Urmărește-ne în Social Media

rock

The National (feat. Bon Iver) - Weird Goodbyes

The National și Bon Iver ne poartă prin momentele dificile ale unei despărțiri. Noul single se numește ”Weird Goodbyes” și poartă amprenta stilistică a lui Matt Berninger.

Publicat

pe

"Weird Goodbyes" beneficiază de aportul vocal al lui Justin Vernon de la Bon Iver, dar și de o colaborare inedită cu London Contemporary Orchestra. Aceasta este cea de-a doua piesă pe care trupa The National o dezvăluie de la apariția albumului "I Am Easy to Find" (2019), anterior lansând piesa "Somebody Desperate", de pe soundtrack-ul "Cyrano" (2021).

"Piesa este despre a te desprinde de trecut și a merge mai departe, pentru ca ulterior să fii copleșit de îndoieli", explică vocalistul The National Matt Berninger.

""Weird Goodbyes" a fost una dintre primele piese pe care le-am făcut. Mă jucam cu niște efecte de tobe, ca de obicei, când am dat de acest beat care mi-a rămas în cap - se simțea ca ceva ce numai [toboșarul] Bryan [Devendorf] ar fi putut să cânte. Am construit piesa în jurul beat-ului. Melodia lui Matt și cuvintele mi s-au părut atât de elegante și de pline de sens de la început - deplângerea pierderii inocenței și motivației, încercarea de a păstra în memorie amintiti și sentimente care dispar inevitabil și durerea pe care o simțim cu toții atunci când trecem prin despărțiri ciudate", a detaliat Aaron Dessner.

The National a interpretat noua piesă "Weird Goodbyes" în cadrul concertelor pe care le-a susținut de-a lungul verii. Trupa a dezvăluit într-o postare pe Instagram că lucrează de ceva timp la muzică nouă și că această colaborare cu Bon Iver a părut cea mai bună alegere pentru a deschide un nou capitol.

 

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

The National lansează piesa "Tropic Morning News", anunţă un nou album

The National, una dintre trupele care ne-au fermecat la Summer Well cu ani în urmă se pregăteşte să ne ofere un nou album în 2023. Primul single de pe LP tocmai a sosit şi se numeşte "Tropic Morning News". Când vine noul disc aflaţi mai jos.

Publicat

pe

Coperta album The National First Two Pages of Frankenstein
Coperta album The National First Two Pages of Frankenstein │ FOTO: The National

"Tropic Morning News" este primul single de pe noul album The National, intitulat "First Two Pages of Frankenstein". LP-ul va debut pe 28 aprilie prin 4AD. Judecând după noua piesă The National, ne aşteptăm la un album melancolic şi reflectiv. Sună a road movie, a momentul când eşti la apus şi îţi aminteşti de toate lucrurile importante din viaţă, în vreme ce rulezi cu o decapotabilă pe o autostradă interminabilă din SUA.

Pentru noul album se anunţă super colaborări. Una va fi cu Taylor Swift, pe piesa "The Allcott", iar Phoebe Bridgers apare pe alte două melodii ("This Isn't Helping" şi "Your Mind Is Not Your Friend"). Sufjan Stevens este şi el pe lista de colaboratori. Revenind puţin la single, el a fost scris de solistul şi liderul grupului, Matt Berninger împreună cu soţia sa Carin Besser. Numele melodiei se inspiră de la o expresie pe care Besser a inventat-o pentru a descrie rutina de doomscrolling.

Ce este doomscrolling? Momentul acela când se întâmplă ceva rău, război sau pandemie şi tot ce faci este să dai scroll pe aplicaţii de socializare şi site-uri de ştiri, înecându-te în angoasă şi groază timp de ore întregi. Aflăm de la solist că discul a stagnat iniţial, de vreme ce artistul a ajuns într-o zonă foarte întunecată, în care nu mai putea venea cu melodii şi cu versuri noi. Se pare că a fost un writer's block grav.

Iată tracklist-ul noului album:

 • Once Upon A Poolside (feat. Sufjan Stevens)
 • Eucalyptus
 • New Order T-Shirt
 • This Isn’t Helping (feat. Phoebe Bridgers)
 • Tropic Morning News
 • Alien
 • The Alcott (feat. Taylor Swift)
 • Grease In Your Hair
 • Ice Machines
 • Your Mind Is Not Your Friend (feat. Phoebe Bridgers)’
 • Send For Me

The National a anunţat şi o serie de concerte şi turnee în Marea Britanie, UE şi America de Nord. Printre ele se numără o super reprezentaţie alături de Patti Smith pe 18 august, la Madison Square Garden. The National a cântat la Summer Well în 2019.

Citește în continuare
Show Lord of the Dance 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< mart. 2023 >>
lmmjvsd
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Trending