Urmărește-ne în Social Media

rock

Within Temptation - Raise Your Banner (Feat Anders Friden)

Within Temptation îşi continuă experimentul muzical al noului album prin lansarea piesei "Raise Your Banner". Asemenea ultimului single şi aceasta este o colaborare, de această dată cu solistul In Flames, Anders Friden. Melodia primeşte un videoclip cu versuri, pe care vă invităm să îl vizionaţi în articol.

Publicat

pe

"Raise Your Banner" are puternice influenţe electronice, abordare pe care Within Temptation o încearcă odată cu noul LP. Aceasta s-a resimţit şi pe single-ul "The Reckoning", colaborare cu Jacoby Shaddix, solistul Papa Roach. Melodia debuta la final de lună septembrie şi primea un videoclip oficial SF, în care solista Sharon den Adel apărea duelându-se cu creaturi extraterestre şi nave.

Anders Friden este solist şi textier In Flames, colaborând în trecut cu trupele Dark Tranquility, Ceremonial Oath şi Passenger. Debutul său la In Flames venea în 1996 pe albumul "The Jester Race".

Within Temptation îşi va lansa noul album, "Resist" pe 14 decembrie, incluzând în tracklist şi o colaborare cu Jasper Steverlinck, cântăreţ belgian şi membru al trupelor Guilt Machine şi Arid. Lista cu melodii a noului LP arată astfel:

01. The Reckoning (feat. Jacoby Shaddix)
02. Endless War
03. Raise Your Banner (feat. Anders Fridén)
04. Supernova
05. Holy Ground
06. In Vain
07. Firelight (feat. Jasper Steverlinck)
08. Mad World
09. Mercy Mirror
10. Trophy Hunter

Schimbarea de sound nu este întâmplătoare, deoarece Within Temptation a schimbat casa de discuri, trecând la Spinefarm Records, sub tutela Universal Music Group. Formaţia şi-a propus ca pe parcursul a 10 piese să ofere imnuri fredonabile în arene, creaţii la scară mare, ideale de interpretat de către public numeros. Hook-urile sunt întunecate şi solo-urile sunt complexe, ca şi porţiunile orchestrale tipice Within Temptation.

Discul s-a născut din dorinţa de a aduce rebeliune în peisajul muzical al zilei de azi, dar şi de a include o abordare modernă în symphonic metal. Au trecut aproape 5 ani de când olandezii nu au mai scos un album, perioadă în care Sharon den Adel a cochetat cu o carieră solo. Ultimul release, "Hydra" a fost urmat de un turneu foarte lung şi obositor.

Grupul ne-a vizitat în 2016, în cadrul festivalului ArtMania Bucharest Blast, după ce cântase la noi în cadrul ARTMania 2013.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Within Temptation a lansat piesa "Shed My Skin", virând şi mai mult spre rock alternativ

Within Temptation a lansat pe 25 iunie 2021 o nouă piesă, "Shed My Skin", colaborare cu Annisokay. Melodia îmbină rock-ul alternativ cu elemente de heavy metal şi câte un element orchestral strecurat pe fundal. Vocea e totui senzaţională, iar Sharon den Adel rămâne în continuare un reper în muzica rock. Piesa se ascultă în articol.

Publicat

pe

Coperta single Within Temptation Annisokay Shed My Skin
Coperta single Within Temptation Annisokay Shed My Skin │ FOTO: Within Temptation

"Shed My Skin" este un single cu o producţie excelentă, sună cinematic şi i s-ar potrivi de minune un trailer de "Hunger Games" să zicem. Chitara îmbinată cu sample-urile electronice sunt deja aspecte obişnuite pentru sound-ul Within Temptation, dar fanii vor avea şi o surpriză. Formaţia germană metalcore Annisokay intră pe track pentru un plus de "greutate" şi chiar un growl spre final. Sharon den Adel cântă curat, cu vocalize lungi şi oglindite în ecouri care răsună pe parcursul piesei.

Ultimul minut şi jumătate alunecă spre djent şi metalcore într-un mod delicios. Versurile acestui single sunt despre modul în care facem faţă schimbărilor inevitabile din viaţă. Fac aluzie la transformările inevitabile şi fricţiunile care dau naştere unor diamante, personalităţi bine cristalizate. Sharon den Adel a descris aceasta creaţie drept una despre "devenirea omului care trebuie să fim, chiar dacă asta înseamnă să pierdem oameni dragi, dar de care ne-am îndepărtat".

Within Temptation va lansa şi un videoclip special creat pentru acest track în cadrul concertului său transmis în realitate virtuală pe 8 şi 9 iulie. Se numeşte "Within Temptation: The Aftermath - A Show In a Virtual Reality". Biletele se pot achiziţiona de aici. Un bilet de o persoană costă 24.99 euro sau 29.99 pentru 2 sau mai multe persoane care privesc în aceeaşi cameră pe headseturi VR.

Nu va fi un concert clasic, ci o operă de artă pusă în scenă într-o lume post apocaliptică, un spectacol VR care integrează muzica trupei. Spectacolul va ţine o oră, perioadă în care trupa va cânta hituri ale sale, dar şi melodii noi, interacţionând cu elementele 3D redate în mediul virtual. Within Temptation a lansat pe final de an 2020 videoclipul şi piesa "The Purge", cu un mesaj legat de introspecţie şi alegeri mai bune sau nefericite în viaţă. Grupul trebuia să vină la festivalul WTF din Bistriţa, mutat din 2020 în 2021 în luna august.

Ulterior acesta a fost mutat în 2022, alături de întreg turneul european "World Collide" al grupului olandez.

Citește în continuare

Trending