Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot

11 ani, 45 de concerte, 220000 de spectatori, același Ștefan Bănică - FOTO

Crăciunul alături de Ștefan Bănică a devenit o tradiție fără de care sărbătorile de iarnă nu ar mai fi la fel. Legenda a continuat pe 13 decembrie 2012 cu cel de-al 45-lea concert cu casa închisă cu un Ștefan Bănică intrigant de tânăr și vivace în fața unui public neostenit de receptiv.
Stefan Banica si Paula Seling, Sala Palatului 2012

Stefan Banica si Paula Seling, Sala Palatului 2012

Crăciunul alături de Ștefan Bănică a devenit o tradiție fără de care sărbătorile de iarnă nu ar mai fi la fel. Al 11-lea an de concerte a debutat în seara de 13 decembrie 2012 cu primul spectacol de la Sala Palatului din seria celor 4 programate. Deși inițial organizatorii anunțaseră doar 2 spectacole, biletele au fost epuizate în scurt timp. Astfel, pentru a răspunde cererii publicului, show-urilor de pe de pe 13 si 14 decembrie li s-au adăugat încă 2, pe 15 și 16 decembrie. Legenda continuă așadar cu al 45-lea concert cu casa închisă cu un Ștefan Bănică intrigant de tânăr și vivace în fața unui public neostenit de receptiv.

Stefan Banica in concert la Sala Palatului 2012

Stefan Banica in concert la Sala Palatului 2012

Cu o precizie de ceas elvețian, Ștefan Bănică și-a făcut apariția pe scenă la niciun minut mai târziu de ora 20:00. Susținut de trupa de backing vocals The Fifties, Platonic Band şi echipa de dansatori, Bănică a promis celor prezenți o noapte plină de energie presărată de momente speciale. Publicul, prezent de la mic la mare atât pe scaune cât și pe scări, l-a întâmpinat cu aplauze, așteptând cu nerăbdare începerea show-ului.

Concertul s-a bucurat de prezența unor invitați speciali, mai mult sau mai puțin cunoscuți publicului larg.  Astfel, cea de-a doua piesă interpretată, Super Love, l-a avut ca protagonist pe fiul său, Radu Ştefan, „cea mai bună variantă” a artistului, după cum chiar el s-a prezentat. Băiatul lui Bănică și-a făcut apariția îmbrăcat în acelaşi costum cu al tatălui său, aceeaşi frizură și aceleaşi mişcări, spre deliciul publicului absorbit parcă într-o bulă a timpului ce părea că permite alăturarea trecutului și a prezentului pe aceeași scenă.

Stefan Banica si fiul sau, Radu Banica

Stefan Banica si fiul sau, Radu Banica

Al doilea invitat a fost Paula Seling, care a apărut la piesa Silent Night şi a continuat mix-ul de colinde internaţionale cu White Christmas şi Feliz Navidad. Cei doi au fost acompaniați de Corul de copii Radio care a întregit momentul special. Ştefan a vorbit şi despre noul album Altceva, despre care a mărturisit că se numeşte aşa datorită „colaborărilor inedite”. Venind vorba despre acest subiect, artistul l-a invitat pe scenă pe Pascha Man, pentru a interpreta împreună piesa Alerg printre stele. Despre aceasta piesă cântăreţul a ținut să menționeze că este single-ul care a avut cel mai mare impact asupra publicului, lucru confirmat în toate concertele pe care le-au susținut pentru promovarea noului album.

Stefan Banica si Paula Seling, Sala Palatului 2012

Stefan Banica si Paula Seling, Sala Palatului 2012

Linda Teodosiu a fost cel de-al treilea invitat surpriză, cântând alături de artist piesa Doar un Crăciun cu tine. Linda este fata celebrului saxofonist român Flavus Teodosiu, prezent și el pe scenă.

Sofia Vicoveanca

Sofia Vicoveanca

Fără doar şi poate cel mai emoţionant moment al spectolului a avut loc o dată cu venirea ultimului invitat, o prezenţă neașteptată din zona folclorului românesc. Sofia Vicoveanca a urcat pe scenă alături de Ștefan Bănică, interpretând 3 colinde: Doar odată-i Crăciunul, Jocul caprelor și Sculați gazde, nu dormiți. Cântecele au fost redate cu multă emoţie şi sensibilitate, la încheiere Ștefan mulţumindu-i pentru faptul că a acceptat invitația, mărturisind că se simte onorat de faptul că a fost prezentă la concertul său.

Setlistul concertului a fost completat și de o piesă în latină, precum și de o supriză pentru toți nostalgicii din sală. În amintirea anilor tinereții, Ștefan Bănică a interpretat Ani de liceu, moment la care toți cei din public s-au ridicat în picioare, aplaudând și cântând versurile la unison. Pe fundalul piesei cineva din public a prins curaj şi a strigat tare numele perechii sale din film şi piesă:"Oana!"

Spectacolul s-a încheiat cu firescul bis. Toată lumea s-a simţit bine, plecând acasă cu zâmbetul pe buze și tălpile încinse de la dans.

Setlist Ștefan Bănică, Sala Palatului, 13 decembrie 2012

 1. Până la capăt (balet)
 2. Super Love
 3. Medley Crăciun (cor radio + Paula Seling + balet)
 4. Alerg printre stele (Pascha Man)
 5. Vino (Balet)
 6. Doar un Crăciun cu tine (Linda)
 7. Adeste Fideles (cor radio)
 8. Sunt în limbă (balet)
 9. Nu e prea târziu
 10. Noaptea de Crăciun (cor radio)
 11. Găsește-mi loc în inima ta
 12. Ani de liceu
 13. Ce e dragostea (balet)
 14. Doar odată-i Crăciunul (Sofia Vicoveanca)
 15. Jocul caprelor (Sofia Vicoveanca + baletul)
 16. Sculați gazde, nu dormiți (Sofia Vicoveanca)
 17. S-o facem lată
 18. Medley Rock'n'Roll
 19. Toată lumea dansează
  Bis
 20. Veta
 21. Epilog
 22. Can't help falling in love

Galeria de poze de la concertul ui Ștefan Bănică

Vizionează galeria foto, click pe poze pentru mărire/slideshow

Vezi toate pozele de la concertul O noapte de Crăciun cu Ștefan Bănică

Diana Cernahoschi este Event Reporter la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE