Urmărește-ne în Social Media

pop

Paradise Lost - So Much Is Lost

Paradise Lost a lansat videoclipul cu versuri al piesei "So Much Is Lost". Melodia datează din 1999 şi este extrasă de pe cel mai controversat album al trupei, "Host". Acesta se pregăteşte de o relansare în versiunea remasterizată.

Publicat

pe

"So Much Is Lost" surprinde fanii trupei care ştiu Paradise Lost drept o trupă de gothic metal, doom metal şi uneori chiar death. Odată cu albumul "Host" britanicii au polarizat toată masa de fani trecând brusc la synth pop. A fost un experiment nebunesc, aşa cum aproape nici o mare trupă de metal nu a făcut în ultimele decenii. Se întâmpla în 1999, cu acest al şaptelea album al grupului din Halifax.

E drept că influenţele de gothic, dark wave şi rock se păstrau, dar predomina un synth pop care uneori transforma Paradise Lost în Depeche Mode. "So Much Is Lost" a fost single-ul cu cea mai mare promovare de pe acest LP. Discul va fi lansat în varianta remasterizată în acest an, pe 16 martie, prin Nuclear Records.

Liderul trupei, Nick Holmes a declarat următoarele despre acest proiect:

A fost interesant să revăd acest stadiu din istoria trupei. Cu siguranţă nu e metal cu viteza nebunească, dar am considerat mereu că materialele noastre cele mai puternice au fost scrise în acea perioadă.

Încă consider "So Much Is Lost" drept o melodie foarte puternică.

De remasterizare s-a ocupat Jaime Gomez Arellano, care a lăudat producţia albumului iniţial. Jaime s-a axat pe "încălzirea" sunetului şi integrarea unui sound ceva mai analogic şi mai cald. Discurile de la finalul anilor 90 sunau mai rece şi mai gol decât cele din ziua de azi, conform expertului. Odată cu remasterizarea melodiile au un sunet mai plin, mai adânc şi frecvente de bas îmbunătăţite.

Paradise Lost a lansat anul trecut albumul "Medusa" şi se află acum în turneu în Europa pentru a îl promova.

Trending