Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

AB4, Coma și OCS - The Big 3 în Silver Church

Publicat

pe

Prima oară când am auzit de titulatura „The Big 3: OCS, Coma, AB4” am luat în râs asocierea cu „The Big Four: Metallica, Megadeth Anthrax și Slayer” titanii rock-ului internațional care au cântat a doua zi de Sonisphere acum doi ani.

Pe meleagurile noastre, totuși, Coma, OCS și AB4 sunt într-adevăr nume importante ale rock-ului alternativ românesc, apărând pe scenă încă de pe vremea Atomic TV. Ne-au demonstrat că își merită pe deplin titlul oferind un spectacol cum demult nu am mai văzut în București.

Click pentru galeria foto de la The Big 3: OCS, Coma, AB4 din Silver Church.

Public numeros în The Silver Church la The Big 3, cu AB4, Coma și OCS

Public numeros în The Silver Church la The Big 3, cu AB4, Coma și OCS

Seara a început destul de târziu în The Silver Church. Hefe promisese să se ocupe de warm-up și și-a făcut apariția pe scenă după o oră și jumătate de la deschiderea porților. Clubul era deja plin.

La ora 22:00 au urcat pe scenă AB4. Publicul destul de sceptic, nemaivăzând de mult trupa susținând un concert live a fost destul de rapid captat în energia transmisă de Doru. Am dansat cu plăcere pe „Hol”, „Never been a liar”, „Preferences”, piese din perioada de glorie AB4 care pot să ne facă cât de puțin nostalgici.

Trupa AB4 în The Silver Church la The Big 3, alături de Coma și OCS

Trupa AB4 în The Silver Church la The Big 3, alături de Coma și OCS

În final, trupa s-a întors pentru bis, aducând publicului o mare supriză. Barac, fost membru al trupei Verdikt li s-a alăturat pe scenă pentru a interpreta alături de ei Nu-ți fă griji”. Brusc ne-am simțit transpuși în anul 2001 și ne-a plăcut nespus de mult.

Barac, ex- Verdikt, în concert alături de AB4 la The Big 3 în The Silver Church

Barac, ex- Verdikt, în concert alături de AB4 la The Big 3 în The Silver Church

Următorii pe scenă au fost Coma care au vărsat cazanul de energie peste public. Trupa nu se dezminte și rămâne o forță pe scenă, îmbinând perfect vocile și personalitățile muzicale atât de diferite ale lui Cătălin și Dan, împreună cu instrumentalul consistent și balansat, asigurat de DJ Hefe, Piticu, Sorin și Sheriffu.

COMA în concertul The Big 3 din The Silver Church, alături de AB4 și OCS

Trupa Coma în concertul The Big 3 din The Silver Church, alături de AB4 și OCS

Concertul Coma a cuprins și un set acustic la mijloc, publicul a fost purtat cu ochii închiși pe acordurile pieselor „Semn”, „Culori” și „Morphine”.

Am ascultat și ultimul single, „Semn”, dar și piese de pe Nerostitele și Somn - „În mine în șoaptă”, „Daddy”, „Coboară-mă în rai” și multe altele. Spre finalul concertului, toată sala s-a lasat în jos la îndemnul lui Dan Costea, pentru a exploda apoi, sărind pe refernul piesei „Stai”.

Dan Costea (COMA) în The Silver Church - The Big 3

Dan Costea (Coma) în The Silver Church - The Big 3

Coma și-au încheiat cântarea cu un moment special - Cătălin și Sorin au interpretat într-un mod foarte intim probabil cea mai îndrăgită baladă a lor - „Cântă-mi povestea” - spre entuziasmul publicului, care abia mai răsufla după toată agitația de mai devreme.

Cătălin Chelemen (Coma) în The Silver Church - The Big 3

Cătălin Chelemen (Coma) în The Silver Church - The Big 3

Miezul nopții a marcat intrarea în scenă a celor de la Omul cu Șobolani. E greu de descris în cuvinte ce a urmat. Dan părea oarecum retras în primele câteva minute, dar publicul a cântat și a dansat alături de băieți și pe piese vechi și pe piese noi, încât până la piesa „Cine e de vină” ochelarii și bluza solistului au dispărut și am avut parte de spectacolul la care ne așteptam. Am ascultat „Razna”, „Moksha”, „Copilul rebel” și multe alte piese. În timpul melodiei „Două beri goale”, un fan din primele rânduri a recepționat mesajul și i-a oferit lui Dan Amariei berea lui.

Dan Amariei (OCS) în concert în The Silver Church - The Big 3

Dan Amariei (OCS) în concert în The Silver Church - The Big 3

Ne-am simțit mai tineri, mai veseli, mai ca pe plaja din Vama Veche în verile bune ale Stufstock-ului. Silver Church parcă nu a fost niciodată atât de plin ca acum și pe bună dreptate. Trei mari trupe românești cu care am crescut au urcat pe aceeași scenă și ne-au oferit un show de neuitat.

Sperăm să mai vedem proiecte de genul acesta în București tot mai des. Poate cu unele trupe tinere sub tutela „celor bătrâni”, am trece peste impasul în care ne aflăm, în care muzica românească de calitate este uitată în underground.

Click pentru galeria foto de la The Big 3: OCS, Coma, AB4 din Silver Church.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Omul cu Șobolani deschide seria de concerte Showroom Original x Expirat

Pe 5 martie, trupa Omul cu Șobolani va inaugura seria de concerte online Showroom Original, filmate la Expirat. Evenimentul va putea fi urmărit pe platforma Overground Showroom.

Publicat

pe

Omul cu Șobolani - OCS la BESTFEST 2013 pe 5 iulie

Overground Music readuce pe scenă unele dintre cele mai cunoscute trupe de alternativ pentru o serie de concerte filmate și găzduite de Expirat. O dată la două săptămâni, vinerea, de la ora 20:00, pe Overground Showroom, "Netflixul de concerte", va avea loc premiera unui nou concert din seria Showroom Original x Expirat. Omul cu șobolani deschide această serie, concertul trupei fiind programat pentru vineri, 5 martie, de la ora 20:00. 

Bilete pentru concertul OCS din seria Showroom Original x Expirat

Biletele la premiera online de pe 5 martie a concertului OCS – Showroom Original x Expirat se găsesc online la prețul de 29 de lei și oferă acces timp de o lună la concertul înregistrat. După achiziția biletelor, cumpărătorii vor primi un email din partea Overground Showroom cu username-ul și parola contului lor în care vor putea urmări premiera concertului OCS – Showroom Original x Expirat pe data de 5 martie de la ora 20:00.

Concertul va fi de asemenea disponibil pentru toți abonații Overground Showroom care au optat pentru un plan tarifar recurent – lunar, trimestrial sau anual.

TRAILER | OCS: Showroom Original x Expirat 2021

OCS, prescurtarea de la Omul cu șobolani – inspirat din titlul cărții lui Freud – este numele trupei formate din Dan Amariei (vocal), Nicolae Aramă (chitară), Mihnea Dobrotă (tobe) și Radu Caragea (bas), care a luat naștere în Constanța (România), în urmă cu douăzeci și doi de ani. De atunci, aceștia au ajuns departe: au cucerit scena alternativă românească, au lansat opt albume, au filmat câteva zeci de videoclipuri, au susținut sute de concerte și sunt la a treia generație de fani. În 2019, Omul cu șobolani au lansat cel mai recent album de studio – "Fabrica de păpuși" – un album actual și energic, și o reconectare la mesajul social din primii ani ai trupei.

Din seria Showroom Original x Expirat urmează să aibă premiera pe Overground Showroom concerte cu Kumm, Eyedrops, Lucia & Muse Quartet, Pinholes, Fluturi pe Asfalt, Domino, The Kryptonite Sparks, Dimitri's Bats și alții.

OVERGROUND SHOWROOM este o bibliotecă video on demand dedicată concertelor, ce propune un serviciu similar altor platforme de streaming video. Catalogul conține concerte live ale artiștilor din România, filmate full HD și cu sunet de înaltă calitate. Concertele sunt disponibile pentru streaming 24/7, iar veniturile generate de platformă vor fi direcționate către artiști.

Citește în continuare

Trending

CLOSE
CLOSE