BTLIVE - Concert byron
Vocea României 2017, sezon 7Află noutăți despre Vocea României 2017 Prinde ofertele Black Friday 2017Prinde ofertele Black Friday 2017 Havasi, în cadrul unui interviu pentru InfoMusic, imediat după concertul de pe 19 noiembrie 2017Inspiraţie, muzică, imagini, lumini şi dans sau simplu... Havasi Chitaristul Malcom Young, membru fondator AC/DCCo-fondatorul trupei AC/DC, Malcolm Young a murit la 64 de ani Echipa Despot cântă ”We Will Rock You” la metrouVIDEO: Echipa Despot la Vocea României 2017 cântă "We Will Rock You" la metrou INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2018
INFO CONCERT:
Katy Perry
Ai ratat Black Friday? Profită de ofertele Crazy Days!

Lyric Video: Paradise Lost - The Longest Winter

Trupa death/doom Paradise Lost a lansat un nou lyric video pentru piesa "The Longest Winter". Această creaţie heavy aparţine noului LP al grupului britanic, "Medusa", care va sosi pe 1 septembrie. Acesta este albumul cu numărul 15 al apreciaţilor muzicieni.

În 2015 Paradise Lost lansa "The Plague Within", unanim apreciat drept cel mai bun disc al doomerilor. Activi din 1990, muzicienii s-au reinventat de câteva ori de-a lungul anilor. Probabil cea mai şocantă schimbare de sound a venit în 1999, când brusc Paradise Lost a trecut la synthpop. Întreg albumul sună a Depeche Mode şi este o nebuloasă în istoria de death şi doom a trupei.

Melancolia a rămas totuşi o constantă în compoziţiile britanicilor. "The Longest Winter" vine cu riff-uri grele, multiple chitare suprapuse şi o atmosferă sumbră dată de croncănituri de corbi şi râuri de munte la debutul piesei. Lyric video-ul este plin de peisaje montane acoperite cu zăpadă, cu filtre sumbre aplicate. Vocalul Nick Holmes alternează o voce clară cu "growl-urile" clasice death, o abordare duală specifică trupei.

Inspiraţia pentru această melodie a venit de la dezastrul de la Chernobil. Holmes a spus următoarele despre mesajul single-ului:

Am citit un articol despre modul în care fauna şi flora începea să îşi revină în zona de 50 de km de excluziune de la Chernobil, după dezastrul din 1986 - în special în rândul populaţiei de lupi. A fost plăcut să mă gândesc că indiferent de cât a încercat omenirea să distrugă planeta direct sau indirect, viaţa va continua într-o anumită formă.

Totuşi oamenii sunt oameni şi am auzit recent că există excursii de vânătoare organizate în zona de excluziune.

Pe viitorul album "Medusa" va debuta noul toboşar Waltteri Väyrynen, care s-a alăturat trupei anul trecut. LP-ul are 8 piese, plus 3 track-uri bonus, iar variantele speciale de precomandă aduc şi artwork, lumânări, postere, steaguri şi un digibook. Artwork-ul a fost creat de către Branca Studio, înfăţişând-o pe faimoasa Medusa Gorgona din mitologia greacă.

Paradise Lost ne-au vizitat în 2014 la Arenele Romane, în cadrul Metalhead Meeting 2014, unde au urcat pe scenă cu Finntroll.

Citește mai multe despre Paradise Lost
Publicat de Alex Stănescu, redactor, pe .
CLOSE
CLOSE