Urmărește-ne în Social Media

rock

The Rolling Stones - 19th Nervous Breakdown

The Rolling Stones a adus în actualitate o piesă clasică a sa, "19th Nervous Breakdown", lansând un videoclip cu versuri al acestei creaţii. Clipul este realizat în stilul artistic Op Art şi poate fi vizionat în cadrul articolului.

Publicat

pe

Single-ul original "19th Nervous Breakdown" se lansa în 1966 şi devenea imediat un hit. La 53 de ani distanţă admirăm un clip psihedelic cu efecte hipnotice şi jocuri vizuale, potrivit melodiei. Este un track mai jucăuş şi vesel, care ridică arenele de concerte în picioare. Creaţia Jagger-Richards are clipul inspirat de stilul artistic Op Art.

A fost numit astfel de către revista Time în 1964 pentru a descrie un tip de artă bazat pe iluzia optică. Această formă de artă a ajuns la apogeu fix odată cu ascensiunea The Rolling Stones. Videoclipul este gândit în aşa fel încât să evoce stilul show-urilor TV din anii '60, care aveau efecte colorate multiple şi tuneluri vărgate psihedelice.

"19th Nervous Breakdown" a fost compusă de către Mick Jagger şi Keith Richards în timpul turneului nord american Stones din toamna lui 1965. Piesa debuta în UK pe 5 februarie 1966, urmând release-ul "Get Off Of My Cloud". Jagger a fost întrebat în 1966 ce înseamnă versurile piesei şi la acea vreme a insistat că el nu e vreun Bob Dylan. Până la urmă se pare că e vorba despre o femeie sau fată nevrotică, iar "titlul... pur şi simplu suna bine".

Între timp trupa pregăteşte o relansare a albumului-coloană sonoră "The Rolling Stones Rock and Roll Circus". Materialul va sosi în mai sau iunie ca un set 3 X LP, aceasta fiind prima oară când este lansat pe vinil. Surpriza vine pe al treilea disc, care va include piese nelansate până acum. Producţia nu a fost transmisă la televizor sau cinematografe la debut, dar o versiune a sa restaurată a sosit în 1996, împreună cu coloana sonoră.

În noiembrie 2018 The Rolling Stones lansa varianta aniversară de 50 de ani a albumului "Beggars Banquet". Ediţia specială includea şi un interviu pe flexi disc cu Mick Jagger. Artistul lucrează de ceva vreme la piese noi cu trupa, existând perspectiva unui release proaspăt. Solistul lansa câteva piese solo în 2017, precum "England Lost" şi "Gotta Get a Grip".

Muzică și film

Mick Jagger a lansat "Strange Game", prima sa melodie pentru o coloană sonoră de serial

Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones a lansat o nouă piesă solo, "Strange Game". Ea marchează o premieră pentru artist: prima melodie compusă pentru coloana sonoră a unui serial, producţia Apple TV+ "Slow Horses", cu Gary Oldman în rol principal.

Publicat

pe

Mick Jagger în clipul piesei "Sympathy for the Devil"
Mick Jagger în clipul piesei "Sympathy for the Devil" │ FOTO: captură YouTube

Este prima piesă solo a artistului din ultimul an, iar melodia se va auzi pe genericul noului serial Apple Original "Slow Horses". Primele două episoade au sosit pe reţeaua de streaming Apple TV+ pe 1 aprilie. Solistul Roling Stones a compus track-ul alături de compozitorul Daniel Pemberton, nominalizat la Premiile Oscar. Versurile piesei fac aluzie la elemente din show şi poveştile sale. "Strange Game" este o melodie întunecată şi ameninţătoare, dar jucăuşă prin ritmul instrumentalului.

Serialul spune povestea unei echipe de agenţi secreţi britanici, un fel de rezervă MI5 unde ajung respinşii de acolo. Gary Oldman îl joacă pe Jackson Lamb, liderul instabil şi irascibil al grupului de spioni, care ajunge aici ca o pedeapsă. Mini seria cu 6 episoade le include în distribuţie pe Kristen Scott Thomas, Jonathan Pryce, Olivia Cook (pe care o ştim şi apreciem din "Bates Motel"), dar şi Jack Lowden.

The Rolling Stones a oferit recent detalii despre turneul său aniversar de 60 de ani din Marea Britanie şi Europa, care se va desfăşura în vara lui 2022. Chitaristul Keith Richards a confirmat recent că toboşarul de turneu Steve Jordan va ajuta la finalizarea noului album. Richards a dezvăluit şi că va cânta mult la bas pe noul LP. În 2021 Mick Jagger şi Dave Grohl ne-au oferit ceea ce s-a dorit a fi un imn de ieşire din pandemie, piesa de petrecere şi dezmăţ "Eazy Sleazy".

Solistul are 78 de ani şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame încă din 1989. Ca artist solo şi ca parte din Rolling Stones a ajuns pe locul întâi în topurile din UK şi SUA cu 13 single-uri.

Mick Jagger a trecut printr-o operaţie pe inimă cu 3 ani în urmă, dar s-a recuperat rapid, la 5 săptămâni după procedură fiind deja pe scenă. Anul 2021 a fost unul tragic pentru The Rolling Stones, care şi-a pierdut un membru de bază, toboşarul Charlie Watts. Acesta a murit la vârsta de 80 de ani.

Citește în continuare

Trending