Urmărește-ne în Social Media

clasica, pop, rock

2Cellos - umor și coveruri rock la violoncel

Duoul 2Cellos a revenit în România susținând un nou concert la Sala Palatului pe 6 decembrie 2015. Instrumentiștii au fost energici, glumeți și romantici, în special Stjepan Hauser, care s-a dovedit foarte comunicativ cu sala. Citește mai jos impresiile noastre de la concert.

Publicat

pe

2Cellos - Stjepan Hauser și Luka Šulić - în concert la București pe 6 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Duoul 2Cellos s-a îndrăgostit de publicul din România sau spectatorii români s-au îndrăgostit de cei doi violonceliști croați... nu știm care este ordinea exactă, dar cu siguranță acestea sunt motivele pentru care artiștii au revenit pe scena Sălii Palatului și în 2015.

Luka Šulić a fost primul care a urcat pe scenă și a început concertul cu acordurile unei compoziții muzicale clasice, fiind urmat apoi de Stjepan Hauser. Atmosfera liniștită și caldă de la începutul show-ului nu a durat foarte mult, pentru că cei doi violonceliști au trecut repede la coverurile rock, mult așteptate de către public. Am putut asculta piese precum „Viva la Vida” de la Coldplay și „With or without you” de la U2.

2Cellos - Stjepan Hauser și Luka Šulić - în concert la București pe 6 decembrie 2015

2Cellos - Stjepan Hauser și Luka Šulić - în concert la București │ FOTO: IonutParaschiv

Stjepan a dorit să dedice domnișoarelor din sală un cântec „very rrrromantic”, după cum a spus el, așa că a ales „Shape of my heart”, celebra piesă a lui Sting. Tot Stjepan a fost și cel mai comunicativ și glumeț, iar dacă le-am întreba pe spectatoare, ar adăuga și „șarmant”. Acesta le-a mulțumit celor din public pentru prezență și a fost uimit că aceștia nu au plecat, afirmând în glumă că la concertul anterior toți au părăsit sala după primele trei piese. Spectatorii nu aveau de gând să plece atât de repede, știind că vor mai urma momente intense, așa că i-au încurajat pe băieți să continue, cu ropote de aplauze.

Cea mai dorită piesă a serii a fost „Thunderstruck” de la AC/DC. Cei doi au glumit, spunând că au cântat-o doar pentru filmarea videoclipului care i-a consacrat pe Youtube. „Live nu sună bine”,  a spus Stjepan, care în cele din urmă a cedat și le-a făcut pe plac spectatorilor, cântând melodia mult dorită. Aceștia au continuat seria de coveruri rock cu „Highway to hell” și „You Shook Me All Night Long”.

2Cellos - Stjepan Hauser și Luka Šulić - în concert la București pe 6 decembrie 2015

2Cellos - Stjepan Hauser în concert la București pe 6 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Nici Michael Jackson nu a lipsit din setlistul celor doi, așa că am putut asculta într-o versiune aparte piese precum „Human Nature”, „Smooth Criminal” și „They Don't Really Care About Us”.

Pe scenă Luka Šulić și Stjepan Hauser au fost acompaniați de toboșarul Dusan Kranjc, care i-a însoțit la București și în 2014. Ritmul dinamic al tobelor și atingerile suave ale corzilor de violoncel au oferit spre final un moment memorabil, iar versurile de la „Satisfaction” și „Smells Like Teen Spirit” au răsunat pe buzele celor din public. Spectatorii au dorit să îi rețină pe băieți cât mai mult timp pe scenă, așa că aceștia s-au întors pentru bis și au ales tot o compoziție muzicală clasică pentru încheiere.

2Cellos - Stjepan Hauser și Luka Šulić - în concert la București pe 6 decembrie 2015

2Cellos - Luka Šulić în concert la București pe 6 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

La sfârșitul concertului, după ce și-au dus instrumentele în backstage, Luka și Stjepan s-au reîntors pe scenă, pentru a se mai bucura încă o dată de aplauzele publicului care refuza să părăsească sala.

2Cellos - Stjepan Hauser și Luka Šulić - în concert la București pe 6 decembrie 2015

Stjepan Hauser și Luka Šulić pozând la finalul concertului de la București pe 6 decembrie 2015 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Urmărește galeria de poze de la concertul 2Cellos

În public am descoperit o altă surpriză plăcută. Una dintre fanele 2Cellos era chiar Tarja Turunen, care a venit la Sala Palatului însoțită de soțul și copilul ei, soprana urmând să susțină un concert de colinde la Ateneu. Îmbrăcată simplu și cu un machiaj discret, Tarja nu a fost ușor de recunoscut printre spectatori. Însă aceasta a părut încântată de concertul violonceliștilor, afișând un zâmbet larg la finalul evenimentului.

Emoție, dinamism, intensitate și romantism... acestea au fost cele patru elemente magice pe care 2Cellos le-a transmis de-a lungul show-ului. Deși setlistul l-a copiat pe cel din 2014, fanii au fost mulțumiți de prestația celor doi instrumentiști croați, dovadă fiind ropotul interminabil de aplauze, pe care aceștia l-au primit după fiecare piesă. Cei doi au iscat un "uragan muzical", dar scena și scaunele au rămas intacte și îi așteaptă pe violonceliști și în 2016.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2022 >>
lmmjvsd
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Trending