Urmărește-ne în Social Media

pop

Irina Rimes a lansat "Acasă", un best of al trăirilor sale din ultimii ani (Recenzie Album)

Irina Rimes a lansat pe 17 iunie noul său album, "Acasă", prefaţat de un documentar despre revenirea sa la rădăcini, "Pe drumul meu" difuzat pe HBO Max. Acolo am văzut cum a fost compus acest album, într-o dubiţă care s-a plimbat pe Transfăgăraşan, la Braşov şi până în localitatea de baştină a Irinei din Republica Moldova. Impresii despre piese găsiţi în rândurile ce urmează.

Publicat

pe

Coperta album Irina Rimes Acasa
Coperta album Irina Rimes Acasa │ FOTO: Irina Rimes

Ce te legeni, Codrule?

"Acasă" are 16 piese şi voi începe cu cea care mi-a plăcut cel mai mult. Sună a Deliric + Silent Strike şi se numeşte "Ce te legeni, Codrule?", fiind un track trip-hop binevenit în muzica din România. Piesa există într-o formă sau alta pe YouTube şi s-a auzit şi live de câteva ori, dar această versiune este produsă cu atenţie obsesivă la detalii. E un moment special la minutul 1:44 cu o producţie complet occidentală, cu o picătură de Massive Attack şi ceva de Silent Strike.

Irina Rimes are aici o abordare ceva mai "folclorică" prin unduirea vocii sale. Îmbină poezia lui Mihai Eminescu cu un mesaj ecologist şi un mesaj de trezire a oamenilor scufundaţi în propriul egoism. Irina dovedeşte un flow deosebit, bun de hip-hop sau trap după acea porţiune mixată perfect.

"Nu Ştiu"

Imediat după vine balada "Nu Ştiu", care începe pop, prietenos cu radio-ul, alunecând spre un sunet cinematic şi dramatic spre refren, de o tristeţe aparte. Am auzit piesa în documentarul HBO Max şi abia aşteptam să aud versiunea sa finală. Pare o piesă de despărţire sau de amintiri amare. Ar putea fi văzut că versiunea în oglindă a lui "Nu ştii tu să fii bărbat", doar că acum căpătând proporţii apocaliptice la refren, prin durerea imprimată de acel cor bogat din spatele Irinei.

"Pentru totdeauna"

Hitul de radio al acestui LP este "Pentru totdeauna", colaborare cu Grasu XXL, care a apărut deja ca single de la final de an 2021 şi a strâns peste 6 milioane de vizualizări pe YouTube. Este o producţie marca Alex Cotoi, pe care Grasu XXL intră ceva mai matur şi meditativ decât de obicei. Versurile sunt despre momentul când "nu mai doare dorul", despre "adevărul crunt" şi relaţiile în care cei doi sunt "singuri împreună".

"Acasă"

Pentru mine e mereu important să ascult piesa care dă numele unui album, deoarece în jurul său e construit întregul său concept. "Acasă" are o poveste complexă, sensibilă şi e desprinsă direct din sufletul artistei. Este o piesă despre relaţia Irinei cu mama sa, despre revenirea acasă şi revenirea la vorbele părinţilor, la poveţele lor, aplicate sau nu de-a lungul vieţii. Piesa are un crescendo interesant, este surprinzător de golaşă de instrumental la început, pentru ca apoi să se dezlănţuie cu o orchestraţie complexă ce aminteşte de experimentele din a doua parte a carierei Placebo.

E o melodie destul de lungă, de 5 minute şi 37 de secunde, care îşi atinge potenţialul maxim atunci când auzim chitara electrică, basul şi viorile îmbinate peste versurile Irinei. Muziciana cântă despre responsabilitatea artistului în faţa celor care o asculta ("ai grijă ce îi înveţi"). Dorul de casă este un motiv etern în operele de artă, care rezonează cu numărul mare de expaţi ai României şi Republicii Moldova, iar toţi s-ar putea regăsi în acest track. Construcţia piesei are ceva de o... operă rock, exagerând puţin.

Avem şi o piesă în limba rusă, o versiune a piesei "Pentru Totdeauna" cu Jah Khalib, artist din Kazakhstan, cu un videoclip doldora de CGI şi ţinute futuriste.

"Outro"

"Outro" nu trebuie deloc neglijată, amintindu-ne de faptul că Irina scrie şi poezii. E practic o poezie peste o chitară ascunsă în fundal, o rană deschisă din cuvinte. Creatoarea piesei vorbeşte despre povestea sa de dragoste care a ţinut "două toamne" şi despre faptul că s-ar fi întors la cel drag oricând, dar nu mai era rost de aşa ceva.

E interesantă dihotomia piesei: Irina a separat muzica şi versurile. La început avem poezie, apoi avem un joc de sample-uri psihedelice şi vocalizare care arată tăria vocală a creatoarei de hituri din Republica Moldova. Piperate cu un solo de chitară al excelentei trupe care a însoţit-o pe Rimes în călătoria sa spre casă.

"Sunt a nimănui"

"Sunt a nimănui" e o baladă la pian, piesă de final de concert, cu luminile stinse şi cu blitzurile de telefoane în aer. Vulnerabilitatea este din nou palpabilă, cu titlul repetat obsesiv peste acel pian ce aduce aminte de Lady Gaga puţin.

Coperta acestui LP are ceva de "Kill Bill" şi cred că Irina vrea să ne arate că artistul trebuie să sufere, să dea şi un ochi la nevoie pentru arta sa. În acelaşi timp pare să asume şi o figură de războinică care nu te anunţa neapărat că ai (încă) un album vulnerabil şi sensibil de ascultat. Dacă e să comentez ceva negativ, ar fi faptul că unele piese sunt supra produse de Global Records şi preferam să aud mai multe instrumente ale trupei şi mai puţine sample-uri. Dar avem şi destule piese golaşe şi sincere, voce şi pian şi vulnerabiliate. E în altă cheie decât "Pastila" din 2020 şi parcă s-au mai închis din rănile lui "Cosmos" din 2018 şi ale lui "Despre el" din 2017. Nu de tot... totuşi.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Carla's Dreams, Irina Rimes, The Motans revin la The Concert 2023

Carla's Dreams, Irina Rimes și The Motans vor urca din nou pe scena The Concert 2023. Evenimentul va avea loc pe 15 iulie, la Romexpo. Detalii și bilete în articol.

Publicat

pe

Carla's Dreams, Irina Rimes, The Motans
Carla's Dreams, Irina Rimes, The Motans │ FOTO: capturi YouTube

Ca în fiecare an, The Concert își așteaptă publicul la Romexpo, alături de unii dintre cei mai apreciați artiști. Carla's Dreams, Irina Rimes și The Motans promit să aducă trei show-uri individuale puternice, pline de dans și voie bună.

Prețuri bilete The Concert 2023 la Romexpo

Biletele pentru noua ediție The Concert se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 99 de lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesați agenda InfoMusic.

Info acces:

  • Copiii sub 7 ani au intrarea gratuită, dar însoțiți de un adult posesor de bilet.
  • Organizatorii recomandă fanilor care vin cu copii sub 10 ani să le protejeze acestora urechile cu căști speciale. La concert, volumul va fi puternic și poate afecta auzul copiilor.
  • Organizatorii vor pune la dispoziție suficiente puncte de vânzare a băuturilor pentru a evita cozile. Recomandă totuși să veniți la concert din timp și nu înainte de ultima trupă. Este normal ca la orele de vârf, când se atinge capacitatea maximă a spațiului, barurile să se aglomereze. Organizatorii vor oferi un program detaliat cu câteva săptămâni înainte de concert.
  • Accesul cu umbrele este interzis.

Despre Carla's Dreams, Irina Rimes și The Motans

Dacă în 2021 Carla's Dreams a dominat topurile radio din România cu piese precum "N-aud" alături de EMAA sau "Simplu și Ușor", în 2022 istoria s-a repetă cu single-ul "Victima", ce a reușit să fie No.1 pe radio săptămâni la rând. Piesa "Înapoi" s-a bucurat atât de susținerea fanilor din online, cât și de susținerea oamenilor de radio, plasându-se pe poziții fruntașe în topurile muzicale. Totodată, anul trecut s-au aniversat zece ani de Carla's Dreams, o decadă de când fanii emoției se pot bucura de muzica proiectului.

Concertele explozive Carla's Dreams, 100% live, nu se rezumă niciodată la un singur gen muzical. Combinând elemente de pop, hip-hop, dance și rock, sunt gata să uimească mereu fanii cu abilitatea maleabilă de a combina stilurile cu singurul obiectiv de a da o fărâmă de originalitate pe piața muzicală românească și internațională.

Irina Rimes este o apariție unică, plină de sensibilitate și înconjurată de o carismă aparte. Lansarea Irinei în România a fost cum nu se putea mai bine. Piesa "Visele" a fost lider în toate topurile muzicale autohtone timp de luni de zile. Anul 2020 a găsit-o pe Irina cu o schimbare consistentă de stil, dar nu și de conținut. Albumul "Pastila" a adoptat stilul pop-trap, dar mesajele sale puternice au fost în continuare regăsite printre rânduri.

În vara lui 2022, Irina a lansat albumul "Acasă" și mini seria de documentare "Pe drumul meu", ce s-au bucurat de un real suport atât în mediul online, în special din partea fanilor, cât și în offline.

The Motans este unul dintre cele mai de succes proiecte muzicale din ultimii ani. Debutând în 2016 cu piesa "Versus", artistul a ajuns repede la inima publicului, prin hituri precum "Weekend", "Poem", "Jackpot", "August" sau "Înainte să ne fi născut". Lansările sale ocupă constant topurile radio. Primele sale două albume, "My Gorgeous Drama Queen (2018)" și "My Rhythm & Soul (2020)" s-au vândut în mii de exemplare fizice, iar cel de-al treilea, "Great Expectations", este în plină ascensiune.

Recent, artistul a lansat "Rehab", un EP conceptual care privește și analizează dragostea prin intermediul a diverse adicții.

Citește în continuare

Lifestyle

Irina Rimes a devenit ambasador AVON

AVON anunță parteneriatul cu Irina Rimes, una dintre cele mai populare artiste din România. Irina s-a remarcat pe piața din România odată cu lansarea piesei "Visele", care s-a aflat timp de 3 luni pe locul 1 în topurile muzicale. Află ce produs de machiaj promovează cântăreața.

Publicat

pe

Irina Rimes pentru AVON
Irina Rimes pentru AVON │ FOTO: AVON

Irina Rimes este un artist plin de sensibilitate, iar farmecul său aparte i-a adus succesul de-al lungul carierei sale. În calitate de ambasador AVON, Irina va fi o sursă de inspirație și încurajare pentru femeile din România, care vor avea ocazia să descopere noi produse de make-up și să învețe cum să le folosească în mod creativ pentru a-și atinge potențialul maxim.

"Sunt prietenă cu AVON de mulți ani, încă de când a intrat mama mea în echipă. Tot de când mama mea a devenit parte din echipa AVON, am vrut să-i fac o surpriză, să mă descopere pe coperta catalogului, iar într-un final, surpriza asta se întâmplă", a declarat Irina Rimes.

Parteneriatul Irinei cu AVON debutează odată cu lansarea celei mai recente inovații: Hydramatic, primul ruj mat din lume cu nucleu hidratant de acid hialuronic.

În cadrul unui studiu , AVON a întrebat 9000 de femei din întreaga lume ce își doresc de la rujul perfect. Răspunsul: "Un ruj mat, cu o culoare îndrăzneață, care oferă, în același timp, și hidratare". În urma cercetărilor, echipa de oameni de știință și experți AVON a creat un nucleu special, care conține un amestec exclusiv de ingrediente de îngrijire a pielii - acid hialuronic și glicerină - înconjurat de o culoare mată intensă. Rezultatul este primul ruj mat din lume care oferă buzelor hidratarea de care au nevoie.

Rujul Hydramatic este disponibil în 15 nuanțe îndrăznețe care se potrivesc fiecărui ton de piele: Coco, Siren Red, Flame, Fawn, Garnet, Ruby, Rosy, Purple, Rosy, Pink, Peony, Blush, Mauve, Violia Grey și Nude. Acesta este disponibil prin intermediul reprezentanților AVON și poate fi comandat online, la prețul de 35,99 lei.

Despre AVON

AVON este prezent de peste 25 de ani pe piața din România, timp în care și-a menținut o poziție de top în preferințele consumatorilor, reușind în același timp să pună bazele uneia dintre cele mai mari comunități de femei. Compania este preocupată nu numai să aducă frumusețe și independenţă femeilor, dar și să le îmbunătățească viața, promovând respectul pe care societatea îl datorează rolului lor în dezvoltarea socială și militând continuu pentru sănătatea și standardul lor de viață.

Citește în continuare

Emisiuni radio-tv

Iulian Nunucă a câștigat Vocea României 2022

Vocea României și-a desemnat un nou reprezentant. Iulian Nunucă din echipa lui Tudor Chirilă a câștigat marele trofeu și premiul de 100.000 de euro. Află cum a decurs finala emisiunii.

Publicat

pe

Iulian Nunucă la Vocea României 2022
Iulian Nunucă la Vocea României 2022 │ FOTO: PRO TV

Patru finaliști, un singur câștigător. Iulian Nunucă a primit titulatura de Vocea României 2022 și a bifat a cincea victorie a antrenorului Tudor Chirilă. În cadrul finalei, am avut parte de momente individuale ale fiecărui concurent din cele patru echipe, de momente muzicale ale concurenților alături de antrenorii lor, dar și duete ale finalistelor împreună cu artiști cunoscuți. Astfel, fiecare echipă a încântat publicul cu câte trei interpretări.

Clasamentul final Vocea României 2022

  • Locul 1: Iulian Nunucă (echipa Tudor)
  • Locul 2: Andra Botez (echipa Irina)
  • Locul 3: Teodor Debu (echipa Denis)
  • Locul 4: Winael Baldus (echipa Smiley & Theo Rose)

Rezumatul finalei Vocea României 2022

Andra Botez a dat startul finalei de la Vocea României. Concurenta din echipa Irina Rimes a urcat pe scena alături de Damian Drăghici și Surorile Osoianu. Artiștii au interpretat piesa "Ielele".

A urmat Teodor Debu, din echipa lui Denis Roabeș. Concurentul a avut un moment solo și a cântat piesa "Say Something".

"Ai rămas lângă noi până la final. Mă bucur că ai rămas cu noi până la final. Ești o surpriză și îți doresc să fii o surpriză mereu. Te felicit!", a spus Irina Rimes.

Theo Rose a continuat:

"Vocea României o să aibă in istoric exemplul asta de tineri. Aici ai venit să înțelegi că ești perfect așa cum ești și să descoperi ce ai tu special".

Tudor Chirilă a spus că îl vede pe Teodor abordând genul hip-hop, menționând și:

"Eu sper ca muzica să te ajute să-ți îmblânzești demonii".

Theo Rose, Smiley și Winael Baldus au adus la Vocea României un moment plin de emoție și însemnătate. Cei trei au interpretat piesa "Aprinde scânteia".

Sunteți foarte gangsta toți! Felicitări că ați foarte mișto!, a spus Tudor Chirilă sugerând ca Winael s-ar potrivi pe coloana sonoră a serialului "Clanul".

Smiley a mărturisit:

"M-am bucurat foarte tare că am pus în scenă piesa asta. E o piesă care are o importanță foarte mare pentru mine ca și mesaj".

Denis l-a felicitat pe Winael pentru tot parcursul său de la Vocea României.

Iulian Nunucă a urmat cu o prestație solo. Tânărul a cântat piesa "All by myself".

"Superb, felicitări! Iulian, ai o voce excepțională și mă bucur pentru tot parcursul pe care l-ai avut", a spus Denis, adăugând că filosofia concurentului este să se bucure de ceea ce cântă. 

Smiley a declarat:

Iulian, ești foarte bun! Ai ajuns până în finală. Ești una dintre vocile spectaculoase ale acestei ediții. Bucură-te, tată! Bucură-te de fiecare lucru care ți se întâmplă din plin. Bravo ție!"

Teodor Debu a revenit pe scenă, de data aceasta acompaniat de Carla's Dreams. Cei doi au încântat audiența cu "Sub pielea mea".

Winael a cântat o piesă solicitantă pentru momentul său solo. Concurentul a interpretat "SOS".

"Eu vreau doar să-ți mulțumesc pentru o lecție de gratuitate și altruism. Îți mulțumesc că mi-ai dat voie să stau în jurul tău", a spus Theo Rose, adăugând că românii l-au "adoptat" pe Winael și l-au adus în finala de la Vocea României.

Smiley a fost de părere că piesa a meritat orice risc. Antrenorul a adăugat că vocea lui Winael este de nivel internațional și că poate face față oricărui cântec.

"Mi-e greu să vorbesc. Am avut emoții foarte mari pentru el. E o piesa greu de cântat, de interpretat, de livrat".

Andra Botez a creat un moment de poveste cu piesa "Time to say goodbye".

"Andra Botez, arăți foarte bine, cânti foarte bine! Ai o voce curată, o tehnică desăvârșită. Nu greșești nicio notă", a spus Smiley, menționând că dorește să o audă pe Andra cântând și după Vocea României.

Tudor a comentat:

"Irina a făcut o alegere bună. Strategic, cred că a jucat bine. Ți-a ieșit foarte bine, felicitări!"

Pe scenă a urmat duetul Denis și Teodor Debu. Cei doi au cântat "Valuri Mari".

"E o piesa atât de frumoasă! Fiecare cuvânt din piesa asta e o capodoperă! Mă bucur foarte mult de chimia dintre voi doi. Felicitări!", a spus Irina Rimes.

Tudor Chirilă a observat o conexiune frumoasă între Debu și Denis.

Denis a vorbit despre modul în care Teodor Debu a reușit de fiecare dată să transmită emoție prin interpretările sale. Antrenorul nu a uitat să îi mulțumească încă o dată că face parte din echipa lui.

Iulian Nunucă a avut-o ca invitată pe soprana Irina Baianț. Cei doi au interpretat partitura "Hallelujah".

Irina Rimes și Andra Botez au adus pe scena de la Vocea României atmosfera de Crăciun. Cele două au cântat "Have Yourself a Merry Little Christmas".

"V-ați auzit extraordinar de frumos! Vă susțineți frumos una pe cealaltă. Bravo, fetelor! Ați făcut o echipă minunată!", a spus Theo Rose.

Denis a mărturisit:

"A fost un moment magic! Felicitări, Andra! Felicitări, Irina! Ascultând piesa, m-am umplut de melancolie".

Raluka a fost invitata specială a echipei Smiley & Theo Rose. Artista a interpretat împreună cu Winael piesa "How Am I Supposed to Live Without You".

Tudor Chirilă și Iulian Nunucă au încheiat finala de la Vocea României 2022 cu o interpretare ce l-a scos pe Tudor din zona de confort. Cei doi au cântat "Inel, inel de aur".

"Sunt șocat, foarte plăcut surprins! Un moment foarte bun. Prima oară când se cântă treaba asta la Vocea României și mă bucur că Tudor Chirilă a deschis Cutia Pandorei", a spus Smiley.

Theo Rose este de părere că vocea lui Iulian vine de undeva de sus și i-a transmis:

"Ai datorita să întorci mult bine pentru ce ți-a dat Dumnezeu!"

Tudor i-a mulțumit lui Iulian pentru ocazia de a interpreta o asemenea partitură într-un mediu "organizat".

Citește în continuare

Trending