Urmărește-ne în Social Media

pop

Taylor Swift - the lakes

Taylor Swift a lansat un nou single de pe noul său album "Folklore", sau mai bine zis un bonus track, intitulat "The Lakes". Piesa primeşte un videoclip cu versuri şi emană un aer vintage şi old school, de baladă a unor vremuri mai simple. Puteţi asculta şi viziona creaţia lui Taylor în articol.

Publicat

pe

La 3 săptămâni de la debutul albumului "Folkore", Taylor Swift se poate mândri cu vânzări record. LP-ul a fost vândut în 136.000 de unităţi în Statele Unite conform datelor Nielsen şi stă de 3 săptămâni pe locul întâi în topul Billboard 200. Piesele de pe LP au fost accesate de către fani de peste 90 de miloane de ori. Noul single evocă perioada poeziei romantice, iar "The Lakes" este practic o poezie pusă pe muzică. Melodia este disponibilă pe toate platformele de streaming, după ce a fost disponibilă în exclusivitate pentru fanii care au cumpărat copii fizice ale LP-ului nou.

Acest track abordează teme precum dragostea necondiţionată, experienţe dureroase şi lecţiile pe care le tragem din acele experienţe. Taylor Swift face aluzie la "clone cinice" şi la "vânătorii cu telefoane mobile". Artista menţionează şi o creatură dezamăgitoare, genul de om care să "kiss and tell". Sunt şi referinţe la operele poetului romantic William Wordsworth. Videoclipul cu versuri este ilustrat cu o imagine idilică a unui câmp cu flori, care cu siguranţă se află lângă "lacul unde se duc poeţii să moară".

Taylor a lansat albumul "Folklore" în iulie, iar primul său single, "Cardigan" a debutat pe locul întâi în toate topurile importante. Acest disc a fost compus şi înregistrat în carantină şi reflecta stările de spirit, ideile, emoţiile şi amintirile artistei. Piesele sunt fructul colaborării cu Aaron Dessner de la The National, iar de producţie s-a ocupat eternul Jack Antonoff. Între timp fanii au început să speculeze că "The Lakes" este de fapt o piesă cu un mesaj ascuns, despre relaţia lui Swift cu Joe Alwyn.

Câştigătoarea de premii Grammy a compus câteva piese despre Alwyn, inclusiv "Gorgeous" şi "Call It What You Want". Actorul britanic ar fi muza tinerei, iar comparaţia cu o floare vine în contextul relaţiei celor doi. Primele zvonuri despre acest cuplu apăreau în 2016. Pe atunci Taylor cânta în "Call It What You Want" despre flori care au crescut ca spini. "The Lakes" include şi referinţe la lupta pe care o are artistă cu casele de discuri şi la "valuri de durere".

Swift a schimbat casa de discuri şi este acum afiliată cu Republic Records şi Universal Music Group, după un scandal în care a pierdut drepturile asupra master-urilor pieselor sale în favoarea lui Scooter Braun.

Lifestyle

Taylor Swift devine subiect de studiu la o facultate din New York

Studenții de la Institutul Clive Davis din New York au o nouă materie în programă. Aceștia vor învăța despre cariera lui Taylor Swift și impactul cultural pe care muzica sa îl are, în cadrul unui curs ce a debutat pe 26 ianuarie și se va încheia pe 9 martie. Mai multe detalii în articol.

Publicat

pe

Taylor Swift
Taylor Swift │ FOTO: Universal Music

Cursul este predat de Brittany Spanos, jurnalist muzical al publicației Rolling Stone, și va urmări evoluția lui Swift ca artistă, compozitoare și antreprenoare. Printre alte aspecte discutate la curs se numără rolul compozitorilor de muzică pop și country în industrie, discursuri despre adolescență și copilărie și politica rasei în muzica contemporană.

O scurtă descriere a cursului menționează că acesta își propune să deconstruiască atât atracția, cât și aversiunea față de Taylor Swift, prin lecturi detaliate ale muzicii sale și ale discursului public. Studenții vor putea analiza aspectele culturale și politice ale tinerelor artiste de muzică pop și rolul pe care rasa și influența îl pot juca într-o eventuală carieră muzicală. De asemenea, Spanos va aborda discuții despre fenomenul "fandom", precum și impactul mass-media asupra muzicii pop.

"Am acoperit subiecte despre cariera lui Taylor Swift de când mi-am început cariera ca jurnalist în urmă cu 10 ani, deși eram un super fan de și mai mult timp. Este o mare onoare să pot împărtăși cunoștințele mele cu un grup de studenți", este o parte din declarația oferită de Brittany Spanos.

Interesul pentru acest curs s-a dovedit a fi extrem de ridicat, ca atare există o listă de așteptare pentru studenții care vor să participe. Mai mult, Taylor Swift a fost invitată să țină un discurs în fața clasei. Momentan, artista nu a confirmat participarea.

Taylor Swift a debutat pe piața muzicală în 2006, pe când avea doar 16 ani. Până în prezent, artista lansat nouă albume de studio. Cele mai recente sunt "folklore" și "Evermore", ambele lansate în 2020.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending