Urmărește-ne în Social Media

rock

ZOB- Întoarcerea Zmeului (lyric video)

Trupa ZOB a lansat piesa "Întoarcerea Zmeului" alături de un lyric video. Materialul este disponibil în articol, te invităm să-l urmărești.

Publicat

pe

După nouă ani de la lansarea piesei "Basm Epic", care face parte din albumul "Deviant", trupa ZOB revine cu un nou single rock n' roll cu influențe punk. "Întoarcerea Zmeului" continuă povestea "Basmului Epic" și aduce în prim-plan figura emblematică din folclorul românesc, pe care o transpune în lumea modernă, contemporană.

"Întoarcerea Zmeului" este compusă de membrii trupei ZOB, înregistrată și masterizată de Gabi Andrieș Pipai. Piesa este disponibilă acum pe toate platformele de streaming, iar lyric video-ul realizat de Brandfusion, pe canalul oficial al trupei de YouTube.

"O evadare teatrală, prietenoasă şi cu oarecare subînţelesuri într-un univers de basm, chiar dacă basmul în sine este inexistent. Esenţialul se regăseşte în oferta din refren a Zmeului, un deziderat, de altfel, al celor ce au înţeles această cavalcadă spectaculoasă a vieţii", a declarat Vlad Gorneanu "Vlase".

Fondată în 1993 şi debutând cu un concert organizat de fundaţia "Corrupted Morals", ZOB s-a impus ca un nume esenţial în peisajul muzical românesc. Trupa a atins apogeul succesului odată cu lansarea albumului "Telenovele", care s-a clasat pe prima poziţie în multiple topuri de specialitate şi a fost distins cu titlul de "Cel mai bun album de rock alternativ" la Premiile Industriei Muzicale 2001.

De-a lungul anilor, ZOB a navigat cu succes prin schimbări de componenţă, reuşind să-şi reinventeze constant sunetul şi să-şi menţină un loc de cinste în industria muzicală. În 2009, a lansat albumul "ZuluOscarBravo", iar în 2011 a sărbătorit 18 ani de activitate printr-un concert în clubul bucureştean Wings. În 2004, trupa a adus în atenţie un nou material discografic intitulat "Printre Nori", lansat prin Zone Records. Cinci ani mai târziu, în 2009, ZOB a surprins publicul cu albumul "Oscar Bravo Zulu", sub umbrela casei de discuri Roton. În 2015, trupa a lansat piesa "Arată-mi".

În 2023, ZOB a sărbătorit 30 de ani de carieră şi a adus o schimbare semnificativă în componenţă, aducându-l la tobe pe Dan Andrei Modrea, cunoscut sub numele de scenă "Xu". Acesta este şi membru al trupelor Recycle Bin şi Nişte Băieţi. În prezent, trupa ZOB lucrează la un nou album, care va fi lansat la finalul acestui an.

Trending