Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România" Serj Tankian (System Of A Down) Live (screenshot)Lineup-ul Download Festival 2021 - Nume mari din muzica rock, metal și alternative Alexandru AndrieșAlexandru Andrieș revine pe scenă, în septembrie va susține un concert în aer liber Stevie NicksStevie Nicks ne roagă să purtăm măști: "Vă rog, nu abandonați lumea asta"

Alternosfera și nimic altceva nu mai contează

Amânat și reprogramat, concertul Alternosfera din seara de 31 martie a fost unul ținut sub clocot. Fanii îl așteptau cu biletele pregătite încă din 16 februarie. Unii dintre ei s-au... Continuare »
Trupa ALTERNOSFERA

Amânat și reprogramat, concertul Alternosfera din seara de 31 martie a fost unul ținut sub clocot. Fanii îl așteptau cu biletele pregătite încă din 16 februarie. Unii dintre ei s-au întrebat, probabil, dacă de data asta se va susține într-adevăr concertul. Și concertul s-a susținut. Alternosfera a venit. Și nimic altceva nu a mai contat. Hala Safe House, numită probabil în mod ironic astfel, a emanat mai multă energie și entuziasm decât o Sala Palatului plină ochi. Formațiile din deschidere, în nepotrivirea lor de stil muzical, au devenit nesemnificative. Fumul, ce înghițea totul și făcea ca lumina orbitoare a reflectoarelor să pară difuză, putea fi respirat. A fost perfect. Începând cu Alternosfera și încheind acolo.

Trupa ALTERNOSFERA

Trupa ALTERNOSFERA (Foto: www.facebook.com)

Despre organizarea proastă a acestui concert se poate spune multe. Cred, însă, că mai interesant de observat este răspunsul publicului, în ciuda lucrurilor care au lipsit sau ar fi trebuit îmbunătățite. Atmosfera pe care au creat-o cei de la Alternosfera din momentul în care au rostit primul cuvânt a estompat orice nemulțumire. S-a uitat de dubstep-ul celor de la Synops, de electro-rock-ul celor de la Changing Skins, și de orice altceva. Așteptarea luase sfârșit și totul a fost bine pentru că s-a terminat cu bine.

Alternosfera a fost așa cum o știau cei care i-au urmărit de la început și așa cum nu o știau cei care nu i-au ascultat îndeajuns. O formație cu un potențial enorm și cu o modestie aproape ridicolă. Marcel Bostan, solistul trupei, a ținut să-și ceară scuze publicului pentru faptul că este răcit și să mulțumescă tuturor celor care au venit, părând surprins că sala era atât de plină. A adăugat apoi că și-ar dori să strângă mâna fiecăruia dintre cei prezenți,  încheindu-și scurta intervenție cu aceeași sfială cu care a început-o : ”Vă stimez și vă iubesc.

Au fost interpretate atât melodii de pe albumele deja cunoscute, cât și de pe noul album,”Virgula”, iar pentru bis au ales o variantă mai lentă a melodiei ”Columb” de pe albumul ”Visători cu plumb în ochi”.

 

 

 

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE