Urmărește-ne în Social Media

rock, blues, r&b

Lenny Kravitz is back; "Strut" un nou disc spectaculos - RECENZIE

"Strut", noul disc semnat Lenny Kravitz este compus din 14 declaraţii savuroase funk-rock şi soul care au la bază un sound organic, precis, sclipitor dublat de solo-uri de chitară ameţitoare. Citeşte mai jos recenzia unui material care poate scrie încă o pagină din istoria muzicală universală.

Publicat

pe

Lenny Kravitz - "Strut" (Artwork album)

Lenny Kravitz revine în atenţia noastră cu un nou material mult așteptat, care se încadrează perfect tematicii abordate de către muzician de-a lungul anilor de carieră. "Strut" este un soi de omagiu vintage adus sonorităţilor retro din anii '80, unde precizia bass-ului joacă rolul unui statement viguros si plin de emfază.

Vara acestui an a stat sub semnul primelor două piese de pe material, care au reuşit să creioneze atmosfera excepţională pe care Lenny a ţinut să o marcheze în toate track-urile incluse pe cel de-al zecelea disc din carieră. Polivalent şi eclectic, artistul a dorit să fie cel care înregistrează toate părţile instrumentale, apelând la final la elemente de producţie semnate de Bob Clearmountain, cunoscut pentru colaborările de succes avute cu Robbie Williams, INXS, Simple Minds, David Bowie sau The Rolling Stones.

"Strut" este primul CD lansat la propria casa de discuri a muzicianului, Roxie Records, fiind distribuit de către Kobalt Label Services şi urmând a fi lansat oficial pe 22 septembrie.

Astfel, pătrundem în universul senzual al lui Lenny cu piesa "Sex" ce reuşeşte să creioneze cu succes un manifest sonor printr-o secţie ritmica perfectă şi stopări pline de nerv şi vigoare.

Recunosc că primul single lansat, "The Chamber", a fost cel la care m-am întors de cele mai multe ori. Cu un videoclip care îţi rămâne imprimat pe retină în care frumoasa Rianne ten Haken este protagonista alături de Lenny a unei relaţii distructive, piesa are reţeta clasică a unui hit. Linia de bass este cea care constituie un deliciu auditiv, uşor memorabil, care dublează discursul sfâşietor al solistului. ("Now that you're through I can feel your soul / Where there was love lies an empty hole / Cause when I make love to you / It's someone else that you're feeling.") În definitiv, este genul de single pe care îl vei ţine minte mereu şi datorită unui videoclip organic, cinematografic, plin de erotism şi dramatism.

LIVE "The Chamber"

Recomandare: Videoclipul poate fi urmărit aici.

Depăşim pentru moment zona melancolică şi ajungem într-o zonă familiară a lui Lenny, cea de rock cu elemente de funk şi hard, cu un groove nervos şi ceva explozii poliritmice incluse în "Dirty White Boots".

New York...oraşul de legendă care a inspirat atât de mulţi artişti este punctul central al următoarei creaţii care va beneficia de un viitor videoclip."New York City "decurge liniştit, fiind pus accentul pe povestea metropolei asemănată cu o femeie puternică, supravieţuitoare a oricărui cataclism de orice natură. Partea de backing-vocal plusează pe refren, iar finalul creşte in intensitate prin partea de saxofon învăluitoare.

"The Pleasure and the Pain" este o partitură deosebită, uşor previzibilă în momentele de refren, dar cu un solo de chitară ameţitor, care subliniază încă o dată că sound-ul este unul studiat în detaliu, fără efecte electronice care să te sustragă de la esenţă.

Ajungem la "Strut", piesa care dă numele acestui disc şi în care păşim cu demnitate şi urme de aroganţă peste decepţiile sentimentale. Din nou avem un single manifest, puternic, cu un solo din zona de blues şi marcat de distors agresiv continuat şi spre finalul creaţiei.( "When you feel the need, the need to express / Whether it be pain or happiness /  Take it to the street, cause it is your stage / Just be yourself, and bust out of your cage.")

"Frankenstein"...de aici suntem cooptaţi într-un nou orizont în care iubirea neîmpărtăşită devine tema principală. Cu câteva accente esenţiale de muzicuţă şi de saxofon, alături de un crescendo pe refren, piesa este deosebit de specială. Lenny modulează, trece cu uşurinţă dintr-o tonalitate în alta, reuşind să sublinieze gravitatea partiturii şi deopotrivă trecerea de la agonie la extaz şi invers, constanta lui esenţială de maestru.

Momentul baladei nu lipseşte, "She's A Beast" fiind un fel de variantă a hit-ului "Can't Get You Off My Mind". Similar prin armonii cu acesta, balada este plină, Lenny frazează prelung, sound-ul întreg rezultat reuşind să umple orice spaţiu gol, iar tumultul este amplificat şi de măiestria viorilor.

 "I'm A Beliver" din nou evindenţiază partea de bass, piesa având destul de  mult nerv, dar nu este atât de spectaculoasă. Însă, jocul polifonic, accentele de metronom şi atmosfera de pozitivitate şi bucurie pot face din această piesă un viitor hit.

Continuăm să zâmbim prelung din momentul "Happy Birthday". Cu un ritm şi câteva riff-uri de chitară care pot asezona şi viitoarea sărbătoare a iernii, creaţia este dusă la un nou nivel în care musteşte senzualitatea. Dacă nu există un ritm pe care să serbezi o aniversare şi nu numai, Lenny a descoperit una din reţetele cu care nu ai putea da greş vreodată.

"I Never Want To Let You Down" este o următoare baladă cu tentă blues, în care Lenny îşi declară iubirea pe ritmul care pulsează prin difuzoare prin accentele unui tobe premier în deplin acord cu secţia ritmică.

Nu plecăm din zona acustică-melancolică fără o nouă creaţie. "Ooo Baby Baby" conţine un refren repetitiv, momente de staccato, cu inflexiuni şi schimbări de nuanţă şi gamă, în acelasi stil LK. Din nou, un solo de chitară după cele două strofe punctează mai bine sentimentele dominante.

Două surprize incluse pe disc drept bonus-tracks sunt "Sweet Gitchey Rose" şi "Can't Stop Thinkin' 'Bout You". Prima este deosebit de polifonică, de un rock pur, cu riff-uri mai prelungite şi un distors pe măsură. La o primă ascultare, poate părea chiar o piesă improvizată sau poate că aceasta a fost ideea principală. Ultima nu îl situează pe Lenny într-un rol de contre-emploi, chiar dimpotrivă. Pare o declaraţie vintage adresată tuturor fanilor săi, aşezată din punct de vedere tonal şi ritmic.

Discul conţine într-adevăr elemente din anii '80, dar este o întoarcere în timp deosebit de plăcută. Iar atunci când soferul este Lenny Kravitz, poţi fii convins că ai o companie deosebit de plăcută. Cred că va înregistra cifre frumoase de descărcare şi cumpărare, pentru că în definitiv o călătorie cu maşina timpului spre o destinaţie care încă nu s-a inventat va convinge numeroşi ascultători şi nu doar fani ai senzualului muzician.

Pur şi simplu mă simt bine, sunt într-o perioadă foarte creativă. Niciodată nu am fost mai împăcat cu mintea, spiritul şi trupul meu. Aştept să susţin concerte cu o minte limpede şi să experimentez tot ce va veni. Sunt fericit că pot vedea lumea doar făcând muzica, ceea ce am iubit de când aveam 5 ani. (...)

Cred că trebuie să fim foarte atenţi la viaţa noastră şi să ne întoarcem în natură, la Dumnezeu şi să nu lasăm ca tehnologia să ne ducă acolo unde vom regreta. Avem prea multe distracţii, am pierdut unitatea familiei şi începem să ne pierdem unul câte unul, fiindcă am devenit extrem de narcisişti. Trebuie să fim atenţi, avem multe de înţeles şi rezolvat aici. - Lenny Kravitz, august 2014, interviu pentru Origin Magazine

Comentează

Concerte & turnee

UNTOLD 2024: Descoperă lineup-ul complet

Cea de-a noua ediție UNTOLD se apropie cu pași repezi, iar organizatorii au anunțat lineup-ul complet. În perioada 8-11 august, festivalul își va redeschide porțile pentru fani și pentru cei peste 250 de artiști naționali și internaționali.

Publicat

pe

Concert VAMA la UNTOLD 2023
Concert VAMA la UNTOLD 2023 │ FOTO: YouTube VAMA

Cei mai mari artiști și cei mai cunoscuți DJ din lume, nume în premieră pregătite de creatorii UNTOLD, vor transforma Cluj-Arena într-un paradis al muzicii. Cu o combinație variate de genuri, artiștii de la Mainstage vor electriza atmosfera celor patru zile și patru nopți de festival: Lenny Kravitz, Sam Smith, Burna Boy, Louis Tomlinson, Tom Grennan, Milky Chance, Irina Rimes, Vama, Swedish House Mafia, Martin Garrix, Dimitri Vegas & Like Mike, Alok, Timmy Trumpet, Steve Aoki, Lost Frequencies, Purple Disco Machine, Salvatore Ganacci, Mahmut Orhan, Nicky Romero, Tujamo, Blasterjaxx, Jaxomi, Zerb, Jax Jones, DJ Bliss,  Partydul Kiss FM, Almud.

Scena Galaxy aduce patru titani ai stilului techno

Scena Galaxy, casa techno a festivalului UNTOLD, va oferi fanilor set-urile celor mai mari DJ din cultura underground: Black Coffee, Carl Cox (Hybrid Live Set), FISHER, Solomun, Stephan Bodzin, Sara Bluma, Nusha, Cezar, Prâslea, Mihigh, Priku b2b Arapu, SIT, Gordo, Deaf Jules, Mahony, Persic, Grigoré, Charlie, Peredel, Marwan Dua, Akos și brazilianul Alok cu un Special Show.

Cei mai așteptați artiști de hip hop, drum'n'bass și dubstep pe scena Alchemy

De la trap, hip-hop, drum’n’bass sau dubstep, până la genuri experimentale, scena Alchemy este pregătită pentru cei mai cunoscuți artiști naționali și internaționali: Aerozen, Alex Super Beats, Andy C, Azteca, Bad & Boujee, Calinacho, Candyboii X Solomon, Deliric X Silent Strike With Muse Orchestra, Doc, Dub Fx feat. Woodnote, Faust, Funky Drop, Grasu XXL, Guess Who,  Hvnds,  Ian,  Idk,  Jeru The Damaja, Killa Fonic, K-LU b2b Zo, Macanache, Macky Gee,  Marko Glass ft. Bvcovia,  M.G.L., Netsky, Og Eastbull,  Oscar,  Phunk B, Puya, Rava, Satoshi, Șatra B.E.N.Z., Ștefan Costea x George Pitariu, Tussin,  Vlad Flueraru, Vescan, Yny Sebi.

Scena Fortune este destinația perfectă pentru toți fanii stilului trance

Pe festivalierii care doresc să se bucure de o experiență uplifting în cadrul festivalului UNTOLD îi așteaptă Scena Fortune, alături de: Ahmed Helmy, Ahmed Romel, Airwave, Alex M.O.R.P.H., Artento Divini, Asteroid, Avao, Ben Gold, Bogdan Vix, Cold Blue, D-Block & S-Te-Fan, Daxson, Dim3nsion, Dj T.H., Exolight, Factor B, Giuseppe Ottaviani, Hel:Sløwed, Indecent Noise, John O'Callaghan, Laura Van Dam, Luke Bond, Maddix, Markus Schulz, Nifra, Nikolauss, Omar Sherif, Ontune, Paul Denton, Philippe El Sisi, Ram & Richard Durand Pres. Digital Culture, Roger Shah, Ruben De Ronde, Somna, Suncatcher, Sunny Lax, Talla 2xlc Pres. Rraw!, Tekno, The WLT, Tim Clark, Xijaro & Pitch.

Scena Daydreaming - show-uri de deep, tech și chill house

Amatorii de deep house, tech house și chill house se vor bucura de show-uri magice la scena Daydreaming, alături de: Arapu b2b Priku, Bora Uzer, Day Dreamers (Marwan Dua, Dub Fx, Woodnote), Giz, Glauco Di Mambro, Guy Gerber, Henrik Schwarz Live, Hraach Live, Igor Marijuan, Jan Blomqvist, Julian M, Maga, Marwan Dua, Mihai Popoviciu, Oceanvs Orientalis, Paax (Tulum), Powel, Rampue Live, Rhem, Rodriguez Jr. Live, Sarah Kreis, Satori, Sébastien Léger b2b Tim Green, Sarah Kreis, Seen Vybe, Shimza,  Stavroz Dj Set, Three Less One, Tooker Live, Viken Arman b2b Matthew Dekay, Vizan, Yokoo b2b Nico Stojan. 

Andreea Esca, Otrava și Laura Giurcanu pe Scena Time

Un concept imersiv unde nu există noțiunea de spațiu ori timp, scena Time este locul care te invită la o călătorie printre clepsidre și hărți stelare, este tărâmul minunilor atemporale. Anul acesta la această scenă vor ajunge: Aaron Sevilla, Adrian Eftimie & Dj Optick, Adrien b2b Imen, Alex Twin, Alexandru Demeter (Untold Creators), Alb Who b2b Du Mad, Andor Gabriel b2b Arias, Andre Rizo, Andreea Esca & Otrava, Andrew Dum, Andrew Maze b2b Belle, Chapter 47, Dj Dark & Mentol, Hvmza, Jay Ko b2b Mike Kross, John Trend, Karol Diac, Laura Giurcanu b2b 4awl, Mademoiselle Sabah, Manuel Riva b2b Dj Andi, Marius Onuc b2b Elchinsoul, Marko Di b2b Sasu, Pascal Junior, Paul Damixie b2b Moonsound, Peppe Citarella, Rbor b2b Adrian Saguna, Rhum G b2b Deny, Sezer Uysal, Simone Vitullo, Vladimir.

Bobonete,  Fly Project, Shurubel la Scena Retro

Scena Retro Fantesia este locul unde viitorul face o călătorie nostalgică, dedicată fanilor care găsesc bucurie în amintiri împreună cu: Aurik & Pelin, Bobonete, Dan T & MC Zedho, DJ Cosmin Nadasan, Fly Project, Gringo, Pappa M & Mc Dylma, Pixar Stelar, Shurubel.

 Scena Tramvai - atmosferă intimă și plină de energie

Aflată în inima festivalului, Scena Tramvai oferă o platformă pentru artiști locali și internaționali. Cu o atmosferă intimă și plină de energie, această scenă atrage mii de fani care se bucură de muzică de calitate și de o experiență unică în fiecare seară alături de:  AWL, Albin Kaczka, Alex Tripon & Mc Shuthy, Andrew Ickx, Aurik & Pelin, BIPOLVR, Candino D, CDJ Cristian-Daniel, Celavi, Cristian B, Dacian T., DJ Fo-K, Dj Junior, DJ Mă-Ta, DJ Pici, Draos, Eddy Ianceu, Graziano, Kamil, Los Vagabondos, Marc Rayen, Mircea Ivan, NRB b2b BRN, Puri, Serginio & Lucas, Simea, Underr, Villain, Yoyo.

Citește în continuare

Sport & Divertisment

Urmărește-l pe Lenny Kravitz în finala Champions League - VIDEO

Lenny Kravitz a adus o doză de rock'n'roll pe stadionul Wembley din Londra înainte de începerea finalei UEFA Champions League 2024. Te invităm să urmărești prestația.

Publicat

pe

Lenny Kravitz în finala Champions League
Lenny Kravitz în finala Champions League │ FOTO: captură YouTube / Lenny Kravitz

Pe 1 iunie, înaintea meciului dintre Borussia Dortmund și Real Madrid, artistul de 60 de ani a interpretat versiuni scurte ale unora dintre cele mai apreciate hit-urile ale sale. Momentul muzical a durat șase minute, debutând cu "Fly Again" și încheindu-se cu "Are you Gonna Go My Way".

Aproximativ 86.000 de fani au participat la eveniment, iar peste 100 de milioane de oameni au urmărit meciul de acasă. Finala a fost câștigată de Real Madrid, care a obținut astfel cel de-al 15-lea trofeu Champions League.

Lenny Kravitz a fost o prezență constantă la ceremoniile de premiere din acest an. Într-un interval scurt de timp, a fost imortalizat cu o stea pe Hollywood Walk of Fame, a primit premiul de emblemă muzicală la People's Choice Awards 2024, premiul de emblemă a modei a Consiliul Designerilor de Modă din America și a obținut o nominalizare pentru Rock And Roll Hall of Fame.

Recent, cântărețul a lansat "Blue Electric Light", cel de-al 12-lea album de studio din carieră. Materialul a fost scris și înregistrat de Kravitz în studioul său din Bahamas. El va porni într-un turneu de promovare și va poposi și în România, în cadrul UNTOLD Festival.

VIDEO: Lenny Kravitz în finala Champions League 2024

Citește în continuare

Concerte & turnee

Lenny Kravitz va cânta la finala Champions League de pe 1 iunie; Artistul a lansat un album nou

Lenny Kravitz a lansat un album nou pe 24 mai 2024, "Blue Electric Light", fix în perioada când aniversează 60 de ani. Tot în această perioadă am aflat de un concert foarte important al artistului: el va ţine un show la marea finală UEFA Champions League.

Publicat

pe

Poster concert Lenny Kravitz finala UEFA Champions League 2024
Poster concert Lenny Kravitz finala UEFA Champions League 2024 │ FOTO: Pepsi

Lenny Kravitz este unul dintre cele mai mari nume din muzică, fiind singurul artist cu 4 premii Grammy consecutive. Ele au fost acordate în categoria "Best Male Rock Vocal Performance". Muzicianul va urca pe o scenă special amenajată la finala UEFA Champiosns League de pe 1 iunie 2024, care se desfăşoară pe legendarul stadion Wembley.

E vorba despre show-ul de dinainte de meci, finală dintre Borussia Dortmund şi Real Madrid. Sunt aşteptaţi 90.000 de fani să umple stadionul, iar evenimentul va fi urmărit de către 100 milioane de oameni din toată lumea.

Lenny Kravitz are o carieră de peste 3 decenii, 11 albume de studio la activ şi vânzări de 40 de milioane de albume. A primit recent Music Icon Award la People's Choice Awards 2024 şi a primit tot în 2024 o stea pe Hollywood Walk of Fame. Muzicianul a împlinit 60 de ani pe 26 mai 2024 şi tocmai ne-a oferit albumlui "Blue Electric Light". Este al douăsprezecelea LP al iconicului artist, lansat prin Roxie Records şi BMG.

A avut ca single "TK421", cu un videoclip cât se poate de senzual şi erotic chiar cu Lenny mai mult gol decât îmbrăcat. Un alt single a fost "Human", lansat în martie 2024 şi având premiera live în cadrul The Tonight Show. LP-ul a fost înregistrat în studioul lui Lennny din Bahamas, iar el a cântat singur la majoritatea instrumentelor.

Lenny este aşteptat în România în cadrul festivalului UNTOLD 2024.

Lenny Kravitz este un cântăreț, compozitor, producător și actor american, renumit pentru stilul său eclectic care îmbină elemente de rock, funk, R&B, soul și pop. S-a născut pe 26 mai 1964, în New York City. Kravitz a câștigat patru premii Grammy consecutive pentru "Cel mai bun interpret rock masculin" din 1999 până în 2002, stabilind un record pentru cel mai mare număr de premii obținute în această categorie.

Printre cele mai cunoscute melodii ale sale se numără "Are You Gonna Go My Way", "Fly Away", "American Woman" și "It Ain't Over 'til It's Over". Kravitz este, de asemenea, recunoscut pentru contribuțiile sale în industria modei și pentru stilul său distinctiv, adesea caracterizat de influențe retro și o estetică boemă.

Pe lângă cariera sa muzicală, Lenny Kravitz a apărut și în filme, inclusiv în seria "The Hunger Games" și în "Precious". Este, de asemenea, cunoscut pentru activismul său și pentru implicarea în diverse cauze sociale și de mediu.

Citește în continuare

Trending