Urmărește-ne în Social Media

Toate stirile

A doua zi de B'Estfest cu Milow, Royksopp, Selah Sue, Mala Vita şi Last Hope

Milow, Royksopp, Selah Sue, Obituary, Booka Shade şi Last Hope în a doua zi de Bestfest 2012. Vezi recenzia şi galeria fotografii din cadrul evenimentului.

Publicat

pe

Royksopp la Bestfest 2012
Royksopp la Bestfest 2012 │ FOTO: www.infomusic.ro

A doua zi de B'Estfest a atras un număr de 19.000 de petrecăreţi, potrivit datelor comunicate de organizatori. Dacă în prima zi, fanii au asistat la concertele incendiare oferite de Garbage, Kreator, Moonspell, The Qemists, BUG Mafia, Paraziţii şi mulţi alţii, sâmbătă, 7 iulie, maeştrii de ceremonie au fost Milow, Royksopp, Selah Sue, Obituary, Booka Shade şi Last Hope.

Publicul B'Estfest în cea de-a doua zi de festival (foto Alex Bărbulescu)

Publicul B'Estfest în cea de-a doua zi de festival (foto Alex Bărbulescu)

Galerie foto: Vezi cum s-a distrat publicul la B'Estfest pe lângă muzică

Atmosfera a fost încălzită de trupele românești Blue Nipple Boy, Electric Fence, Antract, Vița de Vie, Goodbye to Gravity, Antarctica și Hot Casandra.

Electric Fence la B'Estfest 2012 (foto Alex Chelba)Blue Nipple Boy la B'Estfest 2012 (foto Alex Barbulescu)

Vița de Vie a continuat seria provocărilor acustice cu proba de festival. Fanii VdV s-au strâns în fața scenei Ciuc puțin după ora 19.00 arătându-se destul de vocali. Ei au beneficiat inclusiv de un bis aparte.

Adrian Despot / Vița de vie la B'Estfest 2012

Adrian Despot / Vița de vie la B'Estfest 2012

Mai multe fotografii cu Vița de Vie la B'Estfest 2012

Mala Vita a dat startul la petrecere

Mala Vita, adică ritmuri de pop energic cu influențe de punk balcanic, hip-hop, rock, latino, soul și ska, a demarat petrecerea în jurul orei 20.00. Deși publicul nu s-a înghesuit prea tare în față, s-a distrat foarte bine pe acordurile celor șase muzicieni de nationalități diferite.

Mala Vita la B'Estfest 2012

Mala Vita la B'Estfest 2012

Mai multe fotografii cu Mala Vita la B'Estfest 2012

Petrecerea a început cu energica Sljivovica și a continuat în acelaşi ritm pentru aproape o oră fără încetare. Au urmat God is a gipsy, Don't leave me lonely, Follow me, Ubriacatevi, Bela ciao şi El Camino, gustate din plin de public. Puțin înainte de finalul concertului, Mickael Franci, solistul trupei a mulţumit mulțimii pentru primire "Bună seara București. Ne face plăcere să fim în această seară aici lângă voi, suntem a treia oară în orașul vostru, de fapt iubim orașul acesta, este preferatul nostru" şi a încheiat show-ul cu Balkanize, una dintre cele mai apreciate piese din repertoriul trupei.

Selah Sue şi vibraţiile nebune

După apusul soarelui, scena Ciuc a vibrat pe muzica lui Selah Sue, belgianca ce ne-a amintit de regretata Amy Winehouse. O fată simpatică, de numai de 23 de ani, îmbrăcată în negru, cu o coafură aproape celebră (părul prins, foarte tapat, umflat şi răvăşit) a reuşit să impresioneze publicul român cu acordurile sale de soul şi reggae. "Bună sera, Bucharest!", a strigat cum a intrat pe scenă şi s-a declarat foarte entuziasmată că este pentru prima dată în România. Publicul a răspuns promt cu inimioare din degete şi declaraţii de genul I love you, în mod repetat.

Selah Sue la B'Estfest 2012

Selah Sue la B'Estfest 2012

Mai multe fotografii cu Selah Sue la B'Estfest 2012

Selah şi-a întrebat fanii ce vor să audă şi ei au spus într-un glas: Crazy Vibes şi Raggamuffin. Pe langă cele două melodii, setlist-ul a mai numărat This World, Fyah Fyah, Break, despre care solista a mărturisit că este o piesă foarte personală şi aproape de inima ei, Fade Away, o piesă nouă, cântată de trei ori înainte de Bucureşti şi evident Crazy Sufferin Style, cea care a şi încheiat concertul. Pe final, Selah a mulţumit pentru reacţiile foarte pozitive primite şi a mărturisit că speră să revină cât de curând pe o scenă românească.

Milow a revărsat romantism peste public

Milow împreună cu trupa sa au urcat pe scena Coca Cola după ora 22.30 şi au cufundat fanii într-o atmosferă romantică. Belgianul şi-a deschis concertul cu piesa Canada, iar pe parcursul orei petrecute în faţa publicului român, a delectat cu melodiile ce l-au făcut cunoscut şi apreciat în întreaga lume. Am auzit Little In The Middle, Where My Head Used To Be, sau Never Gonna Stop.

Milow, live la Bestfest 2012

Milow, live la Bestfest 2012

Mai multe fotografii cu Milow la B'Estfest 2012

Foarte comunicativ, belgianul s-a dresat publicului pe tot parcursul concertului "Bună seara! Vreau să-mi cer scuze pentru că mi-a luat atât de mult timp să ajung în România. Îmi pare bine că am reuşit să ajung aici şi îmi pare bine să vă văd." La jumătatea spectacolului, publicul a fost încântat cu super hit-ul Ayo Technology, coverul după piesa lui 50 Cent. Momentul a fost marcat cu entuziasm, agitaţie, fredonarea refrenului la unison şi mâini ridicate în aer. Pe final au răsunat You Don’t Know şi You And Me, iar reacţia publicului a fost pe măsura celebrităţii pieselor.

Valuri de energie psihedelică alături de Röyksopp

Miezul nopţii a aparţinut duoului norvegian de muzică electronică, Röyksopp, headliner de necontestat a celei de-a doua zi de B’Estfest. Svein Berge şi Torbjørn Brundtland au păşit pe scenă purtând costume extravagante într-un spectacol de jocuri de lumini şi sunete ce a stârnit agitaţia publicului nerăbdător. Forţă, energie, lumină, sunete puternice şi o muzică ce a purtat mulţimea într-o atmosferă psihedelică, aşa poate fi decris pe scurt show-ul de pe scena Ciuc. Oriunde te-ai fi uitat, marea de oameni încântaţi se manifesta cum ştia mai bine, cânta, dansa, ţipa, ridica mâinile în aer. Sincer, nu mă aşteptam ca nordicii să aibă atâţia admiratori în rândul românilor.

Royksopp la Bestfest 2012

Royksopp la Bestfest 2012 │ FOTO: www.infomusic.ro

Mai multe fotografii cu Royksopp la B'Estfest 2012

În primul concert în România, Röyksopp a adus artileria grea, şi anume melodiile cu care a concertat live peste tot în Europa. Alături de solista Karin Dreijer Andersson, de la The Knife, cei doi au trecut prin Remind Me, Forever, Don’t go, This must be it şi au culminat cu succesul internaţional What else is there? făcând ca show-ul din B'Estfest Park să fie unul complet.

Last Hope a dat cu mesaje în stânga şi-n dreapta la B'Estfest

Hardcore cu aromă de Sofia a fost în meniul celei de-a doua zile de la B'Estfest. Trupa bulgărească Last Hope a avut ca fel principal noul album pe care l-a lansat în urmă cu doar câteva luni, More Than Ever, motiv pentru care Alex (voce), Radi (bas), Naso (chitară) şi Kosio (tobe) au ţinut să împărtăşească această bucurie.

Last Hope (foto: Alex Bărbulescu)

Last Hope (foto: Alex Bărbulescu) │ FOTO: Alex Bărbulescu

Stand up and fight, never give up sau That's no justice, that's no freedom, that's no peace, fuck police au fost  doar câteva dintre mesajele pe care cei din trupă le-au aruncat în microfon, cu trimitere directă către publicul din faţa scenei care a prins, precum un burete, versurile piesei ce se regăseşte în albumul Sofia Hardcore (2002): not a criminal, not a thief/not a dealer, not a junkie freak/ there is no crime that i commit/so who the fuck are you to talk me like this/i hate oppression and i hate police/a badge and uniform - for me don't mean a shit/i hate these bastards - low life pigs/fuck their methods, fuck police

Last Hope (foto: Alex Bărbulescu)

Last Hope (foto: Alex Bărbulescu) │ FOTO: Alex Bărbulescu

În cazul în care nu eşti un amator al genului, degeaba vei citi că s-au cântat, printre altele, piesele Someone Else, ce va avea cât mai curând şi un videoclip (mai exact peste vreo două săptămâni), Another State of Mind, In Your Face, melodii din perioada de început a bandului, adică 1994, când bulgarii abia făceau cunoştinţă cu publicul şi-şi dezmorţeau coardele vocale cu albumul One for One sau mai noi, de prin 2007 sau vreo două alături de vocalistul de la Vendetta (aici fii atent, că vorbim despre trupa de hardcore din Bulgaria, nu de cea trash-metal din Germania).

Se făcuse deja duminică, iar scena Jagermeister a fost cuprinsă de death-metal pur. Obituary a strâns rockerii pentru o demonstrație în forță.

Obituary la B'Estfest 2012 (foto: Alex Bărbulescu)

Obituary la B'Estfest 2012 (foto: Alex Bărbulescu) │ FOTO: Alex Bărbulescu

Petreceri electro până în zori

Petrecerile celei de-a doua zile de festival au continuat până în zori, cu Bass Turbat și Selectro în Freedom Dance Arena și cu DJ-ii de la Silent Party, pe scena Romania Future Heroes.

2 comentarii

Trending