Cele mai așteptate concerte în România și recomandări2018: Cele mai importante concerte în România Summer Well 2018: Picnic indie cu topping electro și hip-hop autentic pe scena Red Bull INFO CONCERT:
AWAKE Festival 2018
INFO CONCERT:
BUCHAREST GreenSounds FESTIVAL 2018
INFO CONCERT:
David Garrett
INFO CONCERT:
Nightwish - 20 de ani
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2018

Lyric Video: Samael - Red Planet

Trupa Samael este gata de lansarea albumului cu numărul 10 în cariera sa bogată şi prefaţează noul release cu single-ul "Red Planet". Melodia cu ton apocaliptic primeşte un lyric video mai jos.

Noul album poartă numele de "Hegemony" şi va debuta pe 13 octombrie prin intermediul casei de discuri Napalm Records. Au trecut nu mai puţin de 6 ani de la ultimul release al trupei, apreciatul "Lux Mundi" din 2011. Între timp au avut loc schimbări de lineup, cu un nou basist inclus. E vorba despre Thomas "Drop" Betrisey, cunoscut drept chitarist al grupului Sybreed.

"Red Planet" este o piesă sacadată, plină de tobe şi riffuri de chitară bine calibrate ca tempo. Aduce cu o creaţie Amon Amarth sau Rotting Christ, dar cu părţile heavy dozate ceva mai jos. Elveţienii de la Samael sunt consideraţi de comunitatea rock pioneri ai black metalului. Noul LP este fructul a 4 ani de pregătiri şi aduce 13 piese noi. Materialul are ca teme lumea în care trăim în ziua de azi şi controlul asupra acestui univers. Evoluţia şi schimbarea sunt la rândul lor evocate.

Muzicienii ne-au promis melodii mai rapide şi au numit "Angel of Wrath" drept una dintre cele mai "grele" piese de pe disc. Există totuşi varietate, pentru ca piesele mai heavy alternează cu cele mid-tempo. Samael are o istorie impresionantă, activând din 1987 şi preluând influenţe de la grupuri ca Bathory, Celtic Frost sau Venom. "Hegemony" are şi rolul de a marca aniversarea de 30 de ani a trupei.

Această formaţie ne-a vizitat în 2013 în cadrul Maximum Rock Festival, la Turbohalle. Acolo au cântat şi My Dying Bride şi The 69 Eyes.

Citește mai multe despre Samael
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE