Urmărește-ne în Social Media

rock

The Rolling Stones - 19th Nervous Breakdown

The Rolling Stones a adus în actualitate o piesă clasică a sa, "19th Nervous Breakdown", lansând un videoclip cu versuri al acestei creaţii. Clipul este realizat în stilul artistic Op Art şi poate fi vizionat în cadrul articolului.

Publicat

pe

Single-ul original "19th Nervous Breakdown" se lansa în 1966 şi devenea imediat un hit. La 53 de ani distanţă admirăm un clip psihedelic cu efecte hipnotice şi jocuri vizuale, potrivit melodiei. Este un track mai jucăuş şi vesel, care ridică arenele de concerte în picioare. Creaţia Jagger-Richards are clipul inspirat de stilul artistic Op Art.

A fost numit astfel de către revista Time în 1964 pentru a descrie un tip de artă bazat pe iluzia optică. Această formă de artă a ajuns la apogeu fix odată cu ascensiunea The Rolling Stones. Videoclipul este gândit în aşa fel încât să evoce stilul show-urilor TV din anii '60, care aveau efecte colorate multiple şi tuneluri vărgate psihedelice.

"19th Nervous Breakdown" a fost compusă de către Mick Jagger şi Keith Richards în timpul turneului nord american Stones din toamna lui 1965. Piesa debuta în UK pe 5 februarie 1966, urmând release-ul "Get Off Of My Cloud". Jagger a fost întrebat în 1966 ce înseamnă versurile piesei şi la acea vreme a insistat că el nu e vreun Bob Dylan. Până la urmă se pare că e vorba despre o femeie sau fată nevrotică, iar "titlul... pur şi simplu suna bine".

Între timp trupa pregăteşte o relansare a albumului-coloană sonoră "The Rolling Stones Rock and Roll Circus". Materialul va sosi în mai sau iunie ca un set 3 X LP, aceasta fiind prima oară când este lansat pe vinil. Surpriza vine pe al treilea disc, care va include piese nelansate până acum. Producţia nu a fost transmisă la televizor sau cinematografe la debut, dar o versiune a sa restaurată a sosit în 1996, împreună cu coloana sonoră.

În noiembrie 2018 The Rolling Stones lansa varianta aniversară de 50 de ani a albumului "Beggars Banquet". Ediţia specială includea şi un interviu pe flexi disc cu Mick Jagger. Artistul lucrează de ceva vreme la piese noi cu trupa, existând perspectiva unui release proaspăt. Solistul lansa câteva piese solo în 2017, precum "England Lost" şi "Gotta Get a Grip".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Mick Jagger şi Dave Grohl au lansat imnul ieşirii din lockdown, "Eazy Sleazy" - AUDIO

Toată lumea stă cu ochii pe Marea Britanie şi modul în care a ieşit din lockdown în această perioadă, direct în puburi, cu bere şi petreceri. Mick Jagger şi Dave Grohl sărbătoresc momentul prin lansarea piesei "Eazy Sleazy", care primeşte un videoclip cu versuri al cărui stil vizual aduce cu clipurile White Stripes. Se vede şi se ascultă în articol.

Publicat

pe

Mick Jagger Dave Grohl Eazy Sleazy
Mick Jagger Dave Grohl Eazy Sleazy │ FOTO: Mick Jagger

După 4 luni de lockdown, britanicii pot din nou să bea bere în puburi (la exterior) de pe 12 aprilie, iar Mick Jagger şi Dave Grohl le oferă o coloană sonoră pentru ca lagger-urile să alunece mai bine. Solistul Rolling Stones şi liderul Foo Fighters cântă despre fotbal cu aplauze false, restricţii, urmărirea obsesivă a cifrelor de infecţie, dar şi aşteptarea cu sufletul la gură a "liberării". Plimbări nesfârşite în curte şi şi turneele anulate îşi fac şi ele loc în versuri, ca şi premierele virtuale de filme şi piese.

Melodia "Eazy Sleazy" reuşeşte să combine sunetul clasic Stones cu rock-ul alternativ regândit de Dave Grohl. Pe fostul toboşar Nirvana îl regăsim atât la chitară, cât şi la tobe, dar şi la voce alături de Mick la refren. Chitara devine nebunească spre final şi avem solo-uri excelente, care i-ar face pe cei de la Rolling Stones mândri. Sunt şi versuri amuzante spre final, legate de "Injectez vaccin, Bill Gates e în venele mele, control mental şi Pământul e plat", aluzie la conspiraţionişti.

Mick Jagger a avut următoarele de spus despre colaborare:

Este o piesă pe care am compus-o despre ieşirea din lockdown, cu nişte optimism binevenit. Îi mulţumesc lui Dave Grohl, care a trecut la tobe, bas şi chitară, a fost foarte distractiv să lucrez cu el.

Dave Grohl a adăugat:

E greu să pun în cuvinte ce înseamnă să înregistrez o piesă cu Sir Mick. E dincolo de vis devenit realitate. Exact când credeam că viaţa nu poate deveni mai nebună... şi este piesa verii, fără îndoială.

Cei doi au înregistrat acet track în studio-uri diferite: Jagger acasă şi Grohl în studioul Foo Fighters. În ultima vreme am aflat şi că Dave Grohl a lansat prima sa carte, dar şi a regizat un documentar despre trupele tinere care tocmai pornesc la drum. În februarie 2021 Foo Fighters a lansat albumul "Medicine at Midnight", înregistrat într-o casă bântuită.

Mick Jagger continuă între timp să lucreze cu The Rolling Stones la primul album după mai bine de un deceniu.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< sept. 2021 >>
lmmjvsd
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3

Trending