Urmărește-ne în Social Media

rock

Alternosfera la Arenele Romane, un concert sub cupola afecțiunii publicului

Recenzia concertului Alternosfera de la Arenele Romane, 25 mai 2013. Citește impresiile și vezi poze cu Alternosfera și White Walls, trupa din deschidere.

Publicat

pe

Concert Alternosfera la Arenele Romane pe 25 mai

Alternosfera este o trupă extrem de iubită. Și Alternosfera știe asta. Dragostea publicului s-a simțit și la hala Safe House, acum un an, și la Silver Church, în martie, și la Arenele Romane pe 25 mai. Au fost peste 2800 de oameni la concertul de aseară și ar fi fost și mai mulți dacă nu se interzicea accesul minorilor. Informația a fost comunicată, de altfel, tam-nesam în ziua concertului, interdicția fiind justificată prin parteneriatul cu o marcă de țigări. Generozitatea publicului, ce nu contenește să crească de la o zi la alta, a făcut uitat acest lucru, fanii venind în număr foarte mare la concert, unii dintre cei cu vârsta sub 18 ani stând chiar să asculte de la porțile Arenelor.

Concert Alternosfera la Arenele Romane pe 25 mai

Concert Alternosfera la Arenele Romane pe 25 mai

De această dată accesul a fost fluid, fără stat la cozi, spațiul de desfășurare fiind suficient de mare, în așa fel încât fanii să nu se mai simtă sufocați. Trupa din deschidere - "White Walls" -  a făcut o treabă foarte bună, publicul cerând chiar bis. Ceva totuși a lipsit și nu mă refer la unele probleme tehnice, ci îmi opresc atenția asupra formației Alternosfera - care în urmă cu un an își cerea scuze publicului pentru o mică răceală, dar care lăsa totul pe scenă, spunând fanilor că "îi iubește și îi stimează". Ascultând Alternosfera pe 25 mai la Arenele Romane mi s-a făcut dor de căldura transmisă atunci. Și mi s-a făcut dor să-l aud pe Marcel cântând la maximă intensitate pe refrenele pieselor. Melodiile nu mai au aceeași savoare dacă numai partea instrumentală are forța necesară unui act live. Din păcate, nu am simțit că Alternosfera m-a chemat pe "Orașul 511". În schimb, am simțit că publicul își dorea să fie chemat. Alternosfera are o mare de fani minunați.

Cel mai mare concert Alternosfera

Sâmbătă seara a avut loc cel mai mare concert Alternosfera de până acum. Un concert care a avut parte de o bună promovare în media, pe măsura potențialului acestei formații. Fanii l-au așteptat cu nerăbdare, judecând după reacțiile din mediile de socializare online, chiar dacă nu ne despărțeau decât 2 luni de la precedentul concert Alternosfera din București. La întâlnirea cu fanii de săptămâna aceasta, Alternosfera promitea publicului un show diferit, de două ore și cu un setlist de 28 de piese - atât cu melodii noi, cât și mai vechi. Am pornit deci la drum către Arenele Romane extrem de entuziasmată, bucurându-mă că Alternosfera a ajuns în stadiul de a susține un concert atât de important. La intrare m-a întâmpinat standul cu albume, tricouri și stickere Alternosfera, un motiv în plus pentru a crede că acesta ar putea fi cel mai bun concert al trupei de până acum. Chiar dacă la ora 20:00 nu era încă multă lume, gongul de 21 găsea Arena complet acoperită.

White Walls în deschidere

Conform programului comunicat, puțin după 20:30 au urcat pe scenă băieții de la White Walls. Metalul produs de această trupă a dat un gust heavy concertului, mulți dintre ascultătorii Alternosfera găsindu-l propice și savurându-l cu interes. Alexandru-Eduard Dascălu (chitară), Eugen Brudaru (voce), Șerban-Ionuț Georgescu (bass) și Marian Mihăilă (tobe) au fost dezinvolți și chiar carismatici, prezentându-se publicului în mai multe rânduri pentru o mai bună memorare: "Bună seara! Suntem White Walls din Constanța și ne bucurăm să fim aici." Cu excepția primelor piese, pe care vocea nu s-a auzit foarte bine din cauza unor probleme tehnice, prestația formației constănțene a fost intrigantă pentru cei care se aflau la prima audiție, și totodată, plină de vână. Nu degeaba, White Walls a cântat pe aceeași scenă cu Deftones (US), The Ocean(DE) sau East Of The Wall (US).

Concert White Walls la Arenele Romane în deschiderea formației Alternosfera pe 25 mai 2013

White Walls  în deschiderea concertului Alternosfera pe 25 mai 2013

Vezi galeria foto completă White Walls

Experiența live s-a simțit din abordare, trupa câștigând aplauzele ascultătorilor în mod treptat, prin intervenții scurte, dar de efect. De la pauzele instrumentale ce invitau publicul să participe fie strigând, fie ridicând mâinile în aer, la intrările în forță pe refren ce te zdruncinau din tălpi până în creștet, White Walls și-a lăsat amprenta asupra "noului său segment de public". Drept dovadă, băieții au cântat la cererea ascultătorilor chiar și bis, un lucru ce nu se întâmplă des în cazul formațiilor din deschidere. "Bis? Noi aveam pregătit un număr de piese. Ce piesă vreți să cântăm? Evanescene? Nu înțeleg", a întrebat basistul Șerban-Ionuț pe un fundal de strigăte venite din public, în cele din urmă deslușind că piesa cerută era "Another Sun". Băieții au părăsit scena acompaniați de aplauze bine meritate. Urmărește interviul cu White Walls acordat InfoMusic în urmă cu ceva timp.

"Alternosfera! Alternosfera!"

Concert Alternosfera la Arenele Romane pe 25 mai

Concert Alternosfera la Arenele Romane pe 25 mai

După recitalul White Walls, publicul a început să scandeze "Alternosfera! Alternosfera!", cei din față fiind de-a dreptul zvăpăiați. De îndată ce pregătirile scenei s-au finalizat, Anatolii Pugaci a dat startul cu un ritm de tobe menit să dea de veste că Alternosfera a sosit, concertul debutând cu piesa-simbol a conceptului promovat de trupă.

Marcel Bostan - Concert Alternosfera la Arenele Romane pe 25 mai

Marcel Bostan - Concert Alternosfera la Arenele Romane pe 25 mai

"Drumuri Pi (necunoscute)" a fost aleasă probabil drept primă piesă în setlist atât din perspectiva semnificației cât și ca o menținere a tradiției formației de a începe fiecare nou capitol cu o melodie despre drumuri, aceste simboluri "ce-i zăpăcesc în vis subconștientul" lui Marcel Bostan (conform interviurilor acordate în presă). Alegerea acestei piese a fost foarte bună, melodia având forța de a-i hipnotiza pe cei prezenți. În plus, vocea lui Marcel Bostan pe această piesă a venit ca un vârtej electric, tăind respirația celor din public.

Urmărește interviul Alternosfera pe InfoMusic

Acesta a fost momentul de vârf al interpretării sale. Din motive pe care nu mi le pot explica, vocea sa nu a mai avut aceeași intensitate pe următoarele piese. Pe măsură ce setlistul curgea, așteptam cu sufletul la gură acele rafale de decibeli și acea răgușeală "care-ți răcorește mintea", prezente pe melodii precum "Aruncă-mi", "Mută" sau "Orașul 511". Instrumentalul și publicul au acoperit refrenele. Ca un vechi fan al formației, așteptările mele au fost foarte mari. A nu se înțelege, însă, că show-ul de la Arenele Romane nu a fost ok. A fost excelent. Prestația Alternosferei a încins spiritele, mai ales în față, unde majoritatea știau versurile pe dinafară. Vicosh, basistul, al cărui nume a fost și scandat de către cei din public, a îndemnat fanii constant la aplauze, mulțumind celor prezenți prin zâmbet și prestanță. De asemenea, chitarele și tobele au sunat excelent, dând pulsul trăirii live a muzicii Alternosfera. Ar fi fost binevenită mai multă comunicare cu publicul venit într-un număr atât de mare la Arenele Romane. Fanii au fost la înălțime - loiali, generoși, uneori indulgenți, mereu plini de patos. Da, Alternosfera este cu adevărat o trupă iubită de public.

Setlist Alternosfera, Arenele Romane, 25 mai 2013

 1. Drumuri Pi (necunoscute)
 2. Epizodia
 3. Wamintirile
 4. Vreau să-mi dai
 5. Ploile nu vin
 6. Mută
 7. Două Eve
 8. Avion
 9. O lume la picioare
 10. Virgula
 11. Visători cu plumb în ochi
 12. Ce ne unește ne și desparte
 13. Deja străină
 14. Nepoata lui Gagarin
 15. Singurătate
 16. Închisoarea albă
 17. Femeia nordică
 18. Văduva
 19. Flori de mai
 20. Orașul 511

Bis:

 1. Drumuri de noroi
 2. Aruncă-mi
 3. Columb
Concert Alternosfera la Arenele Romane pe 25 mai

Concert Alternosfera la Arenele Romane pe 25 mai

Vezi galeria de poze de la concertul Alternosfera susținut la Arenele Romane

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Alternosfera prezintă o nouă serie de concerte - Theatroll - PROGRAM

Alternosfera lansează proiectul Theatroll - o serie de concerte în cele mai frumoase săli de spectacol din România și Republica Moldova. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Alternosfera
Alternosfera │ FOTO: PR

Primele șase evenimente THEATROLL CORBUL TROIAN vor avea loc în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu și Brașov, după cum urmează:

"THEATROLL a pornit din dorința de a le oferi prietenilor noștri, fanii muzicii Alternosfera, o serie de concerte în care cele mai iubite piese ale noastre să fie reinterpretate și cântate pe scenă, alături de orchestră.

Pentru THEATROLL vom schimba scena de club și de festival cu o scenă de teatru, unde luminile, decorul și costumele ne vor ajuta să construim, alături de publicul nostru, un nou univers. Acela al CORBULUI TROIAN. Deși CORBUL TROIAN are aceeași mecanică precum omologul lui legendar, adică infiltrarea, corbul troian este, pentru THEATROLL, cu adevărat un cadou, nicidecum o capcană; CORBUL TROIAN este cadoul nostru pentru fanii Alternosfera; un eveniment pentru care am lucrat în timpul pandemiei, atunci când toate scenele, fie ele de muzică sau de teatru, au fost închise", a declarat trupa Alternosfera.

Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un "etalon" pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând până în prezent șase albume și un EP, printre cele mai cunoscute hituri numărându-se Orașul 511, Wamintirile, Ploile nu vin, Închisoarea albă, Două Eve, Mută, Haosoleum, Lucis, Epizodia.

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar trei membri din formula iniţială: Marcel, Marin şi Dumitru. În primii ani, formaţia și-a căutat tematica şi stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experienţă si înregistrează primele demo-uri.

Primul album, "Oraşul 511" a fost lansat în mai 2005. Materialul include piesa "Wamintirile", single ce a cucerit posturile de radio și televiziune din România. Doi ani mai târziu, Alternosfera a lansat "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică". În 2008, a urmat EP-ul "Flori din groapa Marianelor".

Albumul "Virgula", lansat in 2012, reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formaţiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri. Al doilea album ce face parte din tripticul ePIsodia este "Epizodia", lansat în 2013. În octombrie 2015, trupa a lansat la Arenele Romane un nou album - "Haosoleum", care închide astfel tripticul ePIsodia.

"Arhitectul din Babel" este cel de-al șaselea album al trupei. A fost lansat în 2019 printr-un show de proporții la Arenele Romane și cuprinde piesele "Lucis", "Fântânile" sau "Amanet".

Citește în continuare

Concerte & turnee

Alternosfera, The Mono Jacks, Vița de Vie și mulți alții cântă la Danube Rock Sounds 2022

Ajuns deja o tradiție pentru iubitorii de muzică din Galați, Danube Rock Sounds revine pe plaja Dunărea. Unele dintre cele mai iubite trupe de rock vor urca pe scena festivalului. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

The Mono Jacks / Vița de Vie
The Mono Jacks / Vița de Vie │ FOTO: InfoMusic

Între 16 și 18 septembrie, pe Plaja Dunărea din Galați, va avea loc festivalul Danube Rock Sounds, ajuns la a opta ediție. În cele trei zile de festival, publicul din Galați îi va putea asculta live pe: Alternosfera, The Mono Jacks, Vița de Vie, Trooper, Robin and the Backstabbers, Omul cu Șobolani, Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase, Domino, Implant pentru Refuz, Mihail, The Schnitzels, Dimitri’s Bats, Pinholes, Dl. Goe, Hvnds, Melting Dice.

Acces Danube Rock Sounds 2022:

Concertele vor începe zilnic de la ora 18:30, iar accesul publicului se va face începând cu ora 17:30.

Program Danube Rock Sounds 2022

Vineri, 16 septembrie

 • Melting Dice
 • Pinholes
 • Mihail
 • Omul cu șobolani
 • Vița de Vie

Sâmbătă, 17 septembrie

 • Hvnds
 • Dimitri’s Bats
 • Implant pentru Refuz
 • Robin and the Backstabbers
 • The Mono Jacks
 • Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase

Duminică, 18 septembrie

 • Dl Goe
 • The Schnitzels
 • Domino
 • Trooper
 • Alternosfera

Bilete Danube Rock Sounds 2022:

Abonamentele și biletele pentru festival se pot achiziționa online, la prețuri cuprinse între 230 de lei și 99 de lei. Elevii și studenții își pot cumpăra abonamente cu reducere, valabile exclusiv cu un act doveditor la intrarea în festival, la prețul de 190 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concert Alternosfera la Romexpo în iulie 2022: află programul și regulile de acces

Pe 9 iulie 2022, Alternosfera va susține un concert în aer liber la Romexpo. În deschidere va cânta trupa Domino din Sibiu. Găsești în articol detalii despre program, reguli de acces și alte informații utile.

Publicat

pe

Alternosfera
Alternosfera │ FOTO: PR

Concertul are loc în Parcarea C de la Romexpo. Accesul se va face prin Intrarea C, din Bulevardul Expoziției, începând cu ora 18:30, iar concertele încep de la ora 19:45. După deschiderea porților puteți sosi la orice ora doriți pentru a vedea trupele favorite. Evenimentul are loc in aer liber.

Programul concertului Alternosfera de la Romexpo:

 • Open Doors - 18:30
 • Domino - 19:45 - 20:30
 • Alternosfera - 21:00 - 23:00

*Guest list-ul este valabil 90 de minute de la deschiderea porților.

Reguli de acces la concertul Alternosfera de la Romexpo:

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (va rugam in caz ca se anunta ploaie sa veniti cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

*Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.

*La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

*Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

*La Romexpo va fi prezent un medic care poate oferi Primul Ajutor în caz de nevoie.

Accesul copiilor:

 • Copiii sub 7 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
 • Accesul minorilor sub 14 ani se face doar pe bază de bilet si doar dacă aceștia sunt însoțiți de către un adult posesor de bilet valid.
 • Organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor fără căști de protecție. Zgomotul foarte puternic poate dăuna auzului celor mici.

Categorii de bilete și brățări:

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Toți posesorii de bilete la categoriile VIP, A și B vor primi la acces brățări speciale, ce le permit accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact ața cum au fost puse, pe toata durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la Categoria C nu vor primi brățara la acces.

 • Categoria VIP - aproape de scenă, pe platformă la înălțime, cu locuri la canapele și bar separat
 • Categoria A - în picioare, în fața scenei; posesorii de biletele la categoria A au voie și în categoriile B și C, dar nu au voie la Categoria VIP
 • Categoria B - în picioare în spatele categoriei A. Posesorii de bilete la categoria B nu au voie să intre la categoria VIP și categoria A, dar au voie la categoria C.
 • Categoria C - în picioare în spatele categoriei B. Posesorii de bilete la categoria C nu voie să intre la nicio altă categorie.

Bilete concert Alternosfera la Romexpo:

Prețul biletelor variază între 199 și 99 lei în funcție de categorie și de perioada de achiziționare. Pentru mai multe detalii, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending