Urmărește-ne în Social Media

rock

Therion - Leviathan

Therion a lansat piesa "Leviathan", alături de un videoclip cu versuri. Acesta este primul single de pe un viitor album, care se va numi tot "Leviathan". Este un single bogat în coruri feminine ample şi cu versuri care preaslăvesc celebrul monstru al mărilor. Mai multe detalii despre noul LP avem în articol.

Publicat

pe

Legenda symphonic metal din Suedia a revenit! Therion ne-a oferit o piesă nouă de vineri 13, "Leviathan". Acesta este track-ul titular de pe noul album al trupei, care va debuta pe 22 ianuarie 2021 prin casa de discuri Nuclear Blast. Piesa pune mare accent pe vocile feminine şi pe solo-uri măiastre de chitară, etalate în special la mijlocul piesei. Videoclipul cu versuri este unul misterios, ilustrat cu valuri şi cadre din adâncurile abisale unde se ascund monştri marini.

Therion ajunge în 2021 la 17 albume de studio, iar creierul trupei, Christofer Johnsson s-a reunit cu colaboratorul Thomas Vikstrom şi pentru acest material. Şi-a descris noua creaţie drept "primul album intenţionat umplut cu viitoare hituri Therion". Greu de crezut că trupa a pornit la drum inspirându-se de la Slayer şi numindu-se de fapt Blitzkrieg la debut, în 1988. La aflarea veştii că mai e un grup cu acest nume, grupul şi-a schimbat denumirea în Megatherion/ Therion.

Începuturile au fost marcate de death metal, aşa cum puteţi auzi pe albumul de debut "Of Darkness..." (1991). Ulterior Christofer s-a orientat spre rock-ul symphonic, a colaborat cu mari orchestre, soliste şi cu zeci, ba chiar sute de muzicieni talentaţi. În ultimele decenii Therion a început să includă tot mai mult voci feminine în creaţiile sale. Ultimul LP al trupei suedeze a fost "Beloved Antichrist", lansat în 2018, o creaţie dramatică rock opera, împărţită în 3 acte. A inclus o orchestră uriaşă şi un cor şi a fost primul album multiplu din 2010 încoace. Include 46 de piese şi este bazat pe opera "A Short Tale of the Antichrist" a lui Vladimir Soloviov.

"Leviathan" îşi trage inspiraţia de la un monstru marin preluat din mitologia iudeo-creştină şi prezent şi în cea babiloniană.

Iată tracklist-ul acestui disc:

01. The Leaf on the Oak of Far
02. Tuonela
03. Leviathan
04. Die Wellen der Zeit
05. Ai Dahaka
06. Eye of Algol
07. Nocturnal Light
08. Great Marquis of Hell
09. Psalm of Retribution
10. El Primer Sol
11. Ten Courts of Diyu
12. Eye of Algol (alternative vocals version)
13. Tuonela (full Marco vocals version)
14. Tuonela (alternative vocals version)
15. Tuonela (instrumental version)
16. Tuonela (orchestral version)

Concerte & turnee

Nume noi la Rockstadt Extreme Fest 2023: Therion, Meshuggah + alţii

Luna martie ne aduce noi confirmări de artişti pentru festivalul Rockstadt Extreme Fest 2023. E vorba despre nume mari, precum Therion, Epica sau Meshuggah, dar şi Architects şi alte nume care vor bucura publicul de la noi.

Publicat

pe

Rockstadt Extreme Fest 2023 lineup nou martie 2023
Rockstadt Extreme Fest 2023 lineup nou martie 2023 │ FOTO: Rockstadt Extreme Fest

Rockstadt Extreme Fest este un festival autohton desfăşurat la Cetatea Râşnov între 2 şi 6 august 2023. Până acum lineup-ul a sunat deja excelent, incluzând trupe ca In Flames şi Anthrax, Trivium şi Sleep Token. Li se adaugă acum alţi câţiva artişti şi formaţii de top. La final de an 2022 aflam că vin la noi Dropkick Murphys, Anthrax şi In Flames, dar şi Architects, plus Soulfly.

IGORR cu super percuţia sa apărea pe afiş, alături de Marduk. Epica vine din nou în ţara noastră, după ce a cântat alături de Soulfly şi Children of Bodom la Arenele Române în 2018. The Ocean soseşte la Rockstadt la doar luni după ce ne-a vizitat în toamna lui 2022 la Quantic, pentru un super concert cu crowdsurfing intens al solistului. Şi Villagers of Ioanina City revin la noi la doar câteva luni după ce au apărut în Quantic (decembrie 2022).

Meshuggah este surpriza plăcută a primăverii, fie că îi apreciezi pentru combinaţia de groove metal cu djent, fie că ai aflat de ei din meme-urile legate de Oscaruri sau Grammy-uri. Suedezii au împlinit 35 de ani de existenţă şi au lansat ultimul album, "Immutable" în aprilie 2022 prin Atomic Fire Records. Structura poliritmică şi matematică a muzicii sale a fascinat atât critici, cât şi fani timp de întregi decenii. Fanii lor sunt asemuiţi cu cei "turbaţi" de la TOOL, iar prin sound-ul lor se poate spune că au creat de unii singuri genul muzical djent.

Alte trupe anunţate recent pentru prezenţa la Rockstadt sunt Therion, Lost In Kiev, The Underground Youth, KADAVAR şi PHIL CAMPBELL AND THE BASTARD SONS, care duce mai departe moştenirea Motorhead. Rockstadt Extreme Fest 2023 este o ediţie specială, deoarece marchează împlinirea a 10 ani de când există acest festival. Din cauza pandemiei a avut doar 8 ediţii, dar a adus nume grele de tot la Cetatea Râşnov, fie că vorbim despre black metal, punk, post rock, metal progresiv.

Citește în continuare

Trending