Urmărește-ne în Social Media

rock

Nothing But Thieves - Take This Lonely Heart

Nothing But Thieves a lansat single-ul "Take This Lonely Heart", pentru a promova noul său EP, "What Did You Think When You Made Me This Way". Flerul melodramatic şi vocea androgină a grupului rămân puncte de reper neschimbate. Vă invităm să vizionaţi clipul cu versuri al noului single în articol.

Publicat

pe

"Take This Lonely Heart" poziţionează mai mult ca niciodată Nothing But Thieves drept noul Placebo. Timbrul e în total alt registru, deşi imaginea de androgin a solistului se potriveşte cu cea a lui Molko cumva. Tobele şi chitara sunt la fel de frenetice ca pe primele albume Placebo, iar comparaţiile pot continua. Acest single este ca un roller coaster, alternând între porţiuni triste şi lente şi o frenezie demnă de punk-rock.

Este un crescendo şi un picaj de emoţii, care induc o tristeţe activă, o angoasă hiperactivă prin ascultare. Acest release vine după "Forever & Ever More", single care debuta la finalul lunii trecute. După un turneu extins de promovare pentru albumul "Broken Machines" britanicii ne-au surprins cu acest EP nou. Acel release a avut peste 100 de milioane de stream-uri pe Spotify şi 155.000 de copii vândute fizic la nivel global.

Producţia ultimelor materiale discografice Nothing But Thieves este înţesată de talente speciale: Jim Abiss (a lucrat cu Arctic Monkeys, Kasabian sau Adele) sau David Sardy (Catfish & The Bottlemen, Oasis, Royal Blood). Acest EP s-a născut din emoţiile resimţite pe parcursul ultimului turneu, care a fost foarte lung, solicitant şi fără pauze. Unele trupe resimt stresul când scriu şi compun în aceste condiţii, dar nu şi Nothing But Thieves.

Chitaristul Joe Langridge-Brown declara recent ca piesele au fost scrise şi înregistrate într-o lună. Totul între concertele turneului din Austrialia şi Thailanda. Artiştii s-au limitat în mod intenţionat şi au creat presiunea necesară pentru a imita condiţiile unui demo al unei formaţii la început de carieră. Au ieşit 4 piese excelente pe un EP care se adăugă unei discografii de 2 albume pentru tânăra trupă.

Pe Nothing But Thieves i-am auzit la Summer Well 2017, cântând "Sorry" şi "Amsterdam" exact la apusul soarelui. Au urcat pe aceeaşi scenă cu The Kills, Metronomy, Birdy sau Interpol.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Nothing But Thieves a lansat piesa "Miracle, Baby"; Anunţă un nou EP, "Moral Panic II"

Nimic nu poate opri Nothing But Thieves din fireasca sa ascensiune, trupa scoţând hit după hit. Cel mai nou este "Miracle, Baby", care a sosit pe 9 iulie, odată cu anunţul că trupa va lansa un EP nou, "Moral Panic II". Piesa se ascultă în articol, unde avem şi detalii despre noul EP.

Publicat

pe

Coperta single Nothing But Thieves Miracle Baby
Coperta single Nothing But Thieves Miracle Baby │ FOTO: Nothing But Thieves

Nothing But Thieves a anunţat un nou EP, "Moral Panic II", care va fi un companion pentru LP-ul lansat în octombrie 2020, "Moral Panic". Vestea bună e că nu mai avem mult de aşteptat până la noul material, care va sosi pe 23 iulie 2021. Trupa nu e străină de lansări de EP-uri între albume, având câte unul în 2013, 2014, două în 2015 şi unul în 2018.

Cat despre albume de studio, Nothing But Thieves a bifat doar 3 până acum, urcând chiar pe locul 2 în topurile britanice cu cel din 2017, "Broken Machine". Nici cel din 2020 nu a stat rău, "Moral Panic" ducându-i pe muzicieni pe locul 3 în UK. Trebuie spus şi că primele două materiale discografice au primit discul de argint de la BPI (British Phonographic Industry).

Nothing But Thieves reuşeşte prin "Miracle, Baby" să combine un vibe de Muse cu un extra romantism şi visare, dar şi acel vibe de "fac muzică pentru oamenii care dansează cu nepăsare faţă de cei din jur". Aşa cum zic puştanii acest grup "este un mood", o stare de spirit, un vibe. Poate schimba imediat starea de spirit a ascultătorului şi are câte puţin din fiecare emoţie umană. În bună parte asta se datorează vocii solistului Conor Mason, care atinge note înalte în mod fantastic.

Formaţia a decis să lanseze un "Moral Panic II" imediat după ce "Part I" a fost deja mixat, masterizat şi discurile au fost scoase pe linia de producţie. Cele 5 piese extra au fost create pentru că artiştii au avut mai mult timp liber, în lipsa turneului aferent ultimului album lansat în toamna trecută. Pentru NBT urmează concerte în Marea Britanie şi un turneu în marile arene britanice şi irlandeze pe final de an.

Nothing But Thieves a cântat în România la Summer Well 2018 şi trebuia să vină şi la ediţia din 2020, dar pandemia a dus la amânarea festivalului.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< nov. 2021 >>
lmmjvsd
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5

Trending