Urmărește-ne în Social Media

rock

Myles Kennedy - Devil On The Wall

Greu de crezut că un nume respectat din rock precum Myles Kennedy va lansa primul album solo de abia în 2018. Artistul apreciat pentru colaborările cu Slash ne propune în avanpremiera noului release un lyric video pentru piesa "Devil On The Wall", pe care vă invităm să îl urmăriţi mai jos.

Publicat

pe

Încă de la primele acorduri ale lui "Devil On the Wall" simţim o puternică influenţă country/folk aici. Ne putem imagina uşor un scenariu western, în care un pistolar obosit şi prăfuit intră într-un bar şi caută scandal. Lyric video-ul prezintă imagini mai degrabă deprimante, cu câmpii în flăcări şi oameni care cad în gol la infinit.

Un personaj masculin singuratic caută însemnătatea ascunsă a unor simboluri desenate pe pereţi, în vreme ce pare blocat într-un soi de limbo înflăcărat, populat cu demoni. Myles Kennedy, cunoscut şi ca solist al trupei Alter Bridge şi-a promovat în ultimele luni noul album prin lansarea single-urilor "Haunted by Design" şi "Year of the Tiger". Primul a primit un lyric video, iar al doilea un videoclip oficial, în care Myles şi-a arătat emoţiile trăite în ultimii ani.

Primul LP solo al artistului vine pe 9 martie sub numele de "Year of the Tiger". Vom auzi o combinaţie inedită între folk, country, hard rock şi o voce a omului care a trecut prin multe şi a supravieţuit. Muzicianul a creat un album concept, care se axează pe experienţa de a îţi pierde tatăl. Versurile scrise arată viaţa de familie după dispariţia liantului central, figura paternă.

Myles şi-a pierdut tatăl când avea doar 4 ani, iar moartea a fost una nefericită, o apendicită netratată. L-a marcat pe muzician pe viaţă şi i-a influenţat vital opera. Discul cel nou va fi promovat printr-un turneu american, care debutează pe 2 mai. Myles Kenney aniversează 20 de ani de carieră în 2018 şi va cânta piese clasice ale sale.

Slash şi Myles Kennedy & The Conspirators au cântat în România în 2015 la Arenele Romane.

Muzică nouă

Myles Kennedy cochetează cu rock-ul progresiv pe noua piesă "The Ides of March"

Myles Kennedy a surprins pe toată lumea lansând o piesă experimentală cu influenţe de rock progresiv şi cu o durată mare, de aproape 8 minute. Se numeşte "The Ides of March", de altfel şi titlul viitorului său album. Acesta este al doilea album solo al artistului, iar dacă e definit de această piesă suntem tare curioşi să îl ascultăm.

Publicat

pe

Coperta album Myles Kennedy The Ides of March
Coperta album Myles Kennedy The Ides of March │ FOTO: Myles Kennedy

Myles Kennedy a lansat în februarie 2021 piesa "In Stride", primul single de pe noul album, cu un sound mai heavy decât ne obişnuise artistul. De această dată primim total altceva, iar "The Ides of March" este o poveste multistratificată, o baladă cu suişuri şi coborâşuri, cu elemente de prog rock şi o poveste desfăşurată pe pacursul a 7 minute şi 58 de secunde. Albumul cu acelaşi titlu va sosi în luna mai a acestui an, iar Myles rămâne extrem de ocupat, lucrând şi la un nou album cu trupa lui Slash/ The Conspirators.

"Idele lui Marte" este o sărbătoare de pe vremea Romei Antice şi este asociată zilei de 15 martie. Această sărbătoare dă atât numele albumului, cât şi al acestui single şi era o zi când toate datoriile erau returnate. Avea însemnătate religioasă, reprezentând începutul sezonului fertil şi a fost ziua în care Iulius Cezar a fost asasinat. Piesa începe cu un aer melancolic, cu o chitară acustică, dar percuţia devine tot mai nervoasă, până începe barajul de solo-uri, care apare şi dispare pe parcursul acestui track eclectic.

Myles îşi descrie astfel opera:

Scrisă rapid într-o noapte după câteva pahare, piesa este o încercare de a însuma tot ceea ce noi am simţit de la începutul pandemiei. Eram plictisiţi, frustraţi, pe medicamente unii dintre noi pentru a evita să o luăm razna. Ce îmi place la naraţiune e că împinge în faţă ideea că dacă totul se duce de râpă, cel puţin poţi să faci asta ca o sărbătoare.

Noul disc va sosi pe 14 mai prin Napalm Records, iar precomenzile pot fi realizate aici. Muzicianul este cunoscut ca solistul trupelor Alter Bridge şi Slash and the Conspirators, iar el a folosit perioada de lockdown pentru a îşi finaliza al doilea album solo din carieră. Cu toate turneele şi concertele anulate, Myles a găsit idei pentru piese noi. Acest LP a fost produs de către colaboratorul de mulţi ani al solistului, Michael "Elvis" Baskette.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< iul. 2021 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending