Urmărește-ne în Social Media

rock

Queensryche - Man the Machine

Heavy metaliştii de la Queensryche au revenit cu piesa "Man the Machine". Melodia primeşte un videoclip cu versuri înălţătoare şi cu BPM destul de ridicat pentru a pune sângele în mişcare serios de tot. Nu lipsesc riff-urile injectate cu ceva romantism de blues, care vor face deliciul fanilor. Vă invităm să vizionaţi un lyric video pentru piesă în articol.

Publicat

pe

"Man the Machine" este un single extras de pe viitorul album al trupei, "The Verdict". Acesta debutează pe 1 martie 2019. Melodia este de alfel şi prima piesă de pe LP, care ne arată la ce ne putem aştepta de la veteranii metalului. Armoniile specifice grupului sunt aşa cum le ştim, cu progresii de acorduri ce inspiră măreţie şi o întunecime deosebită. Todd la Torre atinge toate notele potrivite, dovedind o gamă vocală versatilă.

Queensryche a înregistrat noul disc cu producătorul Zeuss, cunoscut pentru colaborările cu Rob Zombie, Hatebreed şi Iced Earth. Sesiunile au avut loc la studio-ul Uberbeatz din Lynwood, Washington şi la Planet-Z în Massachusetts.

Trupa va începe un turneu în prima parte a lui 2019, împreună cu grupurile Fates Warning şi The Cringe. Toate concertele din primăvară au loc în Statele Unite, dar nu excludem şi un turneu european, în anul ce urmează. Chitaristul Michael "Whip" Wilton considera noul LP drept unul dintre discurile cele mai progresive din cariera sa şi în acelaşi timp apropiat de metal-ul original.

Queensryche este o trupă din Bellevue, Washington, activă din anul 1980. Pornea la drum sub numele de The Mob. Formaţia a lansat 15 albume de studio, un EP şi câteva DVD-uri. Din componenţa originală au rămas Michael Wilton (chitarist), Scott Rockenfield (toboşar), Eddie Jackson (basist). O mare schimbare a fost cea din 1998, când chitaristul de ritm şi compozitorul principal Chris DeGarmo părăsea gruul.

Un moment întunecat pentru această formaţie a fost plecarea solistului Geoff Tate. După o carieră de 32 de ani, acesta părăsea grupul în 2012, în urma unui altercaţii înainte de un concert din Brazilia. Todd La Torre i-a preluat sarcinile vocale, venind de la trupa Crimson Glory. Au urmat procese, prin care Geoff Tate a câştigat dreptul de a folosi numele Queensryche pentru propriul său grup.

Queensryche a cântat în România în anul 2013 la clubul Turbohalle.

Trending