Urmărește-ne în Social Media

rock

Alternosfera ne-a condus în Haosoleum

În seara de 9 octombrie 2015, am intrat în Haosoleum la Arenele Romane alături de Alternosfera, care a lansat un nou album. Publicul a fost pregătit în deschidere de trupele Harlequin_Jack (București), Toy Machines (Suceava) și Red IceCream (Chișinău).

Publicat

pe

Concert Alternosfera pentru lansarea discului Haosoleum
Concert Alternosfera pentru lansarea discului Haosoleum │ FOTO: Florin Matincă

Vizita în Haosoleum a început cu ajutorul celor de la Harlequin Jack. Trupa bucureșteană a deschis concertul pe ritmuri de electro și alternative, care au captat imediat atenția celor prezenți. Mi-a plăcut să-i ascult live din nou. Sunt într-adevăr o trupă mai diferită față de cei din breasla lor, dar poate că asta îi face și mai speciali. Pachetul a fost complet și când spun asta, mă refer la muzica bună, eleganță, energia emanată pe scenă și vocea puternică pe care vocalistul, Narcis, a demonstrat încă o dată că o deține și că o controlează foarte bine. Printre melodiile cântate au fost „Vitamins”, „Cyborg”, dar și cea mai nouă, „Royal Flush”.

Harlequin_Jack în deschiderea concertului Alternosfera

Harlequin_Jack în deschiderea concertului Alternosfera

Următoarea trupă care a urcat pe scena de la Arenele Romane pentru a încălzi publicul au fost băieții de la Toy Machines, o trupă, după cum a descris-o și vocalistul, provincială, dar care a fost primită cu multă căldură. Și de această dată am avut parte de mult alternative cu niște cântece a căror versuri m-au făcut să-i ascult cu multă atenție și, a doua zi, să-i caut și să-i mai ascult. Au avut un vibe bun, echilibrat și au fost pe placul audienției și nu spun asta doar pentru că mi-au plăcut, ci și datorită a ceea ce am văzut: oameni care cântau și îi ascultau cu mare interes. Să sperăm că îi vom mai vedea pe scena bucureșteană.

Toy Machines în deschiderea concertului Alternosfera

Toy Machines în deschiderea concertului Alternosfera │ FOTO: Florin Matincă

Red IceCream au fost cei care au continuat programul și sincer, nu cred că am mai văzut atât de multă energie pe o scenă de la Green Day încoace. Moldovenii au făcut ca publicul să sară aproape la fiecare melodie. Solistul, Alex, a fost „antrenorul” special care i-a condus pe cei de față pe ritmuri de post-punk, indie și rock'n'roll într-un mod inedit. Când el sărea pe scenă, publicul îl urma, iar când el cânta și ceilalți îl acompaniau. A fost ca un joc și parcă trupa și publicul deveniseră o singură entitate, lucru nu foarte ușor de realizat.

Red IceCream în deschiderea concertului Alternosfera pe 9 octombrie 2015

Red IceCream în deschiderea concertului Alternosfera pe 9 octombrie 2015 │ FOTO: Florin Matincă

Într-un final și cei de la Red IceCream s-au retras de pe scenă pentru a face loc trupei importante a serii, Alternosfera. Am așteptat cu sufletul la gură și în acel moment nici frigul nu mai exista. Totul se oprise în loc pentru ei. Începutul a fost probabil cel mai bun pe care l-au avut până acum cu „Drumul tristeților” I și II, ambele extrase de pe noul album. Seara a fost o combinație de melodii vechi, deja binecunoscute și cele noi, foarte reușite și receptate mai mult decât bine de public. Arenele au fost pline de oameni la o simplă chemare a Alternosferei.

Marcel Bostan în concertul Alternosfera de pe 9 octombrie 2015

Marcel Bostan în concertul Alternosfera de pe 9 octombrie 2015 │ FOTO: Florin Matincă

„Din păcate” și „Cad fulgi” se numără printre melodiile de pe noul album, melodii care au fost lansate cu ceva timp înainte de concertul de lansare. Fanii le fredonau deja de la primele versuri auzite. Printre cele vechi au fost nelipsitele „Waminitirile”, „Ploile nu vin”, „Singurătate”, „Femeia nordică”, „Închisoare albă”, „511” și, preferata mea și din cauza căreia am început să-i ascult, „Flori de mai”. Concertul nu s-a putut termina fără un bis pe cinste, constituit din „Visători cu plumb în ochi” și „Aruncă-mi”. A fost un concert de la care nu se putea lipsi. Băieții au dat ce au avut mai bun din ei. Și Marcel, solistul,  a mărturisit că a avut emoții, mai ales pentru melodiile cântate pentru prima dată. Emoțiile au fost, însă, constructive, iar asta nu doar că s-a văzut, ci s-a și ascultat. Alternosfera ne-a chemat în Haoloseum și am venit!

 • Concert Alternosfera pentru lansarea discului Haosoleum

 • Concert Alternosfera pentru lansarea discului Haosoleum

 • Concert Alternosfera pentru lansarea discului Haosoleum

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Alternosfera prezintă o nouă serie de concerte - Theatroll - PROGRAM

Alternosfera lansează proiectul Theatroll - o serie de concerte în cele mai frumoase săli de spectacol din România și Republica Moldova. Te invităm să afli mai multe detalii.

Publicat

pe

Alternosfera
Alternosfera │ FOTO: PR

Primele șase evenimente THEATROLL CORBUL TROIAN vor avea loc în București, Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu și Brașov, după cum urmează:

"THEATROLL a pornit din dorința de a le oferi prietenilor noștri, fanii muzicii Alternosfera, o serie de concerte în care cele mai iubite piese ale noastre să fie reinterpretate și cântate pe scenă, alături de orchestră.

Pentru THEATROLL vom schimba scena de club și de festival cu o scenă de teatru, unde luminile, decorul și costumele ne vor ajuta să construim, alături de publicul nostru, un nou univers. Acela al CORBULUI TROIAN. Deși CORBUL TROIAN are aceeași mecanică precum omologul lui legendar, adică infiltrarea, corbul troian este, pentru THEATROLL, cu adevărat un cadou, nicidecum o capcană; CORBUL TROIAN este cadoul nostru pentru fanii Alternosfera; un eveniment pentru care am lucrat în timpul pandemiei, atunci când toate scenele, fie ele de muzică sau de teatru, au fost închise", a declarat trupa Alternosfera.

Prestaţia artistică, show-urile mereu explozive, energia debordantă şi numărul extrem de mare de fani prezenţi la concerte au făcut ca Alternosfera să devină un "etalon" pentru zona de rock şi alternative de la noi din ţară. De-a lungul timpului, trupa a susţinut sute de concerte în România şi Republica Moldova, lansând până în prezent șase albume și un EP, printre cele mai cunoscute hituri numărându-se Orașul 511, Wamintirile, Ploile nu vin, Închisoarea albă, Două Eve, Mută, Haosoleum, Lucis, Epizodia.

Alternosfera a fost fondată în 1998. Pe parcursul anilor, formaţia şi-a schimbat componenţa, având în prezent doar trei membri din formula iniţială: Marcel, Marin şi Dumitru. În primii ani, formaţia și-a căutat tematica şi stilul, experimentează cu diverse instrumente, acumulează experienţă si înregistrează primele demo-uri.

Primul album, "Oraşul 511" a fost lansat în mai 2005. Materialul include piesa "Wamintirile", single ce a cucerit posturile de radio și televiziune din România. Doi ani mai târziu, Alternosfera a lansat "Visători cu plumb în ochi sau ultima scrisoare pentru femeia nordică". În 2008, a urmat EP-ul "Flori din groapa Marianelor".

Albumul "Virgula", lansat in 2012, reprezintă prima parte dintr-un triptic conceptual al formaţiei Alternosfera, numit ePIsodia, ce cuprinde 3 CD-uri. Al doilea album ce face parte din tripticul ePIsodia este "Epizodia", lansat în 2013. În octombrie 2015, trupa a lansat la Arenele Romane un nou album - "Haosoleum", care închide astfel tripticul ePIsodia.

"Arhitectul din Babel" este cel de-al șaselea album al trupei. A fost lansat în 2019 printr-un show de proporții la Arenele Romane și cuprinde piesele "Lucis", "Fântânile" sau "Amanet".

Citește în continuare

Concerte & turnee

Alternosfera, The Mono Jacks, Vița de Vie și mulți alții cântă la Danube Rock Sounds 2022

Ajuns deja o tradiție pentru iubitorii de muzică din Galați, Danube Rock Sounds revine pe plaja Dunărea. Unele dintre cele mai iubite trupe de rock vor urca pe scena festivalului. Găsești mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

The Mono Jacks / Vița de Vie
The Mono Jacks / Vița de Vie │ FOTO: InfoMusic

Între 16 și 18 septembrie, pe Plaja Dunărea din Galați, va avea loc festivalul Danube Rock Sounds, ajuns la a opta ediție. În cele trei zile de festival, publicul din Galați îi va putea asculta live pe: Alternosfera, The Mono Jacks, Vița de Vie, Trooper, Robin and the Backstabbers, Omul cu Șobolani, Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase, Domino, Implant pentru Refuz, Mihail, The Schnitzels, Dimitri’s Bats, Pinholes, Dl. Goe, Hvnds, Melting Dice.

Acces Danube Rock Sounds 2022:

Concertele vor începe zilnic de la ora 18:30, iar accesul publicului se va face începând cu ora 17:30.

Program Danube Rock Sounds 2022

Vineri, 16 septembrie

 • Melting Dice
 • Pinholes
 • Mihail
 • Omul cu șobolani
 • Vița de Vie

Sâmbătă, 17 septembrie

 • Hvnds
 • Dimitri’s Bats
 • Implant pentru Refuz
 • Robin and the Backstabbers
 • The Mono Jacks
 • Bogdan Simion și Lăutarii de Mătase

Duminică, 18 septembrie

 • Dl Goe
 • The Schnitzels
 • Domino
 • Trooper
 • Alternosfera

Bilete Danube Rock Sounds 2022:

Abonamentele și biletele pentru festival se pot achiziționa online, la prețuri cuprinse între 230 de lei și 99 de lei. Elevii și studenții își pot cumpăra abonamente cu reducere, valabile exclusiv cu un act doveditor la intrarea în festival, la prețul de 190 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concert Alternosfera la Romexpo în iulie 2022: află programul și regulile de acces

Pe 9 iulie 2022, Alternosfera va susține un concert în aer liber la Romexpo. În deschidere va cânta trupa Domino din Sibiu. Găsești în articol detalii despre program, reguli de acces și alte informații utile.

Publicat

pe

Alternosfera
Alternosfera │ FOTO: PR

Concertul are loc în Parcarea C de la Romexpo. Accesul se va face prin Intrarea C, din Bulevardul Expoziției, începând cu ora 18:30, iar concertele încep de la ora 19:45. După deschiderea porților puteți sosi la orice ora doriți pentru a vedea trupele favorite. Evenimentul are loc in aer liber.

Programul concertului Alternosfera de la Romexpo:

 • Open Doors - 18:30
 • Domino - 19:45 - 20:30
 • Alternosfera - 21:00 - 23:00

*Guest list-ul este valabil 90 de minute de la deschiderea porților.

Reguli de acces la concertul Alternosfera de la Romexpo:

Este interzis accesul cu:

 • sticle, conserve;
 • mâncare sau băuturi de orice fel;
 • artificii, arme, obiecte periculoase;
 • obiecte cu laser (ex. pointere, brichete cu laser);
 • umbrele (va rugam in caz ca se anunta ploaie sa veniti cu pelerine);
 • aparate foto/video profesionale sau semi-profesionale (cu obiectiv detasabil);
 • aparate de înregistrare audio-video profesionale sau semi-profesionale;
 • animale de companie;
 • persoanele cu probleme de ordin medical trebuie să aibă asupra lor dovezi clare pentru a putea intra la concert cu medicamentele necesare.

*Organizatorii NU vor stoca și NU vor păzi obiectelor prezentate în lista de mai sus pe durata evenimentului.

*La intrarea în perimetrul evenimentului, toți participanții vor fi percheziționați de către agenții de securitate.

*Organizatorii informează publicul participant că spectacolele includ lumini puternice ce pot afecta persoanele epileptice.

*La Romexpo va fi prezent un medic care poate oferi Primul Ajutor în caz de nevoie.

Accesul copiilor:

 • Copiii sub 7 ani au acces gratuit însoțiți de un adult posesor de bilet valabil.
 • Accesul minorilor sub 14 ani se face doar pe bază de bilet si doar dacă aceștia sunt însoțiți de către un adult posesor de bilet valid.
 • Organizatorii nu recomandă prezența la concert a copiilor fără căști de protecție. Zgomotul foarte puternic poate dăuna auzului celor mici.

Categorii de bilete și brățări:

Accesul în spațiul de eveniment va fi permis unei singure persoane pe baza biletului valid, o singură dată. Biletul în baza căruia se va face accesul va trebui păstrat pe toată durata concertului.

Părăsirea perimetrului de concert, după validarea biletului de acces, va fi strict interzisă. Persoanele care doresc să părăsească zona de eveniment o pot face, dar la ieșire brățara le va fi ruptă și dacă doresc să intre din nou, vor trebui să-și cumpere alte bilete.

Toți posesorii de bilete la categoriile VIP, A și B vor primi la acces brățări speciale, ce le permit accesul în zona în care au bilete. Brățările trebuie păstrate la mână, exact ața cum au fost puse, pe toata durata concertului. Brățările nu sunt transmisibile și nu trebuie deteriorate pe întreaga perioadă a evenimentului. Posesorii de bilete la Categoria C nu vor primi brățara la acces.

 • Categoria VIP - aproape de scenă, pe platformă la înălțime, cu locuri la canapele și bar separat
 • Categoria A - în picioare, în fața scenei; posesorii de biletele la categoria A au voie și în categoriile B și C, dar nu au voie la Categoria VIP
 • Categoria B - în picioare în spatele categoriei A. Posesorii de bilete la categoria B nu au voie să intre la categoria VIP și categoria A, dar au voie la categoria C.
 • Categoria C - în picioare în spatele categoriei B. Posesorii de bilete la categoria C nu voie să intre la nicio altă categorie.

Bilete concert Alternosfera la Romexpo:

Prețul biletelor variază între 199 și 99 lei în funcție de categorie și de perioada de achiziționare. Pentru mai multe detalii, consultă agenda InfoMusic.

Citește în continuare

Trending