Urmărește-ne în Social Media

rock

The Rolling Stones - 19th Nervous Breakdown

The Rolling Stones a adus în actualitate o piesă clasică a sa, "19th Nervous Breakdown", lansând un videoclip cu versuri al acestei creaţii. Clipul este realizat în stilul artistic Op Art şi poate fi vizionat în cadrul articolului.

Publicat

pe

Single-ul original "19th Nervous Breakdown" se lansa în 1966 şi devenea imediat un hit. La 53 de ani distanţă admirăm un clip psihedelic cu efecte hipnotice şi jocuri vizuale, potrivit melodiei. Este un track mai jucăuş şi vesel, care ridică arenele de concerte în picioare. Creaţia Jagger-Richards are clipul inspirat de stilul artistic Op Art.

A fost numit astfel de către revista Time în 1964 pentru a descrie un tip de artă bazat pe iluzia optică. Această formă de artă a ajuns la apogeu fix odată cu ascensiunea The Rolling Stones. Videoclipul este gândit în aşa fel încât să evoce stilul show-urilor TV din anii '60, care aveau efecte colorate multiple şi tuneluri vărgate psihedelice.

"19th Nervous Breakdown" a fost compusă de către Mick Jagger şi Keith Richards în timpul turneului nord american Stones din toamna lui 1965. Piesa debuta în UK pe 5 februarie 1966, urmând release-ul "Get Off Of My Cloud". Jagger a fost întrebat în 1966 ce înseamnă versurile piesei şi la acea vreme a insistat că el nu e vreun Bob Dylan. Până la urmă se pare că e vorba despre o femeie sau fată nevrotică, iar "titlul... pur şi simplu suna bine".

Între timp trupa pregăteşte o relansare a albumului-coloană sonoră "The Rolling Stones Rock and Roll Circus". Materialul va sosi în mai sau iunie ca un set 3 X LP, aceasta fiind prima oară când este lansat pe vinil. Surpriza vine pe al treilea disc, care va include piese nelansate până acum. Producţia nu a fost transmisă la televizor sau cinematografe la debut, dar o versiune a sa restaurată a sosit în 1996, împreună cu coloana sonoră.

În noiembrie 2018 The Rolling Stones lansa varianta aniversară de 50 de ani a albumului "Beggars Banquet". Ediţia specială includea şi un interviu pe flexi disc cu Mick Jagger. Artistul lucrează de ceva vreme la piese noi cu trupa, existând perspectiva unui release proaspăt. Solistul lansa câteva piese solo în 2017, precum "England Lost" şi "Gotta Get a Grip".

PUBLICITATE
Comentează

Trending