Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

2Cellos - rock la violoncel - POZE-SETLIST

Stjepan Hauser și Luka Šulić au venit să cânte în premieră la București pe 8 decembrie 2014. Duoul 2Cellos a concertat la Sala Palatului în fața unui public de nota 10. Spectatorii au răspuns vocal coverurilor interpretate drăcește la violoncel. Vezi poze și citește impresii de la acest concert.

Publicat

pe

Concert 2Cellos - Bucuresti 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Probabil că unii sunt fani, poate unii i-au cunoscut din videoclipul viral de pe YouTube care le-a adus celebritatea și cu siguranță alții au fost doar încurajați de prieteni; cert este că Sala Palatului a fost aproape plină în seara de 8 decembrie la primul concert de violoncel din România al celor de la 2Cellos.

Luka și Stjepan au urcat pe scena cu violoncelele lor electrice elegante, și-au luat locul în centrul scenei și au început în duet un cover U2 al piesei Where the Streets Have No Name. După acea primă piesă e limpede că nu asistăm la un concert obișnuit rock, nici la un concert de muzică clasică, ci la un show care răstoarnă regulile amândurora. Finețea cu care a început piesa și energia cu care a încheiat au fost prologul perfect pentru show-ul ce avea sa urmeze.

Concert 2Cellos - Bucuresti 2014

Concert 2Cellos - Bucuresti 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

RECOMANDARE: Vezi galeria foto de la concertul 2Cellos

„Salut, București!” Luka Šulić și-a făcut temele de limba română, iar publicul îi răspunde cu aplauze și entuziasm. Urmează un „Mulțumesc!”, cu un nou val de strigăte și o scuză „That’s all I know in Romanian”.

Luka Šulić - Concert 2Cellos - Bucuresti 2014

Luka Šulić - Concert 2Cellos - Bucuresti 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Urmează un cover Coldplay, piesa Viva la Vida, apoi vine și rândul lui Stjepan să salute publicul în stilul lui jovial și ștrengăresc. Ne spune că și-a dorit să ajungă în România de foarte mult timp, ba chiar de când s-a născut.

Shape of My Heart, o variantă lentă de Californication și With or Without You trimit publicul într-o transă de timbruri moi de violoncel. Noroc că era strecurată printre ele piesa Resistance a celor de la Muse, care ne-a mai animat.

A venit momentul și pentru piesele lui Michael Jackson - Human Nature și, cea care le-a adus celebritatea - Smooth Criminal, iar imediat apoi, cea mai rapidă piesă a serii, Welcome to the Jungle, de la Guns’n’Roses.

Toboșarul Dušan Kranjc în concert 2Cellos - Bucuresti 2014

Toboșarul Dušan Kranjc în concert 2Cellos - Bucuresti 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Tensiunea crește în sală când apare pe scenă și toboșarul Dušan Kranjc. Publicul știe că interpretările vor crește în intensitate. Urmează un clasic Thunderstruck și apoi cea mai inedită adaptare, The Prodigy - Voodoo People, care sună surpinzător de bine pe instrumente cu corzi.

În scurt timp, suntem iarăși la un concert rock pe scaun. Dar după Smells Like Teen Spirit, Stjepan invită publicul în picioare pentru You Shook Me All Night Long, Highway to Hell și (I Can’t Get No) Satisfaction.

Băieții părăsesc apoi scena în ropot de aplauze, dar cu toții știm că se vor întoarce. Așa că nu au prelungit momentul și au revenit pentru a interpreta un mash-up grozav între uvertura operei  Wilhelm Tell și piesa Iron Maiden - The Trooper. Mixul de muzică clasică și heavy metal a fost atât de reușit, încât tranziția dintre ele aproape că nu a avut loc.

Concert 2Cellos - Bucuresti 2014

Concert 2Cellos - Bucuresti 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Mai ascultăm Back in Black și croații părăsesc pentru a doua oară scena, dar publicul român nu-i lasă să plece atât de ușor. Ultima piesă a serii va fi Benedictus, care vine ca un ceai cald după un pahar de vodka cu gheață. După țopăială, toată sala se relaxează. Salutăm pe această cale domnișoara care a ținut să strige atât de tare încât a făcut muzicienii să-și piardă concentrarea și să oprească piesa. Finalul nu a fost ruinat însă, pentru că trupa a reluat și a dus melodia până la capăt și publicul până în nirvana.

Merită menționat faptul că paznicii au inhibat persoanele care filmau spectacolul îndreptând un laser puternic spre telefoanele sau aparatele de fotografiat pe care le foloseau. Mesaj către publicul concertelor din România: Nu diminuați experiența unui concert live privindu-l printr-un ecran de 4 inci. Nu numai că filmarea de proastă calitate pe care o faceți va rămâne cel mai probabil uitare, dar cu siguranță persoanele de pe locurile din spate preferă să vadă spectacolul pentru care au plătit în locul ei.

Stjepan Hauser - Concert 2Cellos - Bucuresti 2014

Stjepan Hauser - Concert 2Cellos - Bucuresti 2014 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Setlist 2Cellos la Sala Palatului - 8 decembrie 2014

 1. Where the Streets Have No Name (U2)
 2. Viva la Vida (Coldplay)
 3. Shape of My Heart (Sting)
 4. Resistance (Muse)
 5. Californication (Red Hot Chilli Peppers)
 6. With or Without You (U2)
 7. Human Nature (Michael Jackson)
 8. Smooth Criminal (Michael Jackson)
 9. Welcome to the Jungle (Guns’n’Roses)
 10. Thunderstruck (AC/DC)
 11. Voodoo People (The Prodigy)
 12. Smells Like Teen Spirit (Nirvana)
 13. You Shook Me All Night Long (AC/DC)
 14. Highway to Hell (AC/DC)
 15. (I Can’t Get No) Satisfaction (The Rolling Stones)

Bis

 1. uvertura operei William Tell (Gioachino Rossini)
 2. The Trooper (Iron Maiden)
 3. Back in Black (AC/DC)

Bis

 1. Benedictus (Karl Jenkins)

Trending