Urmărește-ne în Social Media

rock

Tenacious D - Hope

Tenacious D a revenit după o pauză, atât cu muzică nouă, cât şi cu un serial animat. Balul a fost deschis de piesa "Hope", care a debutat ca single şi sub formă de videoclip cu versuri. Vă invităm să îl vizionaţi în cadrul articolului.

Publicat

pe

Ilustraţia acestui clip este similară cu stilul vizual al seriei "Post-Apocalypto", care a avut premiera pe YouTube, cu un episod de 8 minute. "Hope" este doar începutul, pentru că Jack Black and co ne-au pregătit o întreagă aventură spusă pe parcursul unui album şi al unei întregi serii de episoade. Dacă priviţi cu atenţie primul episod din serie se aude încă o melodie nouă.

E vorba despre "Post Apocalypto Theme (Reprise)", ceva mai vivace decât acest single. LP-ul complet "Post-Apocalypto" vine pe 2 noiembrie şi include un număr impresionant de piese, 21. Dave Grohl a cântat la tobe pe câteva dintre aceste melodii, muzicianul fiind prieten cu Jack Black şi apărând chiar în unele dintre primele clipuri Tenacious D. Pe atunci avea rolul unui diavol super villain.

"Hope" este o baladă blândă, de cântat la foc de tabără şi care spune povestea unui câine cu două capete. El devine prietenul omului în timpul unei apocalipse nucleare. De fapt povestea seriei animate îi vede pe Kyle şi Jack într-o lume post apocaliptică, învăţând să supravieţuiască şi trăiască din nou. Au trecut 6 ani de la ultimul release al duo-ului, "Rize of the Fenix" din 2012.

Recent Tenacious D a organizat propriul festival, iar acum pregăteşte un turneu nord american pentru a promova acest LP. Animaţia are 6 părţi şi va fi difuzată săptămânal, culminând cu lansarea albumului din noiembrie. Kyle Glass şi Jack Black se vor întâlni cu mutanţi şi creaturi ciudate, în lumea bizară de după explozie. Fiecare dintre episoade a fost desenat de mână de către Jack Black, iar personajele îşi primesc vocea de la Jack şi Kyle Gass.

Câteva teasere au apărut deja şi ştim că muzicienii au scăpat de explozia nucleară ascunzându-se într-un frigider. Pe parcursul aventurii lor, cei doi rockeri vor vizita Casa Albă, vor avea acces la o maşină a timpului şi vor ajunge chiar în spaţiu. Nu vor lipsi umorul, aluziile politice, sociale şi cele la universul rock creat în precedentele albume.

Muzică nouă

Tenacious D şi Amy Lee cântă despre vaccin pe un cover Ramones

Celebra trupă Tenacious D a avut o mini-reuniune cu ocazia unui cover amuzant pentru o piesă Ramones. Kyle Gass s-a reunit cu Jack Black pentru a îşi sărbători vaccinarea Covid-19, creând un cover după Ramones şi piesa "I Wanna Be Sedated". Mai avem şi câteva apariţii speciale de la Amy Lee, John C. Reilly şi alţii în videoclip.

Publicat

pe

Tenacious D Vaccinated videoclip
Tenacious D Vaccinated videoclip │ FOTO: Kyle Gass

Noua piesă se numeşte "Vaccinated" şi a primit un clip de 1 minut şi de 31 de secunde. Prezintă toată aventura lui Kyle Gass pregătindu-se cu 24 de ore înainte de vaccinare. În videoclip îi mai vedem şi pe Jack Black, coleg de trupă în Tenacious D cu Kyle, dar şi pe solista Evanescence Amy Lee. Aceasta apare primind o "vaccinare" de la fiica sa. Îi mai vedem în video şi pe chitaristul Toto Steve Lukather, actori ca John C. Reilly, Samantha Bee şi Kathy Najimy.

Cât despre nume mari din rock, apar Danko Jones, Black Stone Cherrry şi The Protomen. Versurile celebre din "Sedated" de la Ramones sunt inlocuited cu "I'm getting vaccinated". Originalul "I Wanna Be Sedated" este una dintre cele mai cunoscute melodii Ramones, care a apărut pe un album din 1978 al formaţiei. Acest cover are rol de awareness şi de a atrage americanii să se vaccineze.

Tenacious D este o trupă formată în 1994, dar care a avut o explozie de popularitate abia la începutul anilor 2000. La final de ani '90 cânta în deschiderea unor nume mari precum Pearl Jam, Tool sau Beck. În 2000 sosea albumul "Tenacious D", cu Dave Grohl la tobe. În noiembrie 2006 venea propriul film al acestui proiect muzical, "Tenacious D in The Pick of Destiny". Pelicula nu a avut încasări mulţumitoare, dar a fost urmată de de un turneu care a compensat din pierderi.

Jack Black şi Kyle au câştigat un Grammy în 2014 pentru un cover după o piesă a lui Ronnie James Dio, "The Last In Line. În 2018 se discută despre un al doilea film, dar a sosit doar o serie web animată "Tenacious D în Post-Apocalypto". Cheia acestui grup este stilul dramatic al vocii lui Jack Black şi abilităţile de chitarist ale lui Gass.

Evanescence a lansat la început de an 2021 albumul "The Bitter Truth", care abordează teme sociale şi politice, dar şi sentimentele resimţite în pandemie. A avut ca single-uri "Better Without You", "Yeah Right", "Use My Voice" şi "The Game Is Over". Amy Lee a vorbit pe final de 2020 despre relaţia sa cu casa de discuri şi condiţii i-a impus.

Citește în continuare

Trending