Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Costel la iUmorCostel a vorbit la iUmor despre karma, bormașini și porumbei - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al 13-lea episod X Factor 2020Audițiile de la X Factor 2020 au ajuns la final; citește rezumatul ultimei runde Eden Loren în audițiile de la X Factor 2020Eden Loren, italianul care a cântat de mai multe ori cu Laura Bretan, i-a cucerit pe jurații de la X Factor 2020 Romică Țociu și Adriana Trandafir la "Te cunosc de undeva"Adriana Trandafir și Romică Țociu au câștigat cu "Diamonds are forever" la Te cunosc de undeva Inna și Antonia în Dance Queen's HouseInna anunță un nou album, ce ar putea include o colaborare cu Antonia - VIDEO Concurenții care au trecut de cel de-al 12-lea episod X Factor 2020X Factor 2020: Noi concurenți au urcat pe scenă în cea de-a 12-a rundă de audiții

Lyric Video: Rush - A Farewell to Kings

Cea mai respectată trupă de progressive metal a lansat un nou videoclip cu versuri, cel asociat piesei "A Farewell to Kings". Nu este un release nou, ci doar un vizual proaspăt pentru un single titular al albumului de căpătâi al trupei, lansat în 1977.

LP-ul cu numărul 5, "A Farewell to Kings" a primit o ediţie aniversară în 2017, care a generat câteva single-uri readuse în actualitate. Pe acel disc se găsea hitul "Closer to the Heart", dar şi creaţii apreciate de puriştii prog, precum "Madrigal" sau "Cinderella Man". Readucerea în actualitate a celor de la Rush nu este o coincidenţă, trupa jucând un rol important în puzzle-urile din noul film al lui Spielberg, "Ready Player One".

De fapt piesele Rush se regăsesc atât în trailer, cât şi în film, iar tonul lor futurist e perfect aliniat cu povestea filmului. Clipul "A Farewell to Kings" a fost creat de către Adam Jones de la ALJ Innovations şi include opere de artă ale lui Hugh Syme, plus ilustraţii realizate de către Fantoons.

"A Farewell to Kings", versiunea aniversara de 40 de ani poate fi găsită în 4 ediţii: Super Deluxe, Deluxe cu 3 CD-uri, Deluxe cu 4 LP-uri şi Deluxe Digital Edition. Versiunea cu 3 CD-uri şi un Blu-Ray Audio oferă fanilor posibilitatea să asculte piesele remasterizate, în ediţia din 2015 a albumului, plus un concert complet Rush. Acela a fost înregistrat în 1978 la teatrul londonez Hammersmith Odeon.

Printre bonusuri se numără şi 4 noi piese cover realizate după Dream Theater, Big Wreck, The Trews şi Alain Johannes. În plus, trupa a creat şi un succesor pentru hitul iubit de fani "Cygnus X-1", sub forma unei colecţii de "sunete spaţiale", cunoscută drept "Cygnus X-2 Eh". Blu-ray-ul audio oferă o versiune cu surround 5.1 a albumului.

Rush este una dintre cele mai apreciate trupe rock din istorie, cei care au definit rockul progresiv aşa cum îl ştim azi. Au la activ 4 nominalizări Grammy şi sunt cea mai de succes trupă din Canada. Anul 2018 marchează împlinirea a 50 de ani de când s-a înfiinţat grupul. Din păcate în luna ianuarie a acestui an muzicienii au anunţat finalul carierei acestui grup, după 3 ani de pauză de la turnee.

Citește mai multe despre Rush
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE