Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Kimbra
Afiș Zilele Bucureștiului 2019INFO CONCERT:
Zilele Bucureștiului 2019: Schiller, Waldeck
INFO CONCERT:
Apocalyptica
INFO CONCERT:
Gala Folk "Om bun" 2019
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Evanescence

20 de ani de Viţa de Vie sărbătoriți la Arenele Romane

În seara de 20 februarie 2016, la Arenele Romane, am sărbătorit alături de Viţa de Vie 20 de ani de muzică românească de cea mai bună calitate, dar şi de amintiri. În deschidere au cântat trupele Arashai (Bucureşti), FronT (Cluj), Anemic Disco (Braşov) şi Relative (Cluj). Warm-up-ul a fost realizat de DJ Hefe.

Adrian Despot - Concert aniversar Vița de Vie - 20 de ani la Arenele Romane pe 20 februarie 2016 (foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Invitaţii serii au fost pe măsura pregătirii publicului de a celebra cei 20 de ani de Viţa de Vie. Astfel, prima trupă care a urcat pe scena de la Arenele Romane a fost trupa Arashai. Bucureştenii au încântat publicul cu versurile de o mare sinceritate şi i-au făcut să dea din cap pe ritmuri de rap metal. Vocalistul, Alex Timofte a interpretat alături de colegii săi, plin de originalitate şi de energie melodii binecunoscute ale trupei precum „Maharajah bipolar”, „Cuvânt” și „Ultimul drum”.

Concert aniversar Vița de Vie - 20 de ani la Arenele Romane pe 20 februarie 2016

Concert aniversar Vița de Vie - 20 de ani la Arenele Romane pe 20 februarie 2016 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Următorii care au încărcat publicul cu energie au fost cei din trupa clujeană FronT. Alături de ei s-a făcut cu ușurință trecerea de la metal rap la un rock alternative care îți amintea de Incubus, sau de o variantă în engleză a trupei Luna Amară. Vocalistul, Mihai, a mărturisit că asta este „prima dată când cânta la București” și că s-au bucurat foarte mult de această invitație. Ne-a povestit și despre primul lor videoclip, al piesei „Alive”, pe care au lansat-o la sfârșitul lunii ianuarie și pe care, cei care nu o știau, au avut ocazia să o asculte și să dea din cap pe ea. Urările de „la mulți ani” pentru Vița de Vie nu au întârziat să apară, trupa urându-le încă 50 de ani de acum încolo.

Brașovenii de la Anemic Disco și-au făcut și ei apariția la scurt timp, pe ritmuri de punk-rock, un deliciu probabil pentru fanii din public ai acestui gen. Cei care au încheiat seria trupelor au fost clujenii de la Relative. Au avut o adevărată interacțiune cu publicul, simțindu-se pe scenă ca la ei acasă, după cum cei doi vocaliști au și specificat. Cu o combinație de rap metal și hardcore punk, au ridicat sala în picioare cu multă ușurință. De menționat este și umorul cu care au întreținut foarte bine atmosfera. Printre cântecele pe care publicul a cântat se numără „Let me tell you this”, „Macrophone”, dar și preferata lor, „Yamericano”. În pauzele scurte dintre pregătirile trupelor, DJ Hefe a încălzit publicul cu mult tact.

Adrian Despot - Concert aniversar Vița de Vie - 20 de ani la Arenele Romane pe 20 februarie 2016

Adrian Despot - Concert aniversar Vița de Vie - 20 de ani la Arenele Romane pe 20 februarie 2016 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Trupa sărbătorită a serii, Vița de Vie, a urcat pe scena de la Arenele Romane în jurul orei 21:30  într-un ropot de aplauze și de aclamații ale fanilor care au venit pentru a sărbători alături de ei, toate astea după ce proiecțiile cu trupa au marcat preludiul. „Au trecut 20 de ani în care cinci băieți au încercat să facă terapie de grup”, a mărturisit Adi Despot după interpretarea unor cântece cunoscute de public cum au fost „Iamma” și „Sunetul mai tare”.

Mircea "Burete" Preda

Mircea "Burete" Preda, invitat în concertul aniversar Vița de Vie - 20 de ani (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Invitații speciali care au urcat alături de trupă au fost pe măsură, fanii având supriza de a-i revedea pe doi dintre basiști vechi ai trupei, Mircea Preda Burete și Pepino, ultimul fiind „the real strămoș” al lui Adrian Ciuplea, după cum a specificat Despot. Alături de el au cântat melodii vechi, de pe primul album „Rahova”, precum „Radio Bucegi” și „Miracolul”. Incursiunea în istoria trupei a fost făcută și prin melodii pe care trupa nu le-a mai cântat live până acum în timpul concertelor.

Concert aniversar Vița de Vie - 20 de ani la Arenele Romane pe 20 februarie 2016

Concert aniversar Vița de Vie - 20 de ani la Arenele Romane pe 20 februarie 2016 (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Un alt invitat al serii a fost Cosmin Lupu, care alături de chitaristul Cezar Popescu, a dat viața proiectului Days of Confusion. Împreună cu trupa au cântat varianta electrică a cântecului „Alungă tăcerea” și „Încep să pierd”.

Cosmin Lupu (Days of Confusion)

Cosmin Lupu (Days of Confusion), invitat în concertul aniversar Vița de Vie - 20 de ani (Foto: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro)

Seara a fost completată și de un moment special cu melodii în variantă acustică, „Lăsat pustiu” fiind una dintre cele mai aclamate, alături de mult așteptata „Praf de stele”. Publicul s-a bucurat și a cântat alături de trupă și cântecele „Gânduri”, „Mai frumoasă”, „Vino la mine” și multe altele care a stârnit numeroase amintiri în rândul fanilor. În semn de mulțumire pentru toți acești ani care au marcat atâtea generații, publicul nu a lăsat trupa să plece fără să le cânte un călduros „La mulți ani” care, în mod cert, i-a emoționat pe cei de pe scenă. Petrecerea a continuat și cu un after-party în Club Fabrica, unde fanii s-au putut bucura mai mult de Vița de Vie.

A fost un concert aniversar cât se poate de reușit, cu multă voie bună, trupe și cântece care te țineau în priză, un concert care a marcat cu adevărat 20 de ani de muzică adevărată. La mulți ani, Vița de Vie!

Iolanda Grecu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE