Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

André Rieu dă viaţă basmelor în Bucureşti

André Rieu și Johann Strauss Orchestra au concertat în premieră în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Alături de invitaţii speciali, aceştia au reuşit să creeze o noapte de basm în capitală.

Publicat

pe

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

André Rieu a însufleţit Piaţa Constituţiei din Bucureşti cu primul concert pe care l-a susţinut în România, în seara de 5 iunie. Celebrul violonist şi-a făcut apariţia pe scenă chiar printre spectatori, în timp ce îi dirija cu arcuşul prin aer pe oamenii săi din Johann Strauss Orchestra.

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Înainte de începerea show-ului, André Rieu a dezvăluit o parte din istoria orchestrei care îl acompaniază, aceasta având membri din Tanzania, Austria, Ungaria, Germania, Franţa, Brazilia, România şi Olanda. Plin de entuziasm, Rieu a asemănat Bucureştiul cu "Centrul Universului", afirmând despre români că formează "cel mai bun public din lume".

Unul dintre primele momente muzicale a fost reprezentat de celebrul vals al lui Sostakovici, pe care André Rieu îl consideră "al doilea imn naţional" şi pe care acesta l-a interpretat înaintea unor meciuri importante de fotbal pe marile stadioane ale lumii.

"Să ştiţi un lucru: acea echipă de fotbal care cântă cel mai puternic acest vals, aceea câştigă campionatul. Am un sfat bun pentru Steaua Bucureşti. În primul rând luaţi-vă un antrenor orlandez. În al doilea rând: cântaţi acest vals! Şi atunci Steaua Bucureşti va fi campioană!" i-a sfătuit André Rieu pe stelişti.

Concertul a continuat cu celebra melodie italiană "Volare", interpretată de The Platinum Tenors, pe care Rieu îi consideră "cei mai buni profesori din lume". Cei trei tenori au cucerit publicul apoi cu aria "Nessun dorma" din opera "Turandot" a lui Giacomo Puccini.

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

André Rieu nu este doar un simplu violonist şi dirijor, ci şi un bun actor. Înainte de a interpreta faimoasa piesa de paso-doble - "Espana Cani", cunoscută drept imnul coridelor, artistul i-a întrebat pe cei din public dacă se tem de tauri, avertizându-i că totul e în regulă, atâta timp cât nimeni nu e îmbrăcat în roşu. O parte dintre doamnele prezente purtau această culoare, iar André Rieu le-a sugerat să se dezbrace. Însă între timp printre oameni şi-au făcut apariţia doi actori costumaţi în taur, care au stârnit amuzamentul tuturor, căutând victimele în roşu.

Carmen Monarcha, soprană de origine braziliană, a fost una dintre prezenţele sublime ale serii, aceasta cucerind publicul cu "O mio babbino caro", din opera "Gianni Schicchi" a lui Puccini. După un moment emoţionant precum cel al lui Carmen, a urmat unul amuzant, generat de gesturile haioase făcute în spatele lui Rieu, de Manoe, una din interpretele orchestrei. Înainte de a începe "Sport Pallace Waltz", violonistul i-a rugat pe spectatori să fie atenţi la Manoe pe tot parcursul piesei şi să fluiere alături de ea.

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

O apariţie plină de energie a fost cea a trupei Berlin Comedian Harmonists, care a adus un tribut trupei din anii '20 - Comedian Harmonists. Cei şase membri de origine germană au readus la viaţă piesa "Veronik", alături de Johann Strauss Orchestra. Aceştia au fost urmaţi de soprana Mirusia Louwerse din Australia, care a încântat publicul cu celebrul cântec "Wishing you were somehow here again" din musicalul "The phantom of the opera".

"Lumea ar fi fost mult mai săracă dacă Johann Strauss nu ar fi existat", consideră André Rieu.

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

După această introducere în lumea lui Strauss, publicul a început să tremure încă de primele acorduri ale valsului "Dunărea Albastră". Violonistul i-a încurajat pe spectatori să iasă la dans şi să demonstreze că românii sunt cei mai buni dansatori. Astfel în câteva secunde atmosfera din Piaţa Constituţiei s-a transformat într-un bal cu parfum vienez, cuplurile plutind pe valurile celebrului vals. Dintre compoziţiile lui Johann Strauss, Rieu a mai ales să interpreteze şi marşul "Radetzky".

"Oda Bucuriei" din Simfonia a 9-a a lui Ludwig van Beethoven i-a reunit pe toţi artiştii serii pe scenă, creând un moment solemn, dedicat fraternităţii şi egalităţii. André Rieu consideră că oamenii sunt mai fericiţi atunci când cântă împreună, astfel i-a încurajat pe toţi cei prezenţi să se apropie prin muzică.

Gheorghe Zamfir, invitat special în concertul lui Andre Rieu

Gheorghe Zamfir, invitat special în concertul lui Andre Rieu │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Gheorghe Zamfir a reuşit să-i copleşească pe spectatori, prin modestia sa şi prin sensibilitatea fiecărei note, atunci când a interpretat celebra piesă "Păstorul singuratic", alături de Andre.

Publicul absorbit de emoţia show-ului nu a dorit să plece acasă şi a insistat ca orchestra să continue să cânte, în ciuda faptului că Rieu îi îndemna pe spectatori să se retragă la somn. Astfel concertul a continuat alături de sopranele şi tenorii invitaţi. "Ciuleandra" a fost una dintre piesele de final, interpretată de Gheorghe Zamfir, care a revenit pe scenă alături de taraful său şi de mai multe generaţii de elevi naişti îmbrăcaţi în port popular românesc.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gsIo311mUXk]

Imaginea de final a surprins o familie în jurul lui André Rieu, cel care a reuşit să dea viaţă basmelor în Bucureşti. Fie că sunt olandezi, germani, francezi, români sau unguri, oamenii care au reuşit să creeze această noapte de poveste în Piaţa Constituţiei  sunt legaţi prin muzică -  aceasta este (în) sângele lor.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

André Rieu prezintă online concertul "Magical Maastricht" - VIDEO

André Rieu le-a pregătit fanilor o surpriză de sărbători. În perioada 19 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, concertul "Magical Maastricht" va putea fi urmărit online.

Publicat

pe

André Rieu în concert la Cluj-Napoca pe 5 aprilie 2019 │ FOTO: Stefan Fekete / InfoMusic.ro

André Rieu și orchestra sa Johann Strauss sunt, ca toți muzicienii din întreaga lume, profund afectați de pandemie. Din luna martie nu au susținut niciun concert și a fost sfâșietor faptul că nu au mai putut călători pentru a concerta împreună pe aceeași scenă, dar și pentru a fi alături de fanii lor. Astfel, în această iarnă, iubitul dirijor și violonist le-a pregătit milioanelor de fani o surpriză specială de sărbători.

În perioada 19 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, André Rieu prezintă "Magical Maastricht", un concert cu o durată de 150 de minute, care include cele mai importante momente ale concertelor sale de la Vrijthof. Concertul va fi transmis online, pentru a putea fi savurat în siguranță de acasă.

Andre Rieu: "Vă urez fiecăruia dintre voi un Crăciun fericit și sănătos - și sper ca acest concert special să vă ofere o stare de spirit mai bună și să vă umple inimile de bucurie"

"Pentru că în această vară, din păcate, nu ați putut veni la Maastricht, m-am gândit de ce să nu vi-l aduc eu pe Maastricht! Împreună cu Marjorie am ales câteva dintre reprezentațiile noastre preferate din ultimii 15 ani, susținute în piața mare de aici, din orașul meu natal. Privind înapoi la aceste concerte am râs și am plâns și sunt sigur că veți trece și voi prin aceleași emoții. Este un concert plin de nostalgie care mă face să îmi doresc să urc pe scenă, chiar acum!

Vă urez fiecăruia dintre voi un Crăciun fericit și sănătos - și sper ca acest concert special să vă ofere o stare de spirit mai bună și să vă umple inimile de bucurie. Întotdeauna am spus că muzica aduce oamenii împreună și sunt atât de fericit că în acest Crăciun putem petrece câteva ore împreună bucurându-ne de muzică! Multă dragoste!", a transmis André Rieu.

VIDEO: Mesajul lui Andre Rieu

"Magical Maastricht" este un concert ce cuprinde cele mai frumoase melodii clasice, arii de operă, operetă, muzică de film și musical, valsuri încântătoare și, desigur, invitați foarte speciali, precum Jermaine Jackson, David Hasselhoff, Los del Rio, regretatul Trini Lopez și multe altele. Programul va include Tema Larei din "Doctorul Zhivago", dansată de 300 de cupluri profesioniste de dansuri, sau Defilarea Carelor din filmul "Ben Hur". André alege cântecele cu inima iar "Magical Maastricht" conține unele dintre cele mai înălțătoare și emoționante interpretări, precum "You Raise Me Up", "Volare", "You can't walk alone", "Wishing You Were Somehow Here Again", "Amigos para siempre" sau "The Blue Danube".

Bilete pentru concertul online André Rieu - "Magical Maastricht":

Prin achiziționarea unui bilet vă veți putea bucura de concertul "Magical Maastricht" de pe dispozitivul preferat, în perioada 19 decembrie 2020 – 3 ianuarie 2021, prin intermediul link-ului personal primit în emailul de confirmare;

Fiecare bilete asigură accesul la trei streaming-uri împreună cu familia și prietenii.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2021 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending

CLOSE
CLOSE