Urmărește-ne în Social Media

rock

Therion - Night Reborn

Therion a creat în ultimii ani o rock opera complexă, cunoscută drept "Beloved Antichrist". O va pune în scenă pe marile arene de concerte de pe glob în acest an, dar până atunci avem şansa de a asculta compoziţia "Night Reborn", care primeşte un lyric video proaspăt, ce poate fi urmărit mai jos.

Publicat

pe

Noul album, "Beloved Antichrist" soseşte pe 9 februarie. Această rock opera este inspirată de creaţia literară a filosofului mistic rus Vladimir Soloviov, "A Short Tale of the Antichrist". Noul disc se întinde pe 3 ore şi este o operă complexă, cu orchestraţie amplă. 27 de personaje sunt incluse în această poveste epică, interpretate de către membri ai trupei, precum Thomas Vikstrom, Lori Lewis şi Chiara Malvestiti, dar şi alţi muzicieni şi actori care au mai colaborat cu grupul suedez.

De artwork s-a ocupat Thomas Ewerhart. "Night Reborn" face parte din actul al doilea al operei şi combină riff-urile de heavy metal cu vocalize clasice de mare amploare. Christofer Johnsson (fondator, chitarist Therion) a explicat mesajul din spatele acestui single:

"Night Reborn” este una dintre scenele care se axează mai mult pe chitară, din această operă şi reprezintă latura sa mai heavy. În precedentele două scene din Capitolul 11, un mistic din est (Apollonius) soseşte pentru a îl ajuta pe Anticrist (Seth).

În această scenă el prezintă publicului unele dintre miracolele sale.

Therion vrea să aducă această producţie monumentală pe scenă, dar totul se află doar în faza de planificare deocamdată. Ce ştim sigur că e grupul simfonic metal are programate 25 de concerte în Europa în acest an, oprindu-se şi în România în martie. Îi vom auzi la Arenele Romane, unde vor cânta şi hiturile clasice precum "Clavicula Nox".

Muzicienii ne-au vizitat pe 19 octombrie 2012, cântând piese de pe discul "Les Fleus Du Mal".

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte duminică, 11 martie 2018

Therion

Loc
Quantic Club

Concerte & turnee

Therion anunţă doua concerte în România în 2022; Află unde vor avea loc

Formaţia suedeză Therion revine în România în anul 2022, de această dată pentru două concerte. Grupul a avut un concert sold out la Bucureşti în 2018 şi un recital în cadrul Maximum Rock Festival 2021, iar acum e gata pentru a include România în turneul "Leviathan II Tour 2022".

Publicat

pe

Fotografie concert Therion Maximum Rock Festival 2021
Fotografie concert Therion Maximum Rock Festival 2021 │ FOTO: Infomusic

Cele două concerte vor avea loc în decembrie 2022. Pe 2 decembrie 2022 Therion cântă la Form Space la Cluj-Napoca, iar pe 3 decembrie îi aşteptăm la Bucureşti la Quantic Club. Aceste evenimente continuă promovarea albumului "Leviathan", care poartă numărul 17 în discografia trupei şi a debutat pe 21 ianuarie 2021 prin Nuclear Blast Records din Germania. Acest LP a fost numit o colecţie de hituri create pentru a le răspunde fanilor exact cu genul de piese dorite.

Liderul trupei, Christofer Johnsson și colaboratorul său Thomas Vikström explică această abordare:

Am făcut singurul lucru care a mai rămas din toate unghiurile diferite de explorat. Am decis să oferim oamenilor ceea ce au tot cerut. Leviathan este primul album pe care îl avem în mod deliberat plin cu piese THERION de succes.

Therion a lansat în anul 2021 single-urile "Nocturnal Light", "Tuonela", "Die Wellen Der Zeit", dar şi piesa titulară "Leviathan". La Arenele Romane la concertul din 2021 ne-au încântat cu "The Rise of Sodom and Gomorrah". Artiştii au mărturisit că sunt emoţionaţi, deoarece era primul loc concert din 2019 încoace şi că au ales România special pentru asta. S-au mai auzit live şi piesele "Eye of Algol", "Tuonela", "Leviathan".

Fanii Therion îşi vor aminti cu siguranţă magistralul concert din 2006, care a avut loc la Sala Palatului. A fost împărţit în două secţiuni: una orchestrală în care s-au interpretat coveruri după Therion şi una a trupei, care a cântat alături de orchestră. Concertul eveniment a fost transmis de Crăciun pe TVR 2 în acel an. Therion a mai fost la Bucureşti şi în 2013, la Arenele Romane, iar pe atunci promova LP-ul "Les Fleurs du Mal", lansat în 2012.

Formaţia este activă din anul 1987 şi a devenit însăşi definiţia symphonic metal-ului. Numele său este inspirat de albumul "To Mega Therion" de la Celtic Frost.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending