din nou la Bucureşti, pentru a cânta în faţa publicului român pe 11 şi 12 iunie 2016.

Publicat

pe

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

André Rieu a prins drag de România şi s-a întors în ţara noastră pentru a cuceri din nou publicul din Bucureşti cu cele mai frumoase valsuri, în decursul a două seri. Violonistul a venit însoţit de orchestra Johann Strauss, cea care l-a acompaniat şi anul trecut, când acesta a susţinut şapte concerte în Piaţa Constituţiei.

Recomandare: Vezi galeria completă de la concertul lui André Rieu.

La fel ca în 2015, artistul olandez a început show-ul cu o paradă printre spectatori, dirijându-şi cu arcuşul muzicienii, în drumul spre scenă.

"E atât de tare să fiu iar în Bucureşti. M-am gândit la asta tot anul! Nu mă credeţi? Am umblat cu orchestra mea pe toate continentele şi în fiecare seară avem aceleaşi obiceiuri. Eu merg la hotel, mă îmbrac în pijamale, mă aşez în pat, mă acopăr cu pătura, închid ochii şi oriunde aş fi, ştiţi la ce mă gândesc? La Bucureşti!", a spus Andre Rieu.

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Vara doar ce a început, iar temperaturile sunt din ce în ce mai ridicate, însă acest detaliu nu îl deranjează pe celebrul violonist, care consideră că oricând e un moment potrivit pentru "Valsul Patinatorului", compus de Émile Waldteufel. Nimeni nu s-ar fi gândit că în luna iunie am putea asculta zurgălăi sau că i-am putea vedea pe membrii orchestrei "patinând".

"În Olanda nu valsăm pe valsuri, noi patinăm! Aşa că puteţi să patinaţi acum, iar anul viitor vom valsa împreună", a continuat artistul.

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Momentul a fost continuat alături de un invitat special - Frank Stejin, care a cântat la orgă celebra compoziţie muzicală "Concierto de Aranjuez". Pentru câteva minute am evadat din Bucureşti şi am călătorit înapoi în timp, admirând biserici şi castele medievale, dar şi un turn cu clopote, care a fost adus pe scenă.

Frank este rapid "ca fulgerul" atunci când este provocat să cânte mai alert, iar dovada a fost chiar duetul dintre el şi un xilofonist, în urma căruia instrumentele au fumegat la propriu.

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Grupul The Platinum Tenors s-a întors din nou la Bucureşti, iar de data aceasta cei trei tenori din Franţa, Ungaria şi Australia au interpretat o arie din opera "Culegătorul de perle" compusă de Georges Bizet.

André Rieu a aflat că publicul din Bucureşti este unul meloman, aşa că a vrut să testeze acest zvon, rugându-i pe spectatori să fredoneze câteva note. Concluzia sa a fost că am putea forma "Corul călugăriţelor din Bucureşti".

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Anul trecut ne-am bucurat de prezenţa sopranei Mirusei Louwerse, însă acum aceasta a fost înlocuită de Anna Majchrzak din Olanda, care a intrat în rolul lui Christine Daaé, din musicalul "Phantom of the Opera".

Împreună cu orchestra Johann Straus am ascultat povestea  "Scheherazade and the seven Tartars" şi ne-am lăsat conduşi până în Orient, acolo unde au luat naştere legendele celor "1001 de nopţi".

Soprana Carmen Monarcha, venită tocmai din Brazilia, a urcat pe scenă îmbrăcată în gheişă şi a oferit un moment emoţionant, interpretând o arie din opera "Madame Butterfly" a lui Giacomo Puccini.

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Seara valsurilor nu se putea încheia fără celebra creaţie a lui Johann Strauss - "Dunărea Albastră". Ca şi în 2015, Piaţa Constituţiei s-a transformat într-un bal vienez, iar cuplurile de spectatori şi bunicile cu nepoţii au început să danseze, lasându-se purtaţi de valurile line ale valsului.

La final, am dansat pe ritmuri scoţiene şi pe muzică de cimpoi, iar apoi ne-am întors la origini şi ne-am bucurat de folclorul românesc, ascultând "Ciuleandra".

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București

Concert André Rieu pe 11 iunie 2016 la București │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

André Rieu ne-a spus că oamenii care vin la concertele sale sunt străini din toate colţurile lumii, însă după ce aceştia îi ascultă muzica, nu mai pot fi numiţi "străini", ci "prieteni". Aseară, în Piaţa Constituţiei, s-au aflat peste 12.000 de oameni, printre care şi spectatori sosiţi din Marea Britanie, Israel, Franţa şi Macedonia, care au savurat fiecare notă muzicală.

André Rieu şi Johann Strauss Orchestra vor mai susţine încă un concert în Piaţa Constituţiei, pe 12 iunie.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

André Rieu prezintă online concertul "Magical Maastricht" - VIDEO

André Rieu le-a pregătit fanilor o surpriză de sărbători. În perioada 19 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, concertul "Magical Maastricht" va putea fi urmărit online.

Publicat

pe

André Rieu în concert la Cluj-Napoca pe 5 aprilie 2019 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

André Rieu și orchestra sa Johann Strauss sunt, ca toți muzicienii din întreaga lume, profund afectați de pandemie. Din luna martie nu au susținut niciun concert și a fost sfâșietor faptul că nu au mai putut călători pentru a concerta împreună pe aceeași scenă, dar și pentru a fi alături de fanii lor. Astfel, în această iarnă, iubitul dirijor și violonist le-a pregătit milioanelor de fani o surpriză specială de sărbători.

În perioada 19 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, André Rieu prezintă "Magical Maastricht", un concert cu o durată de 150 de minute, care include cele mai importante momente ale concertelor sale de la Vrijthof. Concertul va fi transmis online, pentru a putea fi savurat în siguranță de acasă.

Andre Rieu: "Vă urez fiecăruia dintre voi un Crăciun fericit și sănătos - și sper ca acest concert special să vă ofere o stare de spirit mai bună și să vă umple inimile de bucurie"

"Pentru că în această vară, din păcate, nu ați putut veni la Maastricht, m-am gândit de ce să nu vi-l aduc eu pe Maastricht! Împreună cu Marjorie am ales câteva dintre reprezentațiile noastre preferate din ultimii 15 ani, susținute în piața mare de aici, din orașul meu natal. Privind înapoi la aceste concerte am râs și am plâns și sunt sigur că veți trece și voi prin aceleași emoții. Este un concert plin de nostalgie care mă face să îmi doresc să urc pe scenă, chiar acum!

Vă urez fiecăruia dintre voi un Crăciun fericit și sănătos - și sper ca acest concert special să vă ofere o stare de spirit mai bună și să vă umple inimile de bucurie. Întotdeauna am spus că muzica aduce oamenii împreună și sunt atât de fericit că în acest Crăciun putem petrece câteva ore împreună bucurându-ne de muzică! Multă dragoste!", a transmis André Rieu.

VIDEO: Mesajul lui Andre Rieu

"Magical Maastricht" este un concert ce cuprinde cele mai frumoase melodii clasice, arii de operă, operetă, muzică de film și musical, valsuri încântătoare și, desigur, invitați foarte speciali, precum Jermaine Jackson, David Hasselhoff, Los del Rio, regretatul Trini Lopez și multe altele. Programul va include Tema Larei din "Doctorul Zhivago", dansată de 300 de cupluri profesioniste de dansuri, sau Defilarea Carelor din filmul "Ben Hur". André alege cântecele cu inima iar "Magical Maastricht" conține unele dintre cele mai înălțătoare și emoționante interpretări, precum "You Raise Me Up", "Volare", "You can't walk alone", "Wishing You Were Somehow Here Again", "Amigos para siempre" sau "The Blue Danube".

Bilete pentru concertul online André Rieu - "Magical Maastricht":

Prin achiziționarea unui bilet vă veți putea bucura de concertul "Magical Maastricht" de pe dispozitivul preferat, în perioada 19 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, prin intermediul link-ului personal primit în emailul de confirmare;

Fiecare bilete asigură accesul la trei streaming-uri împreună cu familia și prietenii.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE