Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

André Rieu dă viaţă basmelor în Bucureşti

André Rieu și Johann Strauss Orchestra au concertat în premieră în Piaţa Constituţiei din Bucureşti. Alături de invitaţii speciali, aceştia au reuşit să creeze o noapte de basm în capitală.

Publicat

pe

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

André Rieu a însufleţit Piaţa Constituţiei din Bucureşti cu primul concert pe care l-a susţinut în România, în seara de 5 iunie. Celebrul violonist şi-a făcut apariţia pe scenă chiar printre spectatori, în timp ce îi dirija cu arcuşul prin aer pe oamenii săi din Johann Strauss Orchestra.

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Înainte de începerea show-ului, André Rieu a dezvăluit o parte din istoria orchestrei care îl acompaniază, aceasta având membri din Tanzania, Austria, Ungaria, Germania, Franţa, Brazilia, România şi Olanda. Plin de entuziasm, Rieu a asemănat Bucureştiul cu "Centrul Universului", afirmând despre români că formează "cel mai bun public din lume".

Unul dintre primele momente muzicale a fost reprezentat de celebrul vals al lui Sostakovici, pe care André Rieu îl consideră "al doilea imn naţional" şi pe care acesta l-a interpretat înaintea unor meciuri importante de fotbal pe marile stadioane ale lumii.

"Să ştiţi un lucru: acea echipă de fotbal care cântă cel mai puternic acest vals, aceea câştigă campionatul. Am un sfat bun pentru Steaua Bucureşti. În primul rând luaţi-vă un antrenor orlandez. În al doilea rând: cântaţi acest vals! Şi atunci Steaua Bucureşti va fi campioană!" i-a sfătuit André Rieu pe stelişti.

Concertul a continuat cu celebra melodie italiană "Volare", interpretată de The Platinum Tenors, pe care Rieu îi consideră "cei mai buni profesori din lume". Cei trei tenori au cucerit publicul apoi cu aria "Nessun dorma" din opera "Turandot" a lui Giacomo Puccini.

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

André Rieu nu este doar un simplu violonist şi dirijor, ci şi un bun actor. Înainte de a interpreta faimoasa piesa de paso-doble - "Espana Cani", cunoscută drept imnul coridelor, artistul i-a întrebat pe cei din public dacă se tem de tauri, avertizându-i că totul e în regulă, atâta timp cât nimeni nu e îmbrăcat în roşu. O parte dintre doamnele prezente purtau această culoare, iar André Rieu le-a sugerat să se dezbrace. Însă între timp printre oameni şi-au făcut apariţia doi actori costumaţi în taur, care au stârnit amuzamentul tuturor, căutând victimele în roşu.

Carmen Monarcha, soprană de origine braziliană, a fost una dintre prezenţele sublime ale serii, aceasta cucerind publicul cu "O mio babbino caro", din opera "Gianni Schicchi" a lui Puccini. După un moment emoţionant precum cel al lui Carmen, a urmat unul amuzant, generat de gesturile haioase făcute în spatele lui Rieu, de Manoe, una din interpretele orchestrei. Înainte de a începe "Sport Pallace Waltz", violonistul i-a rugat pe spectatori să fie atenţi la Manoe pe tot parcursul piesei şi să fluiere alături de ea.

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

O apariţie plină de energie a fost cea a trupei Berlin Comedian Harmonists, care a adus un tribut trupei din anii '20 - Comedian Harmonists. Cei şase membri de origine germană au readus la viaţă piesa "Veronik", alături de Johann Strauss Orchestra. Aceştia au fost urmaţi de soprana Mirusia Louwerse din Australia, care a încântat publicul cu celebrul cântec "Wishing you were somehow here again" din musicalul "The phantom of the opera".

"Lumea ar fi fost mult mai săracă dacă Johann Strauss nu ar fi existat", consideră André Rieu.

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015

Concert Andre Rieu în Piața Constituției din București pe 6 iunie 2015 │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

După această introducere în lumea lui Strauss, publicul a început să tremure încă de primele acorduri ale valsului "Dunărea Albastră". Violonistul i-a încurajat pe spectatori să iasă la dans şi să demonstreze că românii sunt cei mai buni dansatori. Astfel în câteva secunde atmosfera din Piaţa Constituţiei s-a transformat într-un bal cu parfum vienez, cuplurile plutind pe valurile celebrului vals. Dintre compoziţiile lui Johann Strauss, Rieu a mai ales să interpreteze şi marşul "Radetzky".

"Oda Bucuriei" din Simfonia a 9-a a lui Ludwig van Beethoven i-a reunit pe toţi artiştii serii pe scenă, creând un moment solemn, dedicat fraternităţii şi egalităţii. André Rieu consideră că oamenii sunt mai fericiţi atunci când cântă împreună, astfel i-a încurajat pe toţi cei prezenţi să se apropie prin muzică.

Gheorghe Zamfir, invitat special în concertul lui Andre Rieu

Gheorghe Zamfir, invitat special în concertul lui Andre Rieu │ FOTO: Alex Vlad Covaci / InfoMusic.ro

Gheorghe Zamfir a reuşit să-i copleşească pe spectatori, prin modestia sa şi prin sensibilitatea fiecărei note, atunci când a interpretat celebra piesă "Păstorul singuratic", alături de Andre.

Publicul absorbit de emoţia show-ului nu a dorit să plece acasă şi a insistat ca orchestra să continue să cânte, în ciuda faptului că Rieu îi îndemna pe spectatori să se retragă la somn. Astfel concertul a continuat alături de sopranele şi tenorii invitaţi. "Ciuleandra" a fost una dintre piesele de final, interpretată de Gheorghe Zamfir, care a revenit pe scenă alături de taraful său şi de mai multe generaţii de elevi naişti îmbrăcaţi în port popular românesc.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=gsIo311mUXk]

Imaginea de final a surprins o familie în jurul lui André Rieu, cel care a reuşit să dea viaţă basmelor în Bucureşti. Fie că sunt olandezi, germani, francezi, români sau unguri, oamenii care au reuşit să creeze această noapte de poveste în Piaţa Constituţiei  sunt legaţi prin muzică -  aceasta este (în) sângele lor.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

UNTOLD 2021: Gheorghe Zamfir urcă pe scena principală a festivalului

Unul dintre cei mai buni naiști ai lumii, maestrul Gheorghe Zamfir, urcă în premieră pe scena principală UNTOLD, pentru un moment unic. Concertul va avea loc vineri seară, pe 10 septembrie.

Publicat

pe

Gheorghe Zamfir concertează la UNTOLD 2021
Gheorghe Zamfir concertează la UNTOLD 2021 │ FOTO: UNTOLD

O legendă a muzicii, cu peste 185 de albume compuse, vândute în 120 de milioane de exemplare, Gheorghe Zamfir are în palmares compoziții recompensate cu 100 de discuri de aur și de platină, premii și distincții obținute la nivel mondial. Este primul artist român care a câștigat două discuri de aur în SUA și care a cântat în timpul mesei private a unui Papă (Ioan Paul al II-lea, în 1988).

Intitulat Regele Naiului, Gheorghe Zamfir a colaborat cu muzicieni de top: Andrea Bocelli, Ennio Morricone, André Rieu, Richard Clayderman și mulți alții. De asemenea, a compus temele din coloanele sonore ale filmelor "Once Upon A Time in America" și "The Tall Blonde Man with One Black Shoe", Tarantino folosind interpretarea piesei "Lonely Shepherd" în coloana sonoră a peliculei "Kill Bill".

Gheorghe Zamfir pune bazele primei Academii Internaționale de Nai

Una dintre cele mai mari dorințe ale maestrului este aceea de a pune bazele primei Academii Internaționale de Nai Gheorghe Zamfir, festivalul UNTOLD fiind implicat în promovarea acestui proiect. Doritorii pot cumpăra cărămizi virtuale din viitoarea clădire a Academiei Internaționale de Nai Gheorghe Zamfir de pe platforma clapart.com. Cei care le vor achiziționa își vor vedea numele în calitate de fondatori ,,plutind” în zona Amfiteatrului Academiei cu ajutorul tehnologiei AR (Realitate Augmentată).

Concertul lui Gheorghe Zamfir din cadrul festivalului UNTOLD are loc vineri seară, 10 septembrie, de la 22:30. După festival, va fi lansată o colecție de NFT-uri (Non Fungible Tokes) rezultată din momentele memorabile create de Gheorghe Zamfir.

Personaje fantastice, acrobați internaționali, animatori, dansatori și lumi de poveste fac parte din cea de-a șasea ediție a festivalului UNTOLD

Tărâmul magic UNTOLD își deschide porțile mâine, 9 septembrie, cu lumi de poveste. Fanii vor fi întâmpinați de zeci de personaje fantastice, acrobați internaționali, animatori, dansatori, trupe de teatru și muzicanți, parade și spectacole cu foc sau leduri și multe alte surprize.

Luna – The Rising este protectoarea festivalului în acest an și va fi celebrată la înălțime, atât pe scena principală UNTOLD, cât și în alte zone din festival. Acrobați pe picioroange, care poartă costume de poveste și aduc Luna mai aproape de Pământ, vor defila peste tot în tărâmul magic. Artistele fac parte din trupa Moon Ladies și vin din Italia pregătite să facă spectacol timp de 4 zile și 4 nopți la Cluj-Napoca.

Pădurea din Parcul Central va fi fermecată de acrobații pe cerc și spectacole la înălțime. Jongleriile cu foc și leduri colorate sunt la rândul lor de nelipsit. În fiecare seară de festival, trupa Amaris Agni va îmblânzi focul cu coregrafii impresionante și va colora întunericul cu mișcări uimitoare de dans, puse în lumină de leduri.

Fanii se vor încărca cu energie bună și de la trupa Barbarossa Samba Group, care aduce ritmuri intense de samba, multă pasiune pentru muzică și viață, veselie și culoare. Dansatorii de la Jump In vor fi prezenți cu trupa de breakdance steampunk, parada fluturilor și numeroase alte personaje fascinante.

În festival vor exista în acest an și ateliere de percuție pentru cei care își doresc să învețe tainele acestei expresii muzicale unice sau doar sunt curioși să urmărească artiști și elevi în acțiune.

"Art(ist) for the Rainforest", o expoziție ce aduce la Cluj-Napoca artiști din Peru reprezentanți ai curentului Neo-Amazonian

Unul dintre momentele care va face experiența UNTOLD impresionantă este expoziția "Art(ist) for the Rainforest". Acest eveniment aduce în Cluj-Napoca artiști din Peru, reprezentanți ai curentului Neo-Amazonian, care oferă un spectacol unic cu lucrările expuse, o combinație de elemente din natură cu simboluri ale triburilor indiene. Artiști ingenioși din Amazon, Peru și Brazilia au reușit să își facă cunoscută cosmoviziunea, folosindu-se de două elemente fundamental: Pământ și Univers.

Personaje supradimensionate, sfere de dimensiuni uriașe, plante și animale din Amazon, toate joacă un rol important în acest concept artistic.

De la începutul anului 2019, artiștii din Peru au avut 14 expoziții, în Franța, Olanda, Belgia și România, reușind să vândă peste 100 de lucrări.

Expoziția organizată în cadrul festivalului UNTOLD va recrea o atmosferă autentică, datorită unui invitat special, Puka, un faimos chitarist și artist sharango.  Fanii care vizitează această galerie pot dona pentru conservarea pădurilor amazoniene.

Toate aceste experiențe pot fi admirate de sus, din roata fantastică înaltă de 30 de metri, care oferă o panoramă deosebită asupra universului UNTOLD, precum și asupra orașului Cluj-Napoca. Fanii pot trăi momente speciale și în caruselul veseliei și al copilăriei.

Meet And Greet cu Ioana Grama și Alina Ceușan în zona de fashion a festivalului

Și în acest an, moda are locul ei de cinste în festival. La fashion corner, fanii pot găsi colecții speciale de haine, încălțăminte, bijuterii și accesorii realizate de peste 20 de designeri români, printre care și Ana Tobor – primul influencer virtual din România, care a construit brandul ,"My simplicated".

Alina Ceușan și Ioana Grama vor fi și ele prezente în zona de fashion, în toate cele 4 zile de distracție, cu propriile branduri de haine. Ioana Grama vine cu brandul Cream Lingerie, unde toate doamnele și domnișoarele pot găsi haine de festival. Totodată, o vor găsi aici în fiecare zi, între 17.00-19.00, pe Ioana Grama, care le va oferi opțiuni de outfituri de festival și va răspunde la întrebările lor.

Și Alina Ceușan vine cu brandul Retrofuture și cu ținute făcute special pentru festival. În fiecare zi își va întâmpina fanii între 17:00 și 19:00, la standul ei, cu sesiuni de meet & greet.

Zona Fantasy House îi așteaptă pe toți cei care doresc coafuri speciale, tatuaje temporare și make-up de festival.

Citește în continuare

Trending