Urmărește-ne în Social Media

rock

Therion - Night Reborn

Therion a creat în ultimii ani o rock opera complexă, cunoscută drept "Beloved Antichrist". O va pune în scenă pe marile arene de concerte de pe glob în acest an, dar până atunci avem şansa de a asculta compoziţia "Night Reborn", care primeşte un lyric video proaspăt, ce poate fi urmărit mai jos.

Publicat

pe

Noul album, "Beloved Antichrist" soseşte pe 9 februarie. Această rock opera este inspirată de creaţia literară a filosofului mistic rus Vladimir Soloviov, "A Short Tale of the Antichrist". Noul disc se întinde pe 3 ore şi este o operă complexă, cu orchestraţie amplă. 27 de personaje sunt incluse în această poveste epică, interpretate de către membri ai trupei, precum Thomas Vikstrom, Lori Lewis şi Chiara Malvestiti, dar şi alţi muzicieni şi actori care au mai colaborat cu grupul suedez.

De artwork s-a ocupat Thomas Ewerhart. "Night Reborn" face parte din actul al doilea al operei şi combină riff-urile de heavy metal cu vocalize clasice de mare amploare. Christofer Johnsson (fondator, chitarist Therion) a explicat mesajul din spatele acestui single:

"Night Reborn” este una dintre scenele care se axează mai mult pe chitară, din această operă şi reprezintă latura sa mai heavy. În precedentele două scene din Capitolul 11, un mistic din est (Apollonius) soseşte pentru a îl ajuta pe Anticrist (Seth).

În această scenă el prezintă publicului unele dintre miracolele sale.

Therion vrea să aducă această producţie monumentală pe scenă, dar totul se află doar în faza de planificare deocamdată. Ce ştim sigur că e grupul simfonic metal are programate 25 de concerte în Europa în acest an, oprindu-se şi în România în martie. Îi vom auzi la Arenele Romane, unde vor cânta şi hiturile clasice precum "Clavicula Nox".

Muzicienii ne-au vizitat pe 19 octombrie 2012, cântând piese de pe discul "Les Fleus Du Mal".

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 11 martie 2018

Therion

Loc
Quantic Club

Concerte & turnee

Nume noi la Rockstadt Extreme Fest 2023: Therion, Meshuggah + alţii

Luna martie ne aduce noi confirmări de artişti pentru festivalul Rockstadt Extreme Fest 2023. E vorba despre nume mari, precum Therion, Epica sau Meshuggah, dar şi Architects şi alte nume care vor bucura publicul de la noi.

Publicat

pe

Rockstadt Extreme Fest 2023 lineup nou martie 2023
Rockstadt Extreme Fest 2023 lineup nou martie 2023 │ FOTO: Rockstadt Extreme Fest

Rockstadt Extreme Fest este un festival autohton desfăşurat la Cetatea Râşnov între 2 şi 6 august 2023. Până acum lineup-ul a sunat deja excelent, incluzând trupe ca In Flames şi Anthrax, Trivium şi Sleep Token. Li se adaugă acum alţi câţiva artişti şi formaţii de top. La final de an 2022 aflam că vin la noi Dropkick Murphys, Anthrax şi In Flames, dar şi Architects, plus Soulfly.

IGORR cu super percuţia sa apărea pe afiş, alături de Marduk. Epica vine din nou în ţara noastră, după ce a cântat alături de Soulfly şi Children of Bodom la Arenele Române în 2018. The Ocean soseşte la Rockstadt la doar luni după ce ne-a vizitat în toamna lui 2022 la Quantic, pentru un super concert cu crowdsurfing intens al solistului. Şi Villagers of Ioanina City revin la noi la doar câteva luni după ce au apărut în Quantic (decembrie 2022).

Meshuggah este surpriza plăcută a primăverii, fie că îi apreciezi pentru combinaţia de groove metal cu djent, fie că ai aflat de ei din meme-urile legate de Oscaruri sau Grammy-uri. Suedezii au împlinit 35 de ani de existenţă şi au lansat ultimul album, "Immutable" în aprilie 2022 prin Atomic Fire Records. Structura poliritmică şi matematică a muzicii sale a fascinat atât critici, cât şi fani timp de întregi decenii. Fanii lor sunt asemuiţi cu cei "turbaţi" de la TOOL, iar prin sound-ul lor se poate spune că au creat de unii singuri genul muzical djent.

Alte trupe anunţate recent pentru prezenţa la Rockstadt sunt Therion, Lost In Kiev, The Underground Youth, KADAVAR şi PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS, care duce mai departe moştenirea Motorhead. Rockstadt Extreme Fest 2023 este o ediţie specială, deoarece marchează împlinirea a 10 ani de când există acest festival. Din cauza pandemiei a avut doar 8 ediţii, dar a adus nume grele de tot la Cetatea Râşnov, fie că vorbim despre black metal, punk, post rock, metal progresiv.

Citește în continuare

Trending